Kledingbeurs

In de Voorhof aan de Hoofdweg 48 wordt zaterdag 7 maart een kledingbeurs gehouden. Het aanbod bestaat uit baby-, kinder en positiekleding, maar er zijn ook artikelen voor de babykamer en -uitzet te koop, naast speelgoed en kinderfietsjes. De beurs duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Wie meer wil weten of spullen te koop wil aanbieden, kan bellen met Carola Hageman: (03498) 560305 of Lenneke de Kruijf (691858).

Oppassen bij Zegveldse basisschool

Zegveld - De Zegveldse basisschool De Waldhoorn begint maandag met een eigen oppas-service. Leerlingen kunnen al tussen 7.30 en 8.00 uur op school komen en eventueel daar ontbijten (dat ontbijt moet wel zelf worden meegenomen). Op school blijven tot de ouders weer thuis zijn, kan ook. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag kunnen de leerlingen tot 17.00 uur blijven. Die middagen zijn er extra activiteiten, maar wie liever onderuit zit op de bank, komt ook aan zijn trekken. De school vraagt wel een vergoeding voor deze WOS, Walhoorn Oppas Service.

Bron: Woerdense Courant 26 februari 2009

OBS De Waldhoorn

ZEGVELD - Op woensdag 4 maart is er op de OBS De Waldhoorn 's ochtends van 9.00 uur tot 12.00 uur of 's avonds van 18.30 uur tot 19.30 uur de mogelijkheid voor nieuwe ouders om vrijblijvend met het kind een kijkje te komen nemen op deze school met kleine combinatiegroepen in ontwikkeling naar Daltononderwijs.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 26 februari 2009

Helemaal in de flessenfase.„

MARCO GERLING

 

ZEGVELD - Eerder werk van zijn hand heeft tot ver buiten de regio aandacht en aanzien gekregen. De danseresjes, maar vooral ook de koeienpoten die uit het water langs de Zegveldse Uitweg staken, hebben door heel Nederland glimlachen op gezichten getoverd. Nu is het tijd voor een nieuw project en wederom komt Zegvelder Wim Verwoerd met iets ludieks.
„Ik zit helemaal in de flessenfase," legt de kunstenaar uit De Meije uit. Dat verklaart het bouwsel met een doorsnee van twee meter waar hij momenteel aan werkt. Op een beetje polyester na, bestaat het groene gevaarte volledig uit flessen. Het is nog niet af, maar Verwoerd is trots op zijn pauw. Het is de bedoeling dat zijn nieuwe creatie binnenkort af is. Want op een expositie in Woerdense Verlaat op 7 maart moet het eindresultaat al te zien zijn. Een maand later volgt expositie in zijn eigen tuin en met Pinksteren is Eilandenkunst aan de beurt in Nieuwkoop. „Ja, we moeten nog flink doordrinken om het af te krijgen."

Bron: AD Groene Hart 21 februari 2009

Hoofdweg afgesloten

Woerden/Zegveld - De Hoofdweg in Zegveld is volgende week twee avonden afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Door de vorst is het asfalt ernstig beschadigd geraakt, met name ter hoogte van de huisnummers 147 tot en met 151. Omdat de schade gevaarlijk is voor het verkeer, moet het zo snel mogelijk worden hersteld. Vanwege de verkeersdrukte op de Hoofdweg heeft de gemeente ervoor gekozen de werkzaamheden 's avonds te laten plaatsvinden. Woensdag 25 februari wordt begonnen met het asfalt frezen en donderdag 26 februari wordt er geasfalteerd. Het verkeer wordt dan door middel van verkeerslichten over het fietspad geleid.

Bron: Woerdense Courant 19 februari 2009

Tweede generatie - 25 jaar garage Andeweg

DOOR JAN VAN ES
Zegveld - In 1984 was het een gok voor Piet en Janny Andeweg. Het economische tij zat niet mee en toch moest er brood op de plank komen. Het echtpaar verkocht het huis en stak het geld in een eigen zaak: garage Andeweg. Eerst in Woerden en sinds 1987 in Zegveld. Het bedrijf heeft de tijd doorstaan en de tweede generatie is ingestapt.
"Hij zag het eerst niet zitten," bekent Janny Andeweg, wijzend op haar man. "Hij was werkplaatschef geweest en kwam zonder werk. Met de overwaarde van ons huis konden we het bedrijf beginnen, maar een eigen pand zat er niet in. Daarom hebben we eerst een pand in de Jan Kriegestraat gehuurd." Drie jaar later konden zij het bedrijf van Uyterlinde aan de Zegveldse Hoofdweg overnemen en daar is Garage Andeweg nog steeds gevestigd. Zoon Mark heeft er intussen een autoschadebedrijf bij, even verderop, in een deel van de vroegere panden van Van Luinen. "Als automonteur had ik niet voldoende eer van mijn werk. Je doet de motorkap dicht en je ziet er niks meer van wat je hebt gedaan. In het schadevak ligt dat anders.
Piet en Janny Andeweg met zoon Mark en medewerker René bij de autoschade-afdeling van het bedrijf
Dan ziet de auto er weer perfect uit. Sleutelen is nog steeds leuk, maar niet om alleen dat te doen."
'"Dat heeft-ie niet van mij," zegt Piet Andeweg. "Ik ben altijd van het onderhoud geweest." En nog, al dwingt de gezondheid hem een stapje terug te doen. Toch blijven hij en zijn vrouw, die de administratie doet, met hart en nieren met het bedrijf verbonden. "We zoeken eigenlijk iemand voor de garage, een vakman, die daar het grootste deel van het werk kan doen. Anders moeten we mensen teleurstellen," aldus Janny Andeweg. Zij ziet parallellen met de jaren tachtig, toen het ook niet goed ging met de economie. "In dat soort tijden kijken mensen heel goed naar de prijzen die je rekent. Wij zijn klein gebleven, hebben geen dure overhead-kosten.." "En we kijken niet op een paar uur meer of minder," vult echtgenoot Piet aan. "Zuinig zijn en goed werk afleveren, daarmee hebben we het in die 25 jaar gered." Dat heeft het bedrijf solide gemaakt. Janny Andeweg:' 'We hebben klanten die ons al die jaren trouw zijn gebleven en van wie de kinderen intussen ook klant zijn. Ze komen dus lang niet allemaal meer uit Zegveld en Woerden." En niet alleen voor onderhoud en schade. Andeweg verkoopt ook auto's. "Nieuwe, maar vooral gebruikte. Zelf hebben we er geen een op voorraad," legt Mark Andeweg uit. "Als een klant een bepaalde auto wil hebben, ga ik voor hem op zoek en dan kan hij hem bij mij kopen, mét Bovaggarantie."

Goud van Oud

Na het succes van vorig jaar krijgt het muziekfestijn "Goud van Oud" een vervolg op zaterdag 28 maart. Vorig jaar trok het evenement 300 bezoekers.
Deze keer mikt de organisatie op meer 'Goud van Oud' liefhebbers en wordt de Milandhal omgetoverd in de sfeer van de 60 en 70er jaren. De bijbehorende muziek komt van The Clarks en de 'Atribute to the Blues Brothers band. De organisatoren Ruud van der Hoeven uit Zegveld en Joeri Wieman uit Nieuwerbrug willen het muziekfestijn jaarlijks laten terugkeren en hebben speciaal daarvoor de stichting R&J Productions opgericht.

Passage

Op dinsdag 10 februari wordt de 59e jaarvergadering van de Zegveldse' Passage' gehouden. Kleding- en kleuradviseuse Hagoort vertelt over het onderwerp "de relatie die bestaat tussen uiterlijk en de kleur van de kleding" De bijeenkomst begint om 19.45 uur in de Milandhof.

Bron: Woerdense Courant 5 februari 2009
Pin It