Op donderdag 20 en vrijdag 21 februari 2020 is de tentoonstelling over de in 1944 in Zegveld neergestorte Amerikaanse B-17 bommenwerper ‘San Antonio Rose’ gehouden.

b17

Er waren restanten van het verongelukte vliegtuig te zien. Verder werden documenten en foto’s over het vliegtuig, de vlucht en de bemanning getoond. De B-17, een zogenaamd “Vliegend Fort”, werd na een vlucht naar Duitsland boven ons land aangevallen door Duitse jagers. De B-17 kon niet meer ontsnappen en stortte neer in een weiland aan de Molenweg. Twee bemanningsleden wisten op het laatste moment uit het toestel te springen. De andere acht bemanningsleden kwamen om.

De tentoonstelling was in de polderzaal van Milandhof.

Programma:Cover boek

Op donderdagmiddag om 14.30 uur presenteert Jeroen van der Kamp uit Woerden zijn boek ‘Ik verwacht tegen juni terug te zijn’. Aansluitend worden er twee schilderijen van Jillis Achterberg onthuld.

Op donderdag en vrijdagavond om 19.30 uur geeft Jeroen van der Kamp een lezing over het verhaal achter de crash in Zegveld. Deze lezing duurt ongeveer een uur.

Op vrijdagmiddag om 16.15 uur is er een korte herdenkingsbijeenkomst bij het monument op de Hazekade.

Op vrijdagavond om 20.30 uur is er een muzikaal optreden door KNA gevolgd door Francis van Tricht. Zij zal bekende (oorlogs)liederen zingen en wordt daarbij begeleid door Daniël Burgers.

Op beide dagen wordt tijdens de tentoonstelling uitleg gegeven door het organiserend team dat bestaat uit: Wout Verweij, Jeroen van der Kamp, Nel Verboom, Piet Brak, Wim Verwoerd, Frank Beiboer, Jan van Amerongen, Adrie de Jong en Ciska Klooster.

Meer informatie: Wout Verweij, Broekerweg 56,
telefoonnummer 0348-69 17 08.

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door:

vsbfonds pay off zw    Logo.Milandhof.zw  dorpsplatform  kna zw

Pin It