Vergaderdata

•    Dinsdag 9 oktober 2018

 

PERSBERICHT - 6 april 2018
Start campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in Groene Hart Midden

Vandaag start de campagne ‘Glasvezel buitenaf’ in deelgebied Groene Hart Midden. Hieronder valt het buitengebied van (delen van) de gemeenten Woerden, Oudewater, IJsselstein en Stichtse Vecht.
Bewoners van deze gemeenten kunnen vanaf nu een glasvezelabonnement afsluiten bij een dienstaanbieder. Als 50% van de inwoners vóór 9 juli 2018 een glasvezelabonnement afsluit, dan legt Glasvezel buitenaf glasvezel aan.
Om bewoners persoonlijk te informeren over de aanleg, kosten, voorwaarden en planning worden vier informatieavonden in het gebied georganiseerd. Bewoners ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging per post.

Wat is het aanbod van Glasvezel buitenaf?
Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod: ruime keuze uit gerenommeerde dienstaanbieders voor een passend glasvezelabonnement en daarnaast een vastrechtvergoeding van 1900 euro bij eenmalige afkoop of 15,00 euro per maand. Inwoners die na de inschrijfperiode alsnog kiezen voor glasvezel betalen de werkelijke aansluitkosten van minimaal 995 euro extra.
Uitnodiging informatiebijeenkomsten
Rond 7 april valt er een uitnodiging voor de informatieavonden bij de inwoners op de deurmat. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om inwoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.  
Dinsdag 17 april             Locatie: De Schulenburch, Overstek 2 in Kamerik
Woensdag 18 april         Locatie: Green Village, Blokhoeve 7 in Nieuwegein
Maandag 23 april           Locatie: Partycentrum de Klepper, Kapellestraat 1-3 in Oudewater
Woensdag 25 april         Locatie: Partycentrum de Wilgenplas, Maarsseveensevaart 7C in Maarssen
Vraag glasvezel buitengebied groot
Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de campagnes die Glasvezel buitenaf heeft gevoerd. Al 24 campagnes, waaronder in Groene Hart Noord, zijn succesvol afgerond. Dat betekent dat 80.000 adressen een aanbod hebben gehad van Glasvezel buitenaf. Dit is een kwart van het buitengebied  van heel Nederland! Maar liefst 60% hiervan kan na aanleg gebruiken maken van een aansluiting.
Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website www.glasvezelbuitenaf.nl/deelgebied/groene-hart-midden/

Klik hier voor het Meerjaren Onderhoudsplan van de Gemeente Woerden voor 2017-2020

Verslag van 26 september 2017

Verslag van 4 juli 2017

Oasen vervangt drinkwaterleiding

Rond deze week start drinkwaterbedrijf Oasen met het vernieuwen van de drinkwaterleiding langs de Milandweg in Zegveld.
De werkzaamheden duren naar verwachting tot eind april.
Het verkeer op de Milandweg krijgt te maken met verkeersmaatregelen. Mogelijk wordt het fietsverkeer over de rijbaan geleid. Er staan verkeersborden en waar nodig staat een tijdelijk verkeerslicht of verkeersregelaar. De weg blijft open.
Nieuwe waterleiding
Oasen legt een nieuwe 3,5 km lange drinkwatertransportleiding voor het leveren van drinkwater aan Zegveld, Nieuwkoop, Noorden en Woerdense Verlaat. De bestaande waterleiding is aan vervanging toe.
Tijdens de aanleg van de nieuwe waterleiding houdt iedereen water uit de kraan. Pas als de nieuwe leiding op zijn plaats ligt en deze wordt aangesloten, krijgt een aantal huizen korte tijd geen water uit de kraan. De betreffende bewoners ontvangen hierover van tevoren persoonlijk bericht van Oasen.
Meer informatie
Kijk voor meer informatie en een update van de werkzaamheden op www.oasen.nl (Menu > Projecten > Project Zegveld en in Woerdense Verlaat).

Huisartsenpost en Spoedeisende Hulp

Situatie vanaf 1 januari 2018
Huisartsenzorg
Op werkdagen kunnen inwoners van Woerden en omstreken overdag (08.00-17.00 uur) terecht bij de eigen huisartsenpraktijk. Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden, tijdens de weekenden en feestdagen kunnen zij terecht op de Huisartsenpost Leidsche Rijn in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht (Soestwetering 1). Wanneer het (medisch) noodzakelijk is, rijdt de huisarts een visite. De huisartsenpost werkt op afspraak en is bereikbaar onder het (nieuwe) telefoonnummer: 088 130 96 20.
Spoedeisende Hulp
Voor spoedeisende hulp kunt u terecht bij de Spoedeisende Hulp in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht (Soestwetering 1) of Nieuwegein (Koekoekslaan 1). De locatie Utrecht wordt momenteel uitgebreid met 4 high care behandelkamers en medio 2018 komt er extra röntgencapaciteit. De Spoedeisende Hulp is altijd (24/7) bereikbaar via telefoonnummer 088 320 33 00.

 hap 01 hap 02

Dorpsplan 2015-2019

 
Heeft u nog vragen of opmerkingen. e-mail het ons!

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.