Zegveld Zomert

ZEGVELD - Zegveld Zomert vindt ditjaarplaats op zaterdag 6 juli. Dat heeft de Culturele Stichting Zegveld (CSZ) bekendgemaakt. De locatie van afgelopen edities was een succes, dus ook dit jaar vindt het evenement plaats op de parkeerplaats naast De Florijn. Bezoekers kunnen tijdens Zegveld Zomert genieten van allerlei attracties, activiteiten (voor alle leeftijden), een hapje en een drankje en muziek.
www.csz-zegveld.nl

Bron: Het Kontakt 11 april 2024

Warme editie van Rondje Zegveld 

ZEGVELD - Na een natte editie in 2023 was het zaterdag voor deelnemers van Rondje Zegveld juist een uitdaging om onder warme omstandigheden de 5 of 10 kilometer af te leggen.
Om 14.00 uur klonk het startschot voor beide afstanden. Een parcours-record werd niet gelopen; de lopers moesten hun tempo aanpassen aan de omstandigheden. Bij de 10 kilometer kwam Willem Anker uit Waddinxveen na 35.37 minuut als eerste over de streep. Het zilver was voor Zegvelder Jeroen Frasa in 37.24 minuut. De triatleet van AV Clytoneus stond dit seizoen al meermaals op het podium.

Lees meer...

Woerdense ouderen pakken hoofdrol in docu ‘Scootmobiel’

Bram Immerzeel

Woerden/Zegveld - Toch nog een Holly woodcarrière op je zeventigste? Woerdense ouderen pakken de hoofdrol in de nieuwe NPO-documentaire Scootmobiel. „Sommigen grapten al: ‘Daar heb je de filmster’.”
Daar was dan ineens afgelopen zondag de documentaire over de scootmobieltocht in Woerden. „Documentairemaker Frans Bromet zag in zijn eigen dorp Ilpendam iemand in een scootmobiel rijden. Hij dacht: hoezo zit die man in zo’n wagentje? Van de buitenkant mankeert hij niks”, vertelt Bart van der Linden, een van de hoofdrolspelers en het brein achter de scootmobieltochten. „Zo kwam hij op het idee om met twee tochten mee te gaan.”
Sinds 2020 maken ouderen in de regio Woerden, meestal in een groep van twintig, vijf keer per jaar een scootmobieltocht. Vrijwilligers van Thuishuis Woerden begeleiden deze activiteit.

Lees meer...

De eerste ooievaars zijn gespot in Zegveld

De liefde hangt letterlijk in de lucht boven Zegveld. Het eerste koppel ooievaars van 2024 is daar gezien. De vogels zijn druk bezig met het inrichten van hun liefdesnestje op de hoge palen bij het Ooievaarsstation in Zegveld. Dat het ooievaarskoppel is galand is goed nieuws voor liefhebbers van de zon en hogere tempraturen, want de lente komt daarmee steeds meer in zicht.
Ooievaarsstation
Elk jaar trekken de ooievaars uit Zegveld (en de rest van Nederland) weg zodra de winter om de hoek komt kijken. Ze trekken dan tijdelijk naar warmere oorden. Stijgen de temperaturen, dan keren de trekvogels net zo snel weer terug, in Zegveld kijken vrijwilligers van het ooievaarsstation elk jaar weer rijkhalzend uit naar de terugkomt van de dieren. Vrijwilliger Cor had dit jaar de eer. Hij spotte het eerste ooievaarskoppel van 2024 op hun paalnest.

Lees meer...

Derde editie Zegveld wintert

ZEGVELD -  In Zegveld is zaterdag 10 februari de derde editie van Zegveld Wintert.
Om 13.00 uur start hei evenement en wordt de dag afgetrapt met de spelenkennis voor kinderen van alle leeftijden. Zo is er rodeo snowbord, ballenbak, skihut springkussen, pinguïns gooien, mega sjoelbak, kleurboek, curlingbaan, airhockey, dubbele twistladder en een bouwhoek. Om 13.30 uur kunnen er weer lekkernijen voor bij de koffie (taart, cake, enzovoort) ingeleverd worden voor de bakwedstrijd 'Heel Zegveld bakt’. Tijdens de bingo, die 14.00 uur start, worden de winnaars bekend gemaakt en kan al hel lekkers geproefd worden. Bingo is voor alle leeftijden en er zijn leuke prijzen te winnen.
Ballonartiest
Vanaf 15.00 uur kunnen kinderen zich laten schminken of een mooie ballon laten maken door de ballonartiest. Om 16.00 uur start de kinderdisco. Kinderen mogen verkleed langskomen. Rond 17.00 uur start de feestavond met muziek van DJ Eijsco en Mello. De Milandhof zorgt tussen 17.00 en 19.00 uur voor winterse gerechten. Er zijn 8-persoons tafels te reserveren dooreen mail te sturen naar: info@csz-zegveld.nl.

Lees meer...