Koninklijke waardering voor Zegvelder A. Vink

WOERDEN/ZEGVELD - De heer A. Vink is afgelopen zaterdag Koninklijk onderscheiden door burgemeester Victor Molkenboer van de gemeente Woerden tijdens de 30e verjaardag van de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Woerden.
De heer Vink heeft zich volgens Koning Willem Alexander op diverse vlakken op een bijzondere wijze als vrijwilliger ingezet. Van 1973-1981 was hij Penningmeester van de Chr. Nationale Kleuterschool 'De Eerste Stap' in Zegveld, Van 1978-2005 was hij Penningmeester van het club- en vakblad 'Periodiek' van de vereniging van Oud Leerlingen der Nationale Schilderschool in Utrecht. Van 1993-2010 was hij Vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen afdeling Zegveld waar hij   verantwoordelijk was voor het geven van de wekelijkse teken- en schilderlessen. Van 1995 tot en met vandaag de dag is hij Vrijwilliger bij de Protestants Christelijke Ouderen Bond, afdeling Woerden. Zijn taken zijn daar veelzijdig: innen contributie, financiële administratie, vertegenwoordiging PCOB op provinciaal niveau en derden; medeorganisator uitstapjes en ledenadministratie.
De heer Vink kreeg de versierselen van het Lidmaatschap in De Orde van Oranje-Nassau opgespeld in de Maranathakerk in Woerden. Hij was blij verrast en zeer content met deze onderscheiding, die naar eigen zeggen 'veel voor hem betekende'. Hij werd door alle belangstellenden en familie gefeliciteerd.

Bron: Woerdense Courant 29 mei 2013

Meer publiek bij producent door Kampioenenkaart

MEIJE - De Groene Hart Kampioenenkaart blijkt in een grote behoefte te voorzien. Diverse producenten van streekproducten die op de kaart vermeld staan, krijgen meer bezoekers over de drempel. Ook genereren ze meer media-aandacht, constateert Rebecca de Boer van buitenplaats De Blauwe Meije.
Haar bedrijf heeft de kaart ontwikkeld samen met Slowfood Groene Hart. De kaart vermeldt alle winnaars en finalisten uit de verkiezing van Groene Hart streekproduct.
De Boer: „Het effect van de kaart is niet direct aan harde cijfers af te lezen. Maar van diverse producenten hoor ik dat recreanten met de kaart in de hand bij hun langskomen. Ikzelf had deze week nog twee fietsers op bezoek die met de Kampioenenkaart op zak de regen hadden getrotseerd om gericht naar de Meije te komen."
De Goudse wijnmaker Robert Berger kreeg prompt na verschijning van de kaart (half maart) aandacht van diverse kranten en de omroepen SBS en RTV Utrecht. „Eri zo hoor ik ook van diverse andere deelnemers dat zij meer reuring hebben kunnen maken rond hun product." De ervaring leert dat veel recreanten ondanks alle digitale mogelijkheden toch graag een papieren kaart in de handen willen hebben. „Om de haverklap zien we fietsers langskomen met de neus in de ANWB fietskaart van het Groene Hart."

Wandeling door oud boerenland

DE MEIJE - IVN Nieuwkoop verzorgt zondag een wandeling door oud boerenland. De wandeling staat onder leiding van Bas Oudshoorn, boer en IVN-natuurgids. Delen van het gebied zijn vroeger als tuinderij in gebruik geweest. Onderweg wordt er ook uitleg gegeven over composteren en de boerderij van Oudshoorn wordt bezocht. De excursie is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf De Meije 207. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur. Voor meer informatie: Hans Oostwouder, tel. 06-51809677 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. www.ivn-nieuwkoop.nl

Bron: AD Woerden 24 mei 2013

In Memoriam: Pea de Groot
Altijd bereid om haar handen uit de mouwen te steken

Zegveld, Woerden en omgeving kenden haar als Pea en hielden van haar om wie ze was en om haar aanstekelijke glimlach. Een actieve, sterke en lieve boerin, die altijd bereid was om haar handen uit de mouwen te steken of mee te denken in de organisaties waar ze haar tijd aan beschikbaar stelde.
Belangrijk was ze voor de Zegveldse en Woerdense kaaskeuringen en voor de promotie van de boerenkaas. Samen met haar vriendin Ida Kemp organiseerde ze 30 jaar geleden al open boerderijdagen. Het kaasmaken zat in haar bloed. Ze werd er heel gelukkig van als ze promotie kon maken voor zowel de kaas als voor alle andere zaken die er op een boerderij 'elke dag moeten gebeuren. Even gemakkelijk stapte ze met haar kaastobbe in het vliegtuig om aan de Amerikaanse zijde van de oceaan te laten zien hoe we in het Groene Hart kaas maken. Vorig jaar was ze nog het stralende boegbeeld van de Woerdense Kaaszomerkrant. Prominent prijkte ze op de voorpagina. Een stralende verschijning in Rijnlands kostuum. Dat was hoe ze zich presenteerde en dat is hoe ze zich vereeuwigde. Pea werd 74 jaar. We zullen haar nooit vergeten. Agrarisch Centrum Woerden, Stichting Woerden Promotie en redactie Woerdense Courant

Bron: Woerdense Kaaszomerkrant 22 mei 2013

Route achter waterwinstation langs als alternatief voor Grechtkade

WOERDEN/ZEGVELD - Een wandeling over de Grechtkade maken, zonder dat je bij wijze van spreken door de voortuin van aanwonenden loopt. Daarop hoopt wethouder Bob Duindam van Woerden uit te komen.
Duindam probeert een oplossing te vinden voor de afsluiting van de kade, na klachten van aanwonenden. De kade is een populaire officiële wandelroute, maar leidt vlak langs enkele woningen in Woerden en Zegveld. Na klachten vanwege overlast verlegde de recreatiestichting Kamerik op de Kaart de route van de kade naar de verderop gelegen weilanden. Duindam zegt dat
hij inmiddels met diverse betrokkenen, onder wie de buurtbewoners, heeft gepraat. Een oplossing heeft hij nog niet; er is nog een gesprek met waterbedrijf Oasen nodig. Oasen heeft naast het beginpunt van de Grechtkade nabij Woerden het waterzuiveringsstation De Hooge Boom. „Ik ga overleggen over een alternatieve route," verklaart hij. De wandelroute zou dan deels over of langs het terrein van De Hooge Boom gaan leiden. Daarmee wordt de kade langs de huizen omzeild.
Recreatieschap en waterschap waren onaangenaam verrast dat de route zonder hun medeweten in de nazomer van 2012 werd afgesloten.

Beeldhouwgroep te zien in Blauwe Meije

Op deze pagina stond gisteren een bericht over de openstelling van tuin de Wuivende Aren aan Barwoutswaarder. Daarin stond vermeld dat beeldhouwgroep Beeldtaal vrijdag en zaterdag in de tuin exposeert. Maar de beeldhouwgroep exposeert vandaag en morgen in De Blauwe Meije in Zegveld. Dit doen zij van beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur.

Bron: AD Woerden 17 mei 2013

Feestje rond het pontje over de Grecht

Het pontje over de rivier de Grecht wordt vandaag officieel in gebruik genomen. Dit gebeurt om 11.00 uur. De pont verbindt Kamerik met Zegveld en Nieuwkoop en wordt veel gebruikt door wandelaars en fietsers. Vanwege de beperkte parkeerruimte worden geïnteresseerden verzocht om met de fiets te komen of te parkeren bij voetbalvereniging Siveo in Zegveld. Vanaf hier rijdt een pendelbus naar de locatie.

Met Pinksteren fietsen voor dokterspraktijk

De Werkgroep Zegveld houdt op maandag een puzzeltocht in Uddel. De tocht begint om 14.00 uur bij camping De Weijdehorst aan de Staverhul 22 en eindigt om 21.00 uur. Het geld dat wordt verdiend met de puzzeltocht, gaat naar de bouw van een dokterspost in het Roemeense Borsani. Deelname kost 4 euro voor een volwassen fietser, 2 euro voor kinderen en een gezin betaalt 12,50 euro. Omdat in het bergdorpje Borsani, in het oosten van Roemenië, geen acute medische zorg is, wil de werkgroep Zegveld geld inzamelen voor de bouw van een dokterspraktijk. www.werkgroepzegveld.nl 

Bron: AD Woerden 16 mei 2013

Foto's van Fotoclub Iris in Galerie 8 x 10

ZEGVELD - "Stilstaande beweging." Een van nature niet bewegend object bewegend vastleggen in een beeld. Dat was de opdracht aan de leden van Fotoclub Iris voor het fotografisch Jaarthema 2013. Het resultaat is een fraaie serie, uitermate creatieve foto's van zeer diverse onderwerpen, kundig in beeld gebracht. Foto's van Fotoclub Iris zijn te zien in Galerie 8 x 10.
Het object mocht geen levend wezen of plant zijn: dus geen flora of fauna. De vier elementen - water, aarde, vuur, en licht mochten echter wel in het beeld voorkomen. Evenals allerlei voorwerpen, gebouwen of andere creatieve verzinsels. Om het object in beweging te brengen waren er een aantal mogelijkheden: Een niet zichtbare handeling. Zoals de luchtstroom van een ventilator op een opengeslagen boek richten. Of de wind het werk laten doen. Lenstechniek: In- en uitzoomen met een lange sluitertijd. En Cameratechniek: Tijdens het fotograferen de camera bewegen. Natuurlijk diende de foto technisch van een goede kwaliteit zijn en er moest op een goede manier gebruik gemaakt worden van een of meerdere beeldelementen zoals: compositie, lijnvoering enz. De leden van Fotoclub Iris zijn vol overgave met de opdracht aan het werk gegaan hetgeen heeft geresulteerd in zo'n 80 foto's. Hiervan hebben 30 creatieve werkstukken de eindronde gehaald.

Winnaar is geworden Alieke van de Wetering met een foto van potloodslijpsel dat door middel van draaien aan de lens fraai in beeld is gebracht. De winnende foto en de overige 29 creatieve inzendingen zijn te bezichtigen in Galerie 8 x 10 van Reen Stevens, Hoofdweg 151, 3474 JC Zegveld. Galerie 8 x 10 is geopend op vrijdagmiddag en zaterdag of na telefonische afspraak: 0348-691307.

Bron: Woerdense Courant 15 mei 2013

'Broodje Alpe d'Huzes'

Met een zelfbedacht broodje zamelen Zegvelders Ronnie Dekker (25) en broer Levi geld in voor het wielerevenement Alpe d'Huzes. De broers maken dit jaar voor het eerst de beruchte bergrit in Frankrijk voor KWF Kankerbestrijding. 'Broodje Alpe d'Huzes' staat op het krijtbord van broodjeszaak Midas in Woerden en kost 6,95 euro. De broers vertrekken op 1 juni naar het plaatsje Huez.

Fotoclub Iris exposeert stilstaande beweging

Leden van de Woerdense fotoclub Iris exposeren momenteel in Galerie 8x10 in Zegveld. Thema van de geëxposeerde foto's is 'stilstaande beweging'. Leden, van Iris hebben een van nature niet bewegend object vastgelegd in een bewegend beeld. Van de tachtig foto's die werden genomen, hebben er dertig een plekje gekregen in de galerie. Ook de winnende foto van Alieke van de Wetering is hier te bewonderen. De foto's in de galerie aan de Hoofdweg 151 zijn op vrijdagmiddag en zaterdag te bekijken of op afspraak via tel. 0348-691307.

Bron: AD Woerden 14 mei 2013

Landschap ontdekken

Zegveld - Belangstellenden kunnen zaterdag 18 mei eeuwenoude landschappen in Zegveld en de Meije ontdekken met een gids. Startpunt is eetcafé De Halve Maan. Vandaaruit rijden de deelnemers gezamenlijk naar de Milandhof in Zegveld, waar de wandeling begint. De excursie duurt tot 16.00 uur. Aanmelden kan via de website, www.groenehartcentrum.nl

Dorpsplatform wil duidelijkheid

Zegveld - Het dorpsplatform Zegveld wil van de politieke partijen die volgend jaar meedoen aan de verkiezingen voor een nieuwe Woerdense gemeenteraad weten welke plannen ze hebben voor de kleine kernen. Daarbij staat duidelijkheid voorop. Politieke partijen die komen met abstracte formuleringen als 'behoud van leefbaarheid' en 'het op peil houden van het aantal inwoners', krijgen op voorhand een waarschuwing. Zij krijgen geen plek in een overzicht dat het platform wil maken van de politieke plannen voor het dorp.

Bron: AD Woerden - 13 mei 2013

Fietsen aan de andere kant

Lichte verwarring op het bankje op de hoek van de Meije en de Middenweg. Waar zijn we hier nu eigenlijk? Net stonden er bordjes Bodegraven-Reeuwijk en even verder weer Woerden. Maar Nieuwkoop is toch ook vlakbij? Marianne en Anne Koning en Adrie en Dinand Slooijer hebben niet de makkelijkste plek uitgekozen om neer te strijken in het Groene Hart. De Meije is het drie-gemeentenpunt van het Groene Hart, op de grens van twee provincies. Leg maar eens in een
paar zinnen uit hoe dat precies zit. De twee echtparen vinden het allemaal niet erg logisch, maar maken zich er niet druk om. Daar is het veel te mooi voorjaarsweer voor. In het zonnetje eten ze de meegenomen boterhammen op. Slokje water uit de fles erbij. Koffie hebben ze onderweg al gedronken op een terras. Ze zijn niet van hier. Hun huizen staan in Etten-Leur en in Papen-drecht, maar ze logeren voor een kleine twee weken in hun caravans op de camping van Huize
Ursula in Nieuwveen. Hoe je daar terecht komt? Een jaar of wat geleden waren de twee stellen op vakantie in de buurt van Loosdrecht. Anne: „We moeten ook eens naar de andere kant gaan, zeiden we toen." De andere kant? Ja, van de A2, want die is met tweemaal vijf rijbanen met recht een grens geworden.
De vakantie was een eerste kennismaking met het Groene Hart. Prachtig hier. Maar niet alles is koek en ei. Want zagen ze net niet allemaal rode borden over kolder in de polder staan? oh, is dat een protest tegen de aanleg van nieuwe natuur? Er klinkt een lichte voorkeur door voor het standpunt van de boeren die het weiland voor de koeien willen houden. Tsja, filosofeert Dinand, wat is nou natuur? Het is hier uiteindelijk allemaal een door mensenhanden gemaakt landschap. Ja toch?
(Iman Vroman)

Trots op eigen zonneveer

Tevreden na eerst tests met zelfgebouwd vaartuig

NOORDEN/MEIJE - Het nieuwe zonneveer tussen Noorden en De Meije komt op 1 juni in de vaart. De eerste tests met het door de schippers zelf gebouwde vaartuig zijn inmiddels achter de rug.
Al jaren is er in de zomermaanden een veerdienst actief tussen Noorden en Woerdense Verlaat. Daarvoor wordt een pontje gebruikt dat vaart op zonne-energie. De oude pont was echter toe aan vervanging. Bovendien eiste de bedenker ervan het pontje terug. Daarop kwamen de schippers in actie. Ze bouwden zelf een nieuwe pont.
Kees Mechelse en Joop Stokdijk staan bij de Loswal voor de maiden-trip van het zonneveer 'nieuwe stijl'. Met een achteloos gebaar bedient Mechelse de afstandbediening en zie, het dak gaat elektrisch omhoog en de loopplank zakt volautomatisch naar beneden.
Op het dak liggen de zonnepanelen die zorgen voor de aandrijving van het veer, dat twaalf personen en acht fietsen mee kan nemen. „We moesten het dak wel beweegbaar maken," lacht Mechelse, „want anders kon het veer de loods niet uit."
Voor Mechelse is met dit zonneveer een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. „Het oude veer was zó breed dat we de elektroboten route over de plassen niet konden varen," zegt hij. „Maar nu kan dat wel."    . - ~
Mechelse en Stolkwijk ontwierpen een model dat echt op een veerboot lijkt. Na een bespreking met andere schippers werden in april de platen polyurethaan besteld waarvan het veer is gebouwd. De schippers, allemaal vrijwilligers bouwden allemaal mee.
Enkele weken geleden was het tijd voor de eerste proefvaart. Hoewel Stokdijk nauwkeurig het drijfvermogen van het pontje had berekend, was dat toch een spannend moment. „We zijn met twaalf personen aan één kant gaan staan," zegt hij. „Niets aan de hand natuurlijk. Hij kan het hebben."
Ondertussen is Kees Mechelse begonnen aan een relaxed tochtje over de Vliet. Met 4 kilometer per uur vaart het veer geruisloos. „We hebben nog iets bijzonders," zegt hij. „Als er veel bladeren en planten tussen de motoren zijn gekomen, kunnen we die heel gemakkelijk verwijderen."
Hij staat op van zijn schippers-stoel, die als een troon op een verhoging staat. Hij klapt de stoel naar achteren en twee kleine elektromotoren worden zichtbaar. „Handig hé?" zegt hij trots. „Die kunnen we van binnenuit schoonmaken."
Op 1 juni komt het veer officieel in de vaart. „We zijn nog bezig met de finishing touch" zegt Stokdijk. „Er zijn nog wat kleine dingetjes, die we moeten nalopen en afwerken."
Het zonneveer vaart tot 8 september van dinsdag tot en met zondag, vanuit Noorden om 11.00,13.00 en 15.00, vanuit de Hollandsche Kade om 12.00, 14.00 en 16.00 uur.

Bron: Ad Woerden 11 mei 2013

Dauwtrappen voor de viering: leuker dan gewoon naar kerk

doo Gijs Kool
ZEGVELD - Door het lange, natte gras wandelden gisterochtend ruim honderd parochianen van de fusieparochie Pax Christi van de Meije. De katholieken hebben de middeleeuwse traditie om op Hemelvaartsdag te gaan dauwtrappen voor de mis nieuw leven ingeblazen om elkaar na de fusie beter te leren kennen. Met potloden, groene briefjes met drie geloofsvragen en een geel papiertje voor de kleintjes vertrekt een lange stoet van zo'n honderd mensen om half acht vanaf de proefboerderij dwars door een weiland. Achterop loopt medeorganisator Joop Verheul. „Ze krijgen allemaal natte voeten," glimlacht hij. De opkomst is groot en in stoet lopen ook oudere mensen mee. „Hopelijk houden zij het vol. Voor de zekerheid staan er twee quads klaar, dan kunnen we ze ophalen."Pastor Annemiek de Jong-van Campen, mét donkerblauwe rubberen laarzen, probeert de grote groep op een bruggetje op de foto te krijgen. Als een man zegt dat er beweging in de brug komt, loopt de groep snel verder. In de lusthof breekt de zon door. De Woerdense fruitteler Ariën Smorenburg geniet van de wandeling, maar heeft er weinig religieuze gevoelens bij. „Ik geloof steeds minder en de band met de kerk verslechtert ook. Dit komt door al die schandalen en de rare reacties die de kerkleiding erop geeft. Dat helpt allemaal niet mee. Dan is de kerk ook maar een statisch gebouw waarin een steeds kleinere groep gelovigen zit. Dit wandelen is leuker. Als je zo met elkaar in de natuur ook kerk kunt zijn, betekent dat veel meer voor mij." Na ruim een uur komen de parochianen weer terug bij de proefboerderij. Daar volgt niet direct de kerkdienst, zoals het plan was, maar eerst een ontbijt. Voor de blonde dame die denkt dat ze niet mee kan eten, omdat ze zich niet heeft opgegeven, is er goed nieuws. „Kom binnen, er is genoeg," stelt de pastor haar gerust.

Bron: AD Woerden 10 mei 2013

In Memoriam: Pea de Groot

ZEGVELD - Kaasboerin Pea de Groot is vorige week plotseling overleden. Zegveld, Woerden en omgeving kenden haar als Pea en hielden van haar om wie ze was en om haar aanstekelijke glimlach. Een actieve, sterke en lieve boerin, die altijd bereid was om haar handen uit de mouwen te steken of mee te denken in de organisaties waar ze haar tijd aan beschikbaar stelde.
Belangrijk was ze voor de Zegveldse en Woerdense kaaskeuringen en voor de promotie van de boerenkaas. Samen met haar vriendin Ida Kemp organiseerde ze 30 jaar geleden al open boerderijdagen. Het kaasmaken zat in haar bloed. Ze werd er heel gelukkig van als ze promotie kon maken voor zowel de kaas als voor alle andere zaken die er op een boerderij elke dag moeten gebeuren. Even gemakkelijk stapte ze met haar kaastobbe in het vliegtuig om aan de Amerikaanse zijde van de oceaan te laten zien hoe we in het Groene Hart kaas maken. Vorig jaar was ze nog het stralende boegbeeld van de Woerdense Kaaszomerkrant. Prominent prijkte ze op de voorpagina. Een stralende verschijning in Rijnlands kostuum. Dat was hoe ze zich presenteerde en dat is hoe ze zich vereeuwigde. Pea werd 74 jaar. Ze is dinsdag in haar dorp Zegveld begraven.

Agrarisch Centrum Woerden,Stichting Woerden Promotie en redactie Woerdense Courant

Bron: Woerdense Courant 8 mei 2013

Aanwinst voor recreant
PONTJE GRECHT MAAKT VEEL NIEUWE ROUTES MOGELIJK

door Harrie van Opstal
WOERDEN - Recreanten in het Groene Hart krijgen er nieuwe routemogelijkheden bij. Na jaren van bestuurlijke gesprekken, voorbereidingen en zelfs rechtszaken gaat halverwege deze maand het pontje over de Grecht in de vaart.
Het pontje over de Grecht, waarop diverse fietsen passen, moet met de hand worden bediend. Het verbindt de Toegang en het achterliggende gebied tussen Zegveld, de Meije en Woerdense Verlaat met de fietspaden naar Kamerik, Kanis en Kockengen. Aanleg van de voorziening had veel voeten in de aarde, omdat twee provincies, twee gemeenten, de Dienst Landelijk Gebied én de aanwonenden het eens moesten worden over de aanleg.
Inmiddels is het voetveer over de Grecht nagenoeg klaar en wordt het naar verwachting op 18 mei geopend. In de tussentijd moeten paden en kades verder worden afgewerkt en komen er nog borden op het pontje om de werking van het veer uit te leggen, vertelt woordvoerder Gerold Borsboom van de gemeente Woerden.
De nieuwe verbinding biedt de recreant veel nieuwe mogelijkheden, zegt Ko Droogers uit Kamerik. Hij heeft als plaatselijke vertegenwoordiger van de ANWB de aanleg gestimuleerd. „Het was al een heel oud idee, het dateert al uit plan De Venen, dat in het begin van de jaren '90 werd geschreven. Er was uiteindelijk wel érg veel tijd nodig om het hier te krijgen, maar ik ben erg blij dat het nu is gelukt. Dankzij dit pontje zijn veel mooie rondjes op de fiets uit te stippelen naar bijvoorbeeld Woerden, Uithoorn, Vinkeveen, Nieuwkoop en de Meije."
De provincie Utrecht wil de nieuwe verbinding zo snel mogelijk opnemen in het netwerk van fiets-knooppunten in het Groene Hart. Maar dat heeft nog veel voeten in de aarde," zegt Droogers. „Dan moeten alle panelen in de wijde omgeving worden aangepast. Dat kun je natuurlijk niet heel snel doen."
Bij het toeristisch informatiepunt (TIP) Nieuwkoop hebben ze zich al helemaal voorbereid op de nieuwe verbinding.
Yvonne Rietbergen vertelt dat in de afgelopen periode diverse nieuwe routes zijn gemaakt, ingegeven door de schenking van elektrische fietsen door de Rabobank-Noord. „Omdat je met een dergelijke fiets langere routes kunt maken, hebben we diverse nieuwe tochten in de regio uitgestippeld. Daartoe hoort ook een route via de Toegang bij Zegveld en de Houtkade naar Kanis en Kamerik."
Het pontje is daarom een 'prachtige aanwinst,' aldus Rietbergen. „Het maakt het voor recreanten weer interessanter. De route die nu mogelijk wordt, voert door een schitterend gebied. We zijn er hartstikke blij mee."
Keerzijde van de medaille is wel dat de fietser na de oversteek van de Grecht aan de 'Kamerikse kant' op een enigszins vervallen fietspad over de Houtkade stuit. Maar daar wordt snel wat aan gedaan, belooft gemeentewoordvoerder Borsboom. In de afgelopen periode is de Wetering tussen Kamerik en de Lange Meentweg uitgebaggerd. Daarvan heeft de Mijzijde nogal te lijden gehad. Nu wordt de Kwakelbrug over de Wetering, aan het eind van de Houtkade, vernieuwd. Zodra deze klaar is, in de loop van mei, laat Woerden de gehele Mijzijde opnieuw asfalteren om alle schade te herstellen. Dan wordt ook de Houtkade meegenomen, aldus Borsboom.
Vandalen slaan nu al toe
Metaalbedrijf Schouten, dat het nieuwe pontje heeft gebouwd, heeft naar aanleiding van klachten over lawaai het bestaande pontje over de Grecht bij Woerden aangepast. Hierin zijn kunststof stootblokken gezet, zodat de metalen delen minder lawaai maken. Dit pontje, tussen 's Gravensloot en de Zegveldse Uitweg, was in de winter uit de vaart wegens het uitbaggeren van de Grecht. Overigens zijn zowel hier als bij het nieuwe pontje tussen Toegang en Houtkade vernielingen aangericht. Vandalen stalen bestratingsmateriaal, trokken een afrastering uit de grond en gooiden die in het water en demonteerden zelfs het handvat van een draaiwiel. Dave Muit en Hans Smaling van Schouten kunnen er niet over uit: „Te gek voor woorden, daar loop je toch op leeg, zeg. Dit kost de hele gemeenschap geld."

Bron: Ad Woerden 6 mei 2013
Pin It