Voor de verslagen van vergadering, klik hier

Vergaderdata

•   dinsdag 18 juni 2019

•   dinsdag 2 april 2019

+++++

Op donderdag 4 juli vindt een informatieavond plaats over het nieuwbouwproject met seniorenwoningen op de locatie van de voormalige basisschool De Pionier (Clausstraat, Zegveld). De avond is van 20.00 – 21.30 uur in de Milandhof.
Wat kunt u verwachten?
In het eerste deel van de avond krijgt u informatie over het plan en de stap die komende maanden gemaakt wordt: het wijzigen van het bestemmingsplan om dit bouwplan mogelijk te maken. In het tweede deel van de avond kunt u de plannen bekijken en vragen stellen. Medewerkers van gemeente en GroenWest zullen u te woord staan. Ook leden van het Dorpsplatform Zegveld en zorgcoöperatie Zegveld Zorgt zijn aanwezig.
Wanneer kunt u reageren?
Naar verwachting legt de gemeente nog voor de zomervakantie de plannen ter inzage. Het gaat dan om het ontwerp bestemmingsplan en de ontwerp omgevingsvergunning. U kunt dan gedurende 6 weken een zienswijze indienen. Na de zomer neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.
Gaan er al bouwactiviteiten plaatsvinden?
De bouw van de nieuwbouw begint naar verwachting begin 2020. Maar het is nodig om al komende zomer te beginnen met voorbelasten van de grond, om te voorkomen dat de nieuwe openbare ruimte al binnen een paar jaar gaat verzakken. Dat houdt in dat de gemeente de week na Zegveld Zomert zal starten met deze voorbereidende werkzaamheden. Dit wordt ook op de informatieavond toegelicht.
Als u nog vragen heeft, hoor ik het graag. U kunt mij bereiken op telefoonnummer 0348 428642 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

+++++

Onderstaand bericht ontvangen van Gemeente Woerden

De karakteristieke ‘Parijse brug’ aan de Oostsingel in Woerden vertoont slijtage en diverse onderdelen zijn aan vervanging toe. Daarom zal deze brug de komende maanden een ingrijpende onderhoudsbeurt ondergaan, wellicht heeft u al een aankondiging gezien in de media. Inmiddels zijn de planning en de omleidingen bekend, graag informeren wij u hierover.

Wat gaat er gebeuren?
De reconstructie van de brug is een tijdrovende klus, die in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door aannemer Wallaard. De brug krijgt een volledig nieuw wegdek en de leuningen en verlichting worden gerenoveerd.

Afsluiting 18 februari – 21 juni
Op 4 februari start de aannemer met het inrichten van het werkterrein en de voorbereidende werkzaamheden, maar het verkeer kan tot 18 februari nog gebruikmaken van de brug. Om de brug weer in oude glorie te kunnen herstellen, is het helaas noodzakelijk deze enkele maanden af te sluiten. Naar verwachting zal dit duren van maandag 18 februari tot vrijdag 21 juni. De werkzaamheden zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden, bij slecht weer kan er enige vertraging optreden.  

Omleidingen
Er gelden diverse omleidingen voor automobilisten, wandelaars en fietsers, u treft deze aan op de kaartjes in de bijlage. Voor wandelaars en fietsers komt er een speciaal ponton bij de volière/watertoren (tussen de Oostsingel en de Burgemeester van Kempensingel), waar zij de Singel kunnen oversteken. Fietsers kunnen ook gebruikmaken van de routes door het Brediuspark. Voor automobilisten geldt er een omleidingsroute die met borden staat aangegeven. Op de Zandwijksingel zal in deze periode tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ingesteld.

De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken, maar wij beseffen dat het werk voor u de nodige hinder met zich meebrengt in de vorm van extra reistijd, extra verkeer voor de deur en/of geluidshinder. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Meer informatie? Installeer de app!
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, installeert u dan de gratis app van aannemer Wallaard. U vindt deze app, genaamd Wallaard App ,  in de Playstore en de Appstore vanaf 4 februari.
Als u vragen heeft naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Rik Mulder, projectleider van de gemeente Woerden, per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons algemene telefoonnummer 14 0348.

Met vriendelijke groet,
Namens burgemeester en wethouders


R. Mulder
Projectleider

------

Klik hier voor het Meerjaren Onderhoudsplan van de Gemeente Woerden voor 2017-2020

Dorpsplan 2015-2019

 
Heeft u nog vragen of opmerkingen. e-mail het ons!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.