Het is herfst! De blaadjes vallen van de bomen en dieren maken zich klaar voor de winter. Sommige vogels vertrekken naar het warme zuiden; anderen komen juist naar ons land om te overwinteren. In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen in de herfstvakantie!Herfstvakantien

Op www.natuurmonumenten.nl/herfstinnieuwkoop vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

18 oktober: Vaartocht: kruiden uit de natuur voor kinderen
Maak met onze kruidenexpert een vaartocht over de Nieuwkoopse Plassen. Je zult zien dat er hier zelfs in de herfst nog volop kruiden te vinden zijn. Wist je dat een paar van die kruiden uit de natuur goed schijnen te zijn tegen allerlei kwalen, zoals jeuk? Sommige kruiden zijn zelfs eetbaar!

19 oktober: OERRR Watersafari
Tijdens de Watersafari van OERRR leer je alles over het ontstaan van de plassen en ga je op zoek naar dieren en waterplanten. Aan boord zijn schepnetten om waterdiertjes mee te vangen.

20 oktober: OERRR Braakballen pluizen
Uilen verslinden hun prooi met huid en haar. En wat een uil niet kan verwerken, zoals botjes en haren, komt terecht in een braakbal. Door het uitpluizen van zo'n braakbal onderzoeken we van welke dieren de gevonden botjes zijn en dus ook wat uilen eten. De gevonden botjes plakken we op een speciale kaart. Wie weet heb je geluk maak je zo’n skelet compleet!

21 oktober: Boottocht met weerworkshop
Kun jij aan de wolken zien wat voor weer het wordt? Nee? Dan is deze workshop mét vaartocht écht iets voor jou! Je gaat op pad met een stormjager om het weer te bestuderen.

Wie, waar en wanneer?
Voor wie: Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer: De hele herfstvakantie, precieze tijden op de website
Waar:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:    Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/herfstinnieuwkoop

 

Pin It