Geloofsgemeenschap Meije/Zegveld Vrijwilligersavond
Namens de voorbereidingsgroep, Ada Burgers

We liepen al een poosje rond met het idee om voor al die vrijwilligers uit de Meije en Zegveld een avondje te organiseren, maar het kwam er steeds niet van. 4 juni was het dan toch zover.
Vanaf half acht was er koffie met gebak en al heel snel waren er overal gezellige groepjes. Yke Bos opende de avond en heette iedereen welkom in het bijzonder pater Gabriël, die iets over zijn werk in Brazilië zou vertellen. Vol enthousiasme en liefde vertelde hij over zijn leven en de mensen daar. De trefwoorden in zijn verhaal waren naastenliefde, saamhorigheid en 'met z'n allen'. Een heerlijke man en een verademing dat er nu eens niet over het sluiten van kerken of over geld werd gesproken, maar over de kern van ons geloof: 'er zijn voor elkaar".


Pastoor Huub nam het stokje van hem over. Hij memoreerde nog eens, dat wij, een geloofsgemeenschap van ruim 500 parochianen, meer dan 100 actieve vrijwilligers hebben. Wie doet ons dat na!!
De sfeer was opperbest en een hapje en een drankje verhoogden de pret.
Zo'n avond als deze gaat niet alleen over bedanken maar heeft als meerwaarde datje met mensen in gesprek raakt die je normaal alleen op zondag tegen komt en dan niet verder komt dan een korte groet.
Met een klein budget maar met heel veel plezier hebben Joep, Joke, Anneke en ik deze avond georganiseerd. De reacties waren heel positief en ik kan alleen maar zeggen: dit smaakt naar meer.

Doe mee met actie Schoenendoos
Lida van Zoest, Aniek van der Burg en Annita van Vliet

'Actie 4 Kids' komt in actie voor arme kinderen door persoon-lijk een schoenendoos voor hen te versieren en te vullen met allerlei spulletjes zoals: knuffels, schoolspullen, toiletartikelen, speelgoed etc.

Je versiert een schoenendoos. Dat kan door de doos en deksel te beplakken met inpakpapier. Je kan de doos en deksel ook versieren met stickers of een tekening of al een beplakte doos meenemen van achter uit de kerk. Wat wel en niet in de doos mag, staat in de folder vermeldt die achter in de kerk bij de schoenendozen ligt. De schoenendozen gaan dit jaar, onder voorbehoud, naar landen als Roemenië, Oekraïne, Moldavië, Togo en Siërra Leone. Plak de doos NIET dicht maar doe er een breed (post)elastiek omheen.

Je kunt kiezen of je een doos maakt voor een jongen of meisje en voor welke leeftijd. In de folder zit een boy- (blauw) en girl- (roze) label met leeftijden. Plak dit label op de doos zodat ze weten voor wie de doos bestemd is. Het zou leuk zijn als er met de Oogstdankviering veel schoenendozen mee komen naar de kerk of al in de kerk staan. De verzendkosten per doos zijn 5 euro. Hiervoor wordt zondag 1 november, tijdens de Oogstdankviering, een collecte in de kerk gehouden. Natuurlijk is het vrijblijvend om de doos te voorzien van een gevulde envelop. De actie loopt tot en met zondag 8 november 2015.
Je kunt de gevulde schoenendozen inleveren bij de kerk. Wanneer u niet in de gelegenheid bent om de doos bij de kerk in te leveren dan kunt u deze ook inleveren bij Meije 272, Dwarsweg 3 of Prinses Beatrixstraat 30.
De actie wordt o.a. door de (jongeren)club en de Milandschool ondersteund. Natuurlijk hopen wij dat u allen meedoet. 

Eerste editie van De Meijerie groot succes

Zaterdag 5 september is de eerste editie van De Meijerie een groot succes geweest. Na enorm veel regen tijdens het opbouwen van De Meijerie, klaarde de lucht precies op tijd op en kwam het zonnetje zelfs door.
Meer dan honderd bezoekers waren nieuwsgierig genoeg om naar de eerste editie van De Meijerie te komen kijken. De kinderen maakten gretig gebruik van de spellenkaarten, het schminken en het springkussen. Bij de kraampjes werd flink gezocht, gekeken en gekocht. De gratis bingoronde zorgde voor een vol terras, waarna de loterij van start ging onder het genot van een hapje en een drankje. Een zeer mooie opbrengst van € 3.074,85 zal verdeeld worden onder het Orgelfonds van de O.L.V. Geboortekerk en de renovatie van het schoolplein van de Milandschool.

Pin It