BESTE PAPA VAN PROVINCIEpapa

WOERDEN/ZEGVELD - Zegvelder Marcel Uittenbogaard is verkozen tot de Beste Papa van de provincie Utrecht. Dit in het kader van een door drogisterijketen Kruidvat georganiseerde verkiezing.Hij gaat nu op voor de titel Beste Papa van Nederland.

Uittenbogaard, in gezelschap van vrouw en kinderen kreeg woensdag bij de Kruidvatwinkel in de Voorstraat een oorkonde en als cadeau een scheerapparaat. Hij werd verkozen uit de honderden vaders die door hun kind(eren) en/of partner werden genomineerd.De Zegvelder werd genomineerd door zijn dochter omdat hij haar altijd aan het lachen maakt en de mooiste verhalen kan voorlezen.

HELP ONZE PAPA (Marcel Uittenbogaard) OM TE WINNEN!
STEM OP DE PROVINCIE UTRECHT OP DE WEBSITE
WWW.KRUIDVAT.NL/BESTEPAPA
Als onze papa de meeste stemmen krijgt wordt hij gekozen tot “Beste papa van Nederland”!
Hoe meer stemmen, hoe meer kans!
Bedankt! Groeten, Duncan en Kimberley Uittenbogaard

bron: www.deweekkrant.nl en Woerdense Courant  

Tuinendagen met muziekoptredens

Zegveld - Zegveld houdt de vijftiende editie van de Hoofdweg Tuinendagen op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni. Tien tuinfanaten met bewezen groene vingers stellen hun soms omvangrijke buitenterrein open voor nieuwsgierigen en liefhebbers. Om deze vijftiende keer extra cachet te geven, zijn vrijdagavond van zeven uur tot half elf allerlei muziekoptredens in de buitenlucht.

Bron: AD 29 mei 2010

'Beste papa' uit Zegveld  naar landelijke finale

ZEGVELD - Marcel Uittenbogaard uit Zegveld mag zich 'beste papa van de provincie Utrecht' noemen. Hij kreeg dat predikaat gistermiddag toegekend door de Kruidvat-drogisterij in de Voorstraat in Woerden. Zijn dochtertje Kimberly had hem voorgedragen in de vaderdag-wedstrijd van de drogisterij. Volgens de jonge Zegveldse lukt het haar vader altijd om haar aan het lachen te maken. Ook is hij een ster in het voorlezen van verhalen en zijn ze regelmatig samen in de keuken te vinden. Dat laatste is niet zozeer om er te koken, maar om op de pannen te gaan drummen. Uittenbogaard mag door naar de landelijke finale, waarbij de winnaar door middel van uitgebrachte stemmen wordt verkozen.

Bron: AD 27 mei 2010

Niet opzij schuiven

DOOR JOLANDA VAN TOL
Zegveld - "Vroeger werd gedacht dat kinderen met het Down Syndroom niets kunnen. Kniekousen, bloempotkapsels, en snottebellen. Zet ze maar in een stoel en dat is het.
Die tijd is ver voorbij. De afgelopen tien jaar is er veel verbeterd. Duidelijk is geworden dat er met goede begeleiding heel veel mogelijk is. Met begeleiding kunnen deze kinderen naar gelang hun niveau zich heel goed ontplooien en naar het reguliere onderwijs en vervolgens op werkgebied een goede rol vervullen. Kinderen met het Down Syndroom mogen niet opzij gezet worden, maar verdienen een plek in de maatschappij," Dat zijn strijdlustige woorden van Sandra Korenwinder-Uittenbogaard. Sandra is contactouder van de Stichting Down Syndroom van de regio het Groene Hart. Samen met de ASVZ en MEE (twee organisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking) wordt op zaterdag 5 juni een Down Doe Dag georganiseerd in de Milandhof. Op het programma staan een modeshow, lezing door de familie de Graaf van de Stichting Down Syndroom, activiteiten voor kinderen zoals knutselen en spelletjes, poppentheater, expositie met werk van onder andere David de Graaf, Stichting de Upside van Down, Stichting Up with Down en een kunstwerk van de eigen kinderen. Verder zijn er kraampjes aanwezig van Stichting De Upside Van Down, Stichting Up With Down, Doove Products en Kid-do!. Voor kleine kinderen zijn er activiteiten in de Peuterpret Zaal. Verder zijn er clowns en kan worden gefietst op een duo-flets, er is live-muziek en een rodeostier. De gehele dag is er een warm- en koud buffet geopend.
Beeldvorming
"Beeldvorming rondom Down Syndroom is de laatste tien jaar enorm in beweging en sterk verbeterd. Zo verscheen in 2008 het boek "de Upside van Down" met daarin 101 portretten van kinderen met Down Syndroom en onlangs werd een cd opgenomen door bekende Nederlandse artiesten en kinderen met en zonder Down. Beeldvorming staat aan de basis van acceptatie en integratie van mensen met Down in onze maatschappij. Beeldvorming bepaalt hoe mensen tegen deze kinderen aankijken. Als dat positief geschetst wordt maakt dat de beeldvorming ook positief verandert. Zo zijn wij op het idee gekomen een modeshow te organiseren voor en door kinderen met Down"" legt Sandra uit.
'Alles uit Eva halen'
Drie en een half jaar geleden werd Eva geboren. Sandra werkt als kraamverpleegkundige in het Hofpoort ziekenhuis. "In het prille begin wisten we nog niet dat Eva het Down Syndroom heeft. Als ik in de wieg keek had ik wel zo mijn twijfels. Na drie weken kreeg Eva het verkoudheidsvirus en in het ziekenhuis werd duidelijk dat Eva het Down Syndroom heeft. Grote zorgen volgden omdat Eva een afwijking heeft aan haar hartkleppen. Na een spannende operatie herstelde zij goed. En daarna zijn mijn man Tjeerd en zoontje Lucas ervoor gegaan. Als ik voor mezelf spreek heb ik eigenlijk nauwelijks een worsteling gehad met het feit dat Eva het Down Syndroom heeft. De acceptatie was er snel en dat geeft rust en energie om alles uit Eva te halen wat mogelijk is. Eva gaat naar de peuterspeelzaal in Zegveld en krijgt daar twee keer in de week extra begeleiding. Want bij een "Downkind' gaat niets vanzelf. Voor een gezond kind is het bouwen van een blokkentoren vanzelfsprekend. Bij Eva moet je daar extra tijd aan besteden, maar uiteindelijk lukt het. Het is voor mij heel belangrijk dat je mensen naast je hebt staan die je adviseren en begeleiden. Daar draagt ook de Down Doe Dag aan bij en dat wordt echt geen zware dag, maar een dag met plezier maken" aldus Sandra die benadrukt dat integreren van mensen met Down Syndroom in de maatschappij betekent dat iedereen welkom is: 10.00-15.00 uur.
Meer info op www.downsyndroom.nl  en www.meemiddenholland.nl

Open toernooi

Tennisvereniging Miland organiseert van 19 tot en met 27 juni voor de 23e keer een open toernooi. Er wordt gespeeld in een poulesysteem, dat betekent dat er altijd minimaal twee wedstrijden getennist worden. Daarnaast wordt van 21 tot en met 25 juni overdag het 50-plus toernooi gespeeld. Belangstellenden kunnen zich inschrijven tot 30 mei via www.tvmiland.nl

Op hellend vlak

Ouders vrezen sluiting Milandschool

Meije/Zegveld - Ouder- en Medezeggenschapsraad van de Milandschool trekken aan de alarmbel. Door wat zij als wanbeleid betitelen, zou de toekomst van de school in gevaar komen. Onzin, zegt het bestuur van de school. Er is na 1 augustus een groep minder, maar dat is alles.
Toch is er onrust, omdat de tweeklassige 'Pionier' in Zegveld sluiting aankondigde waar verantwoord onderwijs aan twee groepen niet meer mogelijk zou zijn. Formeel is de Milandschool een Bodegraafse school, omdat zij in het Bodegraafse deel van de Meije staat. De katholieke school trekt echter ook veel van haar ruim veertig leerlingen uit Zegveld en uit het Zegveldse en Nieuwkoopse deel van de Meije. In een brandbrief aan het Bodegraafse gemeentebestuur stellen voorzitter Bos van de Ouderraad en M. Stolwijk, lid van de MR, dat de Milandschool het slachtoffer dreigt te worden van pogingen om een exploitatietekort bij de overkoepelende stichting 'de Groeiling' "op rigide manier" terug te dringen. Die rigide manier is dan de school te dwingen van drie naar twee groepen terug te gaan. De ouders vrezen nu eenzelfde scenario voor de Milandschool. "Ten onrechte," zegt algemeen directeur Harry van de Kant van 'de Groeiling.' "Wij vinden een lespunt in de Meije belangrijk. Maar niet tot elke prijs. We kunnen daar niet drie groepen van dertien leerlingen in stand houden, terwijl we elders met meer dan dertig kinderen in de klas zitten."

Wederzijds onbegrip groot

VERVOLG

 

Zegveld/Meije - De onenigheid tussen Onderraad en stichtingsbestuur bestaat al sinds het begin van dit jaar. "Ik stuit op een muur van onbegrip," verzucht Van de Kant. Omgekeerd stelt voorzitter I. Bos van de Ouderraad hetzelfde.
Gisteren, te laat om de uitkomst nog mee te kunnen nemen in deze krant, heeft overleg plaatsgevonden tussen de briefschrijvers, schoolleiding, stichtingsbestuur en gemeentebestuur. "Mogelijk dat de gemeente zoveel waarde hecht aan het lespunt in de Meije, dat daar geld tegenover staat," aldus Van de Kant. Zo niet, dan blijft 'de Groeiling' bij het standpunt dat de Milandschool vanaf 1 augustus met twee leerkrachten verder moet. "De bekostiging van het Rijk gaat uit van 24 leerlingen per groep. De Milandschool heeft per 1 oktober circa veertig leerlingen. Daar kun je eigenlijk niet eens twee groepen van vormen. Maar omdat we dit lespunt zo belangrijk vinden, gaan we er wel mee door." Van de Kant wijst op kleine scholen in Friesland en Zeeland, waar ook met dergelijke aantallen gewerkt wordt. "We hebben een gesprek gehad met de onderwijsinspectie en het is absoluut niet zo dat de kwaliteit te lijden heeft als er maar twee groepen zijn. Alleen, na het besluit om 'de Pionier' te sluiten, is dat wel gaan rondzingen en dat krijgen wij bij deze briefschrijvers niet uit het hoofd. Zij zeggen gewoon: er moet meer geld bij. Ik heb al uitgelegd dat dat geld niet van ons is, maar van de 24 bij onze school aangesloten scholen."

Siveo speelt tegen oud-Feijenoord

Zegveld - De jubilerende Zegveldse voetbalvereniging Siveo speelt zaterdag tegen Oud-Feijenoord. Dit in het kader van de viering van het vijftigjarig bestaan. De wedstrijd tegen Oud-Feijenoord begint om 18.30 uur.. Bij de oude glorie van de Rotterdammers treden regelmatig beroemdheden op als Paul Bosveld, Pierre van Hooydonk, Mike Obiku, Gaston Taument, Regi Blinker, Henk Fraser en Jean-Paul van Gastel . Maar ook spelers van een nog oudere garde als Peter Houtman, Ben Wijnstekers en Joop van Daele zijn vaak van de partij.
Als voorwedstrijd komen de geel-blauwe kampioenen uit 2000 in het veld tegen een regioteam uit die tijd. In de avonduren wordt de afsluiting verzorgd door de in de zanger Hugo Beijeman.

Bron: Woerdense Courant 27 mei 2010

Zorgen om Milandschool

DE MEIJE - De ouderraad en de medezeggenschapsraad van de enige school in De Meije, de Milandschool aan de Hazekade, maken zich grote zorgen over een mogelijke sluiting.
Daarom hebben zij gezamelijk een brief opgesteld. Zij roepen daarin onder meer het schoolbestuur, de gemeente en de overkoepelende stichting De Groeiling op tot behoud van de school.
Omdat het leerlingenaantal van de dependance van de Bodegraafse Willibrord-Milandschool komend jaar mogelijk onder de 50 uitkomt, haalt de school vermoedelijk geen drie groepen meer, zoals afgelopen jaren. Met name daarom vrezen de briefschrijvers teruggang van leskwaliteit, met mogelijk sluiting tot gevolg. Dat is volgens hen een gevaar voor de indentiteit van de buurtschap. Vooral De Groeiling krijgt de wind van voren in de brief. Zo zou door 'wanbeleid' een exploitatietekort zijn ontstaan.
Namens de Willibrord-Milandschool weerlegt directeur Hans Verkleij de negatieve teneur van de brief echter. Hij rept over 'een eenmansactie' die 'averechts' werkt. „De inhoud van deze brief is zéér te betreuren, deels onjuist en zeker niet breedgedragen. De school gaat niet sluiten, dat is niet aan de orde. We kunnen met tweeënhalve klas goed onderwijs bieden."
(Marco Gerling)

Bron: AD Woerden 26 mei 2010

Expositie Jos Didden bij bakkerij Versluis

Woerden - Zegveld los Didden exposeert sinds deze week bij Bakkerij Versluis. De geëxposeerde foto's hebben als thema vakantiegevoel en zijn tot 4 september te zien in de tearoom van Versluis aan de Voorstraat.

Bron: Woerdense Courant 20 mei 2010

Veertig jaar bouwen

Bolton in veertig jaar tijd van bouwkeet naar middelgroot bedrijf met vijftig werknemers

DOOR JOLANDA VAN TOL
Zegveld- Het eerste 'bedrijfsgebouw' was een bouwkeet naast een kippenschuur op een boerderij aan de Hoofdweg. Een kistje met gereedschap en een Volkswagentje. Met de eerste opbrengst werd een typemachine aangeschaft, om de facturen op te kunnen maken. Zo zag de start van bouwonderneming Bolton uit Zegveld er veertig jaar geleden uit. Intussen telt het middelgrote bouwbedrijf circa vijftig werknemers. En is de tweede generatie aangetreden.
In de jaren tachtig werd besloten Hollands Midden op te richten en van de projectontwikkeling een aparte BV te maken. Na tien jaar werd het bestaande gebouw aan de Nijverheidsbuurt in gebruik genomen. Het was de periode waarin de seriewoningen steeds meer de plaats gingen innemen van de bouw van vrijstaande huizen. Het was ook de periode waarin de economie geleidelijk inzakte en het bedrijf moeilijke jaren doormaakte. De huidige crisis hebben ook zij niet zien aankomen, maar met de ervaring uit het verleden de pijn kunnen beperken. Iets met je handen maken zat er bij Ad Ton en Cor Bol al vroeg in. Het begon met konijnenhokken en bootjes. Dus timmerman worden leek de meest voor de hand liggende keus. Cor en Ad kenden elkaar vanaf de lagere school en zaten in dezelfde klas. En later als studiegenoten aan het Hoger Technisch Instituut in Amsterdam, waar zij beiden aan de afdeling bouwkunde studeerden.
Met de bouw van een villa aan de Oosterlandweg in Mijdrecht startten zij op 2 mei 1970 met hun bedrijf. "Veel hadden we toen nog niet", vertelt Cor Bol. "De fundering moest met de hand uitgegraven worden, want geld voor een kraantje hadden we nog niet." "In 1971 kochten we voor zestig duizend gulden het oude dorpshuis aan de Julianalaan. De Zegveldse gemeenteraad zette grote vraagtekens. 'Kunnen die Zegveldse jongens dat financieel wel rond krijgen?'. Het was voor ons de eerste grote bouwopdracht", vertelt Cor. "Wij hadden niks, maar we waren er van overtuigd dat het zou lukken", vult Ad aan. "Snel hebben we toen enkele werknemers in dienst genomen en zes twee-onder-een-kap woningen aan de Julianalaan gebouwd." Vijf jaar geleden is het directeurschap overgedragen aan de zonen. Peter Bol van de Bouwonderneming Bolton en Arjen Ton van Hollands Midden BV. De zonen Peter en Arjen zijn van kleins af meegegroeid met het bedrijf, dat begon met klusjes in de vakanties. "De overname van Bolton door onze zonen is een mooie manier om de zaak uit handen te geven", vindt Bol. "Je trekt de deur wel achter je dicht maar blijft betrokken. Genieten van de successen en meedenken over problemen. Dat zijn de voordelen van een familiebedrijf." In juni en augustus wordt het jubileum met medewerkers en relaties gevierd.

Derde editie Goud van Oud

DOOR JOLANDA VAN TOL
Zegveld - Voor het derde achtereenvolgende jaar wordt morgen een 'Goud van Oud' muziekfestijn gehouden in de Milandhof. Organisatoren Ruud van der Hoeven en Joeri Wieman hebben weer twee bands weten te strikken die de bezoekers terug brengen naar de Golden Years.
"Het succes van voorgaande jaren heeft ervoor gezorgd dat het in 2008 gestarte evenement een vervolg heeft", vertelt Van der Hoeven "Wij hadden als doel om een trend te zetten voor de gehele regio. Gezien de opkomst en het enthousiasme van de laatste twee jaar, blijkt dat dit gelukt is. Het eerste jaar telden we 300 en vorig jaar bijna 450 bezoekers. Het blijkt dus dat er behoefte is aan muziekavonden voor 'jonge ouderen'." Omdat ook veel jongeren het muziekfestijn bezoeken, is er ook muziek uit de jaren tachtig. "Met de negen leden van 'The Blues Rock 'n Soul Review ' hebben we eigenlijk muziek met een mix van alles, een beetje soul, blues en rock." "Halverwege de avond zorgen Johnny and the Gangsters voor enig spektakel als ze het toneel komen oprijden in een Pontiac Bonneville uit 1967", vervolgt Van der Hoeven zijn verhaal. "De sporthal wordt weer omgetoverd tot een ruimte die niet meer als zodanig herkenbaar is en die doet denken aan een ruimte en de sfeer uit de jaren van weleer. Voor dit evenement hebben we veertig bedrijven bereid gevonden ons te sponsoren. Zonder deze sponsors zou het festijn onmogelijk zijn", aldus Van der Hoeven
Voor meer informatie: www.goudvanoudzegveld.nl.

De Meijetuin

DOOR LYSANNE KRIEGER
De Meijè - De Meijetuin wordt een beeldentuin. "De tuin is al bekend en met deze beeldentuin hopen we vernieuwend te zijn", aldus eigenaresse Corina van Arnhem. Tien kunstenaars stellen vanaf zondag hun kunst tentoon kris kras door de hele tuin. Onder de kunstenaars zijn Peter van den Akker, Naom Ben Jacov en Barbara Kluiver. Van Arnhem: "De kunstwerken zijn erg gevarieerd, van beelden tot meubelen en van hout tot lood." Voor Van Arnhem was het vooral belangrijk dat de beelden niet te serieus waren. "Grappige kunstwerken met een knipoog, dat is de bedoeling." De tentoonstelling 'Beelden aan de Meije' wordt komende zondag geopend. Tweehonderd genodigden krijgen de kans om de kunstwerken te bekijken maar ook te kopen. De prijzen variëren van honderd euro tot een paar duizend euro. Na de grote opening is de nieuwe Beeldentuin elke zondag open van 11.00 uur tot 18.00 uur. "We zijn alleen nog maar op zondag open voor bezoekers, door de weeks is het wel mogelijk om te lunchen of te brunchen en we zijn open voor bijvoorbeeld een groepsarrangement", stelt Van Arnhem. Met de nieuwe beeldentuin hoopt Van Arnhem vooral nieuw en jonger publiek te trekken. "Jonge mensen zijn altijd maar druk met werk en huishouding, ik zou het leuk vinden als ze naar de tuin komen om lekker tot rust te komen", aldus Van Arnhem. Voor meer informatie: www.meijetuin.nl.

Gert Wijman in Zegveldse bieb

Zegveld - In de bibliotheek van Zegveld zijn tot 6 juli schilderijen van Woerdenaar Gert Wijman te zien. De oud-zegvelder was vroeger huisschilder en verftechnicus en werkt nu in zijn vrije tijd met onder andere acryl, pastel en aquarel. Daarnaast maakt hij pentekeningen. De tentoonstelling is te zien tijdens de reguliere openingstijden van de bibliotheek aan de Middenweg 2c.

Bron: Woerdense Courant 13 mei 2010

Zelfbedieningspontjes en bruggetjes in rietlanden

NIEUWKOOP/MEIJE - Wandelen in de plassengebied tussen Nieuwkoop en De Meije is nu nog nauwelijks mogelijk. Met een pad dat Natuurmonumenten in het gebied wil aanleggen, gaat dat veranderen.
Om een route tussen Nieuwkoop-dorp en het Meijepad te kunnen maken, zijn verbindingen met (zelfbedienings)pontjes en bruggen nodig. Waar die moeten komen en hoe die eruitzien is nog onderwerp van studie. Dat geldt ook voor het type verharding in de natte rietlanden. Volgens Kunst zijn er verschillende opties. Het gebied kan begaanbaar worden gemaakt met aan elkaar gekoppelde boomstammetjes, of met paden van planken. De beheerder is naar eigen zeggen 'positief gestemd' over de haalbaarheid van het plan.
Het past in het uitgangspunt de toegankelijkheid van de terreinen te vergroten. Natuurmonumenten, de grootste particuliere natuurbeschermingsorganisatie van Nederland, krijgt geregeld te horen dat gebieden als Nieuwkoop op slot zitten. Volgens Kunst is dat verwijt niet terecht. „Natuur moet beleefbaar zijn, maar wel zo dat er geen overlast ontstaat."
Vorige maand werd aan de zuidzijde van het plassengebied een nieuwe verbinding met lusthof De Haeck geopend. Onderdeel van dit project is de bouw van een 4 meter hoge uitkijktoren. Wie naar boven klimt heeft over het riet uitzicht op de plassen. Ook wordt de purperreigerkolonie, de op een na grootste van Nederland, beter zichtbaar. Natuurmonumenten heeft bij Nieuwkoop 1415 hectare in bezit.
In 2008 werd in het dorp een bezoekerscentrum geopend.

Bron: AD 7 mei 2010

Passage

Op de laatste bijeenkomst van het seizoen 2009-2010 van de Zegveldse leden van Passage, komt Elie Miltenburg op dinsdag 11 mei vertellen over het waterschap. Miltenburg is lid van het dagelijks bestuur (hoogheemraad) van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en houdt zich bezig met het veenweidegebied, de regio waartoe ook Zegveld behoort. Hij vertelt over wat het waterschap doet en wat er met het geld van de aanslag voor waterschapslasten gebeurt. De bijeenkomst begint om 19.45 uur in de Milandhof, Middenweg 2.

Manifestatie rond syndroom van Down

Zegveld - Drie organisaties die zich inzetten voor kinderen en volwassenen met Down Syndroom organiseren zaterdag 5 juni een familie-evenement in de Milandhof. Centraal staat een modeshow voor en door kinderen met Down Syndroom, een lezing en een expositie 'DownUpside" Contactouder van de Stichting Down Syndroom van het Groene Hart Sandra Korenwinder - Uittenbogaard legt uit wat dat precies inhoudt. "Rondom Down Syndroom is beeldvorming de laatste tien jaar enorm in beweging en sterk verbeterd. Zo werd een CD opgenomen door bekende Nederlandse artiesten en kinderen met en zonder Down. Beeldvorming staat aan de basis van acceptatie en integratie van mensen met Down in onze maatschappij. In dit kader is het idee ontstaan een modeshow te organiseren voor en door kinderen met Down Syndroom" aldus Sandra Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 15.00 uur.

Bron: Woerdende Courant 6 mei 2010
Pin It