Lid in de Orde van Oranje-Nassau: Rinus Hoogerbrugge,

Zegveld - het gezicht van SIVEO'60, is sinds de oprichting vrijwilliger bij de voetbalvereniging, waar hij onderhoudswerk verricht en gasten ontvangt. Was actief bij de Oranje Vereniging en Stichting Ooievaars in Zegveld. Hij is ook vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Zegveld.

Bron: AD woerden 27 april 2018

Straattekenen, survival, puzzeltocht en prutrace

Zegveld - Geen enkele Zegvelder hoeft op Koningsdag stil te zitten. Na de muzikale opening met een optocht en een aubade kunnen kinderen straattekenen, het survivalspel spelen, een puzzeltocht rijden, deelnemen aan de volksspelen, over weilanden en door slootjes banjeren tijdens de prutrace en kostuumvoetballen. Ook voor de senioren in Zegveld is er een speciale puzzeltocht uitgezet. De begintijden van de activiteiten staan in het uitgereikte programmaboekje. In Gasterij de Milandhof kan er 16.30 tot 21.30 uur gefeest worden op de muziek van Duo Joyride.

Bron: AD Woerden 25 april 2018

Voetveer over de Grecht is weer in de vaart

Woerden - Fietsers en voetgangers kunnen weer gebruik maken van het veerpontje over de Grecht. Het pontje om van 's-Gravensloot op de Zegveldse Uitweg te komen en vice versa is na ruim een
maand terug van een grote onderhoudsbeurt. Met de terugkeer van het voetveer gaan ook de nieuwe beperkte openingstijden in. Om vandalisme tegen te gaan, wordt het opgeknapte pontje vergrendeld tussen 22.00 en 06.00 uur. „De pont werd niet gebruikt zoals het hoort", verklaart een gemeentewoordvoerder de maatregel. Vooral in het weekeinde zou uitgaanspubliek in de nachtelijke uren regelmatig gebruik maken van het pontje en er bierflesjes achterlaten. Ook de pont even verderop bij Zegveld, ter hoogte van de Toegang, is 's nachts buiten gebruik.

Bron: AD woerden 24 april 2018

Koffieochtend over 'doen wat je niet durft'

Zegveld - Mira de Boer komt morgen vertellen over het thema 'uit je comfortzone'. Dat doet ze naar aanleiding van haar boek 'Hoe ik ging doen wat ik niet durfde'. De vrouwen- en koffieochtend wordt gehouden door de PKN en is van 09.30 tot 11.30 uur in Gasterij de Milandhof. Kinderoppas en boekentafel zijn aanwezig, er is een collecte bij de uitgang.

Bron: AD woerden 24 april 2018

KONINGSDAG IN ZEGVELD

ZEGVELD - Al sinds jaar en dag beleeft Zegveld de koninklijke dag een beetje zoals vroeger, maar met moderne aanvullingen. Daniëlle van Elk weet niet beter of vroeger Koninginnedag en nu Koningsdag worden gevierd met Aubade, spel, sport, fietspuzzeltocht en heuse volksspelen.
Ze zijn er vroeg bij in Zegveld. "De burgemeester komt altijd als eerste naar Zegveld waar we om kwart voor negen de aubade hebben en daar aan vooraf is er een optocht door het dorp." Traditiegetrouw natuurlijk om iedereen op te trommelen.
Voor de kids
Van Elk vond de spelletjes vroeger altijd het leukste. "Zoals kloslopen en ezeltje prik." En laat dat nou net het onderdeel zijn dat vervangen is. "Sinds de Koningsspelen er zijn," verklaart ze. "De animo voor de spelletjes op Koningsdag werd daardoor minder." Gelukkig wisten de acht vrijwilligers van het Oranjecomité weer wat nieuws te verzinnen. Om 9.30 uur starten de kinderactiviteiten. "De jongste kinderen gaan straattekenen en de iets oudere kinderen gaan survivallen.
Wirwar van fietsen
De vereniging biedt voor elk wat wils en dus stappen flink wat inwoners om 10.30 uur op de fiets voor de fietspuzzeltocht. "Soms met een rebus, soms met foto's die dan verspreid door het dorp gezocht kunnen worden en dat levert een wirwar aan fietsende Zegvelders op. Reuze gezellig." Als de organisatoren aan de lunch zitten, levert iedereen het formulier in en de uitslag is dan een aantal dagen later te lezen in De Berichtgever'.
Volksspelen en prutrace
's Middags zijn er volksspelen met de kruiwagen klimberg race, de stormstepbaanrace en tonnetje varen. "Uiteraard buiten, maar vorig jaar was het slecht weer en weken we met een aangepast programma uit naar de sporthal bij de Milandhof waar we dan terecht kunnen." De prutrace was vorig jaar ook binnen maar hoort natuurlijk buiten. "Door de weilanden en sloten met allerlei nieuwe hindernissen." En dan is er 's avonds nog het gekostumeerd voetbal wat voor veel hilariteit zorgt.
4 en 5 mei
Ook de viering van 4 mei met dodenherdenking en kranslegging en 5 mei wordt georganiseerd door de Oranjevereniging. "Soms is het kindertheater op Koningsdag, dit jaar op 5 mei om 10.00 uur en 's middags is het buikschuiven." Al deze activiteiten staan in het speciale programmaboekje voor Zegveld. Er is meer te lezen op Facebook Oranje Zegveld.
Gezellige saamhorigheid op Zegveldse Koningsdag
"De sfeer is mega gezellig," aldus Daniëlle van Elk-van Brenk. Ze is sinds 2013 bestuurslid en sinds 2016 penningmeester van de christelijke Oranjevereniging. "Dat christelijke is al vanaf het begin maar dat dragen we niet heel erg uit, iedereen is altijd welkom."
Ze zien dan ook zo'n 75% van de inwoners op deze dag voorbij komen. "Als er wat is, ben je er eigenlijk allemaal wel, we zijn hier redelijk een." Dat geldt ook voor de rommelmarkt van 21 april en de toneelavond op diezelfde avond. leder jaar begint de toneelvereniging in september met het oefenen van een stuk dat bij Zegveld past. "Niet te grof, we houden rekening met iedereen, ook met kinderen. Soms wordt een stuk deels herschreven als dat beter bij het dorp past."
Langs de deuren
De Oranjevereniging is afhankelijk van fondsen, van Zegveldse ondernemers die prijzen beschikbaar stellen voor de verloting, van de supermarkt die het statiegeld dit kwartaal doneert en het bedrag verdubbelt van de donateurs. "We hebben bijna 350 donateurs van wie we pas sinds vorig jaar het geld automatisch incasseren. Daarvoor gingen we in de maand voorafgaand aan Koningsdag altijd bij iedereen langs de deuren en dat doen we nu nog bij zo'n 50 donateurs." En ook dat is leuk, want zo spreek je de mensen weer eens. "ledereen kent elkaar, het is gewoon heel gezellig en saamhorig.

Bron: Woerdense Courant 25 april 2018

Toneelvoorstelling van Oranjevereniging

Zegveld - De Oranjevereniging houdt zaterdag 21 april haar jaarlijkse toneelavond. Het stuk heet 'een paar tinten vrolijker graag'. Het toneelstuk zit vol komische situaties en is geschreven door Piet Kuyper. De opvoering is in Gasterij de Milandhof aan de Middenweg 2 en begint om 20.00 uur. Entree bedraagt 5 euro. Kinderen tot en met 11 jaar betalen 3 euro. Tijdens de pauze is er een verloting met verschillende prijzen.

Bron: AD Woerden 14 april 2018

Perry Voorend (Siveo'60) ver van huis aan de slag als barman
Keuze voor Spanje

door Silvester van der Hansz

Zegveld - Morgen is het zover. Dan pakt Perry Voorend (26) zijn koffer en vertrekt naar Spanje. In eerste instantie voor zeven maanden, maar misschien blijft de Siveo'60-speler wel voorgoed in het buitenland.
Hij weet het zeker. Perry Voorend gaf er zelfs zijn baan voor op. De Zegvelder had een vast contract als accountmanager bij een internationaal bedrijf uit Bodegraven dat fitnessapparatuur verkoopt. Dat geeft hij op voor een bestaan in Spanje. Hij gaat daar aan de slag als manager in een bar in El Arenal, op het eiland Mallorca. „Gelukkig wil mijn werkgever eraan meewerken", vertelt Voorend. „Anders zou ik tot eind april moeten werken, terwijl de bar 13 april opengaat. Ik heb al twee keer in Spanje als barman gewerkt. Eén keer twee maanden en een keer 4,5 maand. Mijn toenmalige manager heeft gevraagd of ik terug wil komen. Ik heb een leeftijd bereikt waarop je moet kiezen tussen in Nederland wonen en werken of het buitenland. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik ga dus voor een leven in Spanje."
Knagen
Het begint morgen om 12.30 uur met een vlucht vanaf Eindhoven. Vervolgens staan er zeven maanden in Spanje op de planning, maar daar blijft het als het goed is niet bij voor Voorend. „Hopelijk zal het niet voor slechts één jaar zijn. Het is minimaal voor zeven maanden. Vorig jaar april kwam ik terug na een jaar in Zuidoost Azië (Thailand, Cambodja, Vietnam en Laos) en precies een jaar later ga ik weer weg. Mocht dit avontuur niet gaan zoals vooraf gehoopt, dan heb ik het in elk geval wel geprobeerd. Ik wil niet dat het later aan me gaat knagen, omdat ik nooit de stap heb gewaagd", zegt Voorend.
Na zijn zeven maanden in Spanje gaat hij reizen in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. „Maar eerst kijken hoe alles loopt. Ik heb veel gereisd, maar dit is voor het eerst dat ik niet weet of ik de komende jaren in Nederland ben. Ik kies voor een grijs gebied. Er is wel een bepaald perspectief en ik maak kans om mede-eigenaar te worden en nog langer in Spanje te blijven. Ik moet het gewoon proberen, maar het was zeker geen eenvoudige keuze", zegt de middenvelder die dit seizoen tot slechts enkele optredens voor Siveo'60 kwam.
Hamstrings
„Of ik het voetbal ga missen", herhaalt Voorend de vraag. „De afgelopen vier jaar heb ik veel last gehad van mijn hamstrings. Zowel links als rechts. Dat blijft terugkeren." Enkele weken geleden maakte hij tegen SC Woerden na maanden zijn rentree. Toch ging het vlak daarna tijdens de training opnieuw mis. „Ik voelde het weer in mijn hamstrings trekken aan mijn linkerkant." Een week geleden deed hij in de 4-0 overwinning tegen SPV'81 nog een half uur mee. „Beter dan een trieste aftocht op een donderdagavond tijdens de training."
Voor Voorend is dit het juist moment om deze ingrijpende sta te zetten. „Ik heb geen eigen hui; vriendin, kinderen of andere ver plichtingen", somt hij op. „Ik heb het afgelopen jaar gespaard voor een huisje, maar toen kwam deze kans plotseling op mijn pad. Mijn vrienden zeiden altijd al, zonder dat ik het wist, onderling tegen elkaar dat ik later naar het buitenland zou gaan om in een barretje te gaan werken. Mijn moeder zou me het liefst hier houden en mijn vader had het al verwacht. Ze weten dat ik Spanje goed ken en ze komen me ook zeker opzoeken. Ik zit middenin het uitgaansgebied en pak wel wat feestjes mee. Het leuke van dit werk is dat elke dag anders is. Dan ben ik pas echt op mijn gemak."

Bron: AD Groene Hart 10 april 2018

Onverwacht lenteweer bij het tweede Rondje Zegveld

In de week voor het Rondje Zegveld was het af en toe nog behoorlijk koud. Maar op 7 april werd het dan toch lente. Alle laagjes konden in de kast, het hempie in de tas.
ZEGVELD - De kinderen werden weggeschoten door burgemeester Molkenboer. Hij ging daarna zelf van start op de 5 km. De deelnemers hadden nog niet met deze temperatuur kunnen trainen, het werd daardoor behoorlijk zwaar. Het water na afloop was zeer welkom. Voor supporters was het daarentegen bijzonder aangenaam. Aanmoedigen en een terrasje pakken, dat maakte het extra gezellig. Er gingen bijna 350 deelnemers van start. De win-naarvan de 5 km mannen was Dion Vergeer uit Woerden, zijn tijd werd i8m.i5, de snelste dame was Karin Kastelein uit Zegveld in 23111.21. Op de 10 km won Brent Pieterse uit Nieuwkoop in 36 m.20. Snelste vrouw op de 10 km werd Sanne de Bruin uit Utrecht, zij liep deze afstand in 45111.07. Er werden aan alle deelnemers mooie medailles uitgereikt. De snelste Zegvelders stonden op het podium, naast Karin Kastelein stond Ben Muller en op de 10 km. Margriet Muller-Zijderlaan en Rolf Hoogerbrugge. Er werd deze editie gelopen voor het Thomashuis in Zegveld. Na afloop werd een cheque van 2500 euro overhandigd door de verzekeraar NH1816 uit Oud Karspel Noord-Holland. De totale opbrengst van het Rondje Zegveld is nu nog niet bekend, maar het belooft een mooi bedrag te worden.

Bron: Woerdense Courant 11 april 2018

De Blauwe Meije strijdt voor ruimere vergunning

Voor 12.00 uur mag er niemand op het terras zitten. Dat vinden eigenaren Juerd van der Burgt en Rebecca de Boer niet eerlijk.

De Blauwe Meije in verzet tegen te krappe vergunning

door Ruud F. Witte

Zegveld - 'We mogen 's avonds niet eens op eigen terras zitten'
Bij mooi weer past een fietstocht door de Meije. En dan rond koffietijd op het terras van De Blauwe Meije plaats nemen? Vergeet het maar. Pas om 12.00 uur mogen bezoekers op de stoeltjes zitten. En om 19.00 uur dienen de laatste gasten het terras te hebben verlaten. „Er wordt streng gehandhaafd, dus we nemen geen risico."

Waar je op elk terras al 's morgens vroeg kunt plaatsnemen voor koffie en appeltaart, is dat bij buitenplaats De Blauwe Meije verboden.
„We hebben vergunning gevraagd van 08.00 tot 23.00 uur, maar zonder enige uitleg heeft een ambtenaar van de gemeente Nieuwkoop besloten dat het van 12.00 tot 19.00 uur wordt", zegt Juerd van der Burgt. Met echtgenote Rebecca de Boer exploiteert hij De Blauwe Meije.
„We hebben burgemeester Buijserd om uitleg gevraagd. Die had maar één reactie: als we het er niet mee eens waren, kon hij de vergunning intrekken. 'Als je het anders wilt, zien we je wel in de rechtszaal', zei hij ook." Daar is het op uitgedraaid. Bij de rechtbank heeft het echtpaar echter nul op rekest gekregen. Binnenkort volgt het hoger beroep tegen die beslissing.
Rechtsongelijkheid
De ondernemers kunnen er met hun verstand niet bij. „Paviljoen Strand Zomer aan het Meijepad, De Ruygeborg in Nieuwkoop; ze hebben allemaal een vergunning voor de hele dag. Alleen wij niet. Het is rechtsongelijkheid."
Met De Blauwe Meije is iets raars aan de hand. Al sinds de komst van het echtpaar, acht jaar geleden, voeren enkele buurtbewoners juridisch strijd tegen alles wat mogelijk is, zelfs tegen de blauwe kleur van de kozijnen. Voor de terrasvergunning speelt iets anders. „De twee tafeltjes en acht stoelen bij de entree staan op grondgebied van de gemeente Woerden. Het terras achter op dat van Nieuwkoop. Woerden volgt de beslissing van de buurgemeente.
„Het is vreselijk", zegt Van der Burgt. „Zeker de afgelopen dagen toen het heerlijk weer was, moesten we 's morgens fietsers die voor een kop koffie op het terras plaats wilden nemen, teleurstellen."
Een oogje dichtknijpen is er niet bij. „We weten dat er op ons wordt gelet vanuit de buurt. Zelfs met een camera. Als mensen buiten de vergunningtijden op het terras plaatsnemen, staan binnen de kortste keren de gemeentelijke handhavers of de politie op de stoep."
Geluidmetingen
Dan zullen die bezoekers wel veel herrie maken? „Welnee", klinkt het beslist uit de mond van Van de Burgt. „Voor de vergunning zijn vorig jaar in de zomer geluidmetingen gedaan. Later werd opnieuw gemeten. Men was bang dat er iets verkeerds was gegaan, want de geluidhinder was nul."
Niet alleen de passanten die 's morgens koffie willen drinken met uitzicht op het fraaie polderlandschap worden teleurgesteld. „We hebben hier kookworkshops. Wat is er leuker dan de Italiaanse maaltijd die je samen hebt bereid, op het terras opeten. Maar het mag niet. Ze moeten na 19.00 uur binnen eten. Ik zal het je sterker vertellen: wij mogen als eigenaren 's avonds niet eens op ons eigen terras zitten."
De gemeente Nieuwkoop zegt dat de exploitatiemogelijkheden van De Blauwe Meije in 2016 zijn vastgesteld, mede op basis van de aanvraaggegevens van de exploitant. Vanwege het hoger beroep dat nog dient, wil ze verder niet inhoudelijk ingaan op de kwestie.

Beon: AD Woerden 10 april 2018

Rondje Zegveld is een blijvertje'

ZEGVELD - Ruim 350 deelnemers kwamen zaterdag af op de tweede editie van 'Rondje Zegveld'. „We zijn een blijvertje op de agenda", durft medeorganisator Bart Bremmer daarom rustig te zeggen.
Als het aan hem ligt groeit het evenement door, nadat hij de eerste editie vorig jaar opzette om geld in te zamelen voor het goede doel in Oeganda. „Voor groei is ook ruimte in het dorp. We willen graag verder groeien, hoewel er al veel loopjes zijn." Met de 350 deelnemers aan de kidsloop en aan de twee langere afstanden is dit weekeinde tijdens de tweede editie bewezen dat de potentie er is. Met het Rondje Zegveld is voor een slordige 5000 euro opgehaald, voor het lokale doel dit keer. Het geld gaat naar het Thomashuis, een woonomgeving voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bron: AD Woerden 9 april 2018

Verpakkingsbedrijf Indus vestigt zich in Zegveld

ZEGVELD - Zegveld heeft er een nieuw groot bedrijf bij. Indus Integrated Bulk Logistics verhuist van Veenendaal naar de Nijverheidsbuurt in Zegveld. Verpakkingsbedrijf Indus is producent van onder andere de Neva bigbag opslagsystemen.
Op de nieuwe locatie in Zegveld heeft het bedrijf een grotere showroom en een centrum om afvul- en lostesten voor zijn afnemers te doen. In Zegveld is ook Indus' zusteronderneming Promatrix gevestigd, specialist in de fabricage van aluminium matrijzen en het spuitgieten van kunststof producten. van bulkopladings- en verpakkingssystemen, van vaste stoffen tot vloeistoffen en van etenswaren tot non-food. Het bedrijf is afkomstig van Conbox, een Nederlands verpakkingsbedrijf opgericht in 2004. Het is begonnen met de bekende stapelbare bigbags, bedoeld voor het vervoeren van vaste stoffen. Vanwege de groeiende activiteiten en de uitbreiding van het assortiment, veranderde de naam in 2011 in Indus Integrated Bulk Logistics. Nu is Indus actief in zowel vaste als vloeibare verpakkingen.

Bron: AD Woerden 4 april 2018

Tweede editie van het Rondje Zegveld

ZEGVELD - Omdat de eerste editie van vorig jaar een succes was, wordt zaterdag opnieuw het hardloopevenement 'Rondje Zegveld' gehouden. Sportieve lopers kunnen op deze dag een parcours in en rond het dorp afleggen van 1,5,5 of 10 kilometer. Voor alle afstanden vindt de start plaats aan de Middenweg tussen de Milandhof en de supermarkt. Deelname kost - van de korte tot aan de lange afstanden - 2,5 en 7 euro. De opbrengst dit jaar gaat naar het Thomashuis. Meer informatie zoals de starttijden is online te vinden. Rondjezegveld.nl

Bron: AD Woerden 4 april 2018
Pin It