De Florijn: A1 locatie voor ondernemers

Midden in het hart van ons dorp werken met alle voorzieningen op een steenworp afstand. Met ‘De Florijn’ krijgen ondernemers de unieke kans om op de beste locatie van ons dorp hun bedrijf te vestigen. De verkoop is inmiddels gestart!

Het kleinschalige appartementencomplex met op de begane grond commerciële ruimtes komt op de plek van de Rabobank. Een perfecte plek voor de ondernemer die goed bereikbaar wil zijn én een laagdrempelig onderkomen belangrijk vindt.
De ruimtes kunnen worden gebruikt ten behoeve van detailhandel en/of dienstverlening. Omdat de bouw nog moet starten, kan zelfs ‘op maat’ een indeling worden gemaakt. Al naar gelang de behoefte van de ondernemer.
De units zijn vooralsnog onderverdeeld in twee ruimtes; één grenst direct aan de Middenweg, de andere aan de parkeerplaats aan de Bernhardstraat. De ruimte aan de voorzijde kan nog worden gesplitst in drie aparte ruimtes. Aan de Bernhardstraat-zijde kan de ruimte worden gesplitst in twee aparte ruimtes. De units variëren daarmee in grootte van 36 – 135 m2.

Een aantal ondernemers uit Zegveld heeft al belangstelling getoond voor het bijzondere project. De aan de Middenweg gevestigde O.V.M. Zegveld en omstreken heeft de stap gezet tot aankoop van een naastgelegen unit. ,,Wij zijn heel tevreden over onze huidige locatie en verwachten een verdere groei in de komende jaren. Dan zijn er dus meer werkplekken nodig in de toekomst. Uitbreidingsmogelijkheden voor ons kantoor op de huidige plek waren er maar beperkt, tot De Florijn door Bolton Ontwikkeling werd gepresenteerd. Voor ons een unieke kans,” zegt Leon Kastelein, bestuursvoorzitter van de Onderlinge. ,,De locatie is prima zo middenin het dorp. Er komen veel voorbijgangers langs. Wij zijn een verzekeringsmaatschappij waarbij persoonlijk contact heel belangrijk is. Bij ons lopen de particulieren, MKB-ers en agrarische relaties dus gewoon even binnen wanneer ze een vraag hebben over hun verzekering, hypotheek of pensioen.”
Prijzen van de units aan de Middenweg zijn vanaf 58.000 euro v.o.n. te vermeerderen met btw.

,,Er is al belangstelling getoond voor de commerciële ruimtes,” zegt Arjan Ton van Bolton Ontwikkeling. ,,Ondernemers die er graag een winkel willen vestigen maar ook veel mensen die nu nog een bedrijf of kantoor aan huis hebben.” Dat winkels zich in het dorpshart willen vestigen is een logisch gegeven. ,,Maar ook voor kantoren en praktijken blijkt het een ideale plek. Dan blijven ze toch in Zegveld, kunnen ze zich presenteren en  dus zijn ze beter vindbaar,” aldus Ton. ,,Zeker met zo’n ruime parkeerplaats voor de deur is het een perfecte locatie. Bovendien is nieuwbouw erg in trek, zeker wanneer je nu nog keuzes mag maken voor de inrichting. Helemaal gericht op de activiteiten van een bedrijf kunnen wij dan bouwen.”

Nieuw bestuursmodel Rabobank Rijn en Veenstromen

De algemene ledenvergadering van Rabobank Rijn en Veenstromen heeft ingestemd met een nieuw bestuursmodel. Klap op de vuurpijl tijdens de bijeenkomst was de inspirerende toespraak van Ruud Lubbers.

In het nieuwe bestuursmodel (Rabomodel) krijgt de bank een dagelijks professioneel bestuur: dit wordt de bestaande directie. Deze deskundigen zijn fulltime met het bankvak bezig. De invloed van de leden op de coöperatieve bank wordt structureel versterkt en verankerd in een ledenraad.okt-Lubbers

Ledenraad slagvaardig
Jan van Walraven, voorzitter van de raad van commissarissen: ‘De leden vormen de kern van onze bank. In het nieuwe bestuursmodel is de samenwerking tussen de directie, de raad van commissarissen en de ledenraad beter op elkaar afgesteld. De ledeninvloed wordt versterkt. Dat is belangrijk, want de coöperatieve structuur heeft zich in deze crisistijd wederom bewezen.’

Financieel sterk
Dat Rabobank Rijn en Veenstromen financieel gezond is blijkt uit de jaarrekening 2010. Directievoorzitter Ruud van der Vliet: ‘Ons financieel resultaat is afgelopen jaar aanzienlijk verbeterd, en die lijn zetten we in 2011 door. Ook wereldwijd doet de Rabobank Groep het goed. Rabobank is de enige commerciële bank met een AAA-rating en staat niet voor niets op plek zes in de top tien van de meest veilige banken in de wereld.’

okt-Lubbers.2Ruud Lubbers
De algemene ledenvergadering in de Milandhof in Zegveld had een ontspannen karakter. Voorafgaand aan de vergadering was er een Vraag- en antwoordcafé. Klap op de vuurpijl was de toespraak van Ruud Lubbers. Hij gaf het 650-koppige publiek een interessante uiteenzetting over duurzame economieën op basis van het ‘Handvest van de Aarde’.

‘Mooi van binnen’ - 15 november vrouwen/koffieochtend (een ingekomen bericht)

Op dinsdag 15 november wordt er weer een vrouwen/koffieochtend georganiseerd. Rondom een kopje koffie kunt u luisteren naar Carolien Pape uit IJsselstein. Zij zal spreken over het thema ‘Mooi van binnen’. De koffieochtend wordt gehouden in Gasterij de Milandhof en begint om 9.30 uur. De organisatie is in handen van de Evangelisatiecommissie Zegveld. Kinderoppas is aanwezig. U wordt van harte uitgenodigd deze ochtend bij te wonen. Neem gerust iemand mee!

Veel belangstelling voor appartementen ‘De Florijn’

Er was veel belangstelling  voor de 15 appartementen in het kleinschalige gebouw ‘De Florijn’ op de inloopavond op 19 september in de Milandhof. Het complex is ontwikkeld door Bolton Ontwikkeling en zal worden gerealiseerd door Bolton Bouw op de plaats waar voorheen de Rabobank gevestigd was. ,,De kracht van het gebouw is dat er veel differentiatie in zit”, aldus Arjan Ton.,,Op de begane grond bevinden zich enkele commerciële ruimten en op de 1e, 2e en 3e verdieping komen in totaal 15 appartementen die variëren van ca. 43 m2 tot ca. 115 m2. Voor de nieuwe eigenaren van de appartementen in De Florijn is het mogelijk om binnen de standaardprijs het appartement naar eigen wensen aan te passen. Hiervoor zijn diverse opties beschikbaar. Zo kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een driekamer appartement in plaats van een tweekamer appartement. Daarnaast past de prijs/kwaliteit verhouding bij de huidige markt.” Inmiddels hebben zich al heel wat aspirant kopers aangemeld voor een appartement en zijn ze nu bezig om bij de bank de financiering rond te krijgen. Woningen onder de € 181.000,= vallen onder de regelgeving van de sociale woningbouw. Dit betekent dat Woningcorporatie GroenWest de toewijzing bepaalt voor de woningen die in het sociale segment zitten. ,,Zoals het er nu naar uit ziet, zal in het eerste kwartaal van 2012 begonnen worden met de start van de bouw. De oplevering zal dan half 2013 plaatsvinden”, aldus Arjan Ton. Dat betekent dat Zegveld dan weer een uniek project rijker is.

Wel 80 soorten noten in de Notenschuur

Eigenlijk is hij vanzelf in de notenhandel gerold. We hebben het over Theo Westerink uit de W. Alexanderstraat  27 die per 1 januari 2011 voor zichzelf is begonnen. Per die datum kon hij twee kaasmarkten van één persoon overnemen en vervolgens ook nog van iemand anders een kaasplek. En bij deze kaasplek behoorden ook twee notenmarkten. Het was alles of niets. Door ook deze notenmarkten over te nemen heeft Theo nu vijf dagen van de week een handelsplek.okt-Notenschuur

Omdat Theo tijdens de kaasmarkten de noten toch ergens moest ‘parkeren’, vond hij hiervoor een plek in de schuur bij zijn schoonouders, die wonen op Kaasboerderij De Lagebroek aan de Rondweg 15. Zo staan ook de noten daar op zaterdag uitgestald . Dit bracht hen al gauw op het idee om daar op zaterdag noten te gaan verkopen, waarbij zijn vrouw Gerda dan deze taak op zich neemt. ,,Vanaf april is de Notenschuur op zaterdag geopend”, vertelt Gerda. ,,Inmiddels hebben we een aardige klantenkring opgebouwd en zijn zelfs de openingstijden iets verruimd. Nu kan men er terecht van 11.30 uur tot 16.00 uur.” Gerda vertelt dat ze nu ook wel ‘meevaren’ op de kaashandel van haar moeder, maar hoopt dat dit een keertje omdraait.

Theo is lid van Daalder en betrekt daarvan zijn kaas. Daalder is een soort zusje van Holland Kaascentrum en die betrekt weer zijn kaas van Vandersterre Groep, die een groot pakhuis in ons dorp heeft staan.
De noten worden betrokken bij de NotenBeurs in Zevenhuizen. De noten worden rauw ingekocht en door Theo gebakken op de markt. Verser kan dus eigenlijk niet. ,,Gelukkig is de omloopsnelheid groot, zodat we zelden iets hoeven weg te gooien.”  Zo staat Theo op dinsdag op de markt in Maassluis met noten, op woensdag met noten in Oudewater, op donderdag in Mierlo met kaas, op vrijdag in Oudewater met kaas  (standplek) en op zaterdag in Nieuwegein met kaas. En dus nu ook op zaterdag in Zegveld met noten in de Notenschuur.

In de Notenschuur treft men een groot assortiment noten, Japanse mixen en gedroogde zuidvruchten aan, in totaal wel 80 soorten.  Bij de noten is de kruidenpinda favoriet. Bij de schrijver van dit stukje is dat de macadamiamix. Verrukkelijk!  Het grote assortiment gedroogde zuidvruchten is opmerkelijk. Van dadels, gember, krenten, pruimen tot tutti frutti aan toe. Gerda vertelt een leuke anekdote. ,,Er kwam een Zegveldse dame voor de eerste keer kijken in de Notenschuur en verbaasde zich over het grote assortiment en nam 250 gram noten mee. Ze stapte in de auto en reed naar huis. Vijf minuten later kwam ze weer terug. Ze kwam nog meer halen want het eerste zakje was al leeg. Het  was zo lekker!”.

Uiteraard is het een leuk idee om een notenpakket als kerstcadeau te geven, desnoods gecombineerd met kaas van Kaasboerderij De Lagebroek. Maandelijks heeft de Notenschuur een superaanbieding. Wat deze is, kunt u vinden in de advertentie van de Notenschuur in De Berichtgever.
De Berichtgever wenst Theo en Gerda een heel goede handel, onder andere vanuit de Notenschuur.

Kunst na Arbeid viert in 2012 haar 50-jarig jubileum

In 2012 viert muziekvereniging Kunst na Arbeid haar 50 jarig jubileum. Uiteraard wil de vereniging dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de diverse festiviteiten in volle gang. Onderstaand vindt u de data en activiteiten om alvast in uw agenda te noteren.

Op 31 maart 2012 is er een spetterend jaarconcert in de Milandhof. Het thema is Goud van Oud. De beste muziekstukken die de muziekvereniging in de afgelopen 50 jaar heeft gespeeld, komen voorbij!

Op 12 mei 2012 wordt er een muziekfeest georganiseerd. Om 10 uur wordt gestart met een rondgang door het dorp en de hele dag zijn er diverse bands, majorettegroepen en slagwerkgroepen te zien en te horen. Het is voor iedereen die van muziek houdt!
Locatie: parkeerterrein naast de oude Rabobank.

Tot slot is er op 5 november 2012 het najaarsconcert in de Milandhof. Gestart wordt met een concert en aansluitend is er een optreden van oud-drumbandleden. Dus hierbij gelijk een oproep: Heeft u/heb je ooit op de drumband gezeten en wil je dat weer eens proberen? Geef je dan op bij Ingrid Meijers (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Dit najaarsconcert wordt afgesloten met een feest voor leden, oud-leden en publiek.

Haren geknipt voor een glansrol op het toneel

okt-MusicalEenmaal per week schittert Shao de Bondt (6 jaar) in de schijnwerpers op het toneel van het Beatrix Theater te Utrecht. Ze speelt dan de kleine Tam, het zoontje van hoofdrolspeelster Kim uit de musical Miss Saigon.

Het verhaal van Miss Saigon speelt zich af in de laatste maanden van de Vietnamoorlog en de eerste jaren daarna. De musical vertelt het liefdesverhaal van de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim. Ze ontmoeten elkaar in een nachtclub, maar tijdens de plotselinge ontruiming van Saigon raken de geliefden elkaar kwijt. Chris wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl Kim in Vietnam achterblijft.

Vanaf begin september waren de audities voor de rol van het jongetje Tam. Shao vertelt: ,,Een collega van mijn papa vertelde dat er audities waren voor deze rol en toen heb ik mij opgegeven. De audities waren heel erg leuk!” Miranda, de mama van Shao, vertelt verder: ,,Shao heeft drie auditierondes met glans doorlopen en al snel werd duidelijk dat ze een hele goede kans maakte voor de rol. Na de audities zijn tien kinderen geselecteerd, waaronder Shao, en met hen werd verder geoefend voor de voorstellingen.” Na het bezoek van de Amerikaanse regisseur op de set was het voor de geselecteerde kinderen wel even slikken. De regisseur besloot namelijk dat alle acteurs én actrices die de rol van Tam zouden vertolken kort haar moesten hebben. ,,Toen wist ik even niet meer of ik die rol nog wel wilde spelen en dacht ik ja, nee, ja, nee”, vertelt Shao. Miranda: ,,Na veel twijfelen en er goed over nadenken heeft Shao uiteindelijk zelf besloten dat haar haren geknipt mochten worden. Ze kreeg van de kinderbegeleidster een oorkonde voor deze dappere actie. Inmiddels is Shao wel gewend aan haar korte haren en staat ze eenmaal per week op het toneel in het theater in Utrecht. Omdat het veelal avondvoorstellingen zijn en Shao dus laat thuis is, mag ze van de juf de volgende dag een uurtje langer slapen. De Berichtgever wenst Shao veel ‘Toi, Toi, Toi’ voor alle nog komende voorstellingen.

Welzijn Woerden Afd. De Zegge

We zijn op 3 oktober met een aantal gastvrouwen bij elkaar geweest. Het ging in hoofdzaak om het onderlinge contact en het uitwisselen van ideeën. Verschillende onderwerpen zijn besproken en het is voor de commissie ook goed om zo weer op wat aandachtspunten gewezen te worden en met elkaar van gedachten te wisselen.
Het koffie drinken voor de open maaltijd op de 2e woensdag van de maand loopt nog niet erg naar verwachting. Wij dachten dat er meer mensen gebruik van zouden maken. Maar wie weet!! Weet u welkom. Voor de cursus Engels kunnen zich nog 2 of 3 deelnemers aanmelden. Nu het Jeu de Boule minder wordt door het weer, kunnen we weer beginnen met KOERSBAL. We willen dit weer opstarten als er voldoende deelnemers zijn. Dus wat let u, meldt u aan en doe mee. Tijd en dag, in overleg, bel Herman Lekkerkerker 692424. Namens de commissie Herman Groen.

Locatie gezocht (een ingekomen bericht)

Wij als Polsstokclub Zegveld zijn op zoek naar een geschikte locatie in ons dorp om onze polsstokverspring-activiteiten te kunnen realiseren.

Wie kan ons helpen aan zo’n locatie of weet een locatie in Zegveld die op korte termijn beschikbaar is? Wij zouden het zeer waarderen als u met ons mee wilt denken.

Met eventuele reacties kunt u bellen/mailen naar:
Gerard van Ingen
Tel 06-22507677
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Anton Kastelein
Tel. 06-20585571
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

De Berichtgever zegt het met bloemenokt-Bloemetje

Het was een zwaar bewolkte dag op 27 september 1956 en de zon scheen maar 2,6 uur. Toch is de zon altijd blijven schijnen en zijn de donkere wolken boven hun huwelijk weggebleven, want nu 55 jaar na dato hebben Jan en Rina de Jong-van Luinen van de Molenweg 8 het nog steeds goed bij elkaar. Dit heuglijke feit hebben zij met kinderen, kleinkinderen en familie gevierd in een ontmoetingsruimte van de Kruiskerk in Woerden. Dochter Rieneke had een geweldige high tea bereid waarvan een ieder gesmuld heeft.
Nog steeds is Rina een actief breister. Truien, mutsen, sjaals – net waar zij wol voor heeft – vinden hun weg naar de Oekraïne. En hoe ze aan de wol komt? ,,Ach, ik leef van het gegeef”, zegt Rina. Het breien wordt wel afgewisseld met puzzelen en lezen, want dat doet ze ook erg graag.
Haar man Jan heeft niets met deze hobby’s . ,,Ik kijk graag televisie of zit te slapen. Helaas lukt het tuinen niet meer zo goed en heb ik veel klussen moeten opzeggen. Het lopen gaat namelijk niet meer zo goed vanwege suikerziekte die ik heb.” Maar de oplettende toeschouwer ziet De Jong nog wel dagelijks zijn rondje door Zegveld maken op de fiets. ,,Hierdoor heb ik de bijnaam ´Het Nieuwsblad´ gekregen”, vertelt Jan lachend.
Zowel Rina als Jan geniet van de kleinkinderen, die regelmatig komen eten. Het liefst pannenkoeken, want die kan oma zo lekker bakken.
Als je 55 jaar getrouwd bent, krijgt dit als naam mee orchidee, smaragd of witgoud. Omdat De Berichtgever het bloemetje van de maand bracht, houden wij de naam van dit jubileum ook maar bij een bloemennaam, dus orchidee. Tot slot wenst de Berichtgever dit orchideeën-echtpaar nog heel veel goede en gezonde jaren toe.

Nieuws van de Wilibrod/Milandschool (een ingekomen bericht)

Vorig schooljaar is de Willibrord/Milandschool in de Meije gestart met een peuter/kleutergroep. Na dit succesvolle jaar zijn er ook dit schooljaar weer peuters op de basisschool.
Voor de zomervakantie is er, na goed overleg, besloten om de samenwerking met KMN Kind en Co niet voort te zetten. De peuters gaan onder een nieuw op te richten peuterspeelzaalstichting vallen die er voor alle basisscholen van de Groeiling komt. Bij de gemeente Bodegraven is er een subsidieaanvraag ingediend en die is, voor een deel van de kosten, gehonoreerd.
Op maandagochtend zijn de peuters er van half 9 tot 12 uur, net als de basisschoolkinderen. Er is plaats voor 8 peuters en op dit moment zijn er 5. Een aantal peuters bezoekt daarnaast ook nog een of meerdere dagdelen een andere peuterspeelzaal. Peuters zijn vanaf 3 jaar welkom op de Willibrord/Miland. De oudere peuters kunnen zo al eerder wennen en spelen op de basisschool.
Wanneer u een keer wilt komen kijken bent u van harte welkom. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de  school  0172-685506 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Op maandag 14 november is er een open ochtend van 9.30 tot 12.00 uur waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om een keer op de school te kijken.

Milandschool trots op winnaar Gouden Griffel

Bodegraven/Zegveld – 14 oktober 2011
De school uit de Meije/Zegveld heeft met de heel veel blijdschap vernomen dat Simon van der Geest de Gouden Griffel 2011 heeft gewonnen. Deze belangrijke prijs is de hoogste landelijke prijs die een kinderboekenschijver kan winnen. Hij heeft gewonnen met zijn boek Dissus wat gebaseerd is op de Odysee. Het beroemde boek uit de griekse mythologie.
Zijn liefde voor lezen en schrijven zijn zorgvuldig en liefdevol ontwikkeld op de Milandschool alwaar hij zijn lager school tijd heeft doorgebracht.  Nou gaat het de Milandschool toch al voor de wind gezien de sterke groei in leerlingen en steeds grotere aanwas vanuit het Zegveldse.  Zowel de groei als de prijswinnende ex-leerling zijn een mooie beloning voor het team wat op deze school al jaren onderwijst op een hoog niveau. Het boek ‘Dissus’ van Simon van der Geest zal de komende weken extra worden behandeld door alle groepen van de Milandschool.

Beatrix 39 opnieuw tweede

okt-BeatrixTijdens de verkiezing voor beste gebruikskoe van Nederland in de categorie ‘oud’ heeft Beatrix 39 van de familie Spruit van de Dwarsweg 31 een fantastische tweede plaats gehaald. ,,Het was een indrukwekkende en grootste wedstrijd”, aldus Theo Spruit, die bijzonder trots is op zijn knuffelkoe. ,,Ze heeft het voortreffelijk gedaan.” De spanning was voor Theo en zijn vrouw Truus te snijden, daar in Hoornaar op 1 oktober. Beatrix 39 was door een jury al geselecteerd bij de laatste twaalf beste gebruikskoeien van Nederland. In de finale viel er steeds een koe af. Toen Beatrix bij de laatste twee zat, was de spanning haast niet meer te houden voor Theo. Ze werd tweede, nét geen kampioen, maar evengoed een geweldige prestatie. Twee jaar gelden werd Beatrix 39 ook al tweede. Van alle koeien die toen meededen, was er nu niet een meer bij. Ook bij de verkiezing duurzaamste koe van Nederland in 2009 werd zij tweede. ,,Ach”, zegt Theo, ,,het is een soort Joop Zoetemelk of Marianne Vos onder de koeien.”
Winnaar werd de dertien jaar oude Coba 47 van Harry en Renate Jansen uit Noord-Sleen (Dr.)
Beatrix 39 was de oudste deelneemster. Over enkele dagen, op 5 november, wordt ze 17 jaar. Omgerekend naar mensenleeftijd is dat zo’n 100 jaar. Dat is bijzonder oud voor een koe. Daarbij is ze gewoon weer zwanger van haar veertiende kalfje . Beatrix 39 heeft inmiddels 118.000 liter melk geproduceerd met een gemiddeld eiwitgehalte van 4,27 en een vetpercentage van 5.40. Percentages die bijzonder hoog zijn. Zelfverzekerd over de kwaliteiten van Beatrix 39 zegt Theo: ,,Ik daag iedereen uit om met betere resultaten te komen, waar ook ter wereld. Heel knap als ze er eentje vinden.”

Voorstel kabinet: Leeftijd verplichte rijbewijskeuring omhoog naar 75 jaar (een ingekomen bericht)

Ouderen van 70 jaar en ouder moeten medisch worden gekeurd als ze hun rijbewijs willen vernieuwen. Nu is het kabinet van plan om deze leeftijdsgrens op te trekken naar 75 jaar. Het parlement moet de nieuwe regeling nog goedkeuren, maar als dat gebeurt, zou deze op 1 juli 2013 moeten ingaan. Tot die tijd geldt in ieder geval de huidige leeftijdsgrens van 70 jaar. Het voorstel zal in september in de Tweede Kamer worden besproken.
 
Vanaf 1 september a.s. gaat de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) eerder bericht sturen dat het rijbewijs verloopt, al 24 weken van tevoren. De tot nu toe gehanteerde termijn van 18 weken bleek in sommige gevallen namelijk te kort.
 
Wie een rijbewijskeuring moet ondergaan, doet er verstandig aan om dan direct een afspraak voor een keuring te maken. De procedure kan namelijk veel tijd vergen. Dit geldt ook voor chauffeurs jonger dan 70 met een groot rijbewijs (C/D) en personen van wie de gezondheidstoestand invloed kan hebben op het rijden. Ook zij hebben die 24 weken soms hard nodig.
 
Voor deze verplichte rijbewijskeuringen kan men terecht bij Regelzorg. Afspreken kan uitsluitend via het Landelijk Afsprakenbureau op 088 - 23 23 300 of online www.regelzorg.nl , dus niet bij de locatie zelf! Regelzorg organiseert regelmatig keuringsdagen op meer dan 225 locaties in Nederland, waaronder:
 
Locatie: Dienstencentrum Huize Zandwijk. Rembrandtlaan 2, Woerden*
Tarief: € 35,00 voor de B/E keuring.
Data: 9 november en 14 december 2011.
*Chauffeurs jonger dan 70 met grootrijbewijs kunnen wekelijks voor € 55,00 elders in Woerden terecht.

Speculaasactie (een ingekomen bericht)

De speculaasactie van zangvereniging De Lofstem wordt dit jaar gehouden in de week van 7 tot 12 november. De speculaaspoppen die verkocht worden zijn van zeer goede kwaliteit tegen een redelijke prijs. Voor één speculaaspop vragen wij  € 2,  terwijl u voor 3 poppen € 5 betaalt.

Een bestelling doorgeven kan ook en wel op onderstaand adres:
Mevr. A. Uittenbogaard-Kastelein
Broeksloot 4
3474 HP Zegveld
telefoon: 0348-69 18 08

Kerststerren en banketstaven van Animo (een ingekomen bericht)

Op 21, 22 en 23 november komen de leden van volleybalvereniging Animo'72 weer langs de deuren voor de verkoop van mooie kerststerren en heerlijke banketstaven. De flyer met prijzen en aanbiedingen vindt u tegen die tijd in uw brievenbus.

Uitstekende eerste zomer na heropening De Halve Maan

De herfst is nu aangebroken en Elly van Hanswijk blikt met een goed gevoel terug op de eerste zomer in De Halve Maan.  Elly: ,,Deze zomer hebben we boven verwachting gedraaid. Het voorjaar begon fantastisch, met een kleine dip in juli en augustus, gevolgd door een uitstekende afsluiting in de maand september. Het zomerse weer in de laatste twee weken van september was top en het terras zat dagenlang bomvol.”

okt-Halve-MaanNa de opening in het voorjaar heeft Elly hier en daar nog wat aanpassingen in het eetcafé doorgevoerd. Zo is aan de terraszijde een prachtige overkapping gebouwd. Hierdoor kunnen de gasten ook bij regenachtig weer buiten plaatsnemen. Daarnaast worden de bestellingen van de gasten niet meer met pen en papier genoteerd, maar met behulp van een mobiele computer. Een andere wijziging is dat de theekaart flink is uitgebreid. Nu wordt niet alleen koffie van het merk Sega Fredo, maar ook fairtrade thee van Sega Fredo geserveerd. Tevens is het bierassortiment uitgebreid en heeft de bierleverancier een speciale bierkaart voor De Halve Maan opgesteld. Naast de reguliere biersoorten bevinden zich op de bierkaart diverse Belgische bieren die gebrouwen worden in Brouwerij De Halve Maan in Brugge (België). Elly: ,,Leuke bijkomstigheid is dat alle bijbehorende bierglazen zijn voorzien van een halve maan!” Na de start in het voorjaar is het personeelsbestand nog wat gewisseld, maar Elly is nu zeer tevreden over het huidige team.  Elly: ,,De meiden in het team zijn fantastisch. Ze zijn vriendelijk,  enthousiast, snel en heel  leergierig. Ik heb met deze meiden echt een topteam!” Ze vervolgt: ,,De directe buren, de vaste gasten en vele Zegvelders en Meijenaren zijn heel behulpzaam geweest tijdens de start in het voorjaar. Ik zou dan ook graag van deze gelegenheid gebruik maken al deze mensen te bedanken voor hun enthousiasme en hulpvaardigheid. Tevens wil ik de families Spruit, De Groot, De Leeuw en Bremmer heel hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking in het afgelopen seizoen en ik hoop natuurlijk op voortzetting hiervan.”

Het zomerseizoen is teneinde en het winterseizoen is van start gegaan. De Halve Maan heeft  een aantal gezellige winterse evenementen op de planning staan, waarbij de pas aangeschafte houtkachel  lekker zal branden. Het eerste winterevenement ‘het bier- en wijnfestijn’ heeft op 15 oktober plaatsgevonden. Een gezellige en geslaagde avond met lekkere soorten bier en wijn.
Op 19 november van 11.00-16.00 uur wordt op het terras van De Halve Maan een ‘feestdagenfair’ gehouden. Elly vertelt:  ,,Deze feestdagenfair is een opstapje naar de gezellige feestdagen in de maand december. Iedereen kan inschrijven en voor  € 12,50 een kraam huren. Voorwaarde is wel dat alleen Sinterklaas- en Kerst gerelateerde spullen worden verkocht.  De opbrengst van deze fair doneert De Halve Maan aan de Katholieke Kerk in De Meije ten behoeve van de restauratie van het orgel. 
Op 18 januari 2012 staat een Klaverjasmarathon op de planning in samenwerking met de Stichting ‘Zet Nieuwkoop op de kaart’. Deze stichting organiseert tal van evenementen die de gemeente Nieuwkoop meer bekendheid zullen geven. Een van de acht klaverjasmarathons wordt op 18 januari  vanaf 20.00 uur in De Halve Maan gehouden. Iedereen die mee wil doen kan zich aan het begin van de avond in De Halve Maan inschrijven.  Wil u meer weten over  de activiteiten in en rond De Halve Maan, menukaart, nieuws en reserveringen, dan kunt u terecht op de website www.eetcafedehalvemaan.nl . Tijdens het winterseizoen is De Halve Maan op maandag gesloten en de overige dagen vanaf 11.00 uur geopend. 

Kleinveetentoonstelling (een ingekomen bericht)okt-Kleinvee

Ook dit jaar, op 12 november, staan de kooien weer klaar voor konijnen en pluimvee van topkwaliteit. Na een druk jaar van het fokken van onze dieren, bent u van harte welkom om het resultaat te bekijken in de Milandhof.
Wij zijn ook hard bezig geweest met het verbouwen van ons clubgebouw (ooievaarsgebouw). Te zijner tijd kunt u ook het hiervan het resultaat komen bekijken.

Ons 'nest' klaar

okt-Bruidspaar
Met familie en vrienden vierden Riet en Joop Verheul op 14 oktober hun 40-jarig huwelijksfeest.  Op de uitnodiging stond: Ons ‘nest’ is klaar … en zijn al 40 jaar bij elkaar, reden voor een feest.  Vrienden van het bruidspaar bedachten een ‘nieuw nest’ voor Joop en Riet en hesen tijdens de feestavond een hok met kippen én een haan  op het dak.

Familie Van Zoest: BEDANKT!!!

Een bedankje aan de familie Van Zoest in de Meije 246 is zeker op z’n plaats. Als zo’n 19 jaar lang bezorgen zij ons blad De Berichtgever in de Zegveldse Meije. Dochter Daniëlle startte met het bezorgen toen ze nog in de brugklas zat. Daarna naam dochter Corine deze taak over en vervolgens dochter Lieke. Toen zij stopte, was het tenslotte dochter Anita die deze bezorgklus op zich nam. En als door omstandigheden een van de dochters verhinderd was, sprong moeder Lida bij en nam zij deze taak op zich. Nu heeft de familie Van Zoest te kennen gegeven hiermee te stoppen. Jammer, maar voor 19 jaar Berichtgever rondbrengen is een bedankje zeker op z’n plaats, dus: BEDANKT!!!

Maar wie gaat nu De Berichtgever in de Zegveldse Meije rondbrengen? Dit wordt de familie Arkesteijn van de Meije 191. Heel veel plezier met het rondbrengen van De Berichtgever en wees ervan overtuigd dat u heel veel leesplezier bij de mensen brengt.
En mocht de familie Arkesteijn verhinderd of afwezig zijn, dan zal alsnog Lida van Zoest De Berichtgever bij u bezorgen.

Oproep Goede Doelen Dag (een ingekomen bericht)

Het is bijna zover, op D.V. zaterdag 19 november zal de jaarlijkse Goede Doelen Dag  gehouden worden. Een gezellige dag in de Voorhof waar van alles te koop en te doen is.
De diverse goede doelen zijn druk bezig met het organiseren en maken van allerlei leuke dingen. De kapsalon, de autowasstraat, Ans’ crea en Bep’s en Pea’s keuken zullen zeker niet ontbreken. Er zullen verschillende stands zijn met leuke cadeauartikelen, zoals sierraden, edelstenen, tassen, speelgoed en CD’s. Tussendoor worden er mooie artikelen geveild.

We proberen een gevarieerd aanbod van artikelen te bieden, maar zonder uw hulp krijgen wij alle kramen niet gevuld. Heeft u zaken die wij kunnen verkopen, zoals boeken, snuisterijen, levensmiddelen of een artikel voor de veiling, dan houden wij ons aanbevolen.
U kunt het inleveren op Dorpsstraat 1 of  Rondweg 17. Als u wilt dat wij het ophalen, belt u dan naar de familie Van Ingen, 0348-691932. We horen graag van u. 

Pin It