In de maanden november en december 2019 zijn in De Blauwe Meije te Zegveld schilderijen van Annemiek Visser uit Woerden te zien. Open op zaterdag en zondag van 10.00-18.00u.
Een veelzijdige en kleurrijke uitwerking van het thema: ‘Vrouwen en dieren’. De vrouwen -vaak met een masker- en de dieren op magisch surrealistische manier verbeeld. “Met dit thema kun je veel kanten op”, zo zegt zij. “En dat is fijn, want dat betekent dat er telkens weer iets nieuws kan ontstaan. Zo kan ik mijn creativiteit goed kwijt en wordt het niet saai!’BlueSwam

Annemiek schildert bij voorkeur met acrylverf en gebruikt zo nu en dan allerlei materialen in het werkstuk. Zowel in de onderwerpen als in materialen, kleuren en vormen, onderzoekt ze graag veel facetten van het schilderen. Vaak zit er in haar schilderijen een kwinkslag of een verhaal. Het is natuurlijk aan de kijker om dat in te vullen, hoewel ze het verhaal ook graag zelf komt vertellen. Het ontstaan van het thema ‘Vrouwen en dieren’ kent ook een verhaal: tijdens haar lidmaatschap van De Schilderclub Woerden was de opdracht om een aantal weken aan de slag te gaan met het schilderen van dieren. Beslist geen geliefd onderwerp van haar. Om toch mee te doen met het onderwerp, maar ook tegemoet te komen aan haar eigen voorkeuren (het schilderen van vrouw- en gemaskerde figuren), is ze een combinatie gaan maken tussen vrouwen en dieren.

Annemiek nam al op jonge leeftijd de penselen ter hand en schildert bijna 35 jaar zeer actief naast haar baan in de welzijnssector. Ze volgde schilderlessen bij de bekende Woerdense kunstenaar Henk Schippers. Later waren onder meer Jan Vermaat en Peter Kempeneers bij De Schilderclub Woerden haar begeleiders.
In het verlengde van haar kunstenaarschap heeft ze in 2017 het initiatief genomen om ‘KUNSTaandenRIJN op te richten. Deze stichting biedt beeldend kunstenaars in Woerden en omgeving een podium om zichzelf en hun werk te laten zien.

Pin It