Grote delegatie vanuit Zegveld naar NK Jeugd

Zegveld - Maar liefst vijf jongens van de Polsstokvereniging Zegveld hebben zich gekwalificeerd voor het NK Jeugd op l september in polsstokverenigingPolsbroekerdam. Bij de jongens 11 en 12 jaar zijn dit: de huidig Nederlands Kampioen in deze leeftijdscategorie Gerwin Kastelein, de klassements- winnaar bij de Jeugd, met record- klassement, Gijs de Kruijf. Bij de jongens < 11 jaar zijn dit: de nummer 2 van het jeugd- klassement Twan Kastelein. Ook hij sprong verder dan het oude recordklassement, de jongste deelnemer aan het NK Jeugd, de 7-jarige, Kenzo Hielema uit Kockengen, Eimert van Ingen, hij kwalificeerde zich evenals vorig jaar voor het NK Jeugd. De dit voorjaar gecertificeerde jeugdtrainers Paul van Meijeren en Geert van Ingen uit Zegveld hebben het afgelopen zomer-seizoen de jonge springers met veel enthousiasme naar dit bijzondere resultaat geleid. Alleen de vereniging Polsbroekerdam heeft meer deelnemers (7) op de thuisschans staan. De trainingen in Zegveld worden dit jaar nog georganiseerd op de tijdelijke accommodatie. Vanaf volgend jaar verwacht de vereniging trainingen en wedstrijden te kunnen organiseren op de geplande nieuwe officiële accommodatie.

Op de foto:
Boven vlnr: Trainer Geert van Ingen, Gerwin Kastelein, Gijs de Kruijf, Trainer Paul van Meijeren
Onder vlnr: Twan Kastelein, Eimert van Ingen en Kenzo Hielema

Bron: Woerdense Courant 29 augustus 2012

Brandweermiddag

De Zegveldse vrijwillige brandweer bestaat 75 jaar. Om dat te vieren houdt de brandweerpost zaterdag een brandweermiddag voor basisschoolkinderen uit Zegveld en De Meije. Kinderen uit groep l en 2 spelen onder leiding van een echte brandweerman spuitspelletjes. Kinderen uit hogere groepen rennen over de brandweerstormbaan, waarbij water en schuim 'in overvloed' aanwezig zijn. De feestelijke brandweermiddag op de parkeerplaats achter de Zegveldse sporthal begint om 13.30 uur. Toeschouwers zijn ook welkom.

Bron: AD Woerden 24 augustus 2012

Majorettes KNA zegveld

Op donderdag 30 augustus is er een open avond bij de majorettes van KNA Zegveld. Op deze avond kun je vrijblijvend komen kijken hoe het is om majorette te zijn. De open avond is vanaf 17.45 uur in de sporthal De Milandhof. KNA Zegveld verzorgt jaarlijks diverse optredens en oefent op vaste tijden.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 24 augustus 2012

Pleidooi voor betere bescherming Groene Hart

GROENE HART • Het kabinet dat na de verkiezingen van september aantreedt, moet het Groene Hart de beschermde status van nationaal landschap teruggeven. Dit vragen bijna honderd instellingen die ijveren voor behoud van natuur, cultuur en landschap.
ANWB, Natuurmonumenten, Zuid-Hollands Landschap en Stichting Groene Hart behoren tot de ondertekenaars van het manifest. Ook plaatselijke groepen als de Geschiedkundige Vereniging Oudewater en Vrienden van de Goudse Hout scharen zich achter het pleidooi.
Het huidige kabinet vond het niet langer nodig dat het Groene Hart, net als de Veluwe, een nationaal landschap is. Ook schrapte het beschermde spoor- en snelwegpanorama's vanaf de A12, A2 en A4.
EXTRA
In het manifest wordt juist om extra maatregelen gevraagd, met name voor de zogenoemde kerngebieden, zoals polder Stein en de Nieuwkoopse Plassen en de Groene Ruggengraat, de gordel van aangesloten natuurgebieden tussen Vinkeveen, Nieuwkoop, Reeuwijk en de Krimpenerwaard. Ook op het gebied van de woningbouw moet het anders, vinden de ondertekenaars. Nu nog geldt de regel dat het aantal inwoners ongeveer gelijk moet blijven. Met het oog op de voorspelde daling van het inwonertal is een neerwaartse bijstelling van de plannen noodzakelijk, vinden de ondertekenaars. Bestaande bouwlocaties en bedrijventerreinen moeten worden voltooid voordat er nieuwe worden aangewezen.
Het manifest spreekt verder uit dat golfbanen en landgoederen alleen nog mogen worden aangelegd als de kwaliteit van het gebied erdoor verbetert.

Bron: AD Woerden 21 augustus 2012

Meijeloop - Verschillende afstanden

BODEGRAVEN/REGIO - Oranjevereniging 'De Meije' houdt maandag 27 augustus de Rabo-Meijeloop over 2, 6,6 en 15 kilometer. De start vindt plaats om 19.30 uur, inschrijven kan van 18.30 tot 19.15 uur bij de start. Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro voor volwassenen, voor kinderen 1,50 euro. De start en finish van alle afstanden vinden plaats bij de Hollandse Boerderij aan de Meije 63 in Bodegraven. Alle deelnemers zijn verplicht rechts aan te houden, zo meldt de organisatie. Meer informatie:
0172-685490 en 0172-685512, Prijzen worden beschikbaar gesteld door Rabobank Rijn en Veenstromen.

Bron: Woerdens Nieuwsblad 17 augustus 2012

Brandweermiddag

Zegveld - De Zegveldse vrijwillige brandweer bestaat dit jaar 75 jaar. Daarom organiseert brandweerpost Zegveld op 25 augustus een brandweermiddag voor basisschoolkinderen uit Zegveld en de Meije. Voor de kinderen uit groep 1 en 2 zijn er spuitspelletjes onder begeleiding van een echte brandweerman. Voor kinderen uit de hogere groepen is een brandweerstormbaan. Deze feestelijke middag is op de parkeerplaats achter de Zegveldse sporthal. Het startsein wordt gegeven om 13:30 uur. Brandweerpost Zegveld is onderdeel van de Veiligheidsregio Utrecht.

Bron: Woerdense Courant 15 augustus 2012

Terrassentroffee 2012
Hollandse Boerderij

Voor de Terrassentrofee 2012 bezoekt en beoordeelt deze krant twee keer per week een terras in de regio.
Zonder enige opsmuk
MEIJE - Menig recreant maakt graag een rit op het landelijke weggetje De Meije. Zo'n ritje is ook nodig om bij de Hollandse Boerderij te komen. Ik kom vanaf de kant van Nieuwkoop, waardoor ik niet direct het terras pal aan de weg zie liggen.
Het terras eenmaal gevonden blijken de tafels en stoelen te zijn getimmerd van dik, onbehandeld hout. Kussentjes zorgen ervoor dat het ook lekker zit. De tafels met een grote parasol zijn allemaal bezet. Ik neem daarom plaats bij een tafeltje met net voldoende schaduw van een jonge perenboom. In een houten chalet zijn de keuken en een barretje te vinden.

Als ik vraag om een jus d'orange krijg ik te horen dat dat uit een flesje zal komen. Ik bedank voor de eerlijkheid en kies liever een ijsthee. Voor de lunch kan ik kiezen uit soep van de dag, tosti's en een paar broodjes met zelfgemaakte salades. Op een bord staat nog het broodje met zelfgemaakte ham-eiersalade voor €3,75 aangeprijsd. De lage prijzen op de kaart doen mij al vermoeden dat een enkel broodje niet genoeg is voor een volledige lunch. Het is jammer dat ik niet van tomatensoep houd, dus houd ik het bij het aanbevolen broodje ham-eiersalade.
Terwijl ik op mijn broodje wacht, overvalt me de rust die er op dit kleine stukje van De Meije heerst. Hoewel het terras pal aan de weg ligt, is daar weinig van te merken. De drukte van de camping vlakbij is dankzij een tussengelegen mini-kinderboerderijtje ver weg. Samen met de opgeruimde sfeer van het terras is het een toplocatie.
Het broodje komt, tegelijk met mijn ijsthee, redelijk snel en blijkt inderdaad te bestaan uit een wit puntje brood met twee grote scheppen salade en een paar blaadjes sla. De garnering bestaat uit een radijsje en twee schijfjes komkommer. Eenvoudig, maar van prima kwaliteit. Vers en fris.
Ik had graag wat extra betaald als het witte puntje was vervangen door een luxer broodje. Het vult toch nog voldoende om erna niet nog een tosti te bestellen. Als afsluiting probeer ik een cappuccino te vragen. De bediening blijft zich een beetje verschuilen in het chaletje, waardoor het me moeite kost de aandacht te krijgen.
Ik verwacht een eenvoudige, beetje boerachtige, bak koffie met melkschuim, maar ik word verrast. Naast de cappuccino krijg ik een sierlijk schaaltje met een koekje én een glaasje water. Het is bovendien gelukt om de cappuccino heet te serveren.
Net als de broodjes is ook de afrekening eenvoudig: €8,55.
BERT VAN DEN HDOGEN
BEVINDING LEZER
MARINDE VAN HAREN
Ook al wonen wij hier al decennia, opnieuw weet dit wonderschone stuk Groene Hart ons te verrassen. Het spiksplinternieuwe terras van de Hollandse Boerderij oogt gezellig en uitnodigend langs de drukke smalle weg, net voldoende ervan gescheiden met een sloot en brede berm om er geen last van te hebben. De ligging en locatie zijn dan ook de grootste pluspunten. De stevige houten meubelen hebben een regenbui te verduren gehad, maar worden niet schoongemaakt voor ons. We moeten het doen met een vochtig kussen en een nat, vies tafelkleed. De menukeuze is beperkt tot koffie en thee, tomatensoep en een enkel broodje. We kiezen van alles wat en krijgen een zeer eenvoudige snelle-hap-campingmaaltijd voorgeschoteld. Keuken en toiletten zijn ondergebracht in één houten tuinhuis, wederzijds nogal gehorig... De aardige meisjes van de bediening zijn ook nieuw in het 'vak' en kunnen nog veel leren. Bij het afrekenen wordt een consumptie te veel berekend.
BEOORDELING
                      LEZER        AUTEUR   
LOCATIE               8             9
BEDIENING           7             7
HYGIËNE            6,5             8
ETEN/DRANK      6,5             7
PRIJS                6,5             8
TOTAAL           34,5           39
PRAKTISCH 
Hollandse Boerderij:
Meije 63, Bodegraven
Site: hollandseboerderij.nl

Bron: AD Woerden 10 augustus 2012

Goed jaar voor ooievaarsstation

ZEGVELD - De ooievaars op het ooievaarsstation in het Zegveldse dorpshart hebben dit jaar 22 jonge uivers. „Ondanks het koude en vieze weer zijn we niet ontevreden," zegt beheerder Gerard Baars.
Alle 22 jonge vogels leven nog en daarmee lijkt het station een goed jaar te hebben. „Ze krijgen gebruikelijk tussen de 16 en 24 jongen," weet Baars. Vorig jaar was mede dankzij het warme voorjaar een uitschieter, met 36 jongen.
Ondertussen gaat het ook met het vernieuwde station zelf goed. „Het is drukker dan voorgaande jaren." Met name vijftigplussers op de fiets weten het als klein bezoekerscentrum ingerichte station te vinden, nu dit is ingericht als rustpunt. Door een nestcamera is dit jaar ook een paar met jong van dichtbij te volgen.

Bron: AD Woerden 2 augustus 2012
Pin It