Handgemaakte volle boeren yoghurt is een nieuw product in de omgeving Zegveld. Deze boeren ypoghurt wordt gemaakt volgens het recept uit oma's tijd. De melk waarvan de yoghurt gemaakt wordt, komt van gezonde koeien die 120 dagen minimaal 6 uur per dag buiten hebben gelopen.
Het zuivelhuisje is te vinden op de Rondweg 54 in Zegveld. De yoghurt en de melk worden gekoeld bewaard in een koelkastje. Wilt u er zeker van zijn dat er yoghurt of melk is, kan i een berichtje sturen naar onderstaand telefoonnummer of een formulier invullen.
Wij vinden het belangrijk dat er ook wordt gedacht aan het milieu. U heeft de mogleijkheid om de glazen flessen opnieuw te laten vullen. Dan zet u uw eigen naam op de fles en dan kan de fles op uw eigen aangegeven dag weer worden gevuld.

Contact
Rianne Kastelein
Rondweg 54 in Zegveld
bereikbaar op 06-10810470

Wist u dat?
Wij ook eieren, zelfgemaakte jam van verse vruchten en handgemaakte producten verkopen?

 

Jaarverslag 2019: Ooievaars buitenstation Zegveld

Vorig jaar meldde ik u over de ooievaar die niet kon vliegen in verband met een speling der natuur aangaande zijn/haar vleugelpennen. Ik kan u nu meedelen dat ons werk niet tevergeefs geweest is en dat deze vogel in het seizoen '18/'19 niet alleen goed overleeft heeft, maar dat zijn vleugelpennen zodanig gegroeid zijn dat hij op trek is gegaan. En dan praat ik over medio september 2019.
Ook met het voeren van de ooievaars die vaak te vinden zijn op het station en die dus goed kunnen vliegen hebben we het bijvoeren op een nog lager pitje gezet, zodat het nu bijna nihil is wat we bijvoeren. Op de andere ooievaars stations in Nederland is men ons voorgegaan en ook daar werkt dit goed. Natuurlijk hebben we nog wel een voorraadje kuikens (in de vrieskist om bij te voeren) als de nood aan de man komt.

Mede door een legaat wat wij hebben mogen ontvangen, waren wij in staat om op het dak van het gebouw zonnepanelen te laten leggen. De energie wat dit oplevert stelt ons in staat om bijna energie (elektra) neuraal te kunnen functioneren.

Op 5 mei 2019 hadden we op het terrein 6 van de 8 nesten bezet door een stel ooievaars. Alle 6 de paren zijn tot het leggen van eieren gekomen en op een gegeven ogenblik telden we 26 eieren. Uit deze eieren zijn uiteindelijk 12 jongen volgroeid tot een jong volwassen ooievaar en op trek gegaan.

Nu alles op het buitenstation op orde is en ook de dierenverblijven bezet zijn, heeft het geheel een aantrekkingskracht voor jong en oud in Zegveld. Ook passanten die ons dorp aandoen zijn aangenaam verrast deze natuuroase te zien en genieten van een bezoekje aan ons onderkomen.

Wij zijn als bestuur de ons behulpzame mensen dankbaar voor hun inzet. Ook aan u als donateur willen we een blijk van waardering uitspreken. Mede dankzij u hebben we ooievaars in Zegveld en omgeving.

Dank namens het bestuur van de Stichting Ooievaars Zegveld.

Jaap Wansinck

Winactiewoerdenzaktdoor

Gaat u een ‘frisse neus’ halen? Een lunch wandeling, even met de kinderen er uit? Dan maakt u kans op een bioscoop bon voor 2 personen. Maak de wandeling langs de kubus, ga samen met uw ‘huisgenoot’ (of met een vriend of vriendin op 1,5 meter afstand) op de foto, post de foto op Facebook of Instagram met #woerdenzaktdoor en win! De actie loopt van maandag 19 t/m vrijdag 30 oktober. De winnaar wordt maandag 2 november bekend gemaakt.

Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 september zetten honderden sportclubs, bonden, gemeenten en andere organisaties in Nederland hun deuren weer open in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Het doel van deze sportieve week is zo veel mogelijk mensen te inspireren om een leven lang te genieten van het plezier van sport. We gaan tijdens deze week dus lekker met zijn allen sporten en bewegen. Beweegteam Woerden organiseert tijdens de Nationale Sportweek extra activiteiten voor jong en oud. 'Wij willen in deze sportieve week een gezonde en actieve leefstijl promoten. Niet alleen omdat sporten heel erg leuk is, maar ook omdat sport veel met én voor mensen doet', vertelt Daan van Koert van Beweegteam Woerden.

Lees meer...

GoedeDoelenDag

Voor het programma 'Denkend aan Holland' van Omroep Max ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden samen met boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten een voor hen verborgen schat: de Nieuwkoopse Plassen van het Groene Hart. Boswachter John vertelt: ‘Zo’n kans krijg je niet vaak, dus ik grijp hem. In de zomer maak je prachtige tochten op de Nieuwkoopse Plassen’. De aflevering met de Nieuwkoopse Plassen van ‘Denkend aan Holland’ kijk je op maandagavond 24 augustus 2020 om half tien op NPO 1.

Lees meer...

Werkzaamheden speelplek Molenweg, Zegveld.

Op de speelplek aan de Molenweg in Zegveld (ook wel Robbedoes genoemd) gaat de gemeente begin september het gras vernieuwen. Zoals eerder dit jaar al aangekondigd, doen wij dit omdat in de bodem een kleine hoeveelheid lood is aangetroffen. Het is niet direct noodzakelijk hier nu al maatregelen voor te treffen, maar wij doen dit uit voorzorg. Door het gras te vervangen, komen de kinderen niet meer direct in aanraking met de grond. Tot die tijd kan de speeltuin veilig gebruikt worden. Advies is wel om na het buitenspelen de handen van kinderen te wassen en schoenen te reinigen, en de schoenen bij de deur te laten. Op die manier kunt u zelf de potentiële risico’s van lood verminderen. Inname van lood kan nadelige effecten hebben op de gezondheid, vooral bij kinderen tot zes jaar.

Lees meer...

van 16 t/m 21 november 2020
   
Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de jaarlijkse collecteweek plaats van het Nationaal MS Fonds. Nog meer dan voorheen zet het fonds dit jaar in op manieren van collecteren die online kunnen. Uiteraard heeft dit alles te maken met het coronavirus. Toch hopen we natuurlijk dat de huis aan huis-collecte ook gelopen kan worden.  Hierbij geldt dat er aan de richtlijnen van het RIVM moet worden voldaan. Helpt u ons mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Anders dan anders
Door het coronavirus ziet de MS collecte ziet er dit jaar anders uit. Collecteren mag van de overheid, maar het is niet vanzelfsprekend dat onze collectanten allemaal langs de deur gaan. Daarom biedt het Nationaal MS Fonds andere manieren van collecteren aan haar collectanten. Collectanten kunnen een donatieflyer met een QR-code door brievenbussen in hun omgeving doen. Ook is het mogelijk om online te collecteren met een digitale collectebus en met mobiel collecteren. Ook bieden wij online challenges aan op Instagram en Facebook! Meer informatie hierover staat op onze website: www.nationaalmsfonds.nl

Lees meer...

Op 1 juli worden voor het eerst in 4 maanden tijd weer de trossen losgegooid van de excursieboot van de Nieuwkoopse Plassen. De gidsen van Natuurmonumenten zullen vanaf deze datum weer uitvaren om bezoekers mee te nemen door het prachtige moerasgebied, middenin het Groene Hart. Boswachter Juriaan van Leeuwen is blij dat de populaire tochten weer kunnen starten. “Natuurlijk voor de mensen die aan boord stappen, maar zeker ook voor onze groep vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op het plassengebied en doen de rondvaarten met veel plezier.” Zowel de woensdagmiddag-vaartochten voor kinderen als de excursies voor volwassenen starten weer per 1 juli.  

Richtlijnen
Natuurlijk worden bij de excursies ook de geldende richtlijnen in acht genomen. Van Leeuwen vertelt: “Op de boot is normaal plek voor 28 personen. Dat is nu niet meer mogelijk. Standaard is er nu plek voor 10 personen aan boord met een kleine plus wanneer mensen uit één huishouden komen. Ook is het niet meer mogelijk om tijdens de excursie te lopen aan boord. En de bak met verrekijkers om uit te delen tijdens de excursie laten we ook aan wal staan. Die moeten de deelnemers zelf dus meenemen. Daarnaast zal vooraf en achteraf de tocht de boot goed schoongemaakt worden.”

Lees meer...

Het Thomashuis is op zoek naar een huishoudelijke medewerker voor ongeveer 12 uur per week.

Is het misschien iets voor jou?

Neem contact op met Rick voor meer informatie.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.