schoolmeestershuis

7 december van 10.00 tot 12.30 uur!

Hoofdweg 46 in Zegveld

U komt toch ook?

In de maanden november en december 2019 zijn in De Blauwe Meije te Zegveld schilderijen van Annemiek Visser uit Woerden te zien. Open op zaterdag en zondag van 10.00-18.00u.
Een veelzijdige en kleurrijke uitwerking van het thema: ‘Vrouwen en dieren’. De vrouwen -vaak met een masker- en de dieren op magisch surrealistische manier verbeeld. “Met dit thema kun je veel kanten op”, zo zegt zij. “En dat is fijn, want dat betekent dat er telkens weer iets nieuws kan ontstaan. Zo kan ik mijn creativiteit goed kwijt en wordt het niet saai!’BlueSwam

Annemiek schildert bij voorkeur met acrylverf en gebruikt zo nu en dan allerlei materialen in het werkstuk. Zowel in de onderwerpen als in materialen, kleuren en vormen, onderzoekt ze graag veel facetten van het schilderen. Vaak zit er in haar schilderijen een kwinkslag of een verhaal. Het is natuurlijk aan de kijker om dat in te vullen, hoewel ze het verhaal ook graag zelf komt vertellen. Het ontstaan van het thema ‘Vrouwen en dieren’ kent ook een verhaal: tijdens haar lidmaatschap van De Schilderclub Woerden was de opdracht om een aantal weken aan de slag te gaan met het schilderen van dieren. Beslist geen geliefd onderwerp van haar. Om toch mee te doen met het onderwerp, maar ook tegemoet te komen aan haar eigen voorkeuren (het schilderen van vrouw- en gemaskerde figuren), is ze een combinatie gaan maken tussen vrouwen en dieren.

Annemiek nam al op jonge leeftijd de penselen ter hand en schildert bijna 35 jaar zeer actief naast haar baan in de welzijnssector. Ze volgde schilderlessen bij de bekende Woerdense kunstenaar Henk Schippers. Later waren onder meer Jan Vermaat en Peter Kempeneers bij De Schilderclub Woerden haar begeleiders.
In het verlengde van haar kunstenaarschap heeft ze in 2017 het initiatief genomen om ‘KUNSTaandenRIJN op te richten. Deze stichting biedt beeldend kunstenaars in Woerden en omgeving een podium om zichzelf en hun werk te laten zien.

U komt toch ook naar de Goede Doelen Dag op 2 november?

GoedeDoelenDag2019

Verboden voor doetjes!Bikkeltocht

In het najaar komt de natuur tot rust. Bomen worden kaal, struiken verliezen hun bladeren. De één vind het heerlijk om met een kop thee voor de open haard te zitten, de ander wil er juist op uit. Ben jij zo’n bikkel, die het heerlijk vind om erop uit te trekken? Geef je dan op voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht op de Nieuwkoopse Plassen. Op zondag 3 november varen de boswachters van Natuurmonumenten uit om de eerste winterse natuurtocht te maken. Ze laten je onder andere zien welke vogels op de Nieuwkoopse Plassen overwinteren. Om even op te warmen gaan we halverwege de boottocht aan land voor een korte wandeling. Daar bakken we onder het genot van een beker warme chocolademelk, een broodje boven het vuur. Interesse? Bikkel mee!  

Wie, wat, waar?
Datum:        zondag 3 november 2019 (en diverse andere weekenddagen in november / december 2019 en januari / februari 2020)               
Tijd:            13.00 uur - 15.00 uur
Wie:            iedereen van 0 tot 99 jaar
Kosten:        Ledenprijs: € 10,00
                  Niet leden prijs: € 15,00
                  Kind t/m 12 lid/ Kind van OERRR € 8,00
                  Kind t/m 12 niet lid € 5,00
Vertrekpunt: Restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 116, Nieuwkoop

Kijk voor meer informatie of om je aan te melden voor een activiteit op: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoopseplassen

De gemeente Woerden heeft de ambitie om in 2030 volledig klimaatneutraal te willen zijn. Dat betekent dat alle woningen en bedrijven “van het gas af” moeten, energie en warmte zal moeten worden opgewekt door middel van windmolens, zonnepanelen en warmtepompen. Bovendien zullen in de gemeente Woerden vanaf 2030 alleen nog auto’s worden toegelaten die elektrisch worden aangedreven. Maar de vraag is, kan dat allemaal wel in 2030? Hoeveel gaat dat kosten en wie gaat dat betalen?

Op dinsdag 8 oktober om 19.30 uur start in de raadzaal van de gemeente Woerden een informatieavond en debat over klimaatverandering en de energie-transitie. De avond wordt georganiseerd door stichting CLINTEL (www.clintel.nl), een recent opgerichte stichting die een positief kritische dialoog wil over klimaatverandering en de energietransitie.

Aan het begin van de avond zal Marcel Crok (wetenschapsjournalist-klimaatdeskundige en mede oprichter van CLINTEL) een presentatie houden over klimaatverandering.

Vervolgens zal er aan de hand van een aantal stellingen, een debat gehouden worden door een panel van, veelal lokale deskundigen, dat als doel heeft om een antwoord te krijgen op de vraag of en hoe een klimaatneutraal Woerden in 2030 gerealiseerd kan worden? Deelnemers aan het panel zijn o.a. Prof. Dr. Harmen Verbruggen (milieu-econoom), Ir. Henk Hoogendoorn (bouwkundige gespecialiseerd in het verduurzamen van de bebouwde omgeving) en oud gemeenteraadslid Theo Peters (ervaringsdeskundige verduurzamen woning).  

Belangstellenden voor deze avond kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De avond zal zo’n anderhalf uur duren en de entree is gratis. Locatie: Raadzaal van de gemeente Woerden.

Op donderdagavond 24 oktober 2019 organiseert Volleybalvereniging Animo '72 Zegveld het jaarlijkse en traditionele Stratenvolleybal toernooi voor alle inwoners van Zegveld. Dit wil je niet missen!

Begint het al te kriebelen en ben je 12 jaar of ouder? Zorg dan voor een team (6 personen) en geef je op!

Opgeven doe je door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. vermeld hierbij jullie namen en de straat waarvoor jullie spelen!

Ook dit jaar staat de wisselbeker te wachten om met het winnende team mee naar huis te gaan.


Neem vooral je buurman/ buurvrouw mee voor een avondje gezelligheid!

We zien jullie graag op donderdag 24 oktober!

De inschrijving sluit op donderdag 17 oktober en vol=vol!

Op maandagavond 9 september heeft Jos Didden uit Zegveld tijdens een clubavond van de fotoclub Iris uit Woerden een koninklijke onderscheiding ontvangen.josDidden

Burgemeester Victor Molkenboer, die halverwege de clubavond vergezeld door familie en bekenden binnenkwam , spelde de onderscheiding op bij Jos Didden voor het vele vrijwilligerswerk dat hij gedurende zijn 37 jaar lidmaatschap van de fotoclub heeft gedaan, zo was hij 23 jaar bestuurslid, waarvan 9 jaar voorzitter. Tegenwoordig is hij nog actief als webmaster en adviseur van het bestuur van de fotoclub. Bij de volksuniversiteit het Groene Hart geeft Jos Didden vanaf 2005 met veel enthousiasme fotocursussen. In zijn woonplaats Zegveld is hij ook actief, zowel Welzijn Zegveld, De Culturele Stichting Zegveld als de Tennisvereniging Midland mogen profiteren van zijn inzet.
Ook voor hulp bij particulieren, bij het invullen van diverse formulieren, staat Jos altijd gereed om te helpen.

Foto: Quitama Everaardt Fotografie

Op zaterdag 28 september organiseert Staatsbosbeheer een speciale wandeling door het  eeuwenoude landschap van de Zegveld en de Meije. schraallanden potlood
De deelnemers  maken in deze periode een reis door de tijd.  

De Staatsbosbeheer gids ontvangt de deelnemers vanaf 9:45 uur in eetcafé de Halve Maan met koffie/thee. Na een korte inleiding gaan de deelnemers gezamenlijk naar Zegveld waar de wandeling begint. De wandeling gaat via een eeuwenoude houtkade, over de weg en dwars door de weilanden. De gids vertelt hoe de bewoners het land hebben gevormd. Na deze wandeling gaan de deelnemers per auto naar de schraallanden van de Meije. Wat is eigenlijk schraal en waarom noemt men ze zo? De gids onthult het geheim. De schilders van de Haagse School vonden deze kleurrijke weidse polders met prachtige luchten  niet voor niets zo boeiend.
Om plm. 13.00 uur bent u weer terug bij Eetcafé de Halve Maan.

De kosten, inclusief een kopje koffie of thee, bedragen € 8,00 en € 3,00 voor deelnemers tot 12 jaar. De wandeling gaat over geplaveide paden en door het gras. Goede wandelschoenen en verrekijker vergroten het plezier. Honden zijn niet toegestaan.
Parkeren bij eetcafé de Halve Maan aan de Hazekade 20, 2411 PP in de Meije (Bodegraven).
U dient zich aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van Naam en telefoonnummer, of via telefoon nr. 06-23646290  (tijdens kantooruren).

Wij organiseren voor de ouderen (samen, alleenstaand, eenzaam of niet, iedereen is welkom) een bingo op: Donderdag 3 oktober in het Thomashuis van 13:00 tot 15:30bingo
Voor deelname moet men zich aanmelden (i.v.m. beperkt aantal plekken) via het volgende telefoonnummer: 06-24394495.
Komt u ook naar de gezellige bingo? Er zijn leuke prijzen te winnen! De koffie en/of thee staat voor u klaar met uiteraard wat lekkers!
Adres: Hoofdweg 140, 3474JK, Zegveld

 

 

Plassen JanKriekStap aan boord in de haven van Nieuwkoop en geniet van alle rust en ruimte op de Nieuwkoopse Plassen. Op zaterdag 14 september kun je tijdens het Torenschuddersfeest een rondvaart maken door dit unieke natuurgebied. De excursieleiders van Natuurmonumenten vertellen aan boord over de bijzondere planten en dieren die hier voorkomen. Misschien zie je zelfs een blauwe flits van een voorbijschietende ijsvogel of vang je een glimp op van een overvliegende visarend.

Turf
De excursieboot vaart langs het turfeiland. Ontdek tijdens het varen alles over turf en hoe dit ‘zwarte goud’ de Nieuwkoopse Plassen heeft gevormd. Tot in de jaren 50 van de vorige eeuw werd er nog turf gestoken. Nu gebeurt dat allang niet meer, maar het heeft wel een groot deel van het landschap bepaald.

Meer informatie
Op zaterdag 14 september is het feest op het Reghthuysplein in Nieuwkoop. Wil je meer weten over de Nieuwkoopse Plassen of de vaartochten? Bezoek de stand van Natuurmonumenten op het plein. Kaartjes voor de vaartochten kun je van tevoren boeken via de website (www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoopseplassen) of op de dag zelf bij de stand. De vaartochten starten om 12:00 uur, 13:30 uur en 15:00 uur.