Altijd al meer willen weten over het eeuwenoude ambacht rietsnijden? Vaar dan mee met één van de 3 excursies van Natuurmonumenten! Op 6, 7 en 8 april laten de rietsnijders van de Nieuwkoopse Plassen zien hoe hun werk eruitziet.Rietsnijders

De bijzondere natuur van de Nieuwkoopse Plassen komt mede tot stand door het werk van de rietsnijders. Zou de mens hier niet ingrijpen, dan verandert het waterrijke, open moerasgebied vroeg of laat in een dichtbegroeid bos. Daarmee zijn alle stadia tussen open water en dichtbegroeid bos in de Nieuwkoopse Plassen aanwezig. Van deze afwisselende natuur profiteren zeldzame planten en dieren.

Barre omstandigheden
Rietsnijders zijn het meest actief in de winter en het vroege voorjaar. Ze werken hard, soms onder barre weersomstandigheden. Tijdens de excursie varen we langs de velden van rietsnijder Willem Beijeman en zijn collega’s. Zij laten de verschillende stadia van de rietcultuur zien en geven een demonstratie. Ook is het voor bezoekers mogelijk om zelf het werkgereedschap van een rietsnijder ter hand te nemen.

Aanmelden voor deze activiteit is mogelijk via de website van Natuurmonumenten: www.nm.nl/nieuwkoop.

Wie, waar en wanneer?
Datum:       vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 april 2018
Tijdstip:      14:00 uur tot 16:00 uur
Kosten:       Leden €10,- / Niet-leden €15,-
Vertrek:      Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421 BC Nieuwkoop
Aanmelden: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

Pin It