Siveo’60 is voor de 2e keer voetbalclub van het jaar geworden van de provincieUtrecht.
Ze kregen een award voor club met de meeste stemmen en eentje met de hoogstewaardering.

Meer info op de website: www.voetbalclubvanhetjaar.nl

Wist u dat….2 kunstenaressen van De Blauwe Meije zijn genomineerd ?

U kunt mee doen om ze te laten winnen.

In de hooimijt van De Blauwe Meije, heeft Akke Feddema uit Wilnis haar expositie. Akke is met 3 schilderijen genomineerd voor een expositie in Londen, o.a. “Sirene” is Akke als de beste 12 kunstenaars gekozen.

U kunt haar helpen winnen!
BRENG UW STEM UIT en laat Akke naar Londen gaan voor haar internationale doorbraak!

Ook Sylvia Heeren is genomineerd de kunstenares die deze zomer vele harten heeft verovert met haar landelijke schilderwerken, zij heeft een schilderwerk met de titel “First Love” een schilderij van een Fiat 500,  BRENG UW  STEM UIT op Sylvia

Lees meer...

Wat doet een bank allemaal? Hoe werkt het als je geld pint, en wat is een chipknip? Deze en meer vragen staan 12 tot en met 16 november centraal tijdens de Week van het Geld, een nationale projectweek voor het basisonderwijs en één van de projecten binnen het programma  ‘Wijzer in geldzaken’. Doelstelling van deze week is om basisschoolleerlingen te leren omgaan met geld.
Eén van de activiteiten is ‘Bank voor de klas’, een gastlesprogramma voor leerlingen van groep 6,7 en 8 van de basisschool. Tijdens de gastles spelen kinderen de Cashquiz, ontwikkeld in samenwerking met het Nibud.  In deze klassikale quiz komen onderwerpen aan de orde die met ‘omgaan met geld’ te maken hebben. Rabobank Rijn en Veenstromen geeft op 8 lokale basisscholen in totaal aan 17 klassen een gastles. In Kockengen doen groep 6 en 7 van De Wegwijzer mee. In Zegveld krijgen de groepen 6,7 en 8 van basisschool Jorai bezoek van Ruud Kwakkenbos van Rabobank Rijn en Veenstromen. ‘Het is een goede zaak dat op jonge leeftijd de basis wordt gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Oftewel, jong geleerd is oud gedaan’, aldus Ruud Kwakkenbos.
De gastlessen bij basisschool Jorai zijn maandag 12 november. 

Graag zou ik u willen attenderen op een mogelijke toevoeging voor uw site, een link naar http://www.openingstijden.com. Openingstijden.com is de meest complete website voor openingstijden in Nederland. Het team achter de site is continu actief met het up-to-date houden en uitbreiden van de openingstijden. Verder blijft Openingstijden.com de komende maanden door ontwikkelen om functionaliteiten voor bezoekers en bedrijfseigenaren te verbeteren.

Op Openingstijden.com zijn ook de winkels en bedrijven te vinden die gevestigd zijn in Zegveld en omgeving, zie: http://www.openingstijden.com/open/alle-bedrijven/zegveld/. De ondernemers in Zegveld hebben de mogelijkheid om zelf hun bedrijf en de openingstijden in te voeren op Openingstijden.com, waardoor ze makkelijker te vinden zijn voor (potentiële) klanten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle openingstijden van Zegveld te vinden zijn op openingstijden.com. Het is daarom misschien interessant voor uw bezoekers als u een link plaatst naar Openingstijden.com.

Zegveld smaakt naar meer en gaat culinair

door Egbert Egberts
ZEGVELD - Zegveld gaat culinair.
In plaats van het TofFeest organiseert CultureleStichting Zegveld een evenement dat nóg meer bedoeld is voor iedere Zegvelder.
Voor alle Zegvelders
“Het TofFeest is absoluut een geslaagd feest geweest de afgelopen twee jaar. De CSZ steekt met 13 mensen met heel veel plezier veel energie en tijd in de evenementen. Daarom vinden we het belangrijk dat áls er een evenement plaatsvindt deze ook echt voor iedere Zegvelder moet zijn” aldus Arjan Ton.
Culinair hoogstandje
De basis van ‘Zegveld smaakt naar meer’ is een evenement waar lokale ondernemers op een sfeervolle, gezellige wijze een aantal van de producten waar zij graag mee geassocieerd worden zullen presenteren en serveren. “Kleine gezellige hapjes worden aangeboden waardoor het erg leuk wordt om van meerdere ondernemers eens een culinair hoogstandje te proeven”.

Lees meer...

Mary_Grooteman_partyNieuwe expositie in De Blauwe Meije nu 2 jaar Beeldentuin en Galerie!

“Amsterdam meets De Blauwe Meije” is geopend voor deze herfst.

Ieder seizoen andere kunstenaars uit een stad in of om het Groene hart.

De maanden oktober /november en december worden opgefleurd met vrolijke schilderijen en papierobjecten van 6 kunstenaars.

Inmiddels de 9e ronde van kunstwerken .

Lees meer...

Zaterdag 22 september was de 4e en laatste viswedstrijd van dit jaar voor onze jeugdleden van de visvereniging. Er waren 7 jeugdleden komen vissen. Het weer had 's morgens al zijn water laten vallen dus het was heerlijk weer.viswedstrijd Het viswater was misschien te helder en daardoor werd er mogelijk niet al te veel gevangen. Het is moeilijk om je concentratie er dan bij te houden. De vangst was erg wisselend. Van 1 vis tot misschien wel 25 vissen. Aan het eind werden alle uitslagen opgeschreven. Van de 4 wedstrijden vervalt de minste vangst of de dag dat je niet kon komen. De rest wordt opgeteld en die het meest heeft gevangen is natuurlijk de winnaar. Dit jaar was de winnaar een nieuw lid Duncan Plomp met wel 5,43 meter totaal. Tweede werd Tom Blonk met 3,70 meter en derde Casper van Westerop met 3,27 meter.
Gefeliciteerd met jullie resultaat.

Verdere uitslagen zijn:

4e Marnix Blonk
5e Adriaan Blonk
6e Sanne van Westerop
7e Vincent van der Belt

Animo organiseert stratenvolleybaltoernooi 2012

Op donderdag 18 oktober organiseert volleybalvereniging Animo'72 weer het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Deelnemers worden om 19:45 uur verwacht in de sporthal van de Milandhof. Het toernooi begint om 20:00 uur. Voor het winnende team is er een beker en een heerlijke taart! Opgeven voor het stratenvolleybaltoernooi kan bij één van de contactpersonen. Deze staan vermeld op de flyer die binnenkort bij u in de bus zal vallen. Het belooft weer een gezellige en sportieve avond te worden!

Superspannend online spel voor groep 7 en 8
Wint Zegveld Sirkelslag School?

Sirkelslag School daagt basisschoolleerlingen uit Zegveld uit voor een spannende wedstrijd! Honderden klassen door heel Nederland spelen op 8 februari 2013 het spel Sirkelslag. De inschrijving voor dit spel is onlangs opengegaan.  Leerlingen spelen vanuit hun eigen klaslokaal, tijdens schooltijd, live tegen andere klassen in heel Nederland. Gaat een school uit Zegveld deze spannende strijd winnen?

Sirkelslag School is een perfecte manier om uit te blazen en tegelijkertijd op een ontspannen manier met levensbeschouwing bezig te zijn. Presentator Klaas van Kruistum, o.a. bekend van tv-programma Checkpoint, presenteert de wedstrijd. Deelnemers krijgen via het digibord opdrachten die ze meteen moeten uitvoeren. Deze spellen staan in het teken van de zeven werken van barmhartigheid: goeddoen dus. Op een praktische en leuke manier leren kinderen hoe ze goed kunnen zijn voor anderen.

De antwoorden op de opdrachten vul je direct digitaal in en je blijft op de hoogte van de actuele tussenstanden. Zo ontstaat een  cross-mediale competitie tussen honderden klassen in Nederland. Wordt jouw klas de winnaar?

Doe mee aan Sirkelslag School en meld jouw school aan via www.sirkelslag.nl/school

Sirkelslag School is een samenwerking tussen JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk en Kwintessens.

OPEN MONUMENTENDAG 2012 ZEGVELD EN DE MEIJE

Het thema van Open Monumentendag 2012 is Groen van Toen. Op deze dag staat historisch groen centraal.
De aandacht gaat uit naar het ontstaan en het beheer van onze groene monumenten uit alle eeuwen. Ook wordt gekeken naar de relatie tussen het groen van toen en het gebouwde monument dat er veelal bij hoort.
U wordt aangeraden om de route rond Zegveld en de Meije te starten bij de Milandhof tussen 10.00 en 11.00 uur.
Voor nadere informatie kunt u bellen naar Rebecca de Boer van de Blauwe Meije, tel: 0172 – 685438

 

Klik hier om meer informatie te downloaden

Klik hier om de kaart te downloaden