Tweede Reumaloop Zegveld groot succes

Op zaterdag 8 september jl. organiseerde het Reumafonds voor de tweede keer de eendaagse wandeltocht in de omgeving van Zegveld. De lokale drijvende kracht achter dit evenement is De Sinaasappelman.
De deelnemers konden een keuze maken uit afstanden van 5, 12 en 24 kilometer. Tijdens de langste afstand werd de mogelijkheid geboden 10 kilometer wandelen te vervangen door een 45 minuten durende overtocht per boot over de Nieuwkoopse plassen om vervolgens in Nieuwkoop de wandelroute te vervolgen.
Het deelnemersveld was zeer divers. De oudste deelnemer was 84 jaar en de jongste 12 jaar. Tevens werden net als vorig jaar een aantal trouwe viervoeters gesignaleerd. Het exacte aantal deelnemers is bij het ter perse gaan van De Berichtgever nog niet bekend, maar door de organisatie wordt een ruwe schatting van vijftig deelnemers meer dan vorig jaar aangehouden. De start van de wandeltocht werd muzikaal omlijst door de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Gedurende de hele dag kon men in Gasterij De Milandhof terecht voor warme en koude versnaperingen. Ook werden er streekproducten en wandelattributen verkocht. Na afloop van de wandeltocht konden de wandelaars genieten van een verkwikkende massage door een van de aanwezige masseurs.

07sep-reumatocht-1

 

Feest op Peuterpret

Onlangs is de Peuterpret Zegveld samengegaan met SKMN. Het gevolg hiervan was dat de inrichting binnen en buiten drastisch diende te worden aangepakt gezien het veiligheids- en ARBO eisenpakket. De inrichting binnen had al een metamorfose ondergaan en nu was het tijd voor de buitenspeelplaats. Inmiddels is de speelplaats heringericht en groter geworden, en er is een nieuwe zandbak geplaatst. Reden voor een feestje!
De feestelijke opening van de speelplaats werd op 27 juni gecombineerd met de jaarlijkse Tour de Peuter. Na afloop van de fietstocht werd de speelplaats heropend door een groot lint te verwijderen van het buitenhek. De gehele ochtend stond in het teken van het thema ‘boerderij’. De kinderen en de leidsters waren verkleed als boeren en boerinnen. De kinderen konden ‘boeren’spelletjes doen en er waren echte (kleine) dieren om te knuffelen. Na afloop van de ochtend werd er gezamenlijk poffertjes gegeten. 

‘Nieuw speelgoed voor ouwe knakkers’

Dinsdag 19 juni was voor het korps van de Vrijwillige Brandweer Zegveld een belangrijke dag. Op die dag is namelijk het oude blusvoertuig overgedragen aan de Brandweervereniging. Dit blusvoertuig, een Chevrolet met Kronenburg opbouw, werd op 19 mei 1958 door de firma Kronenburg overgedragen aan het Zegveldse gemeentebestuur en heeft tot 1977 dienst gedaan. Toen het korps in 1977 de beschikking kreeg over een nieuwe tankautospuit bleef de Chevrolet nog een aantal jaren in de garage staan. Maar door de aanschaf va

n een hulpverleningsvoertuig ontstond plaatsgebrek en werd het voertuig tijdens de Zegveldse Braderie op 14 juni 1980 per opbod verkocht aan Zegvelder Bas de Bruijn. Bas vertelt hierover: ,,Het is een onverwachte koop geweest. Het leek een beetje op een verstandsverbijstering. Eigenlijk was ik er niet in geïnteresseerd, maar er zat een beetje sport aan het bieden. Voor het blusvoertuig was ƒ 5.000,= geboden. Toen begon het afmijnen. Begonnen werd bij ƒ 2.500,=. Uiteindelijk heb ik bij ƒ 1,= afgemijnd. Het verbaasde mij dat de eerste koper uit Breukelen niet eerder had afgemijnd, want daarna wilde hij het voertuig voor het dubbele bedrag van mij kopen. Maar ik moet bekennen, ik was er voor die gulden gelijk aan verknocht.”

Sinds kort heeft de Vrijwillige Brandweer Zegveld ook een seniorenteam met de toepasselijke naam ‘Uitgeblust’. Dit team bestaat uit oud-korpsleden die vanwege hun leeftijd het korps moesten verlaten. Zij komen een aantal keren per jaar bij elkaar om de kameraadschap – ook die met de huidige korpsleden – in stand te houden. Henk van Dam, voorzitter van het dorpsplatform en oud-commandant van de Zegveldse Vrijwillige Brandweer, zegt hierover: ,,De brandweer heeft altijd bestaan uit mensen die met hart en ziel voor de brandweer hebben geleefd. Wij (het seniorenteam) gaan er voor zorgen de oude brandweerwagen voor het dorp te bewaren. Mede in verband met het 70-jarig bestaan dit jaar van de brandweer is het plan opgevat om het oude voertuig weer operationeel te maken. We zijn bijzonder blij dat Bas hier enthousiast aan heeft meegewerkt. Het seniorenteam wil voor het onderhoud en beheer zorgdragen. Hiertoe zal wel aan fondswerving worden gedaan. De auto moet in het geheel worden nagezien. Verschillende onderdelen moeten worden vernieuwd. Ook het remsysteem is aan vervanging toe. Daarnaast moet ook een pomp compleet gerenoveerd worden. Bepaalde onderdelen zijn uitsluitend nog in Amerika te koop. Kortom, hier is veel geld voor nodig. Er zullen dan ook sponsors moeten worden gezocht.” Om er voor te zorgen dat alles in goede orde verloopt, heeft Bas de Bruijn aan Barry Meijers gevraagd of hij beschermheer van de brandweerwagen wil worden. Bas de Bruijn heeft het voertuig met een - zoals hij zelf zegt – warm hart voor een symbolisch bedrag overgedragen aan de vereniging en direct het bedrag weer teruggestort in het fonds. ,,Het is nieuw speelgoed voor ouwe knakkers.”

Jan Willem Timmerman, voorzitter van de vereniging, bedankte Bas voor het overdragen van de bluswagen aan de vereniging en overhandigde hem als dank het boek ‘De geschiedenis van een dorpsbrandweer’ over de Zegveldse Vrijwillige Brandweer in de periode 1937–1987, geschreven door Piet Brak. Tevens ontving hij een miniatuur van een brandweerwagen.
Voor het seniorenteam ‘Uitgeblust’ had Jan Willem een rode bus verf. ,,Letterlijk zijn jullie bij de brandweer uitgeblust, maar figuurlijk nog lang niet. Eigenlijk zitten jullie nog vol vuur.”
U als dorpsgenoot krijgt zeker de gelegenheid om het blusvoertuig nog eens te bewonderen, want het is de bedoeling dat dit voertuig gebruikt kan worden bij allerlei representatieve en feestelijke aangelegenheden in het dorp. Zo wordt ook een stukje dorpsgeschiedenis bewaard. 

Zegveldse vrijwillige brandweer 70 jaar

Om dit heuglijke feit te vieren was er op 7 juli een brandweermiddag georganiseerd voor kinderen uit Zegveld en de Meije die op de basisschool zitten. Voor de kinderen uit groep 1 en 2 was er een spuitopdracht onder begeleiding van een brandweerman. De oudere kinderen konden zich uitleven op de brandweerstormbaan. Er deden heel veel kinderen mee en mede dankzij het prachtige weer was het een gebeurtenis die voor herhaling vatbaar is. Als klap op de vuurpijl wordt er op zaterdag 29 september een senioren brandweerwedstrijd gehouden.

Groep 8 neemt afscheid van De Jorai

Op 12 juli jl. heeft groep 8 van De Jorai afscheid genomen van de basisschool.
De afscheidsavond werd voorafgegaan door een barbecue met alle leerkrachten en de leden van de ouderraad. Voor het avondprogramma waren ook alle ouders van de leerlingen uitgenodigd. De leerlingen presenteerden een toneelvoorstelling over hun belevenissen op school in de afgelopen 8 jaar. De liedjes, sketches, gedichten, de rap en de film werden door hen zelf geschreven en gemaakt onder leiding van een drietal moeders. Vele grappige anekdotes passeerden de revue en een aantal leraren werden even ‘op de hak’ genomen. Het publiek was laaiend enthousiast over het resultaat. De avond werd afgesloten met een afscheidswoord van de directeur en de uitreiking van de getuigschriften en de bijbels. De leerlingen ontvingen tevens een fotocollage met foto’s van alle klasgenoten. Toch verlieten de leerlingen na afloop van deze avond de school nog niet definitief, aangezien het schoolkamp drie dagen na de afscheidsavond van start ging. Maar, na terugkeer van het schoolkamp was het voor de leerlingen echt tijd om de schooldeuren van De Jorai definitief te sluiten. 

Tieneravond in Meijezaal

Ingezonden mededeling

Op vrijdag 26 oktober is er in de Meijezaal van de Milandhof een tieneravond. Deze avond wordt voor de 9e keer georganiseerd door de Tieneravondcommissie van de Hervormde Gemeente.

Ben jij van de basisschool af en voor 1 oktober nog geen 16 jaar, dan ben je van harte welkom!! Het programma wordt verzorgd door de speelgroep ‘NO MORE LIES’ geen leugens meer, geen smoesjes!
Op deze avond word je aan de hand van o.a. mime, sketches en muziek geholpen om na te denken over alles wat op je afkomt als jongere/tiener. We hopen op jullie komst! Verder informatie volgt nog. Wil je meer weten? Bel Jannette Kastelein, tel: 691809.

De Waldhoorn in een circusvoorstelling

Op 4 juli jl. was het voor de leerlingen van De Waldhoorn een heel bijzondere schooldag.

De school werd omgetoverd in een circus en de leerlingen traden op als circusartiesten in een echte circusvoorstelling. Onder leiding van Circus AdieJos & Circus AlaBas mochten de kinderen de hele ochtend een act instuderen. Er waren ballopers, jongleurs, acrobaten, trapezevliegers in spe, goochelaars en er werden ‘leeuwen’ getemd. De ochtend werd afgesloten met een spetterende circusvoorstelling voor ouders en belangstellenden.

Dierenambulance zoekt vrijwilligers

Maarten Westerink, Sanne van den Boogert en Dirk Spek zoeken collega-vrijwilligers die het leuk vinden als vrijwilliger de dierenambulance te rijden. Het gaat dan vooral om doordeweekse dagen. Er worden niet alleen ambulancechauffeurs maar ook telefoonmedewerkers, asielmedewerkers etc. gezocht. Bel vrijblijvend voor meer informatie: (0348) 414242 of kijk op www.zegveld.net!

Interactieve website Milandschool

De website behorende bij het 100-jarig jubileum van de Milandschool in de Meije is www.100jaarmilandschool.nl  Op deze site is informatie te vinden over alle activiteiten die in het jubileumjaar georganiseerd worden. Tevens is het mogelijk via de site in te schrijven voor de eenmalige ‘100 jaar milandschool’ kalender of het speciale boek dat zal worden uitgebracht. Op het forum kunt u communiceren met oud-schoolgenoten, leraren of andere belangstellenden.

Nieuws van de SWO (een ingekomen bericht)

Elk jaar organiseert de Lions uit Woerden een verwendag voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen reizen. Uit Zegveld hadden de dames De la Porte en Graman zich opgegeven.
Op 19 mei om 9 uur werden zij thuis opgehaald door de familie Oudshoorn uit Harmelen. Omdat de dames voor Madurodam hadden gekozen, waren de drie kinderen (2, 4 en 6 jaar) van de familie Oudshoorn er ook bij. Ze gingen via binnenwegen naar Den Haag.
Veertig jaar geleden waren de dames voor het laatst in Madurodam geweest. Het was helemaal veranderd, vonden ze. De grachtjes met de bootjes waren heel leuk. Er waren veel vissen in de slootjes, Schiphol met al die vliegtuigjes, het Paleis op de Dam.
Ze dronken koffie met appeltaart in de speeltuin, daarna ging de tocht verder, de Dom in Utrecht, het Binnenhof, kortom, ze kwamen niet uitgekeken. Ze gebruikten de lunch in een restaurant, een kopje soep en broodjes. Daarna kwam toch eigenlijk het hoogtepunt. Er waren ijssculpturen opgesteld in een van de zalen; veel dieren en vogels van ijs. Iedereen kreeg een bodywarmer aan en de kinderen zelfs handschoentjes. Anders kregen ze wel erg koude handen als ze de dieren wilden aaien. Daarna gingen ze weer richting Zegveld. Om half 5 waren ze thuis. Ze hadden een heerlijke dag gehad.

Zo’n verwendag is er elk jaar. De SWO zal dit tijdig bekend maken. Het is bedoeld voor mensen die niet meer zelfstandig op reis kunnen.

VBW 2007

De Hervormde gemeente Zegveld organiseert ook dit jaar tijdens de herfstvakantie de Vakantie Bijbel Week. Het thema voor dit jaar is ‘Reken maar!’.
De deuren van het kerkelijk centrum De Voorhof aan de Hoofdweg nr. 48 zijn die week geopend voor alle kinderen uit groepen 3 t/m 8 van de basisschool. Voor verdere informatie wordt verwezen naar de website www.vbwzegveld.nl.  

De Berichtgever zegt het met bloemen

Op 17 juli mochten de heer en mevrouw D. Boer en M.M.A. Boer-van der Wijngaard, Hoofdweg 46, gedenken dat zij die dag 55 jaar getrouwd waren. In verband met de vakanties van onder andere de kinderen hebben zij dit jubileum op 8 september in de familiekring thuis gevierd. Het echtpaar Boer heeft drie kinderen en acht kleinkinderen. En zoals het een oud-onderwijzer betaamt, worden de schoolopleidingen van de kleinkinderen nauwgezet gevolgd. Nog steeds genieten ze van het zelfstandig kunnen wonen, de tuin om het huis en het creatief bezig zijn. Zo is de heer Boer een kunstenaar in het creëren van leuke hebbedingetjes uit stukjes restanthout. De Berichtgever feliciteert het bruidspaar van harte met hun 55-jarig jubileum en wenst hen nog vele goede en gezonde jaren toe. Uiteraard zijn de felicitaties gepaard gegaan met het overhandigen van het Bloemetje van de Maand. 

OBM en OVM fuseren (een ingekomen bericht)

Na een periode van ruim honderd jaar bestaan van de O.B.M. ‘DE MEIJE’ U.A. en bijna honderd jaar bestaan van O.V.M. ‘Zegveld en Omstreken’ U.A. is er een einde gekomen aan een stukje historie, wat begonnen is als het collectief opzetten van verzekeringsmaatschappijen door agrariërs om schades, welke waren ontstaan door brand of storm, gezamenlijk te dragen.

Op 6 september jl. hebben de leden van de Onderlinge verzekeringsmaatschappijen Zegveld en De Meije besloten samen te gaan. In de afzonderlijke ledenvergaderingen hebben zij goedkeuring verleend aan de door hun besturen voorgestelde fusie. De nieuwe Onderlinge, die de naam O.V.M. ‘Zegveld en Omstreken’ zal dragen, heeft ruim 2100 klanten in haar bestand. De fusie is op initiatief van Onderlinge De Meije tot stand gekomen, onder meer vanwege het opnieuw moeten afsluiten van een herverzekeringscontract, alsmede het feit dat het door de nieuwe wet- en regelgeving en de daarbij behorende diploma-eisen niet haalbaar was om een opvolger te vinden voor de huidige administrateur.

Door de nauw verwante verzekeringsvoorwaarden en premiestructuur verandert er voor de leden van beide Onderlingen weinig. De fusie zal per 1 januari 2008 tot stand komen. Alle klanten zullen vanuit het kantoor in Zegveld worden bediend.

De contactpersoon van O.B.M. ‘DE MEIJE’ U.A. is dhr. Kees Bos (voorzitter) tel 0172-685581 of 06-26562205. De contactpersoon van O.V.M.’Zegveld en Omstreken’ U.A. is dhr. Dirk van Ingen (voorzitter) tel 0172- 685471. Kantoor aan de Middenweg 7, 3474 KC, Zegveld. Directeur: Klaas van Elk.
Website: www.ovmzegveld.nl  e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  Tel. 0348-691777 Fax 0348-691113. 

Opbrengst collecte

Epilepsiebestrijding
De collecte van het Nationaal Epilepsie Fonds – De Macht van het Kleine, heeft in onze gemeente Zegveld € 915,21 opgebracht. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van begeleide vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Maag Lever Darm Stichting
De Maag Lever Darm Stichting heeft in de collecteweek van 18 t/m 23 juni in Zegveld en de Meije € 965,= opgehaald Dit is iets minder dan vorig jaar. De campagne rond de collecteweek stond in het teken van spijsverteringsziekten bij kinderen. Want een toenemend aantal kinderen krijgt te maken met spijsverteringsproblemen, van buikpijn tot obstipatie en van overgewicht tot chronische ziekten als coeliakie.
De Maag Lever Darm Stichting bedankt de organisatie, collectanten en gulle gevers voor de inzet en geleverde bijdrage.

Opbrengst collecte KWF
De collectie voor KWF Kankerbestrijding in Zegveld heeft € 1.761,71 opgebracht.
Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald, kan KWF Kankerbestrijding haar missie waarmaken: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. De KWF-afdeling Zegveld dankt iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de collecte.

Rabobank in nieuwe Servicewinkel

Op 2 november aanstaande wordt het nieuwe servicepunt in Zegveld geopend. ,,Een concept waarin meerdere partijen diensten aanbieden in één pand. In dit pand bieden zowel Supermarkt Bremmer, de Stichting Woonbelangen Weidegebied als de Rabobank hun diensten aan. De mogelijkheid bestaat dat er in de toekomst nog andere partijen aansluiten”, aldus Harm Hilgeman, manager Particulieren Rabobank Bodegraven-Woerden.

Verhuizing Rabobank van Middenweg 9 naar Middenweg 1
Harm Hilgeman: ,,Het huidige kantoor voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Een belangrijk voorbeeld hiervan is de veiligheid van onze medewerkers. Ook is het kantoor aan Middenweg 9 te groot in relatie tot het aantal klanten dat we in Zegveld bedienen. Rabobank Bodegraven-Woerden heeft de ambitie haar fijnmazige netwerk te handhaven en zelfs te verbeteren. Daarnaast voelt onze bank zich verbonden met de problematiek dat de vitaliteit en leefbaarheid in kleinere kernen afneemt. De Rabobank wil dan ook graag een bijdrage leveren door voorzieningen te bieden die de vitaliteit en leefbaarheid in Zegveld verbeteren.
Dit betekent dat de Rabobank als bank aanwezig blijft in Zegveld en vanuit een eigen ruimte in Supermarkt Bremmer een passend bedieningsniveau gaat aanbieden, waarbij ook gebruik wordt gemaakt van nieuwe toepassingen. Het uitgangspunt van de Rabobank is om haar klanten maximaal te faciliteren zodat ze zelfstandig hun geldzaken kunnen regelen.”

Een modern concept met ruime openingstijden
,,Het nieuwe servicepunt beschikt over een geldautomaat en een chipknipautomaat. Daarnaast wordt er een virtueel servicepunt geïnstalleerd. Deze toepassing zorgt ervoor dat u als klant vanuit het servicepunt, via beeld en geluid, direct contact kan maken met het Klant Contact Center van de eigen Rabobank Bodegraven-Woerden. Dit contact is om uw vragen over bestaande of nieuwe bankdiensten te kunnen stellen. Onze medewerkers kunnen deze dan zoveel mogelijk direct beantwoorden. Bij dit contact kunt u rekenen op een goede service, goede bereikbaarheid en ruimere openingstijden dan u in Zegveld gewend was. Zo zijn we in plaats van alleen op de ochtenden, hele werkdagen bereikbaar. In de nieuwe servicewinkel is ook voorzien in een spreekkamer. Adviesgesprekken kunnen daar, op afspraak, plaatsvinden. Hierdoor blijft onze bank dichtbij en vooruitstrevend.”

Het huidige Rabobankkantoor in Zegveld sluit definitief, als de nieuwe geld- en chipknipautomaat werken en het virtueel servicepunt aangesloten is. Uiteraard bieden medewerkers van onze bank de eerste maanden hulp bij de bediening van onze apparaten.
Alle klanten van de Rabobank in Zegveld worden door middel van een brief nog nader geïnformeerd over de wijziging van de dienstverlening en de openingsactiviteiten. 

Kadastrale atlas Woerden verschenen

Heel veel informatie over de geschiedenis van Woerden in en rond 1832 is te vinden in de nieuwe atlas: ‘Woerden in 1832, grondgebruik en eigendom’. Deze atlas is onderdeel van een reeks en bevat per gemeente een gedigitaliseerde bewerking van de oudste serie gedetailleerde kaarten (de zogenoemde minuutplans) die het Kadaster in de jaren voorafgaande aan 1832 vervaardigde. Hierop zijn alle percelen, huizen en andere gebouwen, wateren en wegen ingetekend.

Deze oudste kadastrale kaarten van Barwoutswaarder, ’s-Gravesloot, Kamerik- Houtdijken, Kamerik-Mijzijde, Rietveld, Teckop, Woerden en Zegveld geven een beeld van de tijd voorafgaande aan de grote ruimtelijke veranderingen, ten gevolge van de bouw van nieuwe woonwijken, industrialisatie en de aanleg van wegen, spoorlijnen en waterwegen.

De prijs van de atlas met een omvang van 404 bladzijden, voorzien van illustraties, en 53 losse kaarten bedraagt € 34,95. Hij is in de Woerdense boekhandels te verkrijgen.

Kavelruil Zegveld een feit

Woensdag 11 juli jl. ondertekenden negen boeren uit Zegveld een conceptakte voor kavelruil. Na een lange voorbereiding is het gelukt een overeenkomst te sluiten in Zegveld. Het gaat om bijna 51 hectare grond. Met deze kavelruil wordt de agrarische structuur in Zegveld verder versterkt en wordt het tevens mogelijk dat vervolg-kavelruilen in Zegveld gaan plaatsvinden.

Daarbij krijgt, naast de verbetering van de landbouwstructuur, ook de ecologische verbindingszonde zijn beslag, worden de gronden voor de nieuwe hoofdwatergang vrijgemaakt en wordt, indien mogelijk, de recreatieve wandelverbinding gerealiseerd.

Supermarkt Coop Bremmer heropend

Dinsdag 25 september jl. opende Coop supermarkt Bremmer de deuren van de vernieuwde supermarkt. Het assortiment is uitgebreid met een groot aantal nieuwe artikelen, zoals speelgoed (o.a. knutselspulletjes, autootjes en cadeautjes), maar ook panty’s en sokken. Verder is er van alles een beetje meer: meer wijn, een grotere drogisterijafdeling, meer buitenlandse kazen en een grotere gebakskoeling. Ook zijn er vanaf heden allerlei kant en klare maaltijden te krijgen én er is een nieuwe bloemenman, die leuke boeketjes gaat maken. Hij zal de eerste tijd ook in de winkel aanwezig zijn.

Op een aantal diensten van de servicewinkel moeten we helaas nog even wachten. Piet Bremmer vertelt dat de Rabobank en SWO zelf voor de invulling van de servicewinkel zorgen, zij zoeken naar partners. Inmiddels is wel al bekend dat de gemeente Woerden voorlopig niet meedoet, omdat zij De Milandhof willen blijven steunen. Het wijkspreekuur blijft dus in de Zegge. In de servicewinkel zullen diverse instanties op verschillende dagen aanwezig zijn. Piet Bremmer zegt dat het nog even wachten is totdat de servicewinkel echt van start gaat. Door nogal wat wisselingen van de wacht bij een aantal deelnemers gaat het langer duren dan gepland. Op dit moment zijn er gesprekken met zorgverleners Vierstroom en Zuwe. Het zou fantastisch zijn als zij ook participeerden in de servicewinkel. De wijkagent zou er bijvoorbeeld ook zijn spreekuur kunnen houden. Wie en hoe, dat is allemaal nog erg onzeker. Vast staat dat het succes van de servicewinkel afhangt van het aantal diensten dat er verleend kan worden.
Piet Bremmer vertelde dat er dankzij een gift van de Rabobank in de winkel nu ook een defibrillator aanwezig is. Een defibrillator is een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt soms weer op gang kan helpen. Het personeel gaat een cursus volgen om dit apparaat te kunnen gebruiken. Verder is er ook aan het milieu gedacht. In het nieuwe gedeelte, bij de entree, is vloerverwarming aangebracht. Hiervoor wordt de warmte die vrijkomt uit de koelingen gebruikt. Na de heropening is meteen overgestapt op de nieuwe huisstijl. De aardbei is verdwenen en de bedrijfskleding ziet er in de kleuren rood en oranje een stuk vrolijker uit.
Piet Bremmer heeft er alle vertrouwen in dat de inwoners van Zegveld hun boodschappen in het dorp blijven doen, vooral omdat er nu meer keus is en de prijzen toch zo laag mogelijk blijven. ,,De supermarkt is volwassener geworden.” 

JETIX knikkeractie

Naar aanleiding van de succesvolle knikkeractie, afgelopen zomer bij Coop Supermarkt Bremmer, heeft eigenaar Piet Bremmer op 22 juni jl. een knikkertegel aangeboden aan basisschool De Waldhoorn.
Doordat een aantal supermarkten bij aanschaf van10 euro aan boodschappen een knikker weggaf, ontstond in een zeer korte tijd in het dorp een ware knikkerrage. Gevolg: de knikkers waren niet aan te slepen. Aan het einde van de actie maakten een aantal scholen kans op een eigen knikkertegel. Feest dus bij De Waldhoorn, die in de prijzen viel.

Vertraging werkzaamheden Molenweg

De werkzaamheden aan de Molenweg die op 17 september jl. zouden beginnen, moeten een paar maanden worden opgeschort. Er zijn procedurefouten gemaakt. De aannemer moet zich terugtrekken en de gemeente gaat een nieuwe aanbestedingsprocedure starten.

De gemeente en/of de aannemer bleken niet voldaan te hebben aan de eisen die de in juli 2007 van kracht geworden nieuwe wettelijke regelingen voorschrijven. Overleg met de provincie leerde dat het werk niet van start mocht gaan. Daarop is besloten het dorpsplatform Zegveld en de aanwonenden te informeren en de aanbestedingsprocedure over te doen. Dat levert een vertraging van enkele maanden op.

De gemeente heeft beloofd de Molenweg nu in alle fasen van het proces met de hoogste prioriteit te behandelen, zodat gegarandeerd kan worden dat de werkzaamheden in principe in december 2007 alsnog van start kunnen gaan

Expositie bibliotheek

De beelden van Dineke Stofberg en de quilts van Nanda Verburg die geëxposeerd worden in de bibliotheek Zegveld, zijn daar nog een tijdje te bewonderen. De expositie is namelijk verlengd tot 26 oktober.

Pin It