sept2009-kunstgrasveld‘De parel van de Beemd’ feestelijk geopend

Na een muzikale inleiding van muziekvereniging Kunst Na Arbeid werd op 29 augustus het kunstgrasveld van Siveo met een lintceremonie geopend door Paul Vonk, Bram Angenent en Wouter Bruijn. Voorzitter Rikkert Versluis vertelde in zijn openingstoespraak dat Siveo de eerste vereniging van de gemeente Woerden is waar in het kader van het nieuwe beheerplan sportaccommodatie een kunstgrasveld is aangelegd. Hij benadrukte dat Siveo bijzonder trots is op deze nieuwe voorziening. Tijdens de officiële opening werd Bram Angenent verrast met de bijzondere onderscheiding ‘lid van verdiensten van de KNVB’ voor het 41-jarig penningmeesterschap. De aanleg van het nieuwe voetbalveld was voor enthousiaste vrijwilligers reden om meteen de ruimte rond de kantine en het trainingsveld een opknapbeurt te geven. Diverse vrijwilligers werden tijdens de opening in het zonnetje gezet en bedankt voor al hun werkzaamheden voor de vereniging.

Renovatie Milandhof

Ze hebben de mouwen opgestroopt. Een paar weken voor de zomervakantie is bedrijfsleider Lauw Uittenbogaard met een aantal medewerkers hard aan het werk gegaan met de renovatie van De Milandhof. Om de kosten te drukken hebben ze zoveel mogelijk werk zelf gedaan.

Inmiddels is deze renovatie afgerond en zijn zowel de Weidezaal als de entree van De Milandhof in een nieuw jasje gestoken. In de Weidezaal zijn de plafonds verhoogd, nieuwe lichtlijnen aangelegd en is alles opnieuw geschilderd. Met als resultaat een heel sfeervolle zaal die voor allerlei doeleinden gebruikt kan worden. Ook de entree is geheel vernieuwd. De zijden bloemen zijn verdwenen en er is gekozen voor een klassiekere Art Deco uitstraling.

In februari werd de Polderzaal al onder handen genomen. In deze zaal met de unieke blauwe verlichting worden onder andere de Magic Dinner Shows en de Dancing Nights gehouden. Uniek is dat er in de Polderzaal een speciale koffiebar is gecreëerd waar koffie à la carte besteld kan worden.

Volgens Uittenbogaard is de diversiteit van de verschillende zalen heel belangrijk. Iedereen moet terechtkunnen in De Milandhof, zowel de oudere inwoners van Zegveld voor een warme maaltijd, als de verenigingen die gebruik maken van de sporthal en de tapperij. Uiteindelijk is De Milandhof niet alleen een partycentrum maar heeft het zeker een functie als dorpshuis.

Op de website www.Milandhof.nl kunt u meer foto’s en informatie vinden.

Cobi, bedankt!

96 Berichtgevers en zo’n 20 Memootjes verder stopt Cobi Lekkerkerker als redactielid. De afgelopen – bijna – 10 jaar hebben we niet alleen heel veel berichten en verhalen van haar hand kunnen lezen maar ook kunnen genieten van alle Memootjes. In ‘Memootje van Cootje’ lazen we verhalen over haar gezin, haar liefde voor de natuur, de tuin en de mooie reizen.

Wij hopen dat Cobi af en toe nog een bijdrage wil leveren, maar voor nu:

Cobi, bedankt voor alles wat je vanaf 1 januari 2000 voor De Berichtgever hebt gedaan. We gaan je heel erg missen!

Redactieleden Berichtgever
Anouk, Gerkla, Gerrit, Gert en Karin

Supermarkt familie Bremmer 50 jaar

In de kantine van de moderne supermarkt van huidig eigenaar Piet Bremmer vertelt vader Paul: ,,Mijn grootste wens was slager worden, maar als oudste van veertien kinderen moest ik gaan werken als boerenknecht.” Paul trouwde met Marrie Slootweg en met drie kinderen verhuisden zij naar Zegveld, aangezien daar een melkwinkel te koop stond. Hij behaalde zijn vakdiploma en mevrouw Bremmer het middenstandsdiploma. In de schuur aan de Nieuwstraat nr. 26 startte zij in 1959 hun eerste melkwinkel. Paul: ,,De fabriek leverde losse melk en ik ventte de melk binnen Zegveld met behulp van de bakfiets en buiten Zegveld met de bromfiets. In de bakfiets werd de melk koel gehouden onder een groot wit laken.” In een later stadium ventte Bremmer senior met de Volkswagenbus. In die tijd was de winkel van familie Bremmer de enige melkwinkel in het dorp, maar de concurrentie van de boeren was groot. Teneinde de omzet van de winkel te verhogen werden ook bijproducten verkocht zoals losse karnemelk, bloempap, gortepap, vanille- en chocoladevla in flessen, boter en eieren. Mevrouw Bremmer: ,,De winkel was klein en de opslag van producten werd een probleem. De voorraad bewaarde we op zolder tussen de bedden van de kinderen.” Na schooltijd hielpen de kinderen mee in de winkel of brachten zij melk en bestelde boodschappen rond.

In 1969 werd vergunning ontvangen voor het bouwen van een zelfbedieningswinkel met bovenwoning aan de Middenweg en in 1970 opende de burgemeester onder grote belangstelling van de dorpsgenoten de nieuwe winkel. Toch bleef Paul Bremmer iedere dag venten in het dorp, zelfs op feestdagen. Zoon Piet: ,,Zaterdag was betaaldag en werden de gevente boodschappen van de hele week afgerekend. Op vrijdagavond werden hulptroepen ingeroepen om alle bonnen van die week op te tellen.”
In 1992 heeft Piet de zaak overgenomen van zijn ouders en sindsdien vaart hij zijn eigen koers. De aansluiting bij supermarktketen Coop in 2002 was een grote verandering. Het oppervlak van de winkel is verdubbeld en het assortiment uitgebreid, maar kwaliteit en service blijven hoog in het vaandel staan. Regelmatig zijn de heer en mevrouw Bremmer nog aanwezig in de winkel en helpen zij met vakken vullen of boodschappen rondbrengen. ,,Het contact met de klanten vind ik het leukste van dit vak”, zegt Paul en Piet beaamt deze uitspraak van zijn vader volledig. Op de vraag of eventuele opvolging al in aantocht is, antwoordt Piet: ,,Onze zoon Bart zou graag in deze branche werken. Hij volgt nu een opleiding en werkt in een supermarkt in de regio.” Wellicht blijft dus de familienaam Bremmer ook in de toekomst verbonden aan de supermarkt. Het 50-jarig bestaan wordt de komende weken feestelijk gevierd met aantrekkelijke aanbiedingen voor de klanten. Let dus op uw brievenbus!

Speeltuinvereniging De Robbedoes 50 jaar

Zo’n 200 kinderen kwamen op zaterdag 29 augustus naar het feest in de ‘grote speeltuin’ om het 50-jarig bestaan van De Robbedoes te vieren. Op een kleine regenbui na bleef het de hele middag droog en met de zon erbij waren het aangename omstandigheden voor een feestelijke middag. Het spellencircuit, de stormbaan, de schmink-, snoep- en limonadekraampjes werden druk bezocht. Na afloop konden de kinderen meedoen aan een ballonnenwedstrijd. Het bestuur is bijzonder blij met deze zeer geslaagde feestdag. Deze dag was mede geslaagd door actie van Marc van Pelt van de gemeente Woerden, die er voor heeft gezorgd dat de door jongeren vernielde toestellen nog voor de feestdag werden hersteld. De afgelopen maanden is er een groep jongeren in de speeltuin actief die toestellen met grof geweld vernielt. Het bestuur is de daders op het spoor en onderneemt actie.

De Lofstem zoekt zangers

Zangvereniging De Lofstem zoekt zangers die mee willen zingen op hun concert welke wordt gehouden op 18 juni 2010 in de kerk van de hervormde gemeente van Zegveld.
Tijdens het concert zal het orgel worden bespeeld door Martin Zonneberg. Dirigent Pia Schütz zingt dan enkele solo's.
Om deze avond te doen slagen zoekt De Lofstem dringend versterking.
Er wordt geoefend op maandagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur in de Milandhof.
Uiteraard bent u van harte welkom.
Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij Adrie Uittenbogaard, tel. (0348) 691808.

Voor u gelezen: Zwangerschapsgymnastiek voor koeien

Met een experiment op de Proefboerderij met koeien die moeten kalveren hoopt mevrouw Goselink van de Wageningen Universiteit officieel aan te tonen dat meer bewegingsruimte goed is voor het welbevinden en de conditie van koeien. Het experiment wordt gehouden onder twee groepen koeien die moeten kalveren. De ene groep koeien maakt dagelijks twee rondes van ongeveer een half uur in de stapmolen en de andere groep koeien die moeten kalveren wordt op stal gehouden. De proef duurt tot eind december 2009, zes weken na het kalveren van de laatste koe.

Oude brandweerwagen 752 naar Roemenië

Op 7 juli is de oude brandweerwagen van ons dorp, de 752, overgedragen aan de Stichting Woerden helpt Roemenië. Daarna heeft de stichting de sleutels van de brandweerwagen overgedragen aan de burgemeester van het plaatsje Sieu in Midden-Roemenië. Maar voor het zover was, ging er het opknappen en het brengen van de wagen naar Roemenië aan vooraf.

Henk Verweij van de Stichting Woerden helpt Roemenië had bij een van zijn bezoeken te horen gekregen dat er in Sieu een probleem was, omdat ze geen brandweerwagen hadden. Hij heeft deze vraag mee naar huis genomen en via Hennie Koetsier van de stichting, tevens fervent brandweerman, kwam de oude 752 in beeld. De gemeente Woerden stemde er mee in om deze brandweerwagen over te dragen aan de gemeente Sieu. Burgemeester Hans Schmidt zei diep geraakt te zijn door wat daar allemaal gebeurt. ,,Ik heb er zelf ook schokkende dingen gezien. Daarom ben ik er als ambassadeur van de Stichting Woerden helpt Roemenië trots op dat we dit als Woerden met elkaar hebben bereikt.”

De vrijwillige brandweer van Zegveld heeft de wagen geheel op orde gebracht en 13 juli was het zover dat Peter Brak, Marcel Dekker en Bert Nap, samen met Henk Verweij en Hennie Koetsier, de brandweerwagen naar Roemenië brachten. ’s Nachts om 1 uur zijn ze gaan rijden. De reis verliep voorspoedig. De eerste dag werd al 1400 km afgelegd en er werd overnacht in Gödöllö in Hongarije. Alhoewel, vlak voor de grens van Hongarije dreigde het even mis te gaan. De Oostenrijkse politie had ze aangehouden en volgens hen hadden ze van alles verkeerd gedaan. De tachograafschijf was niet ingevuld, de wagen had geen goed kentekenbewijs, ze hadden te hard gereden enz. Daarnaast wilde de politie de technische staat van de auto controleren. Alles bij elkaar kon het oponthoud wel drie dagen gaan duren. Peter Brak erkent: ,,Het waren kwajongensstreken. Maar met een zielig verhaal dat we met geld van de gemeente naar Roemenië konden en nog meer argumenten, konden we de boete van bijna € 300,= afkopen voor € 70,=.

Omdat de brandweerwagen niet onder de poort door kon bij het hotel in Gödöllö werd de wagen geparkeerd op het terrein van de plaatselijke brandweer. Zelfs daar vonden ze de brandweerwagen al mooi. Hongarije heeft ook veel oude wagens uit West-Europa, zoals Oostenrijk en Duitsland. De oldtimers in het westen zijn bij hun wagens die ze nog gebruiken.
De Stichting Mission Relief uit Zevenhuizen had voor de brandweerwagen de verzekering en importpapieren in orde gemaakt, zodat dit geen problemen zou geven. Daarbij zat ook een officieel document van de gemeente Woerden dat ze afstand gedaan hadden van de auto. Zo wist men dat de wagen niet gestolen was.

Bij aankomst op dinsdag 14 juli om 19.00 uur in Sieu werd de groep ontvangen door de burgemeester, raadsleden en de dominee. Voor de brandweerwagen was een speciale garage gemaakt naast het gemeentehuis, want die was er nog niet. Deze belofte had de burgemeester van Sieu moeten doen aan de Stichting Woerden helpt Roemenië. Overal waar de groep kwam, werden ze zeer gastvrij ontvangen. Geslapen werd er in een oude verbouwde treinwagon met slaapvertrekken.

De oude 752 gaat voor zeven plaatsen dienst doen. Als er in een van deze plaatsen brand is, gaan vrijwilligers de eerste hulp verlenen. Maar altijd komt daarna de beroepsbrandweer uit de grote stad Bistrita. In verband met de afstand duurt het echter wel een uur voordat deze arriveert. De beroepsbrandweer gaat wel het hele project begeleiden en de vrijwilligers instrueren. Uiteraard hebben Peter, Marcel en Bert de werking van de brandweerwagen uitgelegd en gedemonstreerd. Hierbij was veel belangstelling van de plaatselijke krant en televisie. Het grootste probleem in het gebied zal zijn: waar halen ze water vandaan. Men is wel bezig met het aanleggen van een waterleidingnet met geld van de EU, maar is nog lang niet klaar. De bijdrage voor een huisaansluiting bedraagt € 200,=. Dat betekent voor deze mensen een maandsalaris.

In de tijd die overbleef werd het vijftal door vrijwilligers rondgeleid door de omgeving en de bergen. Hierbij kwamen ze onder de indruk van de schoonheid van het land, maar ook van de troosteloosheid en de armoede daar.

De vrijwillige brandweer van het dorpje Feldru (één van de zeven dorpjes waar de brandweerwagen voor bestemd is) heeft de Zegveldse brandweer uitgenodigd om deel te nemen aan een brandweerweekend begin september. Tien brandweermannen uit ons dorp zijn er geweest. Ook toen zijn ze weer zeer gastvrij ontvangen en hebben ze zelfs een bruiloft meegemaakt. Een hele belevenis. Gezien de reacties van ‘onze jongens’ zullen de contacten met Sieu nog wel een vervolg krijgen.

In Memoriam Dirk Boer

Na een afnemende gezondheid is op 2 september 2009 overleden de heer Dirk Boer. De heer Boer was in ons dorp bij een ieder bekend als meester Boer. In 1959 verruilde meester Boer de school in Kamerik voor de School met de Bijbel in Zegveld. Als hoofd van de School met de Bijbel, later de Jorai school genoemd, gaf hij tot 1987 gestalte aan het christelijk onderwijs in ons dorp. In het boek ‘Een eeuw christelijk onderwijs’ wordt meester Boer als volgt gekarakteriseerd: ,,De kracht van meester Boer was dat hij pal stond voor zijn school. Hij had veel passie voor zijn vak. Ondanks de kerkelijke perikelen die zich altijd ‘boven de school’ afspeelden, wist hij deze altijd buiten de school te houden.”

Naast zijn zware taak als hoofd van de school wist meester Boer nog tijd vrij te maken voor de kerk. Als penningmeester-kerkvoogd van de hervormde gemeente heeft de heer Boer 21 jaar lang de financiën van de kerk beheerd, een functie die hij per 1 januari 1983 neerlegde.
Tot slot was de heer Boer 34 jaar lang het gezicht van de Christelijke Oranjevereniging. Van 1960 tot 1994 maakte hij deel uit van het bestuur, waarvan de meeste jaren als voorzitter.
Voor alle genoemde werkzaamheden ontving de heer Boer op 29 april 1987 een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Maandag 7 september 2009 is de heer Boer, na een rouwdienst in de hervormde kerk, in besloten kring begraven op de Algemene Kerkelijke Begraafplaats alhier. De heer Boer is 83 jaar geworden.

Ingekomen bericht: Basisschool De Pionier geopend

Woensdagochtend 09-09-'09 vierden we de opening van onze school in Zegveld. Met trots presenteren wij u: basisschool De Pionier.

Joke Middelbeek, algemeen directeur van Stichting Klasse, deed het openingswoord. Elke groep deed een openingsact, waarna we allemaal getrakteerd werden op een eierkoek. Vervolgens zijn we gezamenlijk naar het veldje gegaan naast onze school en hebben we een 16 meter hoge piramide gebouwd. Deze is fantastisch gelukt en iedereen was er trots op. Het bouwen van de piramide stond in het teken van de samenwerking en het samen iets opbouwen.

De naam De Pionier is afgeleid van de Onderwijs Pioniers. Onderwijs Pioniers is een stimuleringsprogramma voor leerkrachten die denken dat hun dagelijkse werkomgeving anders kan en zelfs vinden dat het anders moet. Een idee dat bijdraagt aan het functioneren van de school als geheel en aan het werkproces van de leerkracht in het bijzonder. Zo zijn we toekomstgericht.

Op basisschool De Pionier zijn alle kinderen welkom, dus zonder onderscheid naar culturele achtergrond, geloof of levensovertuiging.
Wij vinden het namelijk waardevol dat kinderen van jongs af aan ervaren dat mensen van elkaar verschillen, dat mensen verschillende talenten hebben, dat niet iedereen dezelfde gewoonten, hetzelfde geloof en dezelfde opvattingen heeft, ook al wonen ze in dezelfde buurt.
Op basisschool De Pionier willen we kinderen leren om met de verschillen tussen mensen om te gaan, om de verschillen te bespreken en ze te respecteren. Maar ook om door de verschillen heen de overeenkomsten tussen mensen te zien.
De kern van openbaar onderwijs is dat verschillen tussen mensen het samen leren, samen werken en samen leven niet in de weg staan.

Basisschool De Pionier blijft voordurend in ontwikkeling. Zo zijn er al vele Dalton aspecten te herkennen in onze school. Daltononderwijs is vooral een manier van met elkaar omgaan. We combineren de voordelen van klassikaal onderwijs met die van een individuele benadering. De afgelopen jaren zijn er steeds kleine veranderingen op school aangebracht. Dit proces zal - en mag in feite - nooit ophouden.

Basisschool De Pionier kan de Daltonwerkwijze naar eigen wensen en inzichten aanpassen. Uitgangspunten blijven wel altijd de drie Daltonprincipes: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerking. Een kenmerk van het Daltononderwijs is dat naast het klassikale onderwijs, gewerkt wordt met taken. Een taak bestaat uit leerstof voor één week of een deel daarvan. Deze taak wordt groter naarmate het kind in een hogere groep zit.

Basisschool De Pionier biedt ook Leonardo onderwijs aan. Leonardo kinderen zijn kinderen met een hoog leervermogen. Voor dit soort onderwijs is er een aparte stichting. Het doel van de stichting is het ontwikkelen en bewaken van het Leonardoconcept waarbinnen kinderen met een hoog leervermogen zich in een uitdagende leeromgeving zonder belemmeringen en in eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Namens het team van basisschool De Pionier

Ed Ilgen
Locatieleider
Basisschool De Pionier

‘Dagje op de boerderij’ voor scholieren

LTO Woerden e.o. hield op 22 en 23 juni scholierendagen voor groepen 7 en 8 van de basisscholen in gemeente Woerden. Ruim 1100 scholieren kwamen op de Proefboerderij kennismaken met het boerenleven. De scholieren uit Woerden, Kamerik en Harmelen werden met – door de Rabobank gesponsorde – bussen naar de Proefboerderij vervoerd. De scholieren uit Zegveld kwamen sportief met de fiets. Bij aankomst op de Proefboerderij ontvingen alle kinderen een verfrissend drankje van Campina. Na de voorlichtingsfilm in de presentatiezaal bezochten de scholieren onder leiding van dertig vrijwilligers in groepjes de elf stands waarin de verschillende aspecten van het boerenbedrijf aan de orde kwamen. Onder andere de stand van de Proefboerderij met uitleg over het scheren van koeien, Agrifirm over diverse bestanddelen in mengvoer, een veearts met uitleg over de inwendige koe, de weidevogelbescherming over het weidevogels in het land van de boer en Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden over de taken van het waterschap. Na deze leerzame rondleiding werd de aangeboden leerstof getoetst door middel van een vragenlijst. Voor de scholieren was het een gezellige en educatieve boerderijervaring.

Lezing dorpje Mi (een ingekomen bericht)

Maandag 19 oktober wordt door de SHHV (Stichts-Hollandse Historische Vereniging) en de CSZ (Culturele Stichting Zegveld) een lezing georganiseerd in de Milandhof over het verdwenen dorp Mi. De aanvangstijd is 20.00 uur en de avond eindigt rond 22.00 uur.

Bert Stulp zal een overzicht geven van een aantal verdwenen dorpen in Nederland, waarbij met name gekeken wordt naar water als oorzaak van het verdwijnen. Hij zal afsluiten met wat er bekend is over het dorpje Mi. Vervolgens wordt een korte film vertoond met interviews met mensen uit de omgeving over ‘de kelk van Mi’. Ook op het programma staat een presentatie door Chris Verheul over het in 2007 uitgevoerde grondradaronderzoek naar Mi. Hij zal de resultaten tonen en verklaren aan de hand van onder andere (oude) kaarten.

De avond wordt afgesloten met gelegenheid tot discussie en uitwisseling van kennis.

Twee nieuwe wandelpaden in Zegveld

Voorafgaand aan de vergadering van het Dorpsplatform zal wijkwethouder Groeneweg op dinsdagavond 29 september twee boerenlandwandelpaden in Zegveld openen.

Broekerpad
Het oude toegangspad van circa 600 meter van de boerderij Arbeid Adelt aan de Rondweg (nr. 52) naar de Broekerweg werd al in juli voor wandelaars opengesteld. Een aantal Zegvelders heeft dit nieuwe ommetje in Zegveld al ontdekt als alternatief voor het rondje Branderpad.

Kievitspad
Vanaf eind september kan er ook worden gewandeld door het weiland van de Proefboerderij van de Rondweg naar de Oude Meije. Dit is een afstand van circa 1400 meter. Deze wandeltocht is bewegwijzerd vanaf het perceel tegenover kaasboerderij De Groot aan de Rondweg (nr. 15). Uiteraard is het dan mogelijk om dezelfde route terug te lopen. De sportievere wandelaars kunnen er een lange wandeltocht van maken door via de Meije en Middenweg of via de Milandweg weer terug naar Zegveld te lopen. De naam Kievitpad is 50 jaar geleden ontstaan, omdat op dit perceel tussen de Rondweg en de Oude Meije toen in het kader van de ruilverkaveling Zegveld een fietspad was gepland, dat er overigens nooit is gekomen.

Bij beide paden zijn informatiepanelen geplaatst die een overzicht geven van de boerenlandwandeling. Daarnaast is de route bewegwijzerd.
De wandelpaden zijn in goed overleg met diverse partijen tot stand gekomen. Onder
meer de Agrarische Natuurvereniging, het Dorpsplatform, de gemeente Woerden en de betreffende eigenaren van het boerenland hebben er samen voor gezorgd dat er nu twee prachtige boerenlandwandelingen mogelijk zijn.

’t Is echt waar, de bok van Cok is klaar’

Een lang gekoesterde wens is uitgekomen. Op 31 juli werd in De Meije ‘de bok’ van de familie Cok te water gelaten. Leo Cok was al jaren op zoek naar een oude praam of bok. Tijdens een vaartocht in de Meije zag hij plotseling een stukje van een oude bok boven het water uitsteken. Bij navraag werd de eigenaar gevonden en voor € 2,= werd de koop gesloten. Vroeger werden er met deze bok koeien vervoerd naar de Nieuwkoopse plassen en werd er mee gehooid.

Het verplaatsen van de boot is een enorme klus geweest, want hij moest uit het water worden gehaald terwijl de bomen er doorheen groeiden. Uiteindelijk is de boot leeggezogen met een giertank en het gazon opgetrokken. De boot heeft vanaf 2007 in de tuin gelegen en in die tijd zijn er heel wat streekbewoners (vooral de botenbouwers) langsgekomen voor advies en een praatje. Maar ook toeristen hadden oog voor deze bijzondere boot.

Het restaureren heeft jaren geduurd. In Friesland is een speciale boom gekocht die is verzaagd en naar de Meije gebracht. De planken hebben in het water gelegen en werden later met warmte kromgetrokken in de vorm van de oude boot. Toen dat eindelijk klaar was moest er nog gebreeuwd en gecarboleumd worden.

Een probleem ontstond op het moment dat de boot klaar was en het water in moest. Uiteindelijk is dit opgelost door een grote hijskraan te huren. De buren hadden ’s morgens al een groot spandoek geplaatst met de tekst ’t Is echt waar de bok van Cok is klaar’ en ’s avonds om zeven uur was het grote moment daar. Volgens Ria Cok was de tewaterlating een groot succes en leek het even of De Meije omgedoopt was in Giethoorn. Heel veel mensen hebben die eerste avond meteen na de doop van de boot met champagne een stukje meegevaren. Na afloop was er bokbier en bokworst. Na al die jaren vaart er dus weer een echte bok in De Meije!

Afscheid Pastor Van Steekelenburg (een ingekomen bericht)

Zijn laatste weekbrief eindigde Pastor Van Steekelenburg met de volgende tekst:
‘Laatste keer. Ach, niets is echt voor het laatst, omdat alles in zichzelf steeds weer heel anders is dan alle andere keren daarvoor… Thea (Verburg, red.) laat u allen groeten. Ik dank ieder dat ik hier als priester dienaar van de Vreugde heb mogen zijn’.
Pastor Van Steekelenburg was moderator van de federatie 'De Regenboog' die bestond uit de zeven parochies rond de plassen, waaronder die in de Meije en Zegveld. Zoals bekend heeft Parochie Meije-Zegveld zich aangesloten bij de federatie Pax et Bonum
Na 14 jaar gaat de pastor gaat met emiraat en verhuist hij naar Sassenheim. Wij wensen hem nog heel veel goede en gezonde jaren toe.

Roemenië-markt succesvol

De markt die op 4 juli bij de familie Van Ingen aan de Molenweg 39 is gehouden ten behoeve van Roemenië is een succes geworden. De actiemarkt bracht € 2.500,= op terwijl de schommelmarathon € 600,= heeft opgebracht. Daarnaast was er een sponsortocht waarbij twee groepen van twee personen is Groningen gestart zijn om vervolgens in Zegveld te eindigen. Daarbij moest worden gefietst, gekanood en gelopen. Deze sponsortocht bracht € 4.500,= op, hetgeen het totaal op € 7.600,= bracht.
Afgelopen zomer zijn er weer 23 man van de projectgroep Roemenië werkgroep Zegveld naar dat land geweest om daar te helpen bij de bouw van een school voor speciaal onderwijs.

Het kunstobject ‘Voet’ dat gemaakt is door kunstenaar Boldi uit Hongarije heeft een plekje gekregen in Zegveld. Vorig jaar kregen beeldhouwers uit tien Europese landen van de Woerdense Rotaryclubs de opdracht een kunstwerk te maken waarop men moest kunnen zitten. ‘De Voet’ is geplaatst op de hoek van de Middenweg naast de supermarkt.

Expositie Galerie Vermeije

Op zondag 11 oktober wordt de nieuwe expositie van Ido Vunderink in Galerie Vermeije geopend. De opening wordt verricht door de heer dr. Jette Kuit, gynaecoloog van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en vriend van Ido.
Op de tentoonstelling kunt u de nieuwe collectie schilderijen van Ido bezichtigen. De meeste schilderijen beelden verabstraheerde landschappen of stillevens uit.
De expositie is te bezichtigen tot en met zondag 1 november 2009, uitsluitend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur of na telefonische afspraak, tel. 0172-685527.
Het adres van Galerie Vermeije is Meije 205, 3474 MB Zegveld.

Maag Lever Darm Stichting

De Maag Lever Darm Stichting heeft in juni tijdens de collecteweek in Zegveld en de Meije € 1.071,70 opgehaald. Dit is iets meer dan vorig jaar. De opbrengst van de collecte zal dit keer worden besteed aan onderzoek naar slokdarmkanker.
De Maag Lever Darm Stichting bedankt de organisatie, collectanten en gulle gevers voor de inzet en geleverde bijdrage.
 

Expositie Ria de Lange-Rijkenberg (een ingekomen bericht)

Tot 20 oktober zijn in de bibliotheek Zegveld borduurwerken van Ria de Lange te zien. Ria borduurt al jaren. Haar ouders verkochten onder andere handwerkartikelen in hun zaak, dus heeft zij het handwerken van huis uit meegekregen. Ria werkt vanaf een patroon en telt vervolgens alles uit op een fijn stramien of aïda stof. Vooral de accenten vindt zij belangrijk, deze ontstaan door met zeer veel kleuren te werken.

De expositie is te zien tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek.

Pin It