Nieuwe leiding voor drinkwater in Zegveld

Rik Sneijder

Zegveld - De drinkwaterleiding in Zegveld heeft z’n beste tijd wel gehad en moet vervangen worden. Met de aanleg van een ruim vier kilometer lange nieuwe leiding in Zegveld zorgt drinkwaterbedrijf Oasen voor een goede drinkwaterlevering in Zegveld, Nieuwkoop, Noorden en het Woerdense Verlaat in de toekomst. Aannemingsbedrijf Van Vulpen is begonnen met de werkzaamheden. Er wordt gewerkt langs de Molenwegen in de weilanden parallel aan de Hoofdweg. Eind december van dit jaar moet de nieuwe leiding klaar zijn.


Verkeer
Overlast voor het verkeer wordt zo veel mogelijk beperkt. Op plaatsen waar werkverkeer is, worden snelheidsbeperkende maatregelen getroffen. Gewijzigde verkeerssituaties worden met borden aangegeven. De weg wordt niet afgesloten. Tijdens de aanleg van de nieuwe waterleiding blijven bewoners water uit de kraan houden. Pas als de nieuwe leiding op het bestaande net wordt aangesloten, wordt de waterlevering voor korte tijd onderbroken. Dit geldt overigens alleen voor bewoners aan de Molenweg.

Bron: AD Woerden 30 mei 2023

Bezoek aan briljanten bruidspaar

ZEGVELD • Het Zegveldse echtpaar Blok kreeg vrijdag bezoek van Victor Molkenboer. De burgemeester kwam ze feliciteren met hun 65-jarig huwelijk.
Klaas Blok en Gerrie Blok (beiden 89) leerden elkaar kennen op een bijeenkomst van de christelijke plattelands jongeren. Op 13 mei 1958 gaven ze elkaar het ja-woord in Zegveld, waar ze nog altijd wonen.
Meneer Blok stond als melkveehouder aan het begin van nieuwe ontwikkelingen in de sector. Mevrouw hielp mee in het bedrijf en zorgde voor het gezin. Dat was hard werken, want het echtpaar kreeg vier zoons en een dochter: Dirk (63), Bert (61), Wim (58), Marleen (56) en Nico (49).
Waterschap
Toch was er ook nog tijd over voor hobby’s. Meneer Blok deed allerlei bestuurs- en ondersteuningswerk voor maatschappelijke organisaties zoals de kerk, school, bank, het waterschap en landbouworganisaties. Mevrouw Blok houdt van handwerken en breien voor onder andere goede doelen. De geboorte van hun kinderen en de verhuizing naar het nieuwe moderne melkveebedrijf in 1965 zijn de belangrijkste herinneringen aan de 65 jaar huwelijk. Het geheim van dit lange huwelijk is volgens de twee de goede basis door de hechte verhouding met elkaar. Burgemeester had voor het echtpaar een bos bloemen meegenomen.

Bron: Het Kontakt 25 mei 2023

Man neergestoken in Zegveld; drie aanhoudingen

ZEGVELD - Bij een steekincident in Zegveld is vrijdagmiddag een man gewond geraakt. De politie heeft drie aanhoudingen verricht.
Rond één uur ‘s middags ontstond er op de Dorpsstraat/Prins Bernhardstraat een conflict tussen vijf mannen. Eén van de betrokken zou daarbij zijn neergestoken. Meerdere politie eenheden kwamen met spoed ter plaatse en ook een ambulance reed naar de locatie van het steekincident. Het slachtoffer is onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. Vanwege het onderzoek werd de omgeving van het incident met linten afgezet.

Bron: Het Kontakt 25 mei 2023

Bieb blijft open 

ZEGVELD - Het voortbestaan van de bibliotheek in Zegveld is niet in gevaar. Dat schrijft het college in antwoord op vragen van D66. De partij vreest dat de openingstijden niet gehandhaafd kunnen worden omdat vrijwilligers zouden willen stoppen. Die hebben hun zorgen geuit over de sobere bibliotheekvoorziening. Het college zegt dat het Rijk 63 miljoen euro investeert om het netwerk van bibliotheken te verbeteren en de dienstverlening van servicepunten in kleine kernen te vergroten.

Bron: Het Kontakt 25 mei 2023

Bijzonder! Iris maakt hippe moerasklomp van lisdodde
Fashionstatement moet boeren gaan helpen

Alissa Verwoerd

Zegveld/Benthuizen - Eerlijk is eerlijk. Lange afstanden lopen, daar zijn de rieten moerasklompen uit het voedselbos van Benthuizen niet voor gemaakt. Maar als een heus fashionstatement kan het zeker worden beschouwd, vindt Iris Veentjer. Daarnaast zijn de schoenen ecologisch verantwoord, dankzij het gebruikte materiaal.
Dat is namelijk lisdodde, ook wel rietsigaren genoemd. En daarmee heeft Veentjer met haar bedrijf Rietgoed een doel: een nieuw verdienmodel voor boeren creëren dat goed is voor de natuur. „De meeste veenweidegebieden in Nederland zijn drooggemalen, waardoor de bodem zakt en er vervolgens stikstof en CO2 in de lucht komt”, legt de Rotterdamse uit „Het voordeel van lisdodde is dat het in moerasgebied groeit. Mijn grootste drijfveer is om het landschap te redden.”
Veentjers focus ligt eigenlijk op het maken van stoffen voor kleding. De klompen die ze laat zien bij het lisdoddeveld in Zegveld, waar ze ook veel van haar materiaal vandaan haalt, kwamen eigenlijk per toeval tot stand. „We waren wat laat met het oogsten van de rietsigaren, waardoor de vezels te hard waren geworden voor textiel. Weggooien vond ik geen optie, toen kwam het idee om er schoenen van te maken.”
Knipoog naar vroeger
Die schoenen werden niet zomaar schoenen, vertelt Veentjer vol enthousiasme. „We hebben een nieuwe versie gemaakt van de ouderwetse klompen. Vrijwel alle boeren droegen vroeger klompen op het drassige land, vooral omdat ze waterbestendig zijn. Deze variant is een soort knipoog op de klomp van vroeger, maar hiermee willen we ook bewustwording creëren voor het veenweidegebied dat onder druk staat.”
Op dit moment is er pas een paar van de rieten moerasklompen in omloop. „Ik wil er misschien wel wat meer gaan maken, maar wil ze niet op grote schaal gaan produceren”, vertelt Veentjer. „De schoenen kunnen fungeren als mooi designerproduct, maar daarmee verdienen de boeren er nog niet aan. Daar zijn echt grotere hoeveelheden voor nodig.”
Dat effect wil Veentjer straks wel creëren met de kleding die ze van lisdodde wil maken. Bijna twee jaar geleden sprak een droom uit: „ ik maak graag een lisdodde-jurk voor koningin Maxima”, liet ze toen weten. Echte kledingstukken maken van riet, dat lukt helaas nog niet. Veentjer tovert een lapje tevoorschijn. „We kunnen echt al mooie stoffen maken, maar hier ben ik twee dagen mee bezig geweest." Dat komt vooral doordat het ontzettend veel tijd kost om de vezels uit de plant te halen. „Dat doen we nu met de hand. Maar ik ben bezig met een machine die dat kan doen. In juni, als we de lisdodden kunnen oogsten, gaan we een eerste testronde doen met de machine", vertelt Veentjer. „Als die goed werkt, kunnen we grote stappen gaan maken. Wanneer ik 100 kilo aan vezels heb verzameld, kan er in de fabriek garen worden gemaakt, wat ook weer ontzettend veel tijd scheelt.”
En de droom om Maxima in lisdoddeproducten te zien, is best haalbaar, vindt kenner Josine Droogendijk. „De klompen zijn niet per se Maxima’s stijl, maar ze is onvoorstelbaar onvoorspelbaar. Ik vind de knipoog naar de klomp erg geestig en meestal houdt Maxima daar wel van”, denk Droogendijk.

Bron: AD Woerden 20 mei 2023

Man zwaar gewond bij steekpartij in Zegveld

Jonneke de Bree

Zegveld - In Zegveld is gistermiddag een man ernstig gewond geraakt toen hij met een stanleymes werd gestoken. Er zijn meerdere personen aangehouden. „Verschrikkelijk”, reageren inwoners.
De steekpartij vond plaats in een steeg achter een huis op de hoek van de Prins Bernhardstraat en de Dorpstraat. Daar zouden enkele familieleden die bezig waren het huis leeg te halen van een onlangs overledene het aan de stok hebben gekregen met een bewoner van de Prins Bernhardstraat. Deze zou het slachtoffer in zijn borst en gezicht hebben gestoken. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, agenten die buurtonderzoek deden zouden tegen bewoners hebben gezegd dat hij er niet best aan toe was.
Waardoor er ruzie is ontstaan en hoe deze zo uit de hand heeft kunnen lopen, is nog niet helemaal duidelijk. De politie doet nader onderzoek, daarbij wordt ook gevraagd naar eventuele camerabeelden. De politie meldde gistermiddag dat er drie personen zijn aangehouden. De verdachte van de steekpartij is niet veel later opgepakt bij zijn woning aan de Prins Bernhardstraat.
Mensen die in de buurt van de bewuste steeg wonen noemen de verdachte die is opgepakt voor de steekpartij iemand met een kort lontje.

Bron: AD Woerden 20 mei 2023

Scania oldtimers langs Zegveld 

ZEGVELD - Een stoet van maar liefst vijftig Scania oldtimers zal rond 14.45 uur vanuit Kockengen vertrekken voor een tocht door de omgeving. Het gaat om oude Scania 8 cilinders van het type 140 en 141, met bouwjaren tussen 1969 en 1980. Dit zijn beroemde vrachtwagens onder de oudere chauffeurs. Onderweg komt de stoet ook nog langs Zegveld op weg naar Nieuwerbrug aan de Rijn. Het publiek verzocht voldoende afstand te houden voor ieders veiligheid.

Bron: Het Kontakt 19 mei 2023

Hendenking Zegveld

ZEGVELD - Dodenherdenking in Zegveld had een stemmig karakter. Wethouder Jelmer Vierstra legde namens de gemeente een krans en Fanfare Kunst na Arbeid speelde ‘Wilt heden nu treden’ en
‘Ich bete an der Macht der Liebe’. Na de kransleggingen konden de inwoners een bloem bij het monument leggen. Veel mensen maakten van die speciale gelegenheid gebruik.

Bron: Het Kontakt 11 mei 2023

Consultatiebureaus niet meer terug in Zegveld en Kamerik

De gesloten consultatiebureaus in Zegveld en Kamerik keren niet meer terug. Moeders en baby’s uit deze dorpen moeten nu naar Woerden voor hun opvoedvragen en afspraken.
In coronatijd sloot de GGD de consultatiebureaus in Zegveld en Kamerik, „Maar de consultatiebureaus in Zegveld en Kamerik komen niet terug”, aldus de GGD. De organisatie laat weten dat het te maken heeft met krapte op de arbeidsmarkt en dat het daardoor niet lukt om de inloopspreekuren in de kernen terug te laten keren.

Bron: AD Woerden 11 mei 2023

Rob de kaasboer ‘on tour'

Rob van Hoogdalem vertrok zaterdag voor een tocht van vijf maanden door heel Nederland en eindigt op 30 september bij zijn thuisbasis, het Samen sterk huis, centrum voor leven in Woerden. Zijn doel: met zijn mooie kazen zoveel mogelijk aandacht vragen en geld verdienen voor het goede doel. Met zijn antieke tractor met daarachter een speciaal ontworpen huisje doet Rob elke gemeente in Nederland aan.

Bron: Het Kontakt 11 mei 2023

Rob de kaasboer 'on tour'
Tocht voor alle centra voor leven met en na kanker

Rob van Hoogdalem uit Zegveld vertrok zaterdag voor een tocht van vijf maanden door heel Nederland en eindigt op 30 september bij zijn thuisbasis, het Samen sterk huis, centrum voor leven met en na kanker in Woerden. Zijn doel: met zijn mooie kazen zoveel mogelijk aandacht vragen en geld verdienen voor het goede doel.
Met zijn antieke tractor met daarachter een speciaal ontworpen huisje doet Rob elke gemeente in Nederland aan. Ook hoopt hij via zijn vlog de kijkers diverse Centra voor leven met en na kanker te kunnen laten zien die Nederland rijk is. Daarnaast verkoopt hij kaas voor een goedkope prijs van slechts 10 euro per kilo. Dit zijn Goudse belegen kazen van 12 kilo. Wie een halve kaas van 6 kilo wil kopen, is ook van harte uitgenodigd dit te doen. De opbrengst gaat naar de centra die meedoen aan de actie.

Wil je zelf een goedkope kaas kopen in deze dure tijd dan kan dit door op Koop een Kaas te drukken. “Ik kom bij je langs, privé, bij je bedrijf, de kerk, restaurant, of wat je maar kunt bedenken.”
Als het om aandacht vragen voor goede doelen gaat, schrikt Van Hoogdalem niet van een kilometertje meer of minder. Hij maakte vorig jaar al een fietstocht van 7.950 kilometer door heen en weer naar de Noordkaap te fietsen. Een fantastische prestatie, die het centrum in Woerden een comfortabele 18.000 euro opleverde.
Eerst even natellen
Het was een prachtig moment, zaterdag op het Kerkplein. Daar waren de feestelijkheden rond het vertrek van Rob van Hoogdalem. Een massa mensen, een mooi zonnetje en natuurlijk de gedreven kaashoek zelf, maakten het tot een bijzondere bijeenkomst. Burgemeester Victor Molkenboer was aanwezig, net als Adri van Montfoort namens het Samen Sterk Huis in Woerden, het voormalige inloophuis ‘Leven met kanker’. Van Montfoort gaf het publiek een uitleg waarom het inloophuis van naam is veranderd en kocht een hele kaas van Rob voor 120 euro. Er werd handje contantje afgerekend, maar Rob wilde het wel eerst even natellen...
Fanfarecorps Excelsior
De muziek op het podium kwam van het fanfarecorps Excelsior, die dit jaar hun 120-jarig bestaan vieren. Daarnaast was er een optreden van een groot projectkoor die begonnen met de song uit de serie La Casa del Papel, gevolgd door Happy Days Are Here Again, Het Gouden Kazen lied, met een speciaal voor deze gelegenheid door Winny van Rij geschreven tekst op de melodie van het Slavenkoor en tenslotte het You’ll Never Walk Alone, waarmee Rob van Hoogdalem werd uitgezwaaid. Niemand twijfelt eraan dat hij zijn missie zal volbrengen, maar een hele kluif, dat blijft het natuurlijk wel voor de stoere kaasboer.
Voor heter vuren gestaan
Rob vertrok voor een tour van vijf maanden door Nederland waarbij hij zoveel mogelijk gemeenten zal aandoen en daar de burgemeesters zal spreken. Zijn reisschema is te vinden op zijn website. “Het wordt een flinke onderneming, maar ik ga er voor”, zegt Rob, minzaam neerkijkend op zijn gehoor vanaf de bok van zijn wagen. “Ik heb al voor hetere vuren gestaan tijdens mijn fietstocht naar de Noordkaap. Het gaat allemaal om het goede doel. Ik hoop veel en vooral ook grote bestellingen te kunnen afleveren. Het zijn allemaal Gouds belegen kazen, ik weet zeker dat die geliefd zijn, overal in het land.”
Over de huifkar is Rob extra enthousiast. “Die heb ik zelf gebouwd en die trek ik met een Ferguson 35-tractor. Hij lijkt wel een beetje op de wagen van Pipo de Clown, ja. Nou, wie weet kom ik onderweg nog ergens een Mammaloe tegen, je weet het nooit. Er heeft zich al iemand gemeld die in boerenkostuum mij een dagje gezelschap komt houden. Dat is toch leuk? Het lijkt lang, maar 30 september kom ik hier het plein weer oprijden. Dan kan ik je nog veel meer vertellen.”
Geen kaas kopen, wel doneren?
Wil je geen kaas kopen maar wel een donatie doen? Dat kan op de speciale bankrekening van voor Robs Kaastour op naam van St. Inloophuis ‘Leven met kanker’: NL03 RABO 0318 3310 12. Alvast heel hartelijk dank.
WWW.ROBSKAASTOUR.NL

Bron: het kontakt 11 mei 2023

Land door in 'n pipowagen
Rob van Hoogdalem vraagt aandacht voor inloophuizen (ex-)kankerpatienten

Bram Immerzeel

Woerden - Ruim 5000 kilometer legt Rob van Hoogdalem de komende vijf maanden af op een antieke trekker, met daarachter een pipowagen. Door met deze opvallende combinatie door Nederland te rijden vraagt hij aandacht voor inloophuizen voor (ex-)kankerpatiënten. Dit weekend is hij met veel bombarie uit Woerden vertrokken.
Kort nadat de Petruskerk in Woerden elf keer slaat, begint fanfarevereniging Excelsior te spelen. Op de theatrale klanken van Euphoria rijdt hoofdrolspeler Rob van Hoogdalem tien minuten later met zijn trekker en pipowagen het Kerkplein op. Daar is het dan al gezellig druk.
Excelsior werkt graag mee aan de start van de toer van Van Hoogdalem. „We vinden het een heel mooi initiatief. We hebben zelf ook een paar mensen die zijn overleden aan de verschrikkelijke ziekte kanker”, vertelt Harrie Banken, organisator en tevens trompettist van Excelsior. Het grijpt hem nog altijd aan.
„Rob, Rob, waar is Rob!” klinkt het door de microfoon. Burgemeester Molkenboer van Woerden wil zijn toespraak beginnen. Behalve burgemeester is Molkenboer ook ambassadeur van het Samen Sterk Huis in Woerden, waar (ex-)kankerpatiënten elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Molkenboer is dan ook erg blij met de actie. „Verbinden en elkaar helpen, daar staan we voor in Woerden. We vinden het heel mooi en eervol dat Woerden de plek is waar deze reis begint.”
Even later mogen de kelen wederom geschraapt worden. Allerlei mensen hebben blaadjes uitgedeeld waar de tekst van het Gouden Kazenlied op staat, dat speciaal voor deze gelegenheid is geschreven. Ook Molkenboer komt er niet onderuit. Samen met een groot koor zingt de menigte het nummer op de melodie van het slavenkoor.
Dat er een lied over kaas wordt gezongen, is geen toeval. Van Hoogdalem verkoopt onderweg kazen om geld op te halen voor de inloophuizen in Nederland. „Er is te weinig kennis over en aandacht voor deze initiatieven”, heeft Van Hoogdalem eerder al uitgelegd.
Prachtig
Adrie van Montfoort, voorzitter van inloophuis Samen Sterk, is dat met hem eens. „Wij proberen mensen met ziekten mentaal bij te staan. Er is vaak veel aandacht voor medicijnen en dan worden de psychische problemen onderschat”, vertelt hij. Ook hij is er om Van Hoogdalem uit te zwaaien. „Alle aandacht die je krijgt als inloophuis is natuurlijk prachtig.”
Dan begint Van Hoogdalem met zijn beschilderde klompen, blauwe kiel, petje en bóerenzakdoek aan zijn tocht. Op het Kerkplein klinken You'll never walk alone en applaus.
Aan de binnenzijde van de deur van zijn pipowagen, de komende maanden het huis van Van Hoogdalem, hangt een rouwkaartje als mascotte. „Een aantal jaren geleden ben ik naar de Noordkaap gefietst en had ik een fotootje mee van Lizz. Zij leed toen aan kanker. Ik ken de ouders van het meisje goed en ze vroegen of ik haar als mascotte mee kon nemen. Toen heb ik het allemaal een beetje onder de radar gehouden. Helaas is Lizz afgelopen jaar overleden. Nu sprak ik haar moeder en die zei: ‘Zolang we aan haar denken leeft ze nog’,” zo legt Van Hoogdalem uit.
Zijn eerste stop is Harmelen en dat is geen toeval. „Een goede vriend van mij en Rob is vorig jaar overleden aan kanker. Die vriend woonde in Harmelen”, vertelt Jan Kroonenburg, die de ontvangst van de Zegvelder heeft georganiseerd. „Ik heb allerlei verenigingen gevraagd en die waren zeer enthousiast. Uiteindelijk werkten er vijf verenigingen mee.”
Van Hoogdalem is er goed op tijd, iets te vroeg zelfs. „Maar er kwamen razendsnel al mensen op af. We stonden uiteindelijk met een groepje van dertig”, blikt Kroonenburg na afloop tevreden terug. Binnen no time is Van Hoogdalem uitverkocht en is het wachten op een volgende lading kaas.
Kroonenburg: „Ik wil gewoon heel graag meehelpen met deze actie, omdat het iets is wat erg dichtbij komt. Ik heb zelf van zeer dichtbij meegemaakt wat voor verschrikkelijke ziekte kanker is en als er dan zo’n actie wordt opgezet, dan draag ik graag mijn steentje bij.”

Bron: AD Woerden 8 mei 2023

Robs Kaastour gaat feestelijk van start

Na een jaar van voorbereidingen begint Rob van Hoogdalem zaterdag op een tractor aan een tour door het hele land voor het goede doel.

WOERDEN - De start van zijn tour wordt feestelijk zaterdag 6 mei om 11.00 uur op het Kerkplein met Excelsior en het Promskoor. “Ik weet dat heel veel mensen me komen uitzwaaien”, vertelt de Zegvelder. Ook tijdens zijn tocht wordt hij geregeld feestelijk onthaald. “Ik heb al zoveel leuke en bijzondere afspraken in het land gemaakt dat de tour bij voorbaat succesvol lijkt.”
Rob zet zich al jaren in voor het Samen sterk huis, tot vorige week Inloophuis ‘Leven met kanker’. Twee jaar geleden haalde hij met zijn fietstocht naar de Noordkaap ruim 17.000 euro op. Nu dus met Robs Kaastour van 6 mei tot 30 september 2023. Op zijn tocht door het land promoot hij Centra voor leven met en na kanker en probeert hij zoveel mogelijk kazen van 12 of 6 kilo te verkopen. Daarmee haalt hij geld op voor deze centra, met de grootste opbrengsten voor het Samen sterk huis. “Zij helpen me bij deze omvangrijke organisatie.”
Verkoop in kerk en horeca
Een ding is zeker, hij heeft er enorm veel zin in. “Op zondag 7 mei regelt het Centrum voor leven met en na kanker ’t Anker in Mijdrecht dat de kerk van De Hoef aandacht besteedt aan de tour en na afloop mag ik kazen verkopen. Die dag ben ik ook in Uithoorn waar kaashapjes gemaakt worden bij een horecazaak waar de vrijwilligers van ’t Anker ook weer helpen.” De tweede nacht overnacht hij bij een biologische boer. “Zijn vrouw stond op de boerinnenkalender. Ik mag mijn kar in een weiland tussen de lammetjes zetten. Die kar is een soort pipowagen, op maat gemaakt en ingericht met bed en al.”
Speciaal vervoer
Via Noord-Holland gaat hij naar Friesland. “De Afsluitdijk over.” Omdat hij daar met zijn tractor niet overheen mag, vroeg hij een plaatselijk grondwerkbedrijf uit Wieringenmeer hem te helpen. “Die zet mij met een dieplader naar de overkant.” Bij zijn vertrek aldaar komt een theoloog een woordje spreken. “Zij kreeg op 31-jarige leeftijd borstkanker en doet dit graag.” Waar hij ook iets voor geregeld heeft is de Westerscheldetunnel. “Ze zetten voor mij speciaal een rood kruis aan op de heen- en terugtocht.”
Ergens douchen
In Emmen zingt een koor bij een centrum. “Nadat we die afspraak maakten, kreeg de dirigente te horen dat ze kanker heeft, het wordt een soort aubade aan haar.” Van een ander centrum kreeg Rob het verzoek of er twee zieke kinderen voor een ritje in de kar mee mogen. “Voor hen liet ik een speciaal opstapje monteren.” Hij slaapt in zijn wagen maar is af en toe ook ergens welkom. “Wel fijn om een keer te kunnen douchen. Dus heb je familie of vrienden ergens in het land, kijk dan op robskaastour.nl waar het tijdschema op staat. Dan zie je wanneer ik welke plaats bezoek.” .
Kazen verkopen
In Laren mag hij op de parkeerplaats bij de bakker staan die voor koffie en publiciteit zorgt. “Dat is precies op een kruispunt van allerlei fietsroutes.” Veel promotie dus onderweg en de kaasverkoop zal vast ook lukken. “Ik had er eind april al vele verkocht aan Woerdense horecabedrijven en een aantal politieke partijen, maar er komen ook al bestellingen vanuit de rest van het land.” Rob komt op 29 juli even terug naar Woerden op een dieplader. “Dan worden er kazen voor de Wadden bij het Kaasmuseum op een Tjalk geladen.”
Feestje met 120-jarige Excelsior
Maar eerst zijn vertrek. Dat wordt een feestje op zaterdag 6 mei tussen 11.00 en 12.00 uur op het Kerkplein. “Excelsior, dat zijn 120-jarig bestaan viert, speelt een aantal nummers en het Promskoor, aangevuld met vele andere koorleden, zingt vier nummer mee. Zoals het speciaal geschreven ‘Gouden Kazenlied'. De burgemeester komt uitzwaaien en spreekt een woordje, en het bestuur van het Samen sterk Huis koopt zelf ook een kaas. Kortom mis het niet en kom Rob uitzwaaien. Zijn doel is nobel: “Ik hoop dat ik met deze tocht enorm veel mensen bewust maak van het belang van een Centrum voor leven met en na kanker, waar dan ook in Nederland.”

Bron: Het Kontakt 4 mei 2023

 

Pin It