HEEL ZEGVELD BAKT 2017

Na het succes van voorgaande jaren willen we dit jaar wederom een bakwedstrijd houden. Hou je van gebak? En hou je van bakken?
Dan is dit de kans om een beroemde Zegvelder te worden.En ben je misschien wel de meester thuisbakker van Zegveld. Het is de bedoeling dat we een baksel gaan maken met het thema:
Zegveld. De ingrediënten mag u helemaal zelf bepalen, dus hartig/zoet, kleur en vorm. Alles mag als het maar met het thema te maken heeft. De baksels zullen worden gekeurd door een deskundige Zegveldse jury. Ze zullen worden beoordeeld op uiterlijk/smaak en creativiteit. Voor het meest creatieve en lekkerste baksel hebben we een mooie prijzen.De hoofdprijs is een workshop chocolade maken voor twee personen: Bij de Truffel in Woerden.
U kunt uw baksel inleveren op woensdag 26 april tussen 16:00 en 18:00 uur in de Milandhof.
De prijsuitreiking is op donderdag 27 april aan het einde van de aubade.

KONINGSDAG

7.30 uur VLAGGEN UIT
8.00 uur KLOKLUIDEN
8.25 uur RONDGANG DOOR HET DORP
Muziekvereniging “Kunst na Arbeid” vertrekt vanaf de Milandhof voor een korte rondgang door het dorp. Bij basisschool Jorai sluiten de schoolkinderen aan. Kinderen uit Zegveld en De Meije die naar andere scholen gaan, worden ook uitgenodigd in de optocht mee te lopen. Zij kunnen zich bij de Jorai opstellen.
8.45 uur AUBADE
Voor de Milandhof is de aubade door de schoolkindren en inwoners. De tekst van de liederen wordt ter plaatse uitgedeeld, zodat iedereen kan meezingen. Alle Zegvelders die een koninklijke onderscheiding dragen, of dit jaar hebben gekregen, worden uitgenodigd om bij de aubade op het “bordes” te staan.
9.30 uur THEATERVOORSTELLING
Theater Fantast ‘’Piraat gestrand’’ Voor de kinderen van groep 1 t/m 5.
Een piraat is gestrand op een onbewoond eilandje, Waterland. Alhoewel… onbewoond?
De boot is kapot, dus zwemmen naar het vaste land is de enige optie. Maar de piraat is bang voor water.
Tijdens zijn verblijf op het eiland ontdekt hij een schat kist met daarin een kroon. Maar is deze kroon niet van de koning? Zou de koning zijn kroon terug krijgen? En wie helpt de piraat met zijn zwemles?
9.30 uur JUNIOR SURVIVALSPEL
Voor de kinderen van groep 6,7 en 8 van alle scholen is er een spelencircuit in de sporthal. Bij dit spel is het de bedoeling dat we allemaal tegelijk beginnen, zorg dus dat je op tijd bent. Als je eerst meegelopen hebt bij de muziekvereniging, kun je je misschien snel ergens in de Milandhof verkleden. Het zal bij dit spel aankomen op jullie snelheid en slimheid. Voor ieder een die mee doet is er drinken en een verrassing.
10.30 uur FIETSPUZZELTOCHT
De Oranjevereniging heeft een fietspuzzeltocht uitgezet binnen de dorpsgrenzen van ons mooie Zegveld. We hebben ook dit jaar weer geprobeerd voor alle leeftijden een mooie puzzeltocht uit te zetten.
Tijdens de tocht zijn er diverse rebusvragen en foto’s die moeten worden opgelost/opgezocht. U kunt tussen 10.30 en 11.30 uur de route ophalen. De start van de tocht is bij de Milandhof. Vertrek op tijd zodat u niets mist van de rest van het programma.
Inschrijfgeld:
Tot en met groep 6 van de basisschool €1,00
Vanaf groep 7 t/m 15 jaar €1,50
Vanaf 16 jaar €2,00
Prijzen naar deelname.
Het antwoordformulier kunt u dezelfde dag tot 18.00 uur inleveren op Korensloot 70 bij Gijs van Brenk.
13.30 uur VOLKSSPELEN
De volksspelen worden gehouden rond het water bij de Molenweg – Julianalaan, de deelname is gratis.
Iedereen (M/V) die de basisschool heeft verlaten mag meedoen. De prijzen zijn naar deelname.
1. Kruiwagen klimberg race
2. Stormstepbaanrace
3. Sprietlopen
4. Auto duwen
Bij de kruiwagen klimberg probeert men met 2 personen zo snel mogelijk bij de berg te komen en die te overwinnen.
De stormstepbaanrace is een mooi man tegen man of vrouw tegen vrouw wedstrijd, snel kunnen steppen en klauteren, een waar spektakel en dan de snelste tijd neer zetten.
Bij het sprietlopen gaan we zien wie het snelst over de spriet kan lopen (ronde lange balk). De spriet ligt in het midden van het Juliana kanaal.
Als de tijd het toe laat kan er meegedaan worden aan autoduwen. Hieraan doen groepen mee van drie personen. Twee duwers en één bestuurder.
Voor deelnemers en toeschouwers zal er deze middag weer veel plezier te beleven zijn. Een kraam waar u koffie, thee, frisdrank en andere versnaperingen kunt kopen staat langs het parcours.
17.00 uur PRUTRACE
Iedereen (M/V) die de basisschool heeft verlaten kan meedoen aan de 9e ZEGVELDSE PRUTRACE. De prutrace wordt gehouden op enkele stukken weiland in de hoek Middenweg/Rondweg. Deelnemers leggen een nieuw parcours af met hindernissen waarbij onder meer wadend of zwemmend sloten worden overgestoken. Het dragen van schoenen is verplicht. Geadviseerd wordt een lange broek te dragen. De deelname is gratis. Prijzen zijn naar deelname.
Elke deelnemer ontvangt een herinneringsvaantje.
Inschrijven vanaf 16.45 uur. De wedstrijd gaat over 2 ronden. Eén ronde is ongeveer 250 meter. Het publiek kan de wedstrijd zien vanaf het fietspad langs de Middenweg of vanaf de Rondweg. De brandweer staat bij de finish.
19.15 uur TOUWTREKWEDSTRIJD
Na het grote succes van vorig jaar, de touwtrekwedstrijd, zullen we ook dit jaar ’s avonds een touwtrekwedstrijd organiseren.
Op koningsdag is er gelegenheid om je als team op te geven bestaande uit 6 personen, 5 deelnemers en 1 wissel/coach (Individueel opgeven is ook mogelijk).
Er kunnen teams opgegeven worden voor junioren (groep 8 t/m 15 jaar) en voor 16+.
Voor allebei, is er een prijs beschikbaar gesteld.

4 MEI 2017 DODENHERDENKING

Op donderdagavond 4 mei aanstaande vindt de dodenherdenking plaats bij het monument aan de Middenweg.
18.00 uur Vlaggen halfstok.
19.45 uur Klokluiden.
19.50 uur Bijeenkomst bij het monument. Stemmige muziek door muziekvereniging “Kunst na Arbeid”.
19.59 uur Trompettist blaast ‘’Taptoe’’.
20.00 uur Twee minuten stilte.
20.02 uur Trompetsignaal.
Kranslegging.
Vervolgens is er voor iedereen gelegenheid om een bloem of bloemen bij het monument te leggen.
Declamatie geschreven en voor gelezen door Nienke Gorter, staddichter.
Afsluitend zingen van het Wilhelmus. (2 coupletten).
U bent allemaal van harte uitgenodigd om bij deze herdenking aanwezig te zijn. We willen stilstaan bij alle mensen die het slachtoffer werden van oorlog en vervolging.
Iedereen die dat wil, kan bij een van de bestuursleden van de Oranjevereniging een bloem halen en deze bij het monument leggen.

VRIJDAG 5 MEI 2017 BEVRIJDINGDAG

7.30 uur VLAGGEN UIT.
8.00 uur KLOKKENLUIDEN.
10.00 uur VOSSENJACHT
Vossenjacht voor alle kinderen van de basisschool. Voor de jongste kinderen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Tijdens de vossenjacht zullen er vossen door het dorp verspreid zijn. Als je een vos hebt gevonden krijg je een letter, waar je uiteindelijk een woord mee kunt vormen. Je kunt op de dag zelf een deelname formulier ophalen bij de Milandhof. Aan het einde van de vossenjacht zal er iets te drinken zijn met een versnapering.

ZATERDAG 6 MEI TONEELAVOND

20.00 uur: Toneelavond in de Milandhof
19.30 uur : Zaal open
Het toneelstuk: ”EXTRA HULP OP DE EERSTE HULP”
Een klucht in drie bedrijven geschreven door: Henk Roode
Korte inhoud:
Het stuk speelt zich af in de wachtruimte van ziekenhuis: “Medisch Centrum Zegveld”. De oude , vergeetachtige en verstrooide dokter Hogebaum heeft besloten er mee te stoppen, maar moet eerst zijn
opvolger nog even inwerken. Omdat dit anders loopt als gepland was ontstaan er doldwaze situaties... Kortom een dolkomische klucht die van de ene dolle situatie in de andere overgaat...
Tijdens de pauze is er een verloting met mooie prijzen. o.a. Beschikbaar gesteld door onze Zegveldse Middenstand!!
FIETS VAN STOOF stelt een mooie fi ets beschikbaar voor de verloting. De gewonnen prijs kan niet worden omgeruild voor contanten of een andere fiets.

Toegang tot en met 11 jaar 3,- vanaf 12 jaar 5,-
Deze toneelavond wordt mede mogelijk gemaakt door:
Gasterij de Milandhof, Rabo Dichtbij Fonds Rijn en Veenstromen, VSB Fonds Woerden, Schildersbedrijf Beukers
Er zijn plaatsen met “ringleiding”. Als u hier gebruikt van wilt maken kunt u contact opnemen met Margriet Vermeij tel: 691931

Bent u nog geen donateur van de Oranjevereniging?
En wilt u onze vereniging graag steunen?
Geef u op bij één van de bestuursleden!
Heeft u een van onze bestuursleden gemist voor het geven van uw donatie of wilt u nog een vrijwillige bijdrage geven aan de Oranjevereniging? Ons banknummer is: NL36 RABO 0341 9018 06
Alle activiteiten georganiseerd door de Oranjevereniging zijn mede mogelijk gemaakt door:
Rabo Dichtbijfonds
VSB Fonds Woerden
Fiets van Stoof
Gasterij de Milandhof

Pin It