Wintermarkt in de Milandhof

Zegveld - De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 10 december voor de negende keer een wintermarkt in de Milandhof. De sporthal wordt weer omgetoverd tot een sfeervol kerstdecor, terwijl Gasterij Milandhof garant staat voor een gezellig terras met winterse hapjes en drankjes. De vijftig kraampjes zijn sfeervol versierd en bieden traditionele kerst- en winterartikelen,   waarvan veel zelfgemaakt zijn door hobbyisten. Ook de Kerstman is weer van de partij. De leerlingen van Sam's Body Work geven om 11.00 en 14.00 uur een streetdance optreden.
Voor de kinderen is er een knutselhoek, waar gipsen beeldjes beschilderd kunnen worden. De Zegveldse vereniging 'Klein Veeteelt' zal weer een dierenhoek inrichten. De overdekte winterfair begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Meer info online. www.csz-zegveld.nl

Bron: Woerdense Courant 30 november 2011

Wintermarkt Milandhof

ZEGVELD - De Culturele Stichting Zegveld houdt zaterdag 10 december voor de negende keer een wintermarkt in de Milandhof. De sporthal wordt voorzien van een sfeervol kerstdecor, terwijl Gasterij Milandhof zorgt voor een terras en winterse hapjes en drankjes. In de vijftig versierde kramen worden traditionele kerst- en winterartikelen te koop aangeboden, waarvan er vele gemaakt zijn door hobbyisten. De leerlingen van Sam's Body Work verzorgen om 11.00 en 14.00 uur een streetdanceoptreden. Muzikanten van de Zegveldse muziekvereniging Kunst Na Arbeid en Excelsior uit Woerden zorgen 's middags voor een muzikale noot. Voor de kinderen is er een knutselhoek, waar gipsen beeldjes kunnen worden beschilderd. De Zegveldse vereniging Klein Veeteelt richt een dierenhoek in. De overdekte winterfair duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Meer informatie op www.csz-zegveld.nl.

Bron: AD Woerden 30 november 2011

Expositie in de Meije

ZEGVELD - Kunstenaar Pieter Adriaans maakt schilderingen op zijn eigen lichaam, die hij dan fotografeert en bewerkt. De afdrukken zijn tussen zondag 11 december en 14 maart te zien in galerie De Blauwe Meije. Daarnaast staan in de beeldentuinen werken van Xpozz-kunstenaars. Xpozz ondersteunt kunstenaars en bemiddelt in de verkoop van kunst. Meer info is na te lezen op www.deblauwemeije.nl.

Bron: AD Woerden 26 november 2011

Geen negatief nieuws
De Berichtgever is in Zegveld een fenomeen

ZEGVELD - Sommige Zegvelders sparen de Berichtgever en laten de jaargangen inbinden. En wie is overgeslagen door de bezorger, vindt dat niet fijn. 'Het blad gaat nog lang niet met pensioen,' zegt Gerrit Gerritsen van het maandblad op leeftijd.
Het begon ooit met een gevouwen A4'tje, vol advertenties van middenstanders uit Zegveld. „Wat Uw eigen plaats U biedt, koop dat in den vreemde niet," hield De Berichtgever de Zegveldenaren anno 1946 voor.
65 jaar later bestaat het maandblad voor inwoners van Zegveld en de Meije nog altijd. Het heeft gemeentelijke herindeling en fusies van drukkerijen overleefd, draait nog immer zonder subsidie en uitsluitend op inkomsten uit advertenties van de plaatselijke middenstand. Wel is de regelmaat van verschijnen stipter dan in de begintijd van De Berichtgever: eenmaal per maand.

Gerrit Gerritsen, vormgever van het blad: „Mijn schoonvader Gijs van den Ham, die De Berichtgever begon, liet het blad verschijnen als hij tijd had. De ene keer was dat zestien keer per jaar, maar het kwam ook voor dat het maar zes keer uitkwam."
Gijs van den Ham en Piet Brak vonden in 1946 dat het Zegveld van net na de oorlog een positief ingesteld blad verdiende. De beide hardwerkende dorpsgenoten lieten tot aan de herindeling zo'n zelfgestencild en gevouwen A4'tje distribueren in het dorp en in De Meije. Vol advertenties en kleine dorpsberichtjes en vooral: verslagen van de raadsvergaderingen.
Na 1989 werd het blad wat groter en verscheen het in de huidige omvang, op A3. „Foto's en verhalen deden toen pas hun intrede op de pagina's," zegt Gerrit Gerritsen. De Berichtgever is zelfs in dit digitale tijdperk nog immer een begrip in Zegveld.
„We hebben nu een redactie van Gert Ton, Karin Ammerlaan en Anouk Duut en dat werkt uitstekend," zegt de vormgever tevreden. „Ook bijzonder: het blad wordt nog altijd gedrukt bij dezelfde drukkerij, die alleen van naam is veranderd."
Smeuïge relletjes en nare verhalen laat De Berichtgever over aan andere media. „Wij zijn vooral voor het positieve nieuws over het verenigingsleven, boeiende mensen met een verhaal."
Die boeiende verhalen werden als het ware 'ontdekt' door Zegvelder Kees Kop, die voor De Berichtgever een interview hield met pastoor Warmerdam, in juni 1989. De mooiste verhalen van Kop die in de loop der jaren zijn gepubliceerd in De Berichtgever, zijn opgenomen in een vorige week gepresenteerd jubileumboek: Zegveld Toen en Nu, in foto's en verhalen. Van de negenhonderd exemplaren, tot stand gekomen dankzij giften van het Rabo- en het VSB-fonds, zijn er al zo'n zevenhonderd verkocht.
„Drie jaar geleden kwam ik op het idee voor dit boek," zegt Gerritsen. „Dorpsgenoot Peter Vermey heeft een flinke verzameling oude ansichten van Zegveld. Ook mijn schoonvader had veel negatieven van foto's van het dorp. Van plekken waar veel veranderd is, heb ik een nieuwe foto gemaakt en die in het boek naast de oude situatie geplaatst."
De huidige Berichtgever zit nooit zonder kopij, verwondert Gerritsen zich. „O Er gebeurt hier best veel op zo'n dorp. En dankzij onze vaste adverteerders blijven we bestaan."

Bron: AD Woerden 22 november 2011

Lekker Langs de snelweg
Ooievaar zit 'hoog en veilig' naast A12 en A2O

FLEUR REUNGOUDT
ZEGVELD - Langs de A20, de A12 of de A2 zitten geregeld ooievaars. Een van de redenen: een ooievaar zit graag hoog en de hoogste lantaarnpalen staan langs de snelweg. 'Het gaat sowieso beter met de ooievaar, zegt de beheerder van het ooievaarsbuitenstation in Zegveld.
„Zo kan het dier zijn omgeving goed in de gaten houden. Hoog is veilig," verklaart Wim van Nee (51) de voorliefde van de ooievaar voor lantaarnpalen. Van Nee is bestuurslid van stichting Ooievaars, Research en Knowhow (STORK). „Ooievaars houden bovendien van menselijke activiteit en van een weideachtig landschap," zegt Van Nee.
Veel snelwegen zijn aangelegd in open grasvlaktes. Aan de rand van de weg lopen muizen en ander potentieel voedsel voor de ooievaar, omdat het asfalt lekker warm is.
Zodra het kouder wordt, kan het vinden van voldoende voedsel problematisch zijn. Maar als Utrechtse ooievaars echt honger krijgen, weten zij met hun ogen dicht de weg naar het ooievaarsbuitenstation in Zegveld te vinden. Gerard Baars (64) is daarvan al zo'n 14 jaar beheerder. Dezer dagen heeft hij ongeveer 25 ooievaars onder zijn hoede. „Dat is niet veel hoor," zegt Baars. „In de zomer is het hier een geklepper vanjewelste."
Volgens Baars gaat het goed met de zwart-witte vogel. „In principe moeten ze zichzelf kunnen redden, maar hier voed ik ze wel bij."
RECORDAANTAL
Het afgelopen voorjaar was gunstig voor de ooievaars in Zegveld. Jaarlijks worden er tussen de vijftig en zestig eieren gelegd en komen er twintig uit, maar dit jaar waren dat er 34. Een recordaantal volgens Baars.
Dat is te danken aan het mooie weer. Een ooievaarsjong heeft pluishaartjes. Als de moeder bij slecht weer van het nest is om voedsel te zoeken, wordt zowel de moeder als het jong nat. Vaak overlijdt de kleine aan longontsteking.
Van origine trekt de ooievaar in augustus de warmte achterna, richting Afrika. De jonge ooievaars doen dit nog steeds. Als zij 3 jaar oud zijn, keren ze terug naar Europa. „Onderweg verdrinkt er weleens een. Of ze vliegen tegen hoogspanningsdraden," zegt Baars.
Alle ooievaars worden voorzien van een ringetje met registratie nummer. Zo kan makkelijk worde bijgehouden welk dier terugkeert en welk niet.
STORK krijgt vaak tips van automobilisten die de vogel langs de snelweg zien staan. Van Nee snapt wel waarom de ooievaar liever langs de A12 overwintert dan dat hij naar het warme Afrika vliegt. „Zo'n tocht is niet zonder risico's en dankzij de bijvoeding niet meer noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.ooievaars.eu.

Bron: AD Groene Hart 22 november 2011


Meije te mooi voor ruzie

Bewoners vrezen overlast van horecapand
ZEGVELD/MEIJE - Stampende feesten of kleinschalige workshops en exposities. Al maandenlang doen de wildste geruchten de ronde in de Meije. Met als centrale vraag: wat willen de nieuwe bewoners met De Blauwe Meije, op nummer 300?
MARGO GERLING
Omwonenden maken zich grote zorgen over de toekomst van hun woongenot, terwijl eigenaren Rebecca de Boer en Juerd van der Burgt van De Blauwe Meije al een jaar wachten op groen licht voor hun activiteiten. Niemand weet waar hij aan toe is.
„Ik kan me voorstellen dat de angst en emotie daar hoog oploopt. Die wordt gevoed door de aanhoudende onduidelijkheid," zegt wethouder Titia Cnossen. Ze steekt de hand in eigen boezem: „Er zit te veel tijd tussen het moment van de eerste aanvraag van de bewoners en nu. Als gemeente moeten wij die duidelijkheid scheppen, over wat wel en niet mag."

Door die onzekerheid zijn de gemoederen inderdaad hoog opgelopen, zo stellen buurtbewoners Ada en Cees Postma en Linda en Nico den Helder. Zij zijn sinds hun laatste gesprek met Rebecca de Boer alle vertrouwen in haar kwijt. De omwonenden geloven niet dat de Blauwe Meije 'kleinschalig' gaat opereren en maar enkele keren per jaar een evenement organiseert.
Omwonenden vrezen het meest de geluids- en verkeershinder van de beeldentuin en galerie, die ook kantoor biedt aan organisatiebureau 'Free Heart'. „Hier ontstaan levensgevaarlijke situaties," denkt omwonende Ada Postma. „Wij vinden het onbeschoft dat we geen reactie van de gemeente krijgen op ons commentaar op de plannen," vult Nico den Helder aan.
Hij gaat verder: „We hebben het gevoel dat de gemeente graag medewerking verleend aan deze plannen in dit mooie stiltegebied. Vriendjespolitiek. Alles wordt maar gedoogd." „Wij hebben het gevoel dat we ongehoord blijven," gaat zijn vrouw Linda verder. „Terwijl wij al ons commentaar op de plannen netjes volgens de regels leveren. Er wordt met twee maten gemeten."
Tegelijkertijd baalt ook Rebecca de Boer. „Dit wordt geen feestlocatie. Dat is ook nooit de bedoeling geweest. Wij willen workshops houden en exposities organiseren. En een klein bezoekerscentrum voor passanten die binnen kunnen stappen. Allemaal kleinschalig. Wij zijn nu de dupe van beeldvorming, er is een hetze ontstaan. En we lopen tegelijkertijd anderhalf jaar aan inkomsten mis, door het gebrek aan duidelijkheid. In dit traject en de manier waarop wij behandeld zijn, zijn veel missers gemaakt. We hebben niets aan dit gedoe en geleuter en voelen ons weggepest."
„Het wordt gewoon een feesttent," meent Ada Postma stellig, die zich gesteund weet door haar man en de buren. Ze hebben het al meegemaakt dat bezoekers parkeerden bij de Milandhof of Siveo en met busjes naar de Blauwe Meije werden gependeld. En ze vrezen dat nog veel vaker mee te moeten maken. „Het was net of ze bij mij in huis stonden," zegt Nico den Helder over de herrie. „Ik ben gaan klagen maar dat had geen enkele zin." Ada Postma: „Wie gaat hier controleren als ze vaker dan toegestaan feesten houden? De politie komt hier echt niet voor langs hoor."
„Kleinschaligheid speelt in een cultuurhistorische omgeving als de Meije een hele grote rol," zegt Cnossen. „Daar gaan dus ook zeker geen grootschalige activiteiten plaatsvinden, maar alleen dingen die vergelijkbaar zijn met wat vorige bewoner Verwoerd daar deed. Soms workshops met acht mensen, dat is het en dat gaan we vastleggen in de vergunning ook, die nu zo snel mogelijk op tafel moet liggen."
In die vergunning komt de kleinschaligheid van activiteiten vast te liggen, met enkele keren per jaar een evenement waarbij bezoekers kunnen parkeren bij voetbalvereniging Siveo en pendelend naar de Meije gaan. „Daar houden de bewoners zich ook aan en als ze dat niet doen en bijvoorbeeld veel lawaai ontstaat of auto's de weg blokkeren, dan volgt handhaving."
Cnossen voegt nog toe dat bezorgde omwonenden vorige week geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om hun zorgen te uiten op het stadhuis. Daar waren ze uitgenodigd en zat Cnossen klaar om hun verhaal aan te horen. Ze besluit: „De Meije is té mooi om ruzie te maken."
Nieuwe bewoner welkom
Wim Verwoerd had anderhalf jaar geleden niet te klagen. Toen hij vanwege zijn gezondheid besloot om zijn geliefde Blauwe Meije te koop te zetten, kwamen daar ondanks de crisis op de woningmarkt flink wat gegadigden op af. Uiteindelijk kochten de huidige bewoners het onderkomen en begon het buurtprotest bij de aanvraag van een vergunning voor de activiteiten. Dat protest is niet uniek. Eerder ontstond rumoer rond nieuwe bewoners voor de Meijetuin. Maar die tuin is inmiddels alom gerespecteerd in de omgeving, zegt Meijekenner Joop Verheul. „En ik denk dat dat ook gaat gebeuren bij de Blauwe Meije. Ze gaan het daar redden." Ook al hadden de nieuwe bewoners volgens Verheul veel kunnen voorkomen, door in het begin minder 'door te draven'. Of pruimen bewoners van de Meije geen nieuwkomers van buitenaf? „Dat is absoluut niet waar."

Bron: AD Woerden 19 november 2011

Intocht - Sint komt in Zegveld!

Zegveld - Sinterklaas en zijn pieten brengen op zaterdag 26 november weer een bezoek. Muziekvereniging "Kunst na Arbeid" vertrekt om 14.00 uur vanaf de Milandhof en gaat Sint tegemoet. Vervolgens maakt Sint in zijn koets een rondgang door het dorp. Om 15.00 uur wordt het feest in de Milandhof voortgezet, waar wethouder Bob Duindam Sint en gevolg namens de gemeente welkom heet.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 18 november 2011

Boek vol berichten

Ter ere van het 65-jarig bestaan van De Berichtgever werd afgelopen zaterdag in de Milandhof een schitterend jubileumboek over Zegveld gepresenteerd.

Janine Hoogendoorn
Zegveld - Het jubileumboek bestaat onder andere uit prachtige ansichtkaarten en foto's waarop te zien is hoe Zegveld er vroeger uitzag én hoe het er nu uitziet. Daarnaast bevat het boek ook alle interviews die oud-Zegvelder Kees Kop sinds 1989 elke maand voor De Berichtgever schreef.
Vormgever Gerrit Gerritsen vertelt: "Van mijn schoonvader had ik negatieven van net na de oorlog gekregen. Deze waren prachtig, daarom wilde ik graag dat hier wat mee gedaan werd. Maar wat wist ik niet. Toen ik hoorde dat Peter Vermeij een hele verzameling oude ansichtkaarten had, zijn we deze samen gaan bekijken en ontstond het idee om daar een boek van te maken. Vervolgens heb ik van elke plek in het dorp waar oud beeldmateriaal van was opnieuw een foto gemaakt. Nu het boek af is, ben ik écht ontzettend blij met het resultaat." Geweldig trots is ook Kop op het boek. "Mensen kunnen met dit boek een stukje geschiedenis van Zegveld herbeleven." Kop interviewde naar eigen zeggen de 'doorsnee mensen': "Ik interviewde niet specifiek alleen maar de mensen met een 'belangrijke functie', maar juist de gewone mensen, die je tegenkwam bij de kruidenier en waarmee je gezellig een praatje kon maken."

Er kwamen zaterdag veel Zegvelders op de presentatie af. Alle aanwezigen waren razend enthousiast over het jubileumboek dat mede mogelijk gemaakt is door het VSB Fonds Woerden en Rabo Dichtbijfonds. Voor wie de presentatie heeft gemist: het boek is nog te bestellen bij Gerrit Gerritsen via tel. 0348-691675.

Verkoop De Florijn gestart

Zegveld - Met 'De Florijn' krijgen ondernemers de unieke kans om in het centrum hun bedrijf te vestigen. De verkoop is is inmiddels gestart. Het kleinschalige appartementencomplex met op de begane grond commerciële ruimtes komt op de plek van de Rabobank. De ruimtes kunnen worden gebruikt voor detailhandel en/of dienstverlening. Wethouder Martin Schreurs (ruimtelijke ontwikkeling): "Voor een dorp als Zegveld is het van vitaal belang dat het centrum levendig blijft. Tegelijkertijd hebben MKB'ers er baat bij als ze op een centrale plek gevestigd zijn, waar ze goed zichtbaar zijn en de drempel laag is. Een ontwikkeling als De Florijn, die het mogelijk maakt om vanuit het centrum te ondernemen, juich ik als wijkwethouder van dit mooie dorp dan ook van harte toe."

Langs de deur

Zegveld - Leden van volleybalvereniging Animo komen 21,22 en 23 november weer langs de deuren voor de verkoop van kerststerren en banketstaven. De opbrengst is bestemd voordeverenigingskas.

Sint

Zegveld - Sinterklaas en zijn Pieten brengen op zaterdag 26 november weer een bezoek aan Zegveld. Muziekvereniging Kunst Na Arbeid vertrekt om 14.00 uur vanaf de Milandhof en gaat Sint tegemoet. Vervolgens maakt de Spaanse gast in zijn koets een rondgang door het dorp. Om 15.00 uur wordt het feest in de Milandhof voortgezet, waar wethouder Bob Duindam de Goedheiligman welkom heet.

Bron: Woerdense Courant 16 november 2011

Weg nu vrij voor aanleg vanfietspontje bij Houtkade

WOERDEN/NIEUWKOOP - De Raad van State heeft de weg vrijgemaakt voor een fiets- en wandelaarspontje in de Grecht tussen de Houtkade en de Toegang bij Zegveld. De aanleg van het fietspad en de aanlegplaatsen voor de pont kan snel beginnen. In een voorlopige uitspraak wees de Raad de bezwaren van familie Ten Thije van de hand. Broer en zus Ten Thije wilden voorkomen dat Programmabureau De Venen nog voor het eind van dit jaar met de aanleg zou beginnen. De Venen voert in opdracht van de gemeenten Woerden en Nieuwkoop en de provincies Zuid-Holland en Utrecht het veerpontproject uit.
Behalve de aanleg van een trekveer moet het fietspad vanaf de Toegang naar de Grecht worden verlengd. Het fietspad komt op enkele tientallen meters van de recreatiewoning van Ten Thije te liggen. Het plan maakt een doorsteek mogelijk vanaf de Houtkade over de Grecht naar de Milandweg. Nu moeten fietsers nog kilometers omrijden.
Ten Thije vreest dat het vaarverkeer op de Grecht in gevaar komt als er een pont in de Grecht komt. Volgens de familie is het veel beter om de pont 50 meter naar het noorden te verleggen omdat die nu pal achter
een bocht in de Grecht is gepland. De Raad van State deelt de vrees niet en stelt dat de pont van een afstand al goed zichtbaar is en dat het vaarverkeer niet harder mag dan 6 kilometer per uur.
TELOOR
Verder vrezen broer en zus dat de net herstelde oevers van natuurgebied de Kamerikse Nessen weer te loor zullen gaan en dat dat ten koste zal gaan van de nestelende purperreigers. Daarover stelt de Raad dat de pont op minimaal twintig meter van het natuurgebied komt en dat de uitstraling van de pont en de fietsers op de natuur gering is.
De pont is een uitkomst voor scholieren. Die zien hun huidig omweg via Zegveld naar Woerden behoorlijk slinken.
Met het veer worden de Toegang (bij Zegveld) en de Houtkade (naar Kanis en Kamerik) met elkaar verbonden.

Bron: AD Woerden 14 november 2011

Nieuwbouw aan de Middenweg

ZEGVELD - De eerste van de commerciële units in de nieuwbouw aan de Middenweg in Zegveld is verkocht. Verzekeringsmaatschappij OVM heeft getekend voor een ruimte. Het bedrijf zit pal naast de nieuwbouw De Florijn en denkt in de komende jaren verder te gaan groeien. Het complex met appartementen op eerste en tweede etage komt op de plaats te staan van het grotendeels leegstaande Rabobank-gebouw. Bouwer Bolton hoopt voor de andere ruimten niet alleen winkeliers, maar ook ondernemers te trekken die nu nog een bedrijf of kantoor aan huis hebben.

De units zijn vooralsnog in twee eenheden verdeeld; aan de Middenweg en aan de Bernhardstraat, maar splitsen is een optie.

Bron: AD Woerden 8 november 2011

Gasleidingen in Clausstraat toch vernieuwd

ZEGVELD - Gasnetwerkbeheerder Stedin gaat de huisaansluitingen van 21 van de 26 huizen aan de Clausstraat vervangen. Dat is nodig omdat de leidingen zijn verzakt en dat kan gevaar opleveren.
Het Dorpsplatform Zegveld heeft herhaaldelijk aangedrongen op het vernieuwen van de leidingen. Bewoners maakten zich zorgen omdat ze al langer het idee hadden dat de leidingen niet in orde waren.

Stedin heeft herhaaldelijk extra metingen gedaan, maar stelde de bewoners steeds gerust. Onlangs kreeg het Dorpsplatform echter bericht dat het merendeel van de huisaansluitingen, het deel vanaf de hoofdleiding en de huizen, toch aan vervanging toe is om dat ze 'strak' zouden staan en dat wordt gevaarlijk, aldus Stedin. Het Dorpsplatform beschouwt dit als een bevestiging van de klachten van de bewoners. „Onze inspanningen om dit onder de aandacht van Stedin te brengen, zijn dus niet voor niets geweest," aldus platformvoorzitter Henk van Dam. De hoofdleidingen in de Clausstraat hoeven niet te worden vervangen. Dat is in 1995 en deels in 2000 nog gebeurd. De straten in de buurt worden momenteel opgehoogd omdat er grote problemen waren met verzakte leidingen en wateroverlast. Een deel van het werk is klaar, maar er is wel fikse vertraging ontstaan. Dit zou een gevolg zijn van problemen bij de Nutsbedrijven.

Ochtend voor vrouwen

ZEGVELD - Carolien Pape uit IJsselstein spreekt dinsdag 15 november tijdens over het thema "Mooi van binnen...". Tijdens de vrouwenochtend in Milandhof bespreken de deelneemsters ook hoe ze meer tevreden kunnen worden over wie ze zijn. Van 9.30 tot 11.30 uur zijn alle vrouwen welkom. Er is een kinder-oppas aanwezig.

Bron: AD Woerden 3 november 2011

Echtpaar botst met fietsen

Noorden/Zegveld - Twee echtelieden uit Noorden zijn met elkaar in botsing gekomen in Zegveld. Ze fietsten ter hoogte van de Middenweg. De man remde af en sloeg linksaf, terwijl de vrouw dacht dat ze rechtdoor zouden gaan. De vrouw liep letstel op aan haar gezicht en rug.

Dorpsplatform twittert

ZEGVELD - Het Zegveldse dorpsplatform is sinds kort actief op Twitter De dorpsraad heeft zich voorgenomen regelmatig tweets, korte berichtjes van maximaal 140 tekens, over het wel en wee van het dorp te plaatsen. Via www.zegveld.net is te vinden hoe 'volgers' zich kunnen aanmelden.

Bron: AD Woerden 1 november 2011

Vrouwenochtend

Dinsdag 15 november komt Carolien Pape uit IJsselstein in de Milandhof spreken over het thema 'Mooi van binnen...!' Hoe je meer tevreden kunt worden met wie je bent? Tijd: 9.30-11.30 uur.

Muziekavond

In de Milandhof wordt zaterdag 5 november een muziekavond 'Toen en Nu' gehouden. Twee bands uit de regio, Windfall en Plakband, treden vanaf 21.00 uur op.

Passage

Ds. Margriet van der Kooi is dinsdag 8 november te gast bij de bijeenkomst van de Zegveldse leden van Passage. 'De bron waaruit wij leven: de Bijbel' en de tafel van 'Goed werk' met de Wereldwinkel uit Kockengen staan centraal. Aanvang 19.45 uur in de Milandhof.

Speculaasactie

In de week van 7 tot 12 november verkopen de leden van De Lofstem speculaaspoppen in Zegveld en de Meije. Met de opbrengsten wordt de eigen kas op peil gehouden.

In botsing met eigen man

Zegveld - Een 66-jarige vrouw uit Noorden raakte zondagmiddag gewond bij een aanrijding met haar man. Rond 14.30 uur reden de vrouw en haar 70-jarige man beiden op een elektrische fiets over de Meije. Zij reed links achter hem. Ter hoogte van de Middenweg remde de man en sloeg linksaf. De vrouw verkeerde in de veronderstelling dat zij rechtdoor zouden gaan. Zij botste tegen haar man en kwam ten val. Daarbij liep zij letsel aan haar gezicht en rug op. Zij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Bron: Woerdense Courant 2 november 2011
Pin It