Zegveld Zomert

ZEGVELD - Zegveld Zomert vindt ditjaarplaats op zaterdag 6 juli. Dat heeft de Culturele Stichting Zegveld (CSZ) bekendgemaakt. De locatie van afgelopen edities was een succes, dus ook dit jaar vindt het evenement plaats op de parkeerplaats naast De Florijn. Bezoekers kunnen tijdens Zegveld Zomert genieten van allerlei attracties, activiteiten (voor alle leeftijden), een hapje en een drankje en muziek.
www.csz-zegveld.nl

Bron: Het Kontakt 11 april 2024

Warme editie van Rondje Zegveld 

ZEGVELD - Na een natte editie in 2023 was het zaterdag voor deelnemers van Rondje Zegveld juist een uitdaging om onder warme omstandigheden de 5 of 10 kilometer af te leggen.
Om 14.00 uur klonk het startschot voor beide afstanden. Een parcours-record werd niet gelopen; de lopers moesten hun tempo aanpassen aan de omstandigheden. Bij de 10 kilometer kwam Willem Anker uit Waddinxveen na 35.37 minuut als eerste over de streep. Het zilver was voor Zegvelder Jeroen Frasa in 37.24 minuut. De triatleet van AV Clytoneus stond dit seizoen al meermaals op het podium.


Bij de vrouwen werd de 10 kilometer gewonnen door Nathalie Klaassen uit Alphen aan de Rijn in 41.11 minuut. Kirsten Bliekendaal uit Woerdense Verlaat eindigde op de tweede plek in een tijd van 47.30 minuut.
Op de 5 kilometer was Wijnand Fransen uit Nieuwegein de snelste. Hij klokte een tijd van 18.12 minuut. Op de voet gevolgd door de Amsterdammer Ivan Velichkovski in een tijd van 18.28 minuut. De winnaar bij de vrouwen werd Maxime Copsy uit Schoonhoven. Haar tijd was 22.08 minuut. Guusje Hoogerbrugge van AV Clytoneus werd tweede in 22.21 minuut. Haar clubgenoot Anniek van Triest maakte het podium vol.
Een impressie van de wedstrijd in Zegveld is te vinden op www.rondjezegveld.nl. Daar staan ook de uitslagen vermeld.

Bron: Het Kontakt 11 april 2024

Leskist over armoede gelanceerd

ZEGVELD - Op basisschool Jorai in Zegveld is woensdag de leskist Kansrijk gelanceerd. In de kist zit lesmateriaal dat bedoeld is om het gesprek over armoede aan te gaan.
Er zijn veel gezinnen met geldzorgen. Hoewel scholen vaak worden beschouwd als een cruciale plek waar problemen zoals armoede kunnen worden opgemerkt en aangepakt, is de realiteit dat scholen vaak slechts een beperkt zicht hebben op deze kwestie. Eén van de belangrijkste belemmeringen is het stigma rond armoede. Gezinnen die worstelen met financiële problemen kunnen terughoudend zijn om hun situatie met de school te delen vanwege angst voor oordeel of schaamte. Hierdoor blijven veel gevallen van armoede verborgen voor schooldirecteuren en leraren, waardoor de ondersteuning die deze gezinnen nodig hebben, niet wordt geboden. geboden door Bibliotheek Het Groene Hart, in samenwerking met Rabobank en Positive Minds, helpt om samen het gesprek aan te gaan in de klas. Wethouder Jacques Rozendaal deed dat deze ochtend met leerlingen van groep 8. De leskist Kansrijk is vanaf nu te reserveren door basisscholen in de gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater.

Bron: Het Kontakt 4 april 2024

Insluiper nog altijd niet in handen van politie

Harrie van Opstal

WOERDEN/ZEGVELD  - De politie heeft de beruchte insluiper die boerenbedrijven en aannemers in en rondom Woerden teistert, nog niet in de kraag kunnen vatten.
Daarom heeft de politie Midden-Nederland een nieuwe oproep gedaan. Daarbij zijn meerdere foto’s gepubliceerd van beveiligingscamera’s waarop de verdachte is te zien. De insluiper heeft een soort overall aan, draagt een bril of masker, een hoofdlamp en laarzen en heeft een rugzak bij zich voorde buit.
De insluiper heeft in ieder geval toegeslagen in de maanden december, januari en februari in het buitengebied tussen Zegveld, Woerdense Verlaat en Woerden, onder meer langs de weg Rietveld. Gedupeerden vermoeden dat de verdachte ook verantwoordelijk is voor eerdere diefstallen in het najaar van 2023.
De man gaat in de nachtelijke uren op pad en heeft het vizier vooral gericht op schuren, stallen en loodsen. Vaak probeert hij uit of deuren en luiken afgesloten zijn of op slot gedaan. Hij heeft het voorzien op de meest uiteenlopende dingen.
Naast gereedschappen, werktuigen en bedieningspanelen van landbouwmachines zijn ook fietsen en paardrijdzadels meegenomen.

Bron: AD Woerden 4 april 2024

Bewoner grijpt naar mes als zijn kat wordt geschopt
Steekpartij volgt op ruzie

René Cazander

Zegveld - Hij haalde met zijn broer, een vriend en zijn 13-jarige zoontje het huis van zijn overleden vader in Zegveld leeg, toen een Woerdenaar het mei vorig jaar aan de stok kreeg met Dennis S.. Die ging door het lint, omdat het zoontje de kat van de 40-jarige Zegvelder zou hebben geschopt. Het 'nietszeggende’ akkefietje mondde uit in een bloedige steekpartij, waarbij de vader verwondingen in gezicht, borst en hals opliep.
Dat slachtoffer ondervindt ruim een jaar na dato nog steeds de nare gevolgen van ‘de explosie van geweld’ van zijn belager S., vertelde hij de rechter gisteren geëmotioneerd. „Ik heb zeven steekwonden en 32 hechtingen. Ik mag van geluk spreken dat ik er nog ben.” Tegen verdachte S. eiste het Openbaar Ministerie (OM) een jaar celstraf, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Over wat er die bewuste 19 mei 2023 nou allemaal precies is gebeurd, lopen de verklaringen radicaal uiteen.
S. beweert dat de vader van de 13-jarige samen met zijn broer en vriend de Zegvelder achtervolgden tot aan zijn woning en hem daar vervolgens bedreigden met een bijl en ramen van zijn huis insloegen. Hierdoor voelde S. zich genoodzaakt een mes te pakken en zich te verweren, omdat hij zo bang was. „Ik dacht dat de man met de bijl mij zou neerslaan.”
In de ogen van de raadsman heeft zijn cliënt gehandeld uit noodweer. De verdachte zou bij de schermutselingen zijn belager een keer met een vleesmes hebben gestoken, beweerde hij later. Dat strookt niet met het feit dat het slachtoffer meerdere steekwonden had in gezicht, borst en hals.
Het OM vindt deze verklaring dan ook niet aannemelijk. Het was nier de bedoeling van de verdachte het mes te gebruiken, benadrukte hij tijdens de zitting. „Ik wilde er alleen maar mee dreigen.”
Opvallend is dat de Zegvelder tijdens de worstelingen zelf geen enkele verwonding opliep. Op de vraag van de rechter hoe dat kwam, moest hij een duidelijk antwoord schuldig blijven.
Volgens het OM was juist de 40-jarige Zegvelder de aanstichter van al het leed. Hij zou na wat gescheld over èn weer op zijn fiets naar zijn huis zijn gereden, daar een mes hebben gepakt, zijn teruggekeerd en het slachtoffer in zijn borst en gezicht hebben gestoken. Kort hierop heeft hij zelf de politie gebeld. Van noodweer is dan ook geen enkele sprake, meent het OM. „De verdachte legt de schuld bij de slachtoffers.”
Het is zeker niet de eerste keer dat S. zich agressief gedraagt in de wijk, aldus het Openbaar Ministerie. Meerdere bewoners klagen hierover. De man heeft bovendien een strafblad van vijf pagina’s lang, bleek tijdens de zitting. Hij moest eerder al voor de rechter verschijnen vanwege poging tot moord en mishandeling.
Hulp gezocht
De verdachte heeft inmiddels hulp gezocht om van zijn agressieve gedrag en softdrugsgebruik af te komen. Hij erkende dat hij niet gewild had dat het die 19 mei vorig jaar zo uit de hand is gelopen.
Naast een celstraf wil het OM dat de rechtbank S. tevens een contact- en locatieverbod oplegt van twee jaar en dat de verdachte zijn slachtoffer een schadevergoeding betaalt. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Bron: AD Woerden 3 april 2024
Pin It