Uitstel sloop door vleermuizen

ZEGVELD - De sloop van de voormalige basisschool de Pionier aan de Clausstraat in Zegveld is uitgesteld. Doordat zomerverblijven van vleermuizen zijn gevonden, kan niet in januari worden begonnen met de sloop van de ruimte, die al jaren niet meer dienst doet als schoolgebouw. In de buurt moeten nu vleermuizenkasten komen, waarna de dieren tot een halfjaar de tijd krijgen om deze te vinden. Hierdoor begint de sloop zeker niet eerder dan in juli volgend jaar.
Naast de school in Zegveld gaan ook de basisscholen de Notenbalk en de Pionier in Harmelen tegen de vlakte, net als het oude raadhuis. Die sloop begint in januari.

Bron: AD Woerden 27 november 2015

STROOPWAFELS

ZEGVELD - Volleybalvereniging Animo'72 komt maandag, dinsdag of woensdag langs de deuren. De vereniging verkoopt die avonden Goudse stroopwafels. De opbrengst gaat naar de activiteiten die de vereniging organiseert.

Bron: AD Woerden 21 november 2015

Fietsenzaak in leegstaand bankkantoor

door FEMKE RODENBURG

Stoof Tweewielers uit Zegveld opent volgend jaar een tweede vestiging in Woerden. De fietsenzaak komt in het voormalig Rabobankkantoor in de Voorstraat/Rijnstraat.
„Hoewel we een haal-en-breng-service bieden, krijgen we veel klanten uit Woerden die regelmatig zeggen dat ze het jammer vinden dat ze voor een fiets of onderhoudsbeurt naar Zegveld moeten komen," verklaart eigenaar Gert-Jan Stoof de uitbreidingsplannen. Stoof heeft inmiddels de sleutel van het pand dat sinds het vertrek van de Rabobank, begin 2014, al leegstaat. „Aan de kant van de Voorstraat komt onze winkel en aan de Rijnstraat de ingang van de werkplaats, dus er moet flink verbouwd worden."

Stoof verwacht begint maart de deuren te kunnen openen.

Bron: AD Woerden 20 november 2015

Goede Doelen Dag in de Voorhof

ZEGVELD - Het is morgen Goede Doelen Dag in de Voorhof. Standhouders verkopen decoraties, sieraden, boeken, planten en kaarten. Daarnaast zijn er allerlei lekkernijen verkrijgbaar als oliebollen, fruit, snoep en advocaat. Voor jong en oud zijn er spelletjes. Nieuw is de strippenkaart: kinderen kunnen daarmee spelletjes doen en wat te eten en drinken krijgen. De auto laten wassen voor het goede doel kan ook. De activiteiten in de Voorhof aan Hoofdweg 48 in Zegveld zijn van 09.30 tot 14.00. De opbrengst gaat naar Woord en Daad armoedebestrijding in de derde wereld, Stichting Ontmoeting voor hulp aan daklozen en verslaafden in Nederland en de GZB voor zending wereldwijd.

Bron: AD Woerden 20 november 2015

Sportgala 2016 in Milandhof

WOERDEN - Het Woerdense Sportgala wordt dit jaar op 8 januari gehouden in de Zegveldse Milandhof. De sporthal wordt omgetoverd tot een eventlocatie, waarin de sporters en sportvrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Afgelopen jaar was een top-editie in de Woerden Petruskerk, waar onder andere Quirine Lemoine en Rob Severs gekozen werden tot beste sportvrouw en sportman van het jaar. Het sportgala deelt daarnaast prijzen uit in de categorieën sporttalent, sportclub en sportvrijwilliger van het jaar. Inwoners mogen mensen nomineren (mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), een jury kiest de winnaar.

Bron: Woerdense Courant 18 november 2015

Koffieochtend

ZEGVELD - 'Verwachtingsvol leven' is het thema op de vrouwen/koffieochtend op donderdag 12 november. Rondom een kopje koffie kunnen dames luisteren naar Regien Smit. Zij is justitiepredikant en vertelt over Verwachtingsvol leven. De koffieochtend wordt gehouden in Gasterij De Milandhof en begint om 9.30 uur.

Bron: Woerdense Courant 11 november 2015

Koffiedrinken met justitiepredikant Smit

In Gasterij De Milandhof is morgen een koffieochtend voor vrouwen. Regien Smit, justitiepredikant, is te gast en vertelt over het thema Verwachtingsvol leven'. De bijeenkomst begint om 09.30 uur. Er is kinderoppas en een boeken-en sieradenverkoop.

Bron: AD Woerden 11 november 2015

Lassen aan enorme waterleiding

ZEGVELD/WOERDENSE VERLAAT - Pijp voor pijp lassen deze mannen ze aan elkaar om drie buizen van meer dan 600 meter elk door de veen-weidegrond bij Zegveld te boren. De medewerkers van aannemersbedrijf Van Vulpen werken voor waterbedrijf Oasen aan de nieuwe drinkwater-transportleiding. De oude leiding loopt parallel aan de Rondweg en is aan vervanging toe. Oasen legt eerst de nieuwe leiding aan vanaf de Meije. 'We trekken hem rechtdoor naar Zegveld,' schetst woordvoerster Roos Boogaard. Begin volgend jaar wordt de oude leiding uit de grond gehaald. Hierdoor hoeft het water niet te worden afgesloten. 

Bron: AD Woerden 6 november 2015

De Marinierskapel speelt in de Milandhof

Zegveld - De Marinierskapel van de Koninklijke Marine speelt vanavond in Gasterij Milandhof. Het gratis concert begint om 20.00 uur. Op het programma staat onder meer de voorstelling 'Marinier van Michiel de Ruyter' met acteur en verteller Frank Groothof. Na de pauze staat de vocale groep YesSister, JazzSister op het podium. Het concert aan de Middenweg 2 duurt tot 23.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook is er een lezing van generaal buiten dienst Peter van Uhm.

Bron: AD Woerden 4 november2015

 

 

Pin It