wintervogels2In december en januari zijn er weer Wilde Buiten Dagen op diverse plekken in het land, zo ook in de Nieuwkoopse Plassen! Deze winter gaan we de vogels een handje helpen om de kou door te komen.
Veel vogels zijn vertrokken naar het zuiden en sommige dieren houden een winterslaap. Die merken weinig van de kou. Maar de vogels die hier blijven, moeten juist extra hun best doen om voedsel te vinden. Als het buiten vriest en er een dik pak sneeuw ligt kunnen ze best wat extra’s gebruiken.
Vogelsnackswintervogels1
Help de vogels en maak de lekkerste vogelsnacks. We leren je hoe je zelf cupcakes en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel in een snackbar omtovert. Denk je dat je alles van vogels weet? Doe dan de vogelspeurtocht en test je vogelkennis met de vette vogelquiz.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:         Jongens en meisjes (4-12 jaar), ouders en grootouders.
Plaats:             Natuurmonumomenten De Kievit
                       Hollandsekade 23 in Woerdense Verlaat.
Data en tijden: 29 en 30 december om 10.00 en 13.30 uur
Kosten:            Kinderen leden 6 euro, kinderen niet-leden 9 euro
                       Leden 3 euro, niet-leden 4,50 euro
Drie keer per jaar
Natuurmonumenten organiseert drie keer per jaar de Wilde Buiten Dagen met iedere keer een ander thema. Kijk voor meer informatie en voor andere locaties in het land op www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen. Wil je als eerste weten wanneer er weer Wilde Buiten Dagen zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Dan krijg je ook nog tips voor leuke activiteiten in de kindervakanties!

Pin It