Werk met eigen karakterExpositie Papierkunst

Met de tentoonstelling ‘Zielswegen’ exposeert Katja Berkenbosch haar impressies van de natuur en de stad met ‘schilderijen van papier’. Als kunstenaar laat zij een abstracte wereld zien met een krachtige uitstraling. Haar werk is te bewonderen in de weekenden van 5 december 2017 t/m 4 februari 2018 in het Bezoekerscentrum.

Papierkunst
Katja gebruikt voor haar schilderijen diverse soorten papier. Zij scheurt en snijdt het papier in kleine stukjes en bouwt hiermee een afbeelding dakpansgewijs op. Door deze manier van werken ontstaat er een diepte werking en vermengen de kleuren zich prachtig tot een eigen karakter. In haar werk zijn brieven, vlinders, het labyrint, vleugels en architectonische vormen terugkerende beelden te zien. Er zijn accenten van bladgoud en -zilver die een spel met licht en donker aangaan.

Spiritueel
Katja noemt haar manier van werken meditatief. Zij laat een ‘spirituele zoektocht’ zien door een wereld te creëren gevuld met symbolen, kleuren en structuren. De symbolen zijn zowel persoonlijk als universeel van aard. De rechte abstracte vormen verbeelden haar omgeving; het leven in de stad, maar er is dan altijd een uitweg te zien naar de natuur, de ziel of diep in het labyrint. Het is een vorm die haar uitnodigt tot het maken van panelen in verschillende sferen. Deze beleving wil ze graag overbrengen op de toeschouwer.

Wie,wanneer, waar?
Voor wie: Iedereen
Datum:    De expositie is te zien van 5 december 2017 tot en met 4 februari 2018. De kunstenaar is zondag 14 januari van 12.00 uur tot 16.00 uur aanwezig.
Adres:     Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC
Waar:      De expositie is gratis te bezoeken op de bovenverdieping van het centrum.

Pin It