Heeft U altijd al eens uw eigen groente en bloemen willen telen?

Wat is er lekkerder eten dan groenten uit eigen tuin en wat is mooier dan uw eigen bloemen op tafel???
Met een beetje plannen kan dat een groot deel van het jaar.
Deze producten hebben veel meer smaak en ze zijn het resultaat van eigen werk.
Al meer dan 25 jaar wordt er door diverse volkstuinders getuinierd op het complex aan de Molenweg in Zegveld. Verschillende leden tuinieren er al vanaf de start van het complex.
Ze telen er hun producten en vinden daar hun ontspanning in de landelijke omgeving en de mooie natuur.
Het volkstuincomplex aan de Molenweg in Zegveld heeft nog enkele percelen te huur.
Dus voor de mensen die snel reageren is er direct een tuin beschikbaar, maar er komen ook met enige regelmaat tuinen vrij.
Voor de prijs hoeft u het niet te laten.

De prijzen voor 2006:
  • 200 m2 voor € 45,-/per jaar of
  • 100 m2 voor € 28,- /per jaar
Alleen het eerste jaar een inschrijfbedrag van € 35,- of € 20,- (resp. 1 of 1/4 tuin)
Natuurlijk vraagt het tuinieren ook de nodige inspanning om mooie resultaten te krijgen en de tuin netjes te houden:
  • de grondbewerking (1ste jaar wordt de tuin zwart opgeleverd)
  • waar groente en bloemen groeien, groeit ook onkruid, en dat zal moeten worden verwijderd (wieden/schoffelen)
  • enz.
Maar met regelmatig wat inzet is dit goed te doen.
De volkstuinders vormen met elkaar een vereniging, en trachten met elkaar ook het complex redelijk net te houden. Hiervoor houden we jaarlijks met elkaar een of 2 klusdagen (dagdelen op zaterdag), en u zult zien dat dit gezellige activiteiten zijn.
Bent u geïnteresseerd of wilt u eens informeren of een volkstuin iets voor u is, neem dan contact op met:
Leo van der Tol, Dorpsstraat 29, tel. 691478 of
Mees Weststrate, Dorpsstraat 7, tel. 691832
Natuurlijk kunt u ook gerust gaan kijken op het volkstuincomplex en eens een praatje maken met een van de tuinders.

“De Woerdense Kabelkrant” heeft nu ook Teletekst!

Sinds 1 mei 2006 is de Kabelkrant van Woerden uitgebreid met Teletekst.
Een schat aan actuele informatie en nieuws uit de regio. Zo zijn er de rubrieken: regionieuws, gezondheid, agenda, sport en pagina’s van verenigingen, stichtingen en bedrijven.

De Kabelkrant, die officieel RPL Tekst-TV heet, is een onderdeel van de Stichting Lokale Omroep Woerden. De uitbreiding naar Teletekst was voor de omroep een logische stap. Door de grote kijkdichtheid van de zender en de toenemende vraag om meer nieuws te kunnen plaatsen op de Kabelkrant werd naar meer mogelijkheden gezocht. RPL Teletekst is daarvoor de ideale oplossing.

Zo zal het dagelijkse nieuws van de Kabelkrant een week lang te vinden zijn op RPL Teletekst. Ook sportnieuws is daardoor niet slechts één dag, maar langere tijd te lezen. Het belangrijkste voordeel is er voor de rubriek "agenda". Daarin kunnen verenigingen, stichtingen en bedrijven hun activiteiten promoten.
De Kabelkrant moest met regelmaat berichten weigeren omdat de uitzendduur van de Kabelkrant anders te lang zou worden. Met RPL Teletekst is er veel meer ruimte voor agendaberichten, in overleg met de omroep kunnen verenigingen en stichtingen zelfs een eigen teletekstpagina gaan beheren. Geïnteresseerden voor een eigen pagina kunnen contact opnemen met de redactie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Kabelkrant heeft sinds de start in december 2004 een zeer grote kijkdichtheid. Bij een onderzoek in september 2005 bleek dat 54% van de Woerdense huishoudens minimaal één keer per week naar de Kabelkrant kijkt. Landelijk liggen die cijfers voor een Kabelkrant gemiddeld op 24%.

“De Woerdense Kabelkrant” is 24-uur per dag te zien via het kabelnet van Woerden, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Daarnaast zijn via RPL Tekst-TV de radio-uitzendingen van RPL FM te horen.

De start van RPL Teletekst maakt deel uit van de professionaliseringsplannen die de Stichting Lokale Omroep Woerden de afgelopen maanden heeft gepresenteerd. De omroep wil meer nieuws gaan brengen uit de regio, het imago opfrissen, en de omroep opnieuw onder de aandacht brengen bij de inwoners van Woerden.

Zegveld omarmt Burendag massaal

De Korensloot heeft de gezelligste buren - Utrecht, 12 september 2006 – In aanloop naar Burendag op 16 september raakt Nederland steeds meer in de ban van de nieuwe feestdag. Al 300.000 mensen hebben hun buren actief voor Burendag uitgenodigd of aangegeven wat er op Burendag bij hen in de straat zou moeten gebeuren. De landelijke animo voor Burendag is groot, zo ook in Zegveld.

De gezelligste buren
De Korensloot herbergt de meest gezellige buren van Zegveld. Zegveld behoort daarmee tot één van de actieve gemeenten die deelneemt aan Burendag op 16 september. Landelijk blijken Drenthe en Flevoland de gezelligste provincies van Nederland met de meeste mensen die tot nu toe deelnemen. Utrecht staat daarentegen op de 9de plaats.

Bij ons in de buurt mag best wat meer gebeuren
Meedoen aan Burendag is simpel. Iedereen kan zich aanmelden via www.deburendag.nl  en zien wie er in de buurt nog meer meedoen. Ook kunnen er persoonlijke buurtboodschappen worden achtergelaten en zijn er typische burenprijzen te winnen. Bovendien ontvangen alle deelnemers gratis een deurschildje waarmee ze kunnen laten zien dat hun deur openstaat voor meer gezelligheid in de buurt. Maar liefst 66% wil graag op Burendag een buurtfeest organiseren. De overige 34% houdt het liever wat kleiner en gaat gewoon bij elkaar op de koffie. Van 43% van de inwoners mag er in het algemeen wel wat meer gebeuren in de buurt. 25% vindt het al zo gezellig dat er niets extra’s gedaan hoeft te worden.

De buur nader omschreven
De buren omschrijven zich massaal als betrouwbare buur, maar liefst 56% geeft dit aan. Op de voet gevolgd door de actieve buur die graag dingen onderneemt. Maar ook klusburen moeten in Zegveld goed te vinden zijn (9%). Kook- en roddelburen komen relatief minder voor.

Gezelligheid dichtbij huis
Uit onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction bleek al dat er grote behoefte is aan meer burencontact. 77% van de Nederlanders wil graag meer contact met hun buren. Burencontact bepaalt immers voor een groot gedeelte de gezelligheid in de buurt. Tijdsdruk is in deze vaak de grote boosdoener. De resultaten van dit onderzoek vormden voor Douwe Egberts de aanleiding om Burendag te organiseren. Burendag is een dag om de buren even op te zoeken, een praatje te maken of misschien zelfs wel een buurtfeest te organiseren. Nederland blijkt dus blij met haar buren. Zouden ze echter mogen kiezen, dan zouden Jan Smit, gevolgd door Frans Bauer en Wendy van Dijk meer dan welkom zijn als nieuwe buren.