Koninklijke Onderscheiding voor Gert-Jansep Langerak

Het was zaterdag 27 juni een spannende dag voor Gert-Jan Langerak. Zijn afscheid bij de Vrijwillige brandweer van ons dorp waar hij 34 jaar actief bij betrokken is geweest. Vanaf 2002 was hij postcommandant. Vrijdag 26 juni had het korps hem ‘getrakteerd’ op een laatste uitruk. Bij zijn broer Arie hadden zijn manschappen een scheepsbrand nagebootst. Van houten pallets was een ‘schip’ gemaakt. De link daar naar toe is dat zijn specialisatie het bestrijden van scheepsbranden is. Zo heeft Gert-Jan als bevelvoerder zijn laatste brand mogen blussen en de auto in de brandweer garage mogen zetten.


Bij zijn afscheid zaterdag is hij opgehaald met de oude brandweerwagen. Iets wat in het hele dorp te horen was. Na het welkom was het woord aan locoburgemeester Bob Duindam. Hij bedankte Gert-Jan dat hij zich 34 jaar belangeloos heeft ingezet voor de vrijwillige brandweer korps Zegveld. ‘Dat is in deze tijd zeer bijzonder. Daarnaast was je vanaf 1 april 2002 postcommandant’. Gert-Jan regelde ook de oefeningen voor het korps. Zo had hij bij hem thuis een schuurbrand in scene gezet. Het hout in de vuurkorf was de brandhaard. Echter het vuur sloeg over naar de schuur en al snel stond de hele schuur in brand. Het was uiteindelijk een zeer geslaagde oefening. Locoburgemeester Duindam zei verder: ‘De heer Langerak is een gedreven brandweerman met verschrikkelijk veel kennis van het brandweer vak. Met hart en ziel zette hij zich in voor de post Zegveld, waarbij hij streefde naar een minimale belasting voor de manschappen hetgeen kenmerkend is voor zijn leiderschap’. Als kroon op het vrijwilligerswerk bij de brandweer deelde l.b. Duindam Gert-Jan mede dat het de koning behaagd heeft om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, waarna hij hem de bijbehorende versierselen mocht opspelden.
Na het ontvangen van de onderscheiding waren de eerste woorden van Gert-Jan: ‘Ontzettend bedankt. Het is een hele eer om deze onderscheiding te mogen ontvangen’. Verder werden herinneringen opgehaald en vertelde Gert-Jan dat hij van zijn hobby en ervaring bij de vrijwillige brandweer zijn werk heeft kunnen maken. ‘Ik ga mij op mijn werk nog meer inzetten voor de bestrijding van de scheepvaartbrand’. Ook memoreerde hij dat er veel veranderd is in de communicatie, met name ook de brandmelding.
Bas van den Hemel, Regionaal Commandant VRU bij Veiligheidsregio Utrecht, gaf een overzicht van diploma’s die Gert-Jan heeft behaald en de hiermee gepaard gaande benoemingen/bevorderingen. Hij typeerde Gert-Jan als volgt: een doorzetter, sociaal mens, boeiend en inspirerend persoon, enorme vakkennis, goede postcommandant en meedenkend brandweerman.
Tot slot waren er dankwoorden van Ton Klever van de Streekbrandweer Utrecht zuid West, waarvan Gert-Jan 9 jaar voorzitter is geweest.
Ook de Berichtgever feliciteert Gert-Jan met zijn Koninklijke Onderscheiding en wenst hem, samen met zijn vrouw Yvonne, nog hele mooie jaren toe.

sep BrenkGijs van Brenk nieuwe postcommandant

Bij een afscheid hoort ook een welkom. Lex Tillart (Afdelingshoofd Incidentbeheersing Veiligheidsregio Utrecht) gaf de ‘figuurlijke sleutel’ van de postcommandant Zegveld aan Gert-Jan Langerak om deze door te geven aan de nieuwe postcommandant, Gijs van Brenk. Lex Tillart zei in Gijs de passie te hebben gevonden, behorend bij een postcommandant. ‘Gijs, we hebben alle vertrouwen in je. Het hele korps sta achter je. Je hebt het thuisfront mee’. Gert-Jan bedankte nogmaals het korps en is dankbaar dat hij dit werk heeft mogen doen.
Gijs vertelde dat de vrijwillige brandweer Zegveld zijn grootste hobby is. ‘Ik heb inmiddels Gert-Jan een paar keer mogen vervangen tijdens zijn ziekte. En ik wil alle mannen van het korps bedanken voor hun steun’.
En natuurlijk wenst de Berichtgever Gijs bij het uitoefenen van zijn functie heel veel sterkte en succes.

De Berichtgever zegt het met bloemensep Kees en Plonie Vergeer

‘We hebben een gouwe dag gehad’. Dat zijn de woorden van het bruidspaar Kees (73 jaar) en Plonie (72 jaar) Vergeer-Arkesteyn. Op hun unieke stek aan de Rondweg 52A genieten zij volop. Op 24 juni waren zij 50 jaar getrouwd. Maar wat voor een dag was het vijftig jaar geleden. Het was op donderdag 24 juni 1965 een behoorlijk zonnige en fris-warme dag en er stond een matige wind. De kranten melden dat de bijenstand achteruit vliegt en de Vereniging tot bevordering van de bijenteelt slaat alarm. Als oorzaak wordt de verstedelijking als dé boosdoener aangewezen. Verder is de Britse komiek Charlie Chaplin in ons land in verband met het in ontvangst nemen van de Erasmusprijs 1965. Maar u begrijpt het al, het hoogtepunt deze dag was het huwelijk tussen Kees en Plonie.
De jubileumdag werd ’s morgens begonnen met een fotoshoot. Van de foto’s wordt een prachtig schilderij gemaakt. Om 14.00 uur was er een dienst uit dankbaarheid in de Rooms-Katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Geboorte in de Meije. De dienst werd geleid door pastor Tiny Thomassen. Daarna ging het gezelschap naar Gasterij ‘De Milandhof’. Hier werd het bruidspaar verrast met een extra editie van het weekblad Privé. In deze extra editie vinden we veel oude foto van het bruidspaar en hun gezin, alsmede schitterende oude verhalen. Alles bij elkaar een prachtige levensloop. ’s Avonds genoten ze van een heerlijk koud en warm buffet.
Kees en Plonie kregen vier kinderen en hebben inmiddels 10 kleinkinderen. Vroeger was het zondags bij hen de zoete inval. ‘Bij mooi weer kon het gebeuren dat we met zo’n 30 man buiten zaten en de kinderen volop zwommen in de sloot. En ’s winters was het schaatsen’. Met veel genoegen denken ze terug aan de oefeningen die bij hen plaatsvonden voor het zes bedreigde dorpenspel dat voor het eerst in 1982 plaatsvond. Kees is nog volop bij de boerderij betrokken. Zo melkt hij in 90% van de gevallen ’s middags de koeien. Zoon Jan melkt ’s morgens. Kees heeft geen echte hobby’s. Wel mag hij graag in de tuin werken en op de boerderij is er altijd wel wat te doen. Ook Plonie heeft geen echte hobby’s. Net als Kees vindt ze het heerlijk om in de (bloemen)tuin te werken. ‘Wij zijn meer doeners’. Plonie is wel enigszins beperkt doordat haar nekwervels versleten zijn. Hierbij is haar evenwicht aangetast. Bij het lezen geeft dit o.a. problemen. ‘Maar ik kan gelukkig nog heel veel’, aldus de optimistische Plonie. Zo maakt zij ook zelf jam van bessen, aardbeien en bramen. En natuurlijk wordt er heel veel uitgedeeld. ‘nee, we vervelen ons echt niet’. Oorspronkelijk komt Plonie uit Schipluiden, maar toen zij 10 jaar was, kwam zij met haar ouders in de Meije wonen. En daar woonde ook Kees. Hoewel ze nog geen verkering hadden op die leeftijd was het al wel: ‘Ik vind jou een leuk meissie en ik vind jou een leuke jongen’.   
Sinds kort zit Kees op de gym van Welzijn Ouderen. ‘Ik dacht dat het van die simpele oefeningen waren, maar ik heb het geweten’. Kees zou het wel fijn vinden als er nog een paar mannen bij kwamen, want op dit moment is hij de enige.  
Nog steeds zitten ze na te genieten van hun gouden jubileum. De kamer staat nog veel met kaarten. ‘We hebben wel 85 kaarten ontvangen en een brief van de gemeente met felicitaties’.
De Berichtgever heeft het gouden echtpaar van harte gefeliciteerd met dit heuglijke feit en hen het bloemetje van de bloem overhandigd. Wij wensen Kees en Plonie nog hele mooie en gezonde jaren toe.


sep Mees en Bep van ElkHet tweede bruidspaar waar wij het bloemetje van de maand brachten, was het bruidspaar Van Elk-Weerdmeester uit de Boschsloot 38. Op 29 juli mochten zij gedenken dat zij 60 jaar getrouwd waren.
Zoals we op internet kunnen vinden was het zestig jaar geleden op hun huwelijksdag een bewolkte dag en liet de zon zich amper zien. Wat wel als muziek in de oren van ons diamanten bruidspaar zal klinken was de ontvangst die dag van het Deens muziekcorps uit Aarhuus op het station in Utrecht. Dit orkest van spoorwegmannen heeft ’s avonds in het Wilhelminapark een uitvoering gegeven. Het bruidspaar was echter om heel andere redenen verhinderd deze uitvoering bij te wonen. Hun huwelijk had deze dag voorrang.
Het bruidspaar is verrast over de buitengewoon vele belangstelling en kaarten. En vaak hebben ze gehoord: ‘Wat, zijn ze 60 jaar getrouwd?’ Zo waren er felicitaties van de koning en de commissaris van de koning. Namens de gemeente kwam locoburgemeester het bruidspaar feliciteren en bracht een levensmiddelenpakket met streekproducten mee. Dit vitale echtpaar geniet van alle belangstelling. Maar, het is zoals de bruidegom zegt: ‘Uiterlijk mag je dan wel niet veel veranderen, innerlijk voel je het wel’. Op 5 september hebben ze hun diamanten bruiloft gevierd met de familie en vrienden. Eerst hebben ze gevaren bij Avifauna en vervolgens genoten van een heerlijk buffet in Gasterij ‘De Milandhof’.
Bep (83 jaar) en Mees (84 jaar) doen de huishouding nog helemaal zelf, zonder hulp. En zoals ze vertellen: ‘We hebben nog nooit last gehad van verveling’.  Bep is nog altijd druk met breien, haken of borduren. Daarnaast is zij al 60 jaar lid van Passage. Vorig jaar bij het 65 jarig jubileum van Passage heeft ze voor alle leden, zo’n 40 vrouwen, een zakdoekje als aandenken gemaakt. Mees is nog altijd muzikant bij ‘Kunst na Arbeid’. Alles bij elkaar al 75 jaar. Daarnaast zit hij in Woerden in het Vrijetijdsorkest van Harmonie ‘De Vriendschap’. Dit orkest bestaat uit 20 geroutineerde muzikanten. Verder is Mees druk met zijn volkstuin aan de Rondweg. ‘Er komen daar veel mensen voorbij wandelen, dus je hebt nog wel eens een praatje’. Ook in de afgelopen periode heeft het nageslacht zich uitgebreid. Inmiddels mogen ze genieten van 8 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen. Ook dit bruidspaar heeft de Berichtgever gefeliciteerd met hun diamanten jubileum en wenst hen nog hele mooie en gezonde jaren toe.

Gasterij De Milandhof heeft een nieuwe kok én een nieuwe keuken!

De zomer is voor Gasterij De Milandhof allerminst rustig geweest. Op 14 juli jl., toen veel mensen lekker van hun vakantie gingen genieten, ging bij Gasterij De Milandhof de sloophamer door de keuken heen. De keuken was verouderd en nodig aan vernieuwing toe. Ook de indeling kon een stuk efficiënter. Lauw Uittenbogaard, beheerder van Gasterij De Milandhof, heeft een plan uitgewerkt waarbij het decor van het zogenaamde ‘Milandplein’ in tact wordt gelaten, maar de bestaande decorraampjes en de deur echt worden gebruikt. Zo ontstaat er een ‘open’ keuken en de gasten een kijkje naar binnen kunnen nemen. sep milandhof
Op 14 augustus jl. moest de verbouwing klaar zijn, want er stonden weer festiviteiten op de planning. In zeer korte tijd werd gesloopt en verbouwd, direct gevolgd door de schoonmaak- en  inrichtingswerkzaamheden. Er is met een heel team keihard gewerkt om alles voor elkaar te krijgen én het eindresultaat mag er zijn. Een prachtige moderne keuken in het hart van De Milandhof met goede bereikbaarheid vanuit elke zaal.
Op 17 augustus jl. was het de eerste werkdag van de nieuwe kok, Ronald Louwman. Hij volgt Gerben Groenendijk op die eerder dit jaar Grand Café Plein 7 in Woerden heeft geopend. De dag dat ik (Ciska Klooster, red.) de keuken van Gasterij De Milandhof binnenkom om de nieuwe kok, Ronald Louwman, beter te leren kennen, ruikt het heerlijk naar gebraden vlees dat net uit de oven komt! Het water loopt mij in de mond….
Ronald Louwman is 47 jaar en woont sinds drie maanden op een ‘prachtig stekje’ in de Bodegraafse Meije. Hij woont daar met zijn partner Elise in de ‘Oude zondagschool’ een prachtig gebouw met drie klokgeveltjes dat dateert uit 1891. Daarvoor heeft hij ruim 8 jaar in Zegveld gewoond, dus is hij geen onbekende. Ronald is gepassioneerd over zijn werk, het is eigenlijk zijn hobby. Voordat hij bij De Milandhof kwam heeft hij als kok in diverse restaurants in het Groene Hart gewerkt, Kamerik, Bodegraven en Harmelen. Zijn andere hobby, fitness, staat de laatste tijd op een laag pitje, een verhuizing en een nieuwe baan vragen veel tijd, dus pakt hij als het kan de fiets naar zijn werk. Is hij toch sportief bezig!
Hij is, zoals hij zelf zegt, met “zijn neus in de boter gevallen”. Het is leuk om te mogen werken in een moderne, nieuwe keuken. Het principe van de ‘open’ keuken is voor hem niet helemaal nieuw, hij heeft al eerder in een ‘open keuken’ gewerkt. Het idee hierachter spreekt hem erg aan. Belangrijk voor Ronald is, dat de gasten kunnen zien dat de gerechten op een goede en eerlijke manier worden bereid. Het motto “Klant is Koning” heeft hij hoog in het vaandel staan en hij wil graag dat de gasten het naar hun zin hebben. In de keuken wordt veel aandacht besteed aan diëten en allergieën. Het is belangrijk dat iedereen lekker kan eten in De Milandhof. Of er vernieuwingen aan komen, durft hij nu nog niet te zeggen; “Eerst maar eens de gasten leren kennen, en daarna kijken we wat we nog kunnen verbeteren of veranderen”, zegt Ronald. Het leuke van werken in De Milandhof vindt hij de afwisseling van besloten feesten tot grote zakelijke ontvangsten in De Milandhof zelf en op locatie. Eén van zijn eerste taken was om bij Sail Amsterdam een barbecue te verzorgen, de volgende dag organiseerde het team twee bruiloften en een dag later een lunch op locatie. Het gaat hierbij om snel schakelen en de schouders eronder zetten. Dat bleek wel toen er tussendoor nog een condoleance verzorgd moest worden. Het kan allemaal! Op de vraag of hij een specialiteit heeft antwoordt hij; “Biefstuk bakken is één van mijn specialiteiten”! “Wie weet komt er nog eens een keer een “Biefstukavond” in De Milandhof.” We wachten het af en wensen Ronald succes in zijn nieuwe baan!

Diepvrieskisten gevraagd voor de ooievaars (een ingekomen bericht)

Voor het bewaren van het voer voor de ooievaars is de Stichting Ooievaars Zegveld op zoek naar één of twee diepvrieskisten. Heeft u een werkende vrieskist staan die u niet meer gebruikt, zou deze dan misschien aan ons willen schenken? Wij komen hem bij u ophalen.
Telefoon: 0348-690677 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Alvast bedankt!
Martijn Beukers
Stichting Ooievaars Zegveld

Vakantie Bijbel Week 2.0 – De Voorhof wordt een bouwplaats

Deze herfstvakantie is het er weer: de Vakantie Bijbel Week! Een activiteit die al jaren in Zegveld wordt georganiseerd, maar nu met een vernieuwd programma. Er is veel werk te doen, want ‘De Voorhof’ wordt een bouwplaats.

De VBW en de Herfstvakantie zijn al meer dan 25 jaar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het programma verloopt bijna die hele periode op een zelfde, vertrouwde manier. Toch leek het de stuurgroep van de VBW een goed idee om de gebruikelijke activiteiten eens onder de loep te nemen. Het resultaat is een vernieuwd en opgefrist programma! Wat blijft is de gezelligheid en de ontspannen sfeer waarin kinderen zich thuis zullen voelen. Helaas is afscheid genomen van de pannenkoeken. Nieuw is een groot middagspel ergens in het dorp, een grote lunch, een informelere vrijdagavond en vanaf dit jaar zijn ook kinderen uit groep 1 en 2 (van de basisschool) van harte welkom! Als klap op de vuurpijl wordt er in de voorjaarsvakantie ook een VBW-activiteit georganiseerd.
De dagen en tijden worden vanaf dit jaar gewijzigd. Op maandag is er geen activiteit. Op dinsdag 20 oktober van 10.00 tot 12.00 uur; op donderdag 22 oktober van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag 23 oktober van 10.00 tot 12.30 uur zijn de kinderen van groep 1 t/m 8 welkom in de Voorhof. Op de vrijdag eindigen we met een uitgebreide lunch. Op donderdag is er van 14.00 tot 16.00 uur een spelmiddag voor de kinderen uit groep 4 t/m 8. Op vrijdagavond gaat om 19.00 tot 21.00 uur de deur van De Voorhof open voor alle kinderen en voor iedereen die belangstelling heeft. De VBW wordt op zondag 25 oktober afgesloten met een dienst in de Hervormde Kerk die om 09.30 uur begint.
De stuurgroep rekent op de komst van veel kinderen, want De Voorhof wordt een bouwplaats met architecten, schilders en timmerlieden. Er is veel werk te doen, dus alle kinderen mogen komen helpen. www.vbwzegveld.nl

Polstokclub Zegveld (een ingekomen bericht)

sep PolstokclubAfgelopen seizoen was het tweede seizoen dat wij op onze uitgebouwde accommodatie hebben gesprongen. Een seizoen waarbij de meeste kinderziektes eruit zijn, we hebben zelfs een Nederlands Record op onze schansen staan: Op 15 augustus heeft Erwin Timmerarends uit Montfoort 20.70 gesprongen. Nog nooit was een junior zo ver!

Tweede echte high-light is dat op het grote NK de vereniging Zegveld 2 Nederlandse Kampioenen heeft aangeleverd: Jaco de Groot (senioren) en Gerwin Kastelein (jongens). En dat is heel erg bijzonder als je bedenkt dat er 13 verenigingen zijn in Nederland en maar 4 categorieën.

Ook in de breedte merken we dat we aan het groeien zijn. Zo zijn er meerdere jeugdspringers die dit seizoen over de jeugdschans zijn gaan springen: Roza, Nick, Eline en Naomi zijn deze vier springers, maar gelukkig hebben we ook veel andere springers die druk aan het trainen zijn.

Tot slot: Eigenlijk is het grootste hoogtepunt dat we ons als vereniging heel erg welkom voelen en het gevoel hebben dat het polsstokspringen echt al bij het dorp hoort. Dat maakt ons blij en geeft ons energie om nog jaren door te gaan met onze geweldige sport.

Komt u komende zomer ook eens kijken bij de Nijverheidsbuurt, achter Kaasveredeling Kruijt?

Training veilig wonen

Wat doet u als de bloemenbezorger aan de deur zegt dat hij de bloemen wel even voor u in de vaas wilt zetten. Laat u hem binnen? En welke vluchtroute neemt u als er brand is? Ooit over nagedacht?
Dit zijn enkele van de vragen die voorbij komen in de gratis digitale training 'Veilig wonen" voor ouderen, die het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid heeft ontwikkeld. Aanleiding voor het ontwikkelen van de training
was een oproep van de Unie KBO (Katholieke Bond Ouderen). Zij signaleerde dat ouderen achterlopen in hun kennis en gedrag als het gaat om veiligheid in de woning. En dat terwijl ouderen steeds langer thuis zelfstandig blijven wonen.
De digitale training bestaat uit vier onderdelen: babbeltrucs, woningovervallen, brand en inbraak. Senioren kunnen de training zelf thuis doorlopen of samen met familie of een verzorger op een computer of tablet. De training is te volgen op: www.woonveiliger.nl/elearning

Nieuwe cursus EHBO De Meije - Zegveld

De avonden worden weer langer. Dat is een mooie gelegenheid voor u om een EHBO-cursus te volgen. EHBO-vereniging de Meije-Zegveld organiseert deze winter op de maandagavonden een EHBO-basiscursus in de Milandschool in de Meije.
De cursus start maandag 12 oktober 2015. De lessen zijn van 19.30 uur tot 22.00 uur. Voor de kosten hoeft u het niet te laten. Deze bedragen slechts € 125,— voor de gehele cursus, inclusief koffie. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden trouwens (een deel) van deze cursus. Het examen is gepland op 15 februari 2016. Meer informatie over deze cursus kun je vinden op onze website www.ehbo-demeije-zegveld.nl. Opgeven kan bij Sandra van Vliet, 06-55748541 of via de e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Acties voor en door K.N.A. (een ingekomen bericht)

Allereerst wil de Muziekvereniging Kunst Na Arbeid u hartelijk danken voor het afnemen van onze producten tijdens de Zegvelderie op 4 juli en de belangstelling tijdens ons afsluitende zomerconcert op 2 juli. Ook zijn we in de maand september weer bij u langs de deur geweest voor de grote club actie. Wij willen u er nogmaals op wijzen dat het prijzen pakket dit jaar is uitgebreid.
“Bij een gelijk aantal verkochte loten, is de winkans gestegen van 1:5000 in 2014 naar 1:89 in 2015! Het prijzenpakket is zeer gevarieerd: van reischeques en entreekaarten voor pretparken tot en met een Volkswagen up!.“
Op maandag 19 oktober verkopen we weer iets voor de inwendige mens. In Zegveld en de Meije houden wij de jaarlijkse oliebollen en appelbeignet actie. Op maandag 19 oktober vanaf 16.00 uur kunnen de leden bij u aanbellen om deze kersverse lekkernijen te verkopen.
Mocht u niet thuis zijn of ze zijn goed in de smaak gevallen, dan staan wij dinsdag 20 oktober met een kraam nabij de Coop.
Ook dit jaar hebben wij weer oliebollen zonder krenten en rozijnen. Deze worden niet aangeboden bij de huis aan huis verkoop, tenzij u ze vooraf reserveert.
Wilt u vooraf reserveren (omdat u maandagavond niet thuis bent, iets lekkers mee naar uw werk wilt nemen of een andere reden) bel dan naar familie Van Vliet, tel.  0348-691575.
Wij hopen op uw steun voor de muziekvereniging, zodat het ook dit jaar weer een geslaagde actie mag worden.
Namens muziek vereniging Kunst Na Arbeid alvast hartelijk dank.

Kinderkledingbeurs najaar 2015

Op 12 september jl. werd de najaars- en winterkinderkledingbeurs gehouden in De Voorhof.  Tijdens deze beurs werd baby- en kinderkleding, positiekleding, speelgoed en nog veel meer verkocht. De opbrengst was € 1.775, 00. Hiervan is € 1.400,00 naar De Voorhof gegaan en van het restantbedrag worden nieuwe kledingrekken gekocht.

Vijfjarig jubileum Buitenplaats De Blauwe Meije

Op 5 september jl. was het precies vijf jaar geleden dat Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt op een stralende dag Buitenplaats De Blauwe Meije openden door met een polsstok over het slootje in de Beeldentuin te springen.
Dit jaar zijn de weersomstandigheden minder mooi, maar het is toch een gezellige drukte op het terrein van De Blauwe Meije. In de hooimijt zit Juerd gezellig met een groepje mensen koffie te drinken en in de keuken wordt een heerlijke appeltaart uit de oven gehaald. In de workshopruimte zijn vijftien Bodegraafse/Reeuwijkse onderneemsters aan het beeldhouwen onder leiding van Nel Overkamp. Dan worden er vier dames welkom geheten door Rebecca, zij komen voor een High-Wine en blijven een nachtje overnachten in de Bed & Breakfast.
Juerd en Rebecca hebben vertrouwen in de toekomst, zo kunnen ze binnenkort veiligheidstrainingen in ‘eigen huis’ geven. Nadruk zal altijd blijven liggen op het kleinschalige karakter van hun activiteiten en de samenwerking met lokale ondernemers.

Onthulling monument Boeing B-17 Vliegend Fort 

Op 8 oktober a.s. wordt in aanwezigheid van dertien nabestaanden – die speciaal voor deze gelegenheid uit Amerika zullen overkomen – aan de Hazekade te Zegveld een permanent monument onthuld ter nagedachtenis aan de tijdens de Tweede Wereldoorlog neergestorte Boeing B-17 Vliegend Fort. Met dit monument wordt respect en dankbaarheid getoond aan de mensen die hun leven hebben gegeven voor de vrijheid van Nederland en is tot stand gekomen met medewerking van diverse lokale bedrijven.  
De onthulling zal om 18.30 uur door de nabestaanden worden uitgevoerd in het bijzijn van diverse prominenten gevolgd door enkele toespraken. Belangstellenden worden uitgenodigd de onthulling van het monument bij te wonen en geadviseerd (te voet of met de fiets) om 18.00 uur op de locatie aanwezig te zijn. De weg wordt ten tijde van de plechtigheid afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na afloop van de onthulling (omstreeks 19.00 uur) is er in Gasterij De Milandhof gelegenheid om nader kennis te maken met de Amerikaanse nabestaanden.

Zegveld Smaakt naar Meer

Op 3 oktober a.s. is het weer zover, lekker eten en drinken onder het genot van een gezellig muziekje tijdens Zegveld Smaakt naar Meer. Vanaf 16.30 uur staan lokale horecagelegenheden met heerlijke kleine gerechtjes klaar om u te verrassen. Dit jaar zijn de deelnemers: Ad Brak Catering, Bakkerij De Leeuw, Buitenplaats De Blauwe Meije, Fruityline, Gasterij De Milandhof, Koffie TukTuk, De Kooter – Marktslager, Grand Café Plein 7, IJsboerderij Vernooij, Yoghurtruck van De Leeuw. Speciaal voor de kinderen staat Speeltuinvereniging De Robbedoes met suikerspinnen en kunnen de creatieve kleintjes een snoepketting maken. De CSZ zal voor de bekende broodjes knakworst zorgen. Tot 21.00 uur kan er genoten worden van alle lekkernijen.
Voor de oudere jeugd (18+) wordt er een Head to Head Tapchallenge georganiseerd. Twee personen tappen tegelijkertijd een biertje en door een deskundige jury wordt bepaald wie het beste biertje heeft getapt. Natuurlijk mag je daarna je net getapte biertje opdrinken. Aan het eind van de avond wordt bekend gemaakt wie de beste “biertapper van Zegveld” is. Later op de avond wordt een muzikaal optreden verzorgd, maar de naam van deze persoon of band wordt nog geheim gehouden. U wordt van harte uitgenodigd om te proeven en te genieten tijdens Zegveld Smaakt naar Meer.

Televisieopname RTL 4 bij Eetcafé De Halve Maansep Halve Maan

Op 21 augustus jl. om 09.00 uur zat het terras van De Halve Maan al behoorlijk vol. Enerzijds vanwege het mooie weer, maar anderzijds was een deel van de gasten door uitbaatster Elly van Hanswijk persoonlijk uitgenodigd om te figureren tijdens de televisieopname van Tips & Travel.

Eetcafé De Halve Maan heeft in de zomer van 2015 deelgenomen aan de verkiezingen voor ‘Het gezelligste terras van de Provincie Zuid-Holland’ en deze felbegeerde trofee in de wacht gesleept. De officiële uitreiking van deze trofee is op 21 september 2015 tijdens een besloten bijeenkomst op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek en op 24 oktober a.s. om 16.30 uur wordt de filmopname in het programma van Tips & Travel (RTL-4) getoond.

Voor u gelezen

De Bruin Adviesgroep weer samen onder één dak in nieuw kantoor

Met het synchroon doorknippen van vier linten zijn de nieuwe kantoren van De Bruijn Adviesgroep en de RegioBank officieel geopend. De bedrijven hebben hun intrek genomen in spiksplinternieuwe kantoorruimten aan het Plantsoen in de Woerdense binnenstad. Hiermee kunnen klanten voor financieel advies en hun bankzaken weer op één plek terecht. 'Van origine zijn we één bedrijf' legt Marco Spijker van De Bruijn Adviesgroep uit. 'De RegioBank bestaat al meer dan 25 jaar. De voorloper van De Bruijn Adviesgroep is in 1996 opgericht en in 2013 heb ik samen met mijn collega Ronald de Bondt het bedrijf van mijn schoonvader Jaap de Bruijn overgenomen. Hoewel de bedrijven hun oorsprong in Zegveld hebben, verhuisden De Bruijn Adviesgroep in 2010 naar Woerden. Ook de RegioBank vertrok naar Woerden. Bij De Bruijn Adviesgroep kunnen particulieren en zakelijke klanten terecht voor bancaire dienstverlening, hypotheken, financieringen, financiële bemiddeling bij een echtscheiding en verzekeringen. De Bruijn Adviesgroep: Plantsoen 6A, 3441 EL Woerden, tel. 691768.
De Regiobank is een fullservice bank en een zelfstandig adviseur op het gebied van bankzaken voor zowel particulieren als zakelijke klanten. 'Sparen, betalen, hypotheken, je kunt er allemaal voor terecht', vertelt Marco Spijker. 'Daarbij onderscheidt de RegioBank zich door het persoonlijke karakter. Er zijn geen automaten en kinderen kunnen er op de ouderwetse manier hun spaarpotjes komen legen. Ook geld opnemen of storten gaat middels persoonlijk contact. Met een kop koffie erbij wordt je geld geteld.' Verder staat de RegioBank voor service. 'We rijden zelfs langs oudere mensen om contant geld aan huis te bezorgen.' Van maandag tot en met vrijdag staan we op dit mooie adres in het centrum van Woerden klaar om samen klanten te helpen. Regiobank:
Plantsoen 6D, 3441 EL Woerden, tel 690700

Meijepad wordt opgeknapt

Het Meijepad tussen de Nieuwkoopse plassen wordt opgeknapt en verbreed dankzij een subsidie van de provincie Zuid-Holland. Het nieuwe ontwerp bestaat uit een vrijliggend fietspad en een apart wandelpad. Het nieuwe fietspad wordt 1,75 meter breed, de wandelstrook ongeveer anderhalve meter. Door deze aanpassing wordt het een stuk veiliger voor fietsers en wandelaars. Het wandelpad ligt voor een deel langs het fietspad en krijgt ook een avontuurlijk vlonderpad over het water. In verband met de halve marathon en het recreatieseizoen worden de werkzaamheden ingepland vanaf september. Ook de Kwakelbrug zal worden opgeknapt.
Het werk zal een aantal maanden duren. Er zal gebruik gemaakt kunnen worden van een omleidingsroute.

Fysio-Aktief Verbeek Zegveld, volop in beweging!sep FysioAktief logo

René Verbeek is met Fysio-Aktief Verbeek al 23 jaar werkzaam in Zegveld als fysio– en manueeltherapeut. Door de jaren heen heeft zowel de praktijk als het vak fysiotherapie forse veranderingen ondergaan. Fysio-Aktief is inmiddels actief op drie locaties: Woerden, Zegveld en Kamerik. In Zegveld werken er vier therapeuten, waardoor de specialismen zijn uitgebreid.

Door wetenschappelijk onderzoek zijn de behandelmethodes binnen de fysiotherapie en manuele therapie verbeterd en doorontwikkeld. Fysiotherapie is zich sterk gaan richten op preventie en rugscholing. Terugkerende rugklachten worden door een rugtrainingsprogramma aangepakt, waardoor terugkeer van klachten minimaal wordt.

Het team
Het team in Zegveld bestaat uit vier fysiotherapeuten met elk een eigen specialisatie, naast de kennis over algemene fysiotherapie. René Verbeek is gespecialiseerd in manuele therapie, kaakfysiotherapie en dry needling. Sahin Bozkurt is gespecialiseerd in manuele therapie en accupunctuur. Bij Sarissa Unser kunt u terecht voor kinderfysiotherapie, bekken problematiek (zwangerschap) en fysio-fitness. Lisanne de Koning richt zich op dry-needling, kinderfysiotherapie en fysio-fitness groepen.

sep FysioAktiefKinderfysiotherapie
Sinds augustus 2015 zijn er twee gediplomeerde kinderfysiotherapeuten werkzaam in de Zegveldse praktijk. Zij richten zich op de problemen in de motorische ontwikkeling van kinderen van 0-18 jaar. Bij baby’s kun je motorische problemen herkennen aan een voorkeurshouding, weinig kracht, overstrekken en achterlopen in de motorische ontwikkeling. Bij kinderen in de basisschool leeftijd kunnen er zich problemen voordoen met fysieke activiteiten of tijdens het schrijven. Bij oudere kinderen kunnen wij hulp bieden bij houdingsklachten, overgewicht en sportblessures. De kinderfysiotherapeut brengt allereerst de motoriek in kaart, daarna wordt er in overleg met ouder en kind een behandelplan opgesteld. Lisanne neemt vanaf dit jaar de peuter- en kleutergym over in Zegveld. Kom gerust een keer kijken, we gymmen iedere woensdagmiddag van 14.00 – 15.00 uur in de gymzaal in de Milandhof.

Beweegprogramma’s
Fysio-Aktief biedt drie speciale beweegprogramma’s aan in blokken van drie maanden. Deze programma’s zijn gericht voor specifieke aandoeningen.
•    Long Aktief; het verbeteren van hart- en longfunctie door doelgerichte training (COPD patiënten).
•    Onco Aktief; het verbeteren of behouden van de conditie tijdens en na een chemokuur.
•    Diabetes Aktief; training in combinatie met verantwoorde voeding.
•    Rugtriathlon; preventief rugscholingsprogramma.

Fitness
Bij Fysio-Aktief kunt u verantwoord sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Met een maandabonnement kunt u een trainingsprogramma op maat doorlopen.

Fysioactiviteiten
De praktijk is volop in beweging en ontwikkeld zich continue. Daarom kunt u bij Fysio-Aktief Zegveld ook terecht voor nieuwe activiteiten. In september start er een Fit en Run cursus, dit onder leiding van een fysiotherapeut én een hardloopinstructrice. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dat kan direct en zonder verwijzing van uw huisarts. Wij zijn gecontracteerd met alle zorgverzekeraars en geven vooraf aan hoeveel fysiotherapeutische zorg er binnen uw verzekeringspakket wordt aangeboden. Bel voor meer informatie of voor het maken van een afspraak naar: 0348-691578 (bij voorkeur tussen 09.00 – 15.00 uur).

Volg ons op Facebook (facebook.com/FysioAktief) en bekijk onze website (www.fysio-aktief.nl) om op de hoogte te blijven van de komende activiteiten en de ontwikkelingen in de praktijk.

Eerste editie van De Meijerie groot succes! (een ingekomen bericht)sep Meijerie

Zaterdag 5 september is de eerste editie van De Meijerie een groot succes geweest. Na enorm veel regen tijdens het opbouwen van De Meijerie klaarde de lucht precies op tijd op en kwam het zonnetjes zelfs door.
Meer dan honderd bezoekers waren nieuwsgierig genoeg om naar de eerste editie van De Meijerie te komen kijken. De kinderen maakten gretig gebruik van de spellenkaarten, het schminken en het springkussen. Bij de kraampjes werd flink gezocht, gekeken en gekocht. De gratis bingo ronde zorgde voor een vol terras, waarna de loterij van start ging onder het genot van een hapje en een drankje.
Een zeer mooie opbrengst van  €  3.074,85 wat verdeeld zal worden onder het orgelfonds van O.L.V. Geboorte kerk en het schoolplein van de Milandschool.

Lerend Succes/Huiswerkbegeleiding

Vanaf dit schooljaar is Lianne Spaanderman gestart met ‘Lerend Succes’. Dit is een (kleinschalig) bedrijfje voor huiswerkbegeleiding en bijles. Leerlingen van de basisschool en middelbare school kunnen hier terecht. Lianne vertelt: “Huiswerkbegeleiding vindt plaats op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag tussen ongeveer 15.00 uur en 18.00 uur. Leerlingen kunnen gelijk uit school komen, we starten met wat drinken en even een praatje over hoe de dag op school was. Daarna wordt er een planning gemaakt voor die dag, maar er wordt natuurlijk ook (ver) vooruit gepland. De leerling gaat vervolgens aan de slag met zijn/haar huiswerk. Lianne help de leerlingen als ze tussendoor vragen hebben of overhoor ze. Als ze het huiswerk gedaan hebben en alles er goed in zit, mogen ze naar huis”. Lianne heeft een kantoor boven dat zo ingericht is dat er diverse leerlingen kunnen zitten. Op zolder staat een tafeltennistafel waar de leerlingen even hun energie kwijt kunnen tijdens de pauze. Over de bijles zegt Lianne: “Dat is individuele begeleiding, gewoonlijk één uur per week voor een specifiek vak waar een leerling moeite mee heeft, maar dat is heel flexibel hoor! Laatst heb ik een leerling uit Oudewater geholpen, die is een week lang elke dag geweest omdat hij een herexamen had. Hij heeft het gelukkig gehaald!”. Op www.lerendsucces.nl vindt u meer informatie over Lerend Succes en ook de contactgegevens.

Zegvelderie 2015

sep Zegvelderie 44 juli, weet u het nog? Een snikhete dag, de start van de Tour de France in Utrecht en tal van evenementen, waaronder natuurlijk de Zegvelderie.
Het programma van de Zegvelderie was vol en afwisselend, waaronder het succesvolle beachvolleybaltoernooi dat werd georganiseerd door Volleybalvereniging Animo ’72  in samenwerking met de CSZ. Aan dit toernooi deden tweeëntwintig teams mee die tussen de wedstrijden door verkoeling zochten in de twee aanwezige waterbakken naast de velden. Op het Woutplein was een fantastische motortrial geregeld met spectaculaire shows van Marcel Brunsveld van Trialschool.nl uit Markelo. De kinderen waren vooral te vinden op de waterglijbaan, de aquabubbles, de klimwand en de Sweeper. Traditiegetrouw werd de Zegvelderie afgesloten met de Knock-Out Show, maar dit keer in ‘nieuwe stijl’ met de onderdelen kersenpit spugen, bootjes vouwen, kruiwagen hangen, selfie maken en de Sweeper.
De Knock-Out Show is gewonnen door Arien Beukers. Hij heeft een ballonvaart voor twee personen gewonnen. Deze prijs werd beschikbaar gesteld door de Rabobank. Gasterij De Milandhof zorgde voor de afterparty in de vorm van een  hapje, drankje en gezellige muziek van DJ Hans in “De Oude Herbergh”.
Uitslag van het kruiwagen hangen:
Sem van den Hoorn / onder 12 jaar
Marinka Onderwater / dames
Jacco Biemond / heren
Uitslag Beachvolleybal toernooi:
Jeugd / De Opblaasbare Zeehondjes
Heren / Op de Valreep
Mix recreanten / The A-Team

sep Zegvelderie 1 sep Zegvelderie 2

sep Zegvelderie 3 sep Zegvelderie 5

Stichting Welzijn Zegveld

Mannen met pannen
Samen koken met andere mannen, ideeën opdoen voor een smakelijke ontmoeting thuis met uw partner of vrienden. De kook lessen worden in wijkcentrum De Plint in Woerden gegeven. Hier zal op donderdagavonden 8 oktober, 22 oktober, 5 november, 19 november en 3 december van
17.00¬ – 19.30 uur 5 lessen koken voor mannen plaatsvinden. De lessen worden verzorgd  door onze vrijwilliger/dorpsgenoot en kok de heer Jacques Tournant.  De bijdrage is € 50,--  incl. voor 5 lessen. Mocht u interesse hebben dan kunt u zich opgeven bij Herman Lekkerkerker: telnr: 0348-692424 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Levensboek/levensverhaalsep iPad
Wegens groot succes in 2014 is er opnieuw een workshop waarbij u uw levensverhaal kunt
noteren en uitwerken. Tijdens deze workshop worden tips en handvatten gegeven om er een mooi verhaal van te maken. Bij voldoende deelnamen wordt in oktober/november gestart. Opgeven kan bij Ada Beiboer: telnr. 0348-691894

Bij voldoende interesse wordt ook gestart met de volgende cursus/workshop
-    Teken/schilderscursus in februari 2016
-    Opfriscursus computervaardigheden, tablet of ipad.
-    Workshop internetbankieren Rabo bank
-    Workshop fotoboek maken
Voor bovenstaande cursus/workshop kunt u zich opgeven bij Herman Lekkerkerker
tel.nr. 0348-692424 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Houd u van bewegen en gezelligheid kom dan op donderdagmorgen wereld dansen.
Elke 2e en 4e donderdag van de maand wordt er gefietst. Om 13.00 uur verzamelen voor de Milandhof.
Gezamenlijk eten kan elke 2e en 4e  woensdag van de maand tijdens de Open Tafel. U kunt familie en vrienden verrassen door voor deze gelegenheid een dinerbon à € 6,-- cadeau te doen. De bon is te bestellen bij Ada Beiboer.
Elke maandagmiddag vanaf 13.30 uur kunt u nabij het monument een balletje gooien op de jeu de boules baan.

Dankbetuiging

Wij bedanken iedereen voor de belangstelling, brieven en kaarten die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn lieve man, onze vader, opa en opi
Johannes (Jan) Beukers
Ineke Beukers-Hamelink, kinderen en kleinkinderen

Dank

Graag willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties die we met ons Gouden Huwelijk mochten ontvangen. Hiermede is dit voor ons een onvergetelijke dag geworden met een echt 'Goud' randje. Nogmaals bedankt!

Kees & Plonie Vergeer-Arkesteyn

Pin It