In Meije en Zegveld is er een initiatief gestart om dorpsgenoten in financiƫle nood te helpen.Vanwege de steeds maar stijgende kosten voor energie en de steeds duurder wordende eerste levensbehoeften is deze hulp hard nodig. Het initiatief is een samenwerking tussen de drie kerken in Zegveld en de Meije en ZorgcoƶperatieZegveld Zorgt. Er is daarvoor een fonds opgericht. Bijdragen komen van bedrijven, particulieren en diverse fondsen.

Meer informatie www.zegveldgeeftwarmte.nl 

We pakken het voorlezen weer op. Vanaf dinsdag 13 september is er iedere maand een voorleesuurtje in de Bibliotheek Zegveld. Alle kinderen tussen 2 en 4 jaar zijn van harte welkom. Onze vaste voorlezer Marry zal dan een mooi verhaal voorlezen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, je kunt gewoon binnen lopen.

De voorleesochtenden zijn dinsdagmiddag 13 september, 4 oktober, 1 november en 6 december, van 15:00 uur tot 15:30 uur.

Leuk en leerzaam
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel leerzaam. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter leren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Kinderen die een kwartier per dag worden voorgelezen, leren in een jaar 1000 nieuwe woorden.

Er komt weer een dag vol gezelligheid aan in Zegveld! Op D.V. zaterdag 17 september is het Goede Doelen Dag, met kramen, spelletjes, allerlei lekkers en dit jaar ook diverse workshops.

Er zijn activiteiten op 4 mooie locaties in Zegveld. Aan de Molenweg 43 kunt u terecht bij familie Verburg. Tussen de verkoopkramen komt een prachtig terras waar koffie, thee en dit jaar ook een high tea geserveerd wordt. Speciaal voor de gelegenheid is ook het museum van de heer Verburg met spullen van vroeger rond het thema ‘kaas’ geopend. Ten slotte kunt u op deze locatie ook een fotografieworkshop volgen, geleid door een professionele fotografe.

Bij de familie van Ingen, Molenweg 39 staan véél kramen met mooie producten, kunt een mand met streekproducten winnen en komt de lucht van versgebakken pannenkoeken u tegemoet. Voor de kinderen staan er gratis trampolines.

Annemarie Spruit van de Freubelschuur, eveneens aan de Molenweg, verkoopt creatieve materialen en verzorgt workshops string-art of macramé knopen. Verder staat er een kraam van de Volkstuinvereniging met dagverse producten van de tuin.

Op kaasboerderij de Lagebroek van familie de Groot aan de Rondweg 15 is van alles te doen. Voor volwassenen een workshop bonbons maken, voor kinderen een workshop armbandjes maken. Het hele gezin kan zich wagen aan een avontuurlijk spellencircuit. En ook daar staan kramen met allerlei lekkers en moois, en er worden ter plekke broodjes hamburger bereid.

Voor verdere informatie: klik op de flyer en en houd onze Facebook-pagina https://nl-nl.facebook.com/goededoelendagzegveld/ in de gaten. Tot de 17e!

goededoelendag

Met de oliebollen nog maar net achter de kiezen, werd er begin 2021 hard gewerkt op het ooievaarsstation. Dit begon met het aanvoeren van 75 kuub grond om het terrein op te hogen. Vervolgens kregen de zwanen- en eendenhokken verse houtsnippers en daarna bouwden vrijwilligers een mooi nieuw metalen hek om het terrein van de ooievaars. Het terrein zag er weer uit als nieuw.

Helemaal blinkend werd het terrein begin februari. Er viel toen een flink pak sneeuw. De in Zegveld achtergebleven ooievaars hadden daardoor weinig te eten en zochten hun heil bij het ooievaarsstation. Met succes: vrijwilligers voerden de ooievaars een week lang bij met eendagskuikens. Dat leverde mooie plaatjes op, én liet zien dat de ooievaars soms nog wel wat menselijke hulp kunnen gebruiken. Als ooievaarsstation komen wij hen daarbij graag tegemoet.

Lees meer...

Oranjevereniging “De Meije” Organiseert op maandagavond 29 augustus 2022

De 55e Meijeloop over 2 – 6,6 – 15 km
START 19.30 uur
INSCHRIJVEN Vanaf 18.30 uur tot 19.15 uur bij de start van bovenstaande afstanden
INSCHRIJFGELD €5,00 (kinderen €2,00)
START EN FINISH Alle afstanden bij de Hollandse Boerderij, Meije 63 te Bodegraven

2 KM    Kinderen t/m 12 jaar
6,6 KM Keerpunt voor de rotonde bij de Rijn
15 KM  Keerpunt bij kruising Oude Meije

INLICHTINGEN 06 -13837147 en 0172 -685512
Alle deelnemers zijn verplicht rechts aan te houden. Deelname voor eigen risico.
Tijdwaarneming aanwezig
De Meijeloop wordt mede gesponsord door Stichting Werkgroep Meijebelangen

 

In juli en augustus zijn er een aantal aanpassingen in de openingstijden van de Bibliotheek. Ook zijn er minder spreekuren.

Openingstijden

  • De Bibliotheek Harmelen is tussen 11 juli en 22 augustus alleen in de ochtend open van 10.00 - 13.00 uur. Woensdagochtend zijn de service-uren.
  • De Bibliotheek Oudewater is tussen 18 juli en 15 augustus open op woensdag van 10.00 - 13.00 en op zaterdag van 10.00 - 12.00 uur. Woensdagochtend zijn de service-uren.
  • De Bibliotheek in Kamerik en Zegveld en het Afhaalpunt in Montfoort en Linschoten zijn tussen 18 juli en 15 augustus gesloten.

Lees meer...

In de periode van 3 tot en met 9 mei worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de Molenweg. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe laag asfalt en het aanvullen van de bermen met grond.

De aannemer werkt tussen 07.00 en 18.00 uur. De Molenweg is hierbij afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer moet deze dagen rekening houden met ernstige verkeershinder. Bestemmingsverkeer kan gebruik blijven maken van de Molenweg, behalve op de dagen dat er geasfalteerd wordt. Nood-en hulpdiensten hebben te allen tijde doorgang en er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Planning
Dinsdag 3 mei: asfalt frezen
Woensdag 4 mei: asfalteringswerkzaamheden
Donderdag 5 mei: asfalteringswerkzaamheden
Vrijdag 6 mei: bermen aanvullen met grond
Maandag 9 mei: bermen aanvullen met grond

bibliotheek

We pakken het voorlezen weer op. Vanaf woensdag 16 maart is er iedere maand een voorleesmiddag in de Bibliotheek Zegveld. Alle kinderen tussen 2 en 6 jaar zijn van harte welkom.
Onze vaste voorlezer Marry zal dan een mooi verhaal voorlezen. Daarna is er ruimte voor een gezellige knutselactiviteit.
Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, je kunt gewoon binnen lopen.

De komende voorleesmiddagen zijn op woensdag 13 april, 4 mei en 1 juni, van 15.00 tot 16.00 uur.

Lees meer...