Beatrix 70 gehuldigd

Koe Beatrix 70 liet het zaterdag allemaal gelaten over zich heen gaan. De koe van Theo en Truus Spruit uit Zegveld werd gehuldigd omdat zij 94.000 liter melk en daarmee 10.000 kilo vet en eiwit. Bijzonder genoeg voor een huldiging die plaatsvond op de Boerenkaasmarkt op het Kerkplein. Burgemeester Victor Molkenboer was voor de gelegenheid naar de markt gekomen.

Bron: Woerdense Courant 31 mei 2017

Jarige Bram is nog altijd de nummer 1 Sinterklaas

Door Eelco Brandes

De Meije - De afgelopen weekeinde 83 jaar oud geworden acteur Bram van der Vlugt is voor velen nog altijd de nummer 1 Sinterklaas van ons land. Een bericht over de verjaardag van de inwoner van De Meije kreeg via de Facebookpagina van AD Groene Hart duizenden likes en honderden felicitaties.
Van 1986 tot en met 2010 kroop Van der Vlugt jaarlijks in de huid van Sinterklaas. „U was zo'n prachtige Sinterklaas, ook qua stem, daar zal niemand meer aan kunnen tippen! Hartelijk gefeliciteerd en nog vele gezonde jaren gewenst!", schrijft Magda Melink op Facebook. „Ik mis hem nog steeds in die rol. Hij was de enige echte in mijn ogen", zegt Albert Verschut. Meer dan 100 reacties bevatten woorden van die strekking.

Bron: AD Groene Hart 30 mei 2017

Bewoners staan op om duidelijkheid voor ondernemers te krijgen
Honderden tekenen petitie De Blauwe Meije

door Marco Gerling

De Meije/Woerden - Niet alleen de eigenaren van De Blauwe Meije maar ook buurtbewoners en andere betrokkenen zijn de eindeloze discussie rond de buitenplaats spuugzat. Zij willen na zeven jaar duidelijkheid. „Ons rechtvaardigheidsgevoel spreekt."
Traagheid, desinteresse, bestuurlijke fouten, nonchalance en ambtelijk falen. Spijkerharde kritiek klinkt over de gang van zaken rond De Blauwe Meije, aan Meije 300. Op het stadhuis wordt gemiddeld enkele dagen per week gewerkt aan de zaak, al zeven jaar inmiddels. En het einde aan tientallen rechtszaken en hoorzittingen is nog niet in zicht, want bij de Raad van State loopt nog zaak. Een groep inwoners is daarom opgestaan en is een - door inmiddels ruim 200 mensen ondertekende - petitie begonnen om bij de gemeente Woerden duidelijkheid af te dwingen.
Kern van het probleem is een langslepend conflict rond de buitenplaats. Een buurtbewoner (tevens advocaat) tekent bij de gemeente protest aan tegen alle plannen van de eigenaren, een ondernemersechtpaar. De onenigheid is inmiddels zo hoog opgelopen, dat na iedere stap een stap naar de rechter volgt. Bij de gemeente wordt door alle ervaringen rond het dossier nu zo op eieren gelopen, dat definitieve beslissingen uitblijven.
De gemeente zegt nog altijd niet aan te kunnen geven hoe lang alle procedures nog gaan lopen. „Dat hangt van de Raad van State af, het is niet zeker dat afronden dit jaar lukt", stelt een woordvoerster.
Begin volgende maand volgt een opnieuw een zitting bij de Raad van State, nadat tegen het half februari vastgestelde bestemmingsplan weer een zogenaamde voorlopige voorziening is ingediend. „Er gaan een hele hoop onzinverhalen rond", zegt Edith de Groot, een van de opstellers van de petitie. Zij wijst met name naar buurtbewoner en advocaat Van den Heerik, die protest aan blijft tekenen.
Parel
„De gemeente moet gewoon haar werk doen en niet het hoofd laten hangen naar iemand die alleen maar keihard schreeuwt", verwoordt De Groot de mening van de petitieopstellers. „Deze parel aan de Meije wordt tegengewerkt en ondernemers worden naar een faillissement geleid." Het college beraadt zich op een reactie naar aanleiding van de actie vanuit de buurt.

Bron: AD Woerden 29 mei 2017

Cursus wild-plukken

ZEGVELD - De natuur heeft zoveel te bieden. Ontdek tijdens de cursus wildplukken op zaterdag 27 mei bij De Blauwe Meije in tuin en landschap welke kruiden en bomen eetbaar zijn. Geral Overbeek vertelt uit eigen ervaring over alles wat groeit en bloeit in tuin en bos. Na deze wandeling kijken de deelnemers heel anders tegen de omgeving aan en staat de tuin ineens vol met gezonde lekkernijen. In een één dagdeel vertelt tuinspecialist Geral Overbeek bijzondere verhalen over de duizendknoop, wilde vlier, smalle weegbree en nog veel meer. Ook voor kinderen is het heel leerzaam om de wonderen van de natuur te ontdekken. Na de wandeling sluit men af met een gezond hapje en een kruidenthee gemaakt door Rebecca van De Blauwe Meije. Informatie: deblauwemeije.nl.

Bron: Woerdense Courant 24 mei 2017

Spelers gezocht

ZEGVELD - Volleybalvereniging Animo '72 uit Zegveld is op zoek naar spelers en een nieuwe trainer voor het dames- en herenteam. De dames en heren trainen elke donderdagavond van 20.30 tot 22.00 uur in de Milandhof in Zegveld. Men is welkom om te komen kijken en een keer mee te trainen. Ook de jeugdleden en recreanten trainen op donderdagavond. Informatie: www.animo72.nl, 0348-691908, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bron: Woerdense Courant 10 mei 2017

Een broodje gezond van200 meter lang

door Ruud F. Witte

Woerden - Een broodje gezond van 200 meter moet Woerden op 3 juni een Europees record brengen. „Probleem is nog 1.500 eieren koken."

Met het broodje wil Woerdenaar Rob van Hoogdalem met zijn stichting Leven in de polder 1.500 euro inzamelen voor de aanschaf van verlichting voor de buitenkennel van het dierenasiel Reijserscoop.
„Voor een actie ben ik altijd wel te porren, maar dan moet het wel iets bijzonders zijn", zegt hij. Op You-Tube zag hij een filmpje uit Aarle-Rixtel. „Een 'broodje gezond' van 132 meter. Dat wil ik overtreffen."
Bedenken is één ding, uitvoeren iets anders. „Nou, dat viel wel mee. De ondernemers in de binnenstad waren meteen enthousiast. Zij regelen de kramen en de vergunning." Ook de rest is in kannen en kruiken. „Bakkerij Brokking bakt die nacht speciaal voor de actie 370 stokbroden. De logistiek voor die dag is ook rond. „Het langste broodje gezond wordt in een half uur gemaakt door 100 vrijwilligers. We beginnen om 12.00 uur. Om de zoveel meter komt in een kraam een doos te staan met alle beleg. Elke doos is al genummerd."
Zelfs aan variatie is gedacht. „Delen met komkommer en paprika, of juist niet. Daar houdt niet iedereen van." Het enige dat die ochtend echt nog geregeld moet worden, is het eitje. „Dat is nog een uitdaging. Er moeten 1.500 eieren worden gekookt. Dat kan bij het stadshotel."
In het Guinness Book of Records komt het broodje niet. „Nee, dan moet het minstens 750 meter lang zijn. Dat gaan we niet redden. Maar ik heb opgezocht dat we het langste broodje van Nederland en zelfs van Europa hebben."

Bron: AD Groene Hart - 4 mei 2017

Marjorie biedt inkijkje op spoedeisende hulp

door Femke Rodenburg
Zegveld/Nieuwegein - Marjorie Maat is vanaf vanavond niet alleen verpleegkundige, maar ook tv-ster. De Zegveldse, die op de spoedeisende hulp van het Sint Antonius Ziekenhuis werkt, speelt een hoofdrol in TraumaCentrum.
Het SBS-programma biedt kijkers al negen jaar een kijkje achter de schermen van Nederlandse ziekenhuizen. Na afleveringen over het Groene Hart in Gouda zijn vanaf vanavond twee maanden lang elke werkdag opnamen te zien van het Sint Antonius in Utrecht en Nieuwegein.
Marjorie Maat (39) werkt, nadat ze tien jaar verpleegkundige was op de spoedeisende hulp van het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden, sinds 2015 in Nieuwegein. Ze is daar verpleegkundig specialist in opleiding. „Ik neem werk van de dokter over en mag zelfstandig patiënten onderzoeken en een diagnose stellen." De Zegveldse, die na een screentest werd geselecteerd, was meteen enthousiast om gevolgd te worden. „Het is leuk aan anderen te kunnen laten zien wat voor werk ik doe, ook voor vrienden en familie die dat soms niet precies weten."
Sinds april lopen er filmploegen door het ziekenhuis, die medewerkers van de spoedeisende hulp en kinderafdeling vastleggen. Dat betekent dat Maat op sommige werkdagen continu wordt gevolgd door
een cameraman, geluidsman en regisseur. „Dat is wel spannend. Je bent je toch extra bewust van alles wat je doet." Veel voorbereidingen trof ze echter niet voor haar tv-debuut. „Ik had gedacht en gehoopt dat ik vooraf in de schmink gezet zou worden, maar dat was niet zo. Dus ik ben gewoon in beeld met mijn wallen vanwege afstudeerstress", zegt Maat lachend.
Levensreddend
Hoewel het programma een mooi inkijkje geeft, krijgen kijkers niet alle facetten van de spoedeisende hulp te zien. „De echte levensreddende kant van mijn werk komt niet op tv. Er worden alleen patiënten gefilmd die aanspreekbaar zijn."
Ook niet alle patiënten verlenen hun medewerking. „Laatst zou ik een dag gevolgd worden en toen wilde geen enkele patiënt meewerken. Daar heb ik overigens alle begrip voor, want je komt plotseling op de spoedeisende hulp terecht. Bovendien heeft iedereen zijn eigen verhaal."
Vanavond om 20.00 uur is de eerste aflevering vanuit het Antonius Ziekenhuis te zien. Maat: „Daarin wordt een collega gevolgd. Mijn opnamen zijn eind mei op tv, maar ik zit wel in de intro dus mijn kinderen mogen speciaal opblijven."

Bron: AD Woerden 3 mei 2017

Rommelmarkt

ZEGVELD - De jaarlijkse rommelmarkt van Zegveld vindt plaats op zaterdag 6 mei op de parkeerterreinen midden in het dorp. De markt wordt geopend om 9.30 uur. De Zegveldse rommelmarkt trekt jaarlijks veel bekijks. "Zo staan alle te koop staande spullen per productsoort gesorteerd, wat het uitzoeken voor de marktbezoeker zeer gemakkelijk maakt", aldus de organisatie.
"Daarnaast is de kwaliteit van de spullen goed. Elektronische apparaten worden altijd van te voren getest." Ook is de rommelmarkt een ideale gelegenheid om er met het gezin op uit te gaan. Voor de jongsten is er elk jaar wat leuks te doen zoals springen op het luchtkussen en speelgoed bij de speelgoed kraam. Tussen de middag is er wat lekkers te eten.
"Ten slotte is er natuurlijk die goede sfeer, die elk jaar weer aanwezig is. ledereen voelt zich thuis en heeft een ontspannende activiteit die dag." In de loop van de ochtend hopen ook de deelnemers van de sponsoractie binnen te komen op de markt, na een nachtelijke fietstocht te hebben gemaakt.
Zij zullen, vanuit Duitsland, 200 kilometer afleggen op ligfietsen. "Het belooft weer een mooie dag te worden met veel plezier en vertier voor een ieder."

Bron: Woerdense Courant 3 mei 2017
Pin It