Vanaf 3 april is in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen een boeiende expositie te zien van kunstenaar Jacob Kerssemakers. Hij presenteert zijn indrukwekkende panorama’s van 2 meter breed die de Nederlandse natuur in al haar schoonheid laten zien.JacobKerssemakers

Met zijn expositie ‘Kunst op de rol’, een verzameling van kunstzinnige beeldstapelingen, keert Kerssemakers terug in het bezoekerscentrum. Twee jaar geleden toonde hij daar zijn panorama’s van de Nieuwkoopse Plassen, geschilderd vanuit de kajak. Zijn nieuwe werk bestaat wederom uit panorama’s, maar dan van de Nederlandse natuur.

Nieuwe wereld
De kunstwerken zijn opnieuw geschilderd op eigengebouwde rolezels. Langzaam draaiend en rollend, volgt de kunstenaar zijn eigen interesse van punt tot punt. Kerssemakers: "Een horizon is een serie van aanzichten, maar elk boeiend voorwerp is dat ook. Elke keer als ik het voorwerp een stukje draai, ontstaat er een hele nieuwe wereld.” Volgens hem hoef je geen wetenschapsgenie te zijn, om al die aanzichten naast elkaar, door elkaar, van dichtbij en ver weg af te beelden. "In een partje knoflook kan makkelijk een heelal schuilgaan!”

Rondkijken
De wijze waarop Kerssemakers zijn kunstwerken maakt, is te zien in het bezoekerscentrum op zaterdag 22 april van 13.30 uur tot 16.00 uur. Belangstellenden mogen die dag gratis naar binnen om ‘rond te kijken in zijn wereld’.

Wie, wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen.
Datum:    De expositie is te zien van 3 april tot en met 4 juni 2017. Op 22 april is Kerssemakers van 13.30-16.00 uur aanwezig om zijn werkwijze toe te lichten.
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop.
Waar:      De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum.

Pin It