Verslag van vergadering van 9 oktober 2018

Vergaderdata

•    dinsdag 2 april 2019

+++++

Het Dorpsplatform Zegveld organiseert, in samenwerking met de gemeente Woerden, een informatie- en overlegavond over de veiligheid en handhaving in ons dorp.

Datum:     woensdag 24 april 2019 om 19.45 uur

Locatie:    Gasterij de Milandhof

Inlooptijd: van 19.30-19.45 uur

Tijdens de algemene vergaderingen van ons dorpsplatform kwamen steeds de onderwerpen veiligheid en handhaving terug waar de inwoners zich zorgen over maken. In samen spraak met de gemeente hebben wij samen, de gemeente Woerden en het dorpsplatform de handschoen opgepakt en deze informatie en discussie avond voor jullie georganiseerd. Burgemeester Victor Molkenboer neemt het zeer serieus op en zal zelf deze avond aanwezig zijn, en zijn kijk op de zaak met ons delen. Ook onze dorpswethouder George Becht en wethouder Arthur Bolderdijk zullen aanwezig zijn.

Wij hebben het onderwerp veiligheid en handhaving verdeeld in zes blokken:

  • Veiligheid Zegveld                                              (M. van Wijk)
  • Hoe werkt de politie?                                          (J. van Beek)
  • Wat Doet een Boa?                                            (M. Brouwer)                                                   
  • Vergunningen & Toezicht, hoe werkt het eigenlijk?   (M. Arents)
  • Brandweer waar moeten wij opletten?                   (G. van Brenk)

Voor al deze zes onderwerpen hebben wij een specialist uitgenodigd die iets over deze zaken  kan vertellen. Daarna is er ruimte om in kleine groep per onderwerp met de specialist te spreken. De avond word afgesloten in een gezamenlijke discussie, waar ruimte is voor emotie en vragenstellen. Hierbij zijn drie punten belangrijk:

  • Heeft u voldoende informatie?
  • Welke vragen leven er nog?
  • Welke afspraken kunnen wij maken voor de toekomst?

Graag ontmoeten wij de Zegveldse inwoners op 24 april in de Milandhof om u te informeren en met elkaar te spreken over de veiligheid en handhaving in ons dorp.

+++++

Onderstaand bericht ontvangen van Gemeente Woerden

De karakteristieke ‘Parijse brug’ aan de Oostsingel in Woerden vertoont slijtage en diverse onderdelen zijn aan vervanging toe. Daarom zal deze brug de komende maanden een ingrijpende onderhoudsbeurt ondergaan, wellicht heeft u al een aankondiging gezien in de media. Inmiddels zijn de planning en de omleidingen bekend, graag informeren wij u hierover.

Wat gaat er gebeuren?
De reconstructie van de brug is een tijdrovende klus, die in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door aannemer Wallaard. De brug krijgt een volledig nieuw wegdek en de leuningen en verlichting worden gerenoveerd.

Afsluiting 18 februari – 21 juni
Op 4 februari start de aannemer met het inrichten van het werkterrein en de voorbereidende werkzaamheden, maar het verkeer kan tot 18 februari nog gebruikmaken van de brug. Om de brug weer in oude glorie te kunnen herstellen, is het helaas noodzakelijk deze enkele maanden af te sluiten. Naar verwachting zal dit duren van maandag 18 februari tot vrijdag 21 juni. De werkzaamheden zijn wel afhankelijk van de weersomstandigheden, bij slecht weer kan er enige vertraging optreden.  

Omleidingen
Er gelden diverse omleidingen voor automobilisten, wandelaars en fietsers, u treft deze aan op de kaartjes in de bijlage. Voor wandelaars en fietsers komt er een speciaal ponton bij de volière/watertoren (tussen de Oostsingel en de Burgemeester van Kempensingel), waar zij de Singel kunnen oversteken. Fietsers kunnen ook gebruikmaken van de routes door het Brediuspark. Voor automobilisten geldt er een omleidingsroute die met borden staat aangegeven. Op de Zandwijksingel zal in deze periode tijdelijk tweerichtingsverkeer worden ingesteld.

De aannemer doet er alles aan om de overlast tot een minimum te beperken, maar wij beseffen dat het werk voor u de nodige hinder met zich meebrengt in de vorm van extra reistijd, extra verkeer voor de deur en/of geluidshinder. Wij vragen om uw begrip hiervoor.

Meer informatie? Installeer de app!
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, installeert u dan de gratis app van aannemer Wallaard. U vindt deze app, genaamd Wallaard App ,  in de Playstore en de Appstore vanaf 4 februari.
Als u vragen heeft naar aanleiding van deze brief, dan kunt u contact opnemen met Rik Mulder, projectleider van de gemeente Woerden, per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via ons algemene telefoonnummer 14 0348.

Met vriendelijke groet,
Namens burgemeester en wethouders


R. Mulder
Projectleider

------

Klik hier voor het Meerjaren Onderhoudsplan van de Gemeente Woerden voor 2017-2020

Dorpsplan 2015-2019

 
Heeft u nog vragen of opmerkingen. e-mail het ons!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.