Woensdag 2 januari was er weer de jaarlijkse jeugdinstuif van volleybal vereniging Animo.

Alle Zegveldse kinderen vanaf groep 3 mochten komen sporten. De sportzaal liep snel vol met meer dan 50 kinderen en enkele ouders.

AnimoJeugd

 

We hebben (bal)spelletjes en enkele volleybaloefeningen gedaan de kinderen werden begeleid door enthousiaste animo leden. Ook hebben we nog drie mooie volleyballen verloot. Kortom het was een gezellige, spetterende, verrassende maar vooral sportieve woensdagmiddag.

Kom gerust eens kijken bij een training.

De jeugd traint op donderdagavond van 19.00 tot 20.00

Tot dan!

 

Na het laatste fluitsignaal van de scheids om half 10 ’s morgens 6 december was de buit binnen, een ruime overwinning op de F7 van Sportlust was alweer de 9e overwinning voor het team, dat de hele competitie slechts één keer punten liet liggen. De grote groep supporters rende het veld op, de muziek startte, bloemen werden uitgedeeld, een en al ontlading, want de mannen waren KAMPIOEN!
Het meest zenuwachtig waren niet de spelers, maar een van de coaches. Zeker Hans had een slechte nacht beleefd, maar het moest toch echt gaan gebeuren die morgen. Peter was er gelukkig erg nuchter onder en kon de rust op de mannen overbrengen. Ook onze trouwe fan en supporter Arjen was er weer bij en die had zelfs een heus overwinningsbord alvast meegenomen. Hij liet hem echter in de rust pas zien, toen er al een ruime voorsprong op het bord stond, voor de zekerheid.
Het seizoen kon maar op één manier afgesloten worden, en dat was door te winnen. Een gelijkspel zal in theorie al genoeg zijn voor de titel, maar dat was natuurlijk niet de bedoeling, vandaag moest er gewonnen worden! Opvallend ontbrekende naam was die van Lucas, die was namelijk ziek. Hij kwam wel kijken (en in de tweede helft zelfs nog even meedoen in de spijkerbroek en jas onder het shirt).
De sterren wisten eigenlijk niet wat verliezen was, sterker nog: het team is dit seizoen nog geen een keer op achterstand gekomen. Het was dan ook billenknijpen toen Sportlust op ‘De Beemd’ het initiatief nam en al snel tot een kans kwam. Gelukkig werd er genoeg gestoord door het verdedigersduo Stef en Harry, zodat de bal weer naar voren kon en onze ‘internationale’ goalie Micha niet in actie hoefde te komen. De vanuit Zuid-Afrika getransfereerde speler moest in de eerste helft wel een keer de bal uit het net vissen, maar er was al afgefloten vanwege een blessure. Ondertussen had Siveo er al een paar in liggen. Met Luuk als enige diepe spits waren er al in de beginfase kansen, maar nog geen goals. Maar uiteindelijk wist Luuk via een directe vrije trap het net te vinden. 1-0. Het middenveld, bestaande uit Max en Rob, met daarachter Jesse als controlerende man, had het spel onder controle. De verdedigers kregen nauwelijks wat te doen en het was wachten op de doelpunten die Siveo zou gaan maken en nadat Max, Luuk en daarna opnieuw Max de stand op 4-0 hadden gebracht klonk het fluitsignaal voor de rust.
In de kleedkamer gekomen begon Hans met het praatje, wat natuurlijk enkel positief was, maar er moest wel uitgekeken worden. Als wij er in één helft vier in kunnen schieten, kan Sportlust dat natuurlijk ook. Gelukkig was dat onderdeel niet van toepassing op de tweede helft, het spel vloeide weer richting het doel van Sportlust en de arme keeper werd weer veel onder vuur genomen. Sportlust kwam er niet meer aan te pas, omdat er gewoonweg niemand door het middenveld heen kwam. Waar Jesse de enkele counters van Sportlust controleerde en verwerkte, zorgden Max en Rob voor de pass naar spits Luuk. Harry en Stef hoefden achterin nauwelijks in te grijpen en dat gaf de mogelijkheid voor de twee om ook eens naar voren te gaan. Door doelpunten van Rob en Jesse en omdat Sportlust een goaltje mee pikte, maar dat was er slechts eentje voor de statistieken, werd de eindstand 6 -1 !! Kampioenen !!
Na de wedstrijd en de hele mikmak daarna, konden we uitrusten en feesten in de kantine, met uiteraard de patatjes van Koos, die hij zelf bij Hoko mocht bakken!
Peter Vermeij Jr.
Leider Siveo F1

F1SiveoKampioen

Dit zijn de namen bij de foto : Voorste rij vlnr. Stef Vernet, Rob Hoogeveen, Lucas Vermeij, Max Langerak, Luuk Bregman, Micha Jansen, Jesse Baas en Harry Spierenburg. Achterste vlnr. leiders Hans Bregman en Peter Vermeij.

Zaterdag 3 Mei 2008 is Siveo 3 eindelijk kampioen geworden in de Res. Klasse 4, nadat ze de afgelopen jaren steeds 2e in de competitie waren geworden! Met de kar door het dorp en een groot feest was het gevolg!
Siveo, gefeliciteerd!!! namens www.zegveld.net

 

kampioen1

kampioen2

kampioen3

13 JAAR HOOFDWEGTUINENDAGEN TE ZEGVELD


vrijdag 27 en zaterdag 28 juni van 10.00 – 17.00 uur
In het Utrechtse poldergebied ligt het dorpje Zegveld met zo’n 2000 inwoners. Aan de Hoofdweg liggen achter de huizen en boerderijen tuinen die je niet zou verwachten wanneer je door het dorp rijdt. Een aantal inwoners met passie voor tuinieren stelt hun tuin voor de 13e keer open voor publiek. Volgens bezoekers geeft “het dwalen door de ’eigen’ tuinstijlen” inspiratie voor de ontwikkeling van hun eigen tuin.
Het zijn allemaal andere tuinen. De ene tuin kenmerkt zich door kleur, de andere door oude fruitrassen. Vanuit een natuurgebied komt u bijvoorbeeld in de pluktuin waar u kunt genieten van paling uit eigen kwekerij.
Ook wisselen de deelnemers soms; zo doet dit jaar de oude pastorie mee met een nieuw ingerichte tuin.
Er zijn tuinen met speciale buxushagen; een mooie parktuin; een ouderwetse sfeervolle boerderijtuin. Kortom, er is afwisseling in inrichting en beplanting.
De toegang is gratis.
Al 13 jaar zijn deze tuinfanaten actief om hun passie te delen met andere liefhebbers. Jaarlijks ontvangen zij zo’n duizend bezoekers, ook van over de grens. Er is ook belangstelling voor deze dagen van buitenlandse vakbladen.

 

hoofdwegtuin2008-01

hoofdwegtuin2008-02

Oranje vereniging vier 75 jarig bestaan

ZEGVELD - Zaterdag 8 november 2008 komt bij de Oranjevereniging Zegveld in de boeken te staan als een zeer geslaagde en gezellige feestdag. Het was een dag voor jong en oud.

's Middags om 14.00 uur werd er met de kinderen ballonnen opgelaten, daarmee waren de festiviteiten officieel geopend. Vervolgens kon men de gehele middag oude herinneringen ophalen bij de fotopresentatie, diavoorstelling en oude films bekijken. Ook was er voor een ieder een portie poffertjes af te halen bij de poffertjes bakker. Want wie jarig is trakteert: zegt de Oranjeclub van Zegveld. De Zegveldse bevolking heeft hier in groten getale gebruik van gemaakt.

Ook de zaterdagavond was een zeer ouderwets gezellige feestavond. Om 19.30 startte deze avond met een toneelstuk waarbij de zaal goed gevuld was en we konden kijken naar een zeer lachwekkend toneelstuk, genoemd ‘ Kamer 13 ‘.

Na afloop van dit toneelstuk werd een bom volle zaal de sfeer er goed in gehouden door het zeemanskoor Bravour. Wie hier geen behoefte aan had kon zich weer of opnieuw vermaken met het bekijken van foto’s en oude films. Waar door vele gebruik van werd gemaakt. Kortom een drukke en gezellige dag.

75jaarCOV