Wilt u weten wat de activiteiten zijn die Stichting Welzijn Zegveld organiseerd?
Kijk dan hier op de website van Stichting Welzijn Zegveld

Het vlaggen project van Mijntje de Leeuw!

zegveldseVlag

Wil jij een mooie Zegveld vlag aan je gevel of voor de mast. Plaats een pre-order. Hoe meer vlaggen er besteld worden hoe hoger de korting!
Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Run op verzakte kluswoning van 2 ton in Zegveld

Zelfs sterk verouderde woning zeer in trek

René Cazander
Zegveld - GroenWest zit in haar maag met een aantal voormalige huurwoningen in Zegveld, die met verzakkingen kampen. De betreffende huizen aan de Molenweg staan al geruime tijd leeg. Verkoop is mogelijk een optie. En een zeer lucratieve.
De woningcorporatie heeft onlangs een vergelijkbare woning aan de Nieuwstraat als zogeheten kluswoning van de hand gedaan. Met daverend succes. Ook dit huis had te maken met verzakkingen en moet drastisch gemoderniseerd worden. Desondanks was de belangstelling overweldigend. Vele kandidaatkopers vingen bot. „We hebben er twee volle kijkdagen voor ingepland, maar het hadden er makkelijk meer kunnen zijn”, laat de makelaar weten.

Lees meer...

Het is alweer bijna tijd voor de Goede Doelen Dag!

We hopen deze feestelijke dag op D.V.  zaterdag 18 september te houden. De verkoopkramen komen net als vorig jaar door heel Zegveld te staan. We hebben zelfs een aantal mooie nieuwe locaties gevonden. Bij verscheidene stops kan men verder genieten van een kopje koffie, pannenkoeken of een boerenlunch. Speciaal voor de kinderen is er bij elke kraam een spel te doen. Dus: haal een gratis stempelkaart en sjoel, golf, gooi en speel de hele kaart vol! Met een volle kaart krijgen de kinderen een leuk presentje, én je maakt kans op de hoofdprijs.

Het hele evenement wordt uiteraard met gepaste afstand en volgens de coronaregels georganiseerd. Binnenkort volgt meer informatie en een plattegrond op de flyer die dan zal worden verspreid.

De Goede Doelen Dag-commissie:
Janneke Blonk, Daniël van Draanen, Marleen de Groot, Emmy van Ingen en Jan Pak

Telefoon: 0348-691932

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

31 juli, 2021
Kunstenaar Ido Vunderink is afgelopen week overleden. Hij werd geboren in Amstelveen en begon in de jaren ‘60 met glaskunst. Na een korte periode van kunst in staal legde hij zich toe op schilderen. Zijn werk, dat hij maakte in zijn atelier in De Meije, werd over de hele wereld verkocht. Ido Vunderink had een kenmerkende abstracte stijl. Hij exposeerde in Galerie Van Slagmaat en het Stadsmuseum. Ook is in het nieuwe gemeentehuis van Woerden een groot werk van hem te zien: het schilderij Het Groene Hart, een weergave van de natuur in de omgeving in groen- en blauwtinten. De kunstenaar had al enige tijd last van gezondheidsproblemen. Ido Vunderink was 86 jaar. Hij is vrijdagmiddag in besloten kring begraven op begraafplaats Rijnhof.

Lees meer...

2020 is een jaar dat niet snel vergeten zal worden. Door de CoViD-19 uitbraak begin maart stond het dagelijkse leven compleet op zijn kop. Voor de dieren in het ooievaarsstation ging het leven gewoon door. Na de winter en de trek begonnen de ooievaars weer met baltsen, nesten bouwen en eieren leggen. Misschien genoten ze wel van de plotselinge rust in het landschap onder hen, en ook het overkomende vliegverkeer hebben ze vast niet gemist.

Voor veel mensen was het ooievaarsstation een welkome oase om even tot rust te komen, een plek om te genieten van de natuur in eigen omgeving. Voor verschillende jonge mensen was de pandemie een reden om vrijwilligerswerk te gaan doen voor het ooievaarsstation. De website ooievaarszegveld.nl werd in 2020 daardoor goed gevuld met artikelen en foto's.

Lees meer...

De gidsen van Natuurmonumenten zullen vanaf 5 juni voor het eerst in 8 maanden weer bezoekers meenemen naar het prachtige natuurgebied de Nieuwkoopse Plassen. Boswachter Anneloes Vennik is blij dat de populaire vaartochten weer kunnen starten. “Natuurlijk voor de deelnemers, maar ook zeker voor onze groep vrijwilligers die de excursies geven. Velen van hen zijn verliefd op het natuurgebied en doen de excursies met veel plezier.”

Nu veel mensen de zomer dicht bij huis blijven, is een excursie bij Natuurmonumenten een uitgelezen kans om natuur naast de deur te ontdekken. “Je ervaart hier de rust en stilte die je op zoekt als je op vakantie bent. En bovenal, je ziet, hoort, proeft én ruikt de prachtige en unieke natuur in het Groene Hart“, aldus de boswachter van Natuumonumenten. “Daarvoor hoef je dus niet ver weg te gaan.”

Lees meer...

MS collecteweek van 28 juni t/m 3 juli 2021:
collectanten gezocht in (Zegveld en de Meije) WOERDEN!

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in (Zegveld en de Meije) WOERDEN. Help jij ons in de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS)?

Word collectant
We zijn op zoek naar collectanten! Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis vanaf de bank te collecteren. De opbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang  voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan.
Collecteren kost maar twee uurtjes tijd per jaar. En het is nog leuk ook!

Lees meer...

Stibat start nieuwe campagne
Lege batterijen zitten nog vol bruikbare metalen

De batterijen uit de afstandsbediening of je horloge vervangen als deze leeg zijn: we doen het allemaal. Dat diezelfde lege batterijen nog vol bruikbare metalen zitten, dat weet niet iedereen. Daarom lanceert Stibat vandaag de landelijke campagne ‘In elke lege batterij zit nog een plus, inleveren dus!’ Stibat is de organisatie die zich bezighoudt met het inzamelen, sorteren en recyclen van afgedankte batterijen en accu's. Ingezamelde batterijen leveren waardevolle metalen op, zoals ijzer, lood, zink, mangaan, kobalt en nikkel. Die zijn nodig voor het maken van fietsen, brilmonturen, pannen, bestek, leidingen, dakgoten... en nog veel meer. Met de 118 batterijen die een gemiddeld Nederlands huishouden in huis heeft, kunnen we dus veel bruikbare nieuwe producten maken.

Lees meer...