Roemeniëmarkt in Zegveld

ZEGVELD - Voor de 23e keer wordt 30 augustus de jaarlijkse Roemeniëmarkt gehouden (van 9.00 tot 16.00 uur, hoek Rietveld/Zegveldse Uitweg). Er zijn kinderspelen, het rad van avontuur, bloemenkramen, een horecaplein, allerhande snuffelkramen, kaas, fruit en honing. Wie ideeën heeft voor de markt of voor het invullen van een eigen kraam, kan contact opnemen (0348 - 415224). Er wordt gezocht naar mensen die voorafgaand aan op de dag zelf een steentje willen bijdragen. Wie eigen baksels wil maken voor de koffiehoek, kan deze vrijdagavond of zaterdagmorgen vroeg op het marktterrein brengen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de hulp voor Roemenië, Oekraïne en Moldavië. Parkeren kan op het terrein van Bontrans Transport en Opslag (Rietveld 30). De winkel en de goedereninname zijn op vrijdag 29 augustus en in de week na de Roemeniëmarkt gesloten.

Bron: Woerdense Courant 20 augustus 2014

Fietsen is helemaal niets voor Ali Alotaibi uit AbuDhabi

ZEGVELD - Ali Alotaibi (22) komt uit Abu Dhabi in de Verenigde Emiraten. Daar werkt hij als ambtenaar bij de gemeente. „Ik heb altijd lange vakanties," vertelt hij. Een vriend vroeg hem naar Amsterdam te komen, maar na een paar dagen had hij genoeg van de grote stad. „Ik wilde naar een natuurlijke omgeving."
Via booking.com ontdekte hij bed and breakfast De Blauwe Meije. Rebecca de Boer van de Blauwe Meije zegt verbaasd te zijn geweest toen Ali zaterdag, samen met een vriend, voor de deur stond. De vriend is weer vertrokken, maar Ali blijft nog even. „Ik wilde één dag blijven, maar ik vind het hier fijn. Ik blijf." Hij geniet van de weidsheid van het landschap; maar bovenal geniet hij van het verse eten dat Holland hem biedt.
Geitenkaas
„Vanmorgen ben ik bij kaasboerderij De Groot in Zegveld geweest," vertelt hij. „Ik vind de Hollandse kaas zo lekker. Bij ons heb je alleen geitenkaas." Hij voegt eraan toe dat zijn moeder vijftig geiten heeft rondlopen. „Nu neem ik voor haar een Hollandse kaas mee."
Rebecca heeft een oude opoe fiets staan die haar gasten mogen gebruiken. Ze heeft geprobeerd Ali aan het fietsen te krijgen. De bedoeling was dat hij fietsend naar de kaasboerderij zou gaan. Dat bleek geen succes. „Het is al lang geleden dat ik gefietst heb," zegt hij.
Hij blijkt ook een aangeboren afwijking aan zijn been te hebben, waardoor fietsen moeizaam gaat. „Ik heb een auto gehuurd. Ik ga overal met de auto naar toe." Hij is al in Woerden geweest en Rotterdam staat nog op zijn verlanglijstje. „Maar ik kom hier steeds weer terug om te overnachten. Ik vind het hier geweldig. Ik ben van plan om elk jaar terug te komen." Dat het fietsen niet wil lukken zit hem niet lekker. Hij wil het nog een keer proberen. Rebecca helpt een handje. Zodra ze hem loslaat gaat hij slingeren en even later kwakt hij tegen het asfalt. Hij heeft pijn, maar hij houdt zich groot.

Bron AD Groene Hart - augustus 2014

Paard te water

ZEGVELD - De brandweer van Zegveld werd dinsdagochtend opgeroepen voor een paard te water aan de Meije in Zegveld. Omdat onbekend was hoe diep en hoe vast het paard zat. Door veel mankracht en aanmoedigingen stond het paard snel weer op het droge.

Bron: Woerdense Courant 13 augustus 2014

Brons voor Zegveldse

ZEGVELD - Ilona Goes uit Zegveld heeft brons gewonnen met haar paard Zalisto op het NK dressuur in Hoofddorp. Daar deed ze mee in de paradressuur Grade III. En daar bovenop kreeg ze fantastisch nieuws van de bondscoach: voor het WK dressuur eind augustus is de Zegveldse eerste reserveruiter voor Nederland! De plaatsing in het Nederlandse team betekent dat Goes de komende periode met Zalisto meedoet aan de training en voorbereiding richting het WK in Normandië. Meer lezen kan op: www.woerdensecourant.nl

Bron: Woerdense Courant 6 augustus 2014

'Waar Ron komt, gebeurt wat'

ZEGVELD - De leukste postbode? Daar zijn de postbezorgers uit Woerden en omgeving het unaniem over eens: dat is Ron Nonner (57) uit Zegveld. De grappenmaker zit precies 40 jaar in het vak. Reden voor de postvreters om hem te verrassen met een replica van zichzelf en een meterslang spandoek. „Het is een legendarisch figuur," vertelt collega Arie van Eijk. Nonner neemt alle collega's steevast in de maling. Zo belde hij tijdens een nachtdienst vanuit de kantine naar het kantoor met de vraag of ze de gang even op wilden meten. Op zijn beurt zijn vele grappen met hem uit gehaald. „Hij komt altijd met een verhaal terug van zijn postronde. Voor zijn neus gebeuren ongelukken. Maar je weet nooit of het waar is wat hij zegt." De herinneringen kunnen op schatergelach van Nonner rekenen. „Er zijn wel duizenden verhalen!" vertelt de postbode in hart en nieren. „Op een dag keek ik vanuit het klaslokaal uit het raam en zag een postbezorger lopen. Ik stond op en verliet school om postbode te worden." Het vat met mooie herinneringen kent ook een schaduwkant. „De rasechte postbode met het hart op de goede plek sterft uit," weet Nonner. „Je ziet meer goedkopere krachten en bewoners zitten vaker achter de computer, dan op een bankje voor hun deur." Nonner maakte vier reorganisaties mee en doet niets liever dan post bezorgen en praatjes maken. „Het is gewoon een leuk vak."

Bron: AD Groene Hart 2 augustus 2014
Pin It