Textielkunstenaar Nora van Klingeren exposeert van 5 oktober tot en met 1 november in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. In de expositie toont de kunstenares de vanuit haar bouwkundige achtergrond gemaakte wandkleden en kleine textielwerken. De expositie ‘Waterverhalen in vilt en zijde’ is gratis te zien.Waterverhalen
Van Klingeren maakt de wandkleden van vervilte wol en met de hand geschilderde zijde. De opbouw van de verschillende lagen wol, afgewisseld met zijde, zorgen voor structuur en diepte. De kunstenaar zoekt in haar werk naar een mengeling van abstracte en figuratieve vormen.

Kleine juweeltjes
De kleine textielwerken bouwt Van Klingeren precies hetzelfde op als de wandkleden. Hierdoor ontstaan kleine juweeltjes. Zijde is daarbij de basis. Eerst wordt deze beschilderd, vervolgens komt de zeefdruk. Zijde schilderen in combinatie met hardere dessins van zeefdruk vormen mooie tegenstellingen. Voor elk seizoen ontwerpt Van Klingeren daarnaast ook nieuwe series sjaals, afgestemd op de laatste modekleuren en dessins.

Verwondering en bewondering
Nora van Klingeren haalt inspiratie uit velerlei onderwerpen. De natuur en de seizoenen, mensen en verbindingen en steden en landen. In wezen laat zij alles wat haar verwondert of wat zij bewondert terugkomen in haar werk.
Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    Expositieperiode: 5 oktober tot en met 1 november 2015. Op zondag 11 oktober is Nora van Klingeren van 13.30 – 16.00 uur aanwezig voor uitleg over haar werk
Kosten:   Gratis
Adres:    Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop. De expositie is te vinden op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It