Winterse kleuren in “de Blauwe Meije”

Expositie van: Pieter en Rini Adriaans

Kleurrijke mensen uit het Groene Hart hebben de expositie ingericht voor ieders oog.

Pieter Adriaans : Multitalent uit Kockengen (Ut) heeft foto’s van allerlei werken maar nu voornamelijk van lichamen in schitterende kleurenpracht.

Rini heeft zijden werken met minstens zoveel kleur en passie samen gesteld.

In de beeldentuin is Xpozz met verschillende kunstenaars :

Werken van kleurig glas tot bronzen in prachtige blauwe uitvoeringen een bijzondere diversiteit .

Tevens zijn verschillende werken te koop voor bijzondere eindejaars feestprijzen.

Komt u ook?

U bent elk weekeind welkom van 12.00 tot 17.00 uur.

Meld u aan voor de opening of voor meer info: bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  zie  ook de website www.freeheart.nl

Pendelbusje wegens opgebroken weg rijd u vanaf (sport)Siveo terrein/Milandweg naar Meije 300

Tot ziens!

Galerie ’De Blauwe Meije’

Eind januari willen wij in eetcafe De Halve Maan een jam sessie organiseren.
Het zal op een zondagmiddag gepland worden. Maar eerst hebben we daarvoor mensen met een instrument nodig. 
Bijvoorbeeld: drumstel ,gitaar, enz 

Speel je een instrument en heb je belangstelling, laat het ons dan weten.
Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel met 0172-685575

Tot eind januari!

Elly van Hanswijk

Op 21, 22 en 23 november komen de leden van volleybalvereniging Animo'72 in Zegveld weer langs de deuren voor de verkoop van mooie kerststerren en heerlijke banketstaven. De flyer met prijzen en aanbiedingen vindt u tegen die tijd in uw brievenbus.

GOEDE DOELEN DAG op DV zaterdag 19 november


Op DV zaterdag 19 november zal het van 10.00 tot 15.00 uur weer Goede Doelen Dag zijn in de Voorhof. Het belooft een gezellige dag te worden, waarvoor wij jong en oud, van harte uitnodigen. Kom lekker winkelen en/of koffie drinken met gratis gebak! Wilt u heel lang blijven, geen enkel bezwaar want ook daar hebben wij op gerekend. Er staan diverse soorten soep en broodjes klaar.

Breng een grote tas mee, want de Smulhof staat vol met lekkere dingen zoals: biest, smoort, jan-in-zak, gebak, oliebollen, stroopwafels, jam, salades, rookworst, kaas, fruit, snoep, verse noten en diverse soorten brood- en cakemixen van korenmolen De Windotter. In de Creahof vindt u prachtige handgemaakte bloemstukken en een grote collectie sierraden, tassen, riemen, sjaals enz. In de Cadeauhof is van alles te koop: speelgoed, lingerie, CD’s, (foto)kaarten, kerstkaarten, postzegels. Ook kunt u daar heerlijk snuffelen in nieuwe en 2e hands boeken èn heeft u een boek te repareren, er is een boekbinder die daar wel raad mee weet. In de Kniphof wordt u door ervaren kapsters geknipt en in de plantenhoek staan fleurige plantjes, om het thuis gezellig te maken. Terwijl u winkelt, ontfermen de autowassers zich over uw auto.

Voor jong en oud zijn er leuke dingen te doen, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Om 12.00 en om 14.00 uur hopen we een veiling te houden, naast goederen zullen er ook weer diensten geveild worden.

Wij zien uit naar een fijne dag waarop we samen weer een mooi bedrag bij elkaar hopen te brengen voor onze naaste in nood.
Tot ziens namens de GDD-commissie!
Nel Bos, Teuna de Heer en Emmy van Ingen

De Vakantie Bijbel Week komt er weer aan …écht wel!vbw_logo_2011

Wie

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 van de basisschool worden uitgenodigd om mee te doen. We gaan er een …écht feest van maken! Het maakt niet uit op welke basisschool je zit. Jullie zijn allemaal van harte welkom. Misschien komt er in de vakantie wel een neefje of nichtje bij jou logeren? Neem hem of haar dan gerust eens mee!

Lees meer...

In het Hart van Zegveld


florijnBegin 2009 heeft Bolton Ontwikkeling het pand gekocht aan de Middenweg in Zegveld. Hier was sinds jaar en dag de Rabobank. Bolton Ontwikkeling ontwikkelt op deze locatie appartementen. Om uit te zoeken aan welke eisen de appartementen volgens de Zegvelders moeten voldoen, en welke type appartementen zij het liefst gerealiseerd zien worden op deze locatie, heeft Bolton Ontwikkeling een enquête uitgeschreven. Deze is verspreid in het dorp. De uitkomsten van de enquête zijn gebruikt bij de ontwikkeling. Hierdoor bevat het project appartementen die sterk variëren in omvang en dus ook in prijs. Er komen in totaal 15 appartementen op de verdiepingen. Op de begane grond komt een commerciële ruimte. Daarnaast komen de bergingen en de toegang van de appartementen ook op de begane grond. Bolton Ontwikkeling heeft architectenbureau Arc2, van oud-Zegvelder Gert-Jan de Jong, vervolgens opdracht gegeven een ontwerp te maken. Dit is uitstekend gelukt. Om het gebouw een dorps karakter te geven worden er 3 kleuren stenen gebruikt en de schuine kappen voorzien van dakpannen. Na intensief overleg met de gemeente over de uitstraling en materialisering is in december 2010 de bouwaanvraag ingediend. In april van dit jaar is de vergunning afgegeven. Momenteel worden in samenwerking met marketingburo Tweed uit Vinkeveen de verkoopvoorbereidingen getroffen. Zo kan dit mooie plan in het hart van Zegveld na de zomer in de verkoop. Op onze website kunt u hierover tegen die tijd meer informatie vinden!

Bron: Bolton Bulletin nr. 34 juli 2011

Animo organiseert stratenvolleybal 2011

Op donderdag 20 oktober organiseert volleybalvereniging Animo'72 weer het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi mede mogelijk gemaakt door de Rabobank en Interpolis.
Deelnemers worden om 19:45 uur verwacht in de sporthal van de Milandhof. Het toernooi begint om 20:00 uur. Voor het winnende team is er een beker en een heerlijke taart!
Opgeven voor het stratenvolleybaltoernooi kan bij één van de contactpersonen. Deze staan vermeld op de flyer die binnenkort bij u in de bus zal vallen. Het belooft weer een gezellige en sportieve avond te worden!
Klik hier om de foto's te bekijken.

Grandioze opening herfst expositie De Blauwe Meije

Frans Lander over der Expositie van Ido Vunderink, Judith Koppelman en Jose van den Helder in de Blauwe MeijeidoVunderink

17 september heeft Frans Lander, bekend Woerdenaar, de kunstenaars in het zonnetje gezet.

De werken van Ido Vunderink,Judith Koppelman en Jose van den Helder zijn met ziel en zaligheid benoemd en geroemd door deze bijzondere bevlogen spreker.

Het atelier in De Blauwe Meije had een mooie sfeer met muziek van pianist Djuri van Leeuwen.

De collectie  in de gebouwen en de beeldentuin zijn afwisselend en van hoog niveau aldus Frans Lander en natuurlijk werd dit bewonderd en gecomplimenteerd door de aanwezigen.

U bent de aankomende 3 maanden welkom in de Blauwe Meije om de gecombineerde expositie te gaan zien en aan te kopen.

Elk weekeind (12 to 5) open en door de week op afspraak.

Kijk voor informatie op:  www.deblauwemeije.nl of www.freeheart.nl

Tweede Toffeest met Breakdance Crew Come Correct

De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 1 oktober voor het tweede achtereenvolgende jaar het Toffeest in de Milandhof in Zegveld. comeCorrectHet eerste Toffeest was bedoeld om een startbedrag te verzamelen voor de organisatie van de Zegvelderie die in 2004 na 27 edities wegens een tekort aan sponsoren ophield te bestaan. Een vernieuwd en enthousiast CSZ-bestuur zette in juni de 28ste Zegvelderie weer op de kaart. De dans- en muziekavond, met een optreden van de Tof Party Band, telde ruim vijfhonderd bezoekers. De Milandhof stelde de sporthal voor het goede doel beschikbaar en dankzij de inzet van vrijwilligers werd het een groot succes. Aanvankelijk was het de bedoeling het Toffeest eenmalig te organiseren, maar de Zegvelders willen een vervolg. Ook dit jaar is de Tof Party Band weer van de partij. Aanvang: 20.00 uur. Meer info online. www.csz-zegveld.nl

Het jubileumboek van De Berichtgever
jun-Cover
Niet besteld?
U kunt het boek voor 25 euro kopen op zaterdag 12 november van 10.00 tot 12.00 uur in Gasterij De Milandhof.
Daarna bij de familie Gerritsen, Eikenlaan 19, Zegveld. tel. 691675.