Help jij het roodborstje en zijn vriendjes de winter door?kerstvakantie2
Op zondag 28 december kunnen kinderen bij Natuurmonumenten in de Nieuwkoopse Plassen met boswachters aan de slag om pindaslingers en andere lekkere vogelsnacks te maken. Daarmee kunnen ze deze kerstvakantie thuis hun balkons en tuinen volhangen.
Even bijsnacken
Hoe meer slingers er die dag worden gemaakt, hoe meer er deze winter te snoepen valt voor de vogels. Voor bijvoorbeeld het roodborstje is een lekker vogelhapje geen overbodige luxe. Dit vogeltje verliest tijdens een gemiddelde winternacht 10% van zijn gewicht. Dat moet hij er overdag dus wel weer even bijsnacken.

Wie:             Deelname is geschikt voor kinderen van 4 tot 12 jaar.
Wanneer:      28 december. Je kunt starten om 11.00, 12:00, 13:00, 14:00 uur.
Waar:           Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen Dorpsstraat 116 
Kosten:         Kinderen leden € 6, kinderen niet-leden € 9 Leden€ 3, niet-leden€ 4,50
Aanmelden:   Vooraf aanmelden kan via: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop
Drie keer per jaar
Natuurmonumenten organiseert drie keer per jaar de Wilde Buiten Dagen met iedere keer een ander thema. Kijk voor meer informatie en voor andere locaties in het land op www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen. Wil je snel weten wanneer er weer Wilde Buiten Dagen zijn, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van OERRR. Dan krijg je ook nog tips voor leuke activiteiten in de kindervakanties!

Het wordt langzaam kouder buiten, vogels zijn weggetrokken en dieren zijn volop in winterslaap. Maar wij niet! In het bezoekerscentrum en rondom de Nieuwkoopse Plassen zijn er in de winter leuke activiteiten voor gezinnen, kinderen en volwassenen.
Waan jezelf een poolreizigerkerstvakantie
Iedere vakantie organiseert Natuurmonumenten tal van activiteiten, waaronder ook de vaartocht voor bikkels. Krijg je na de Nieuwjaarsduik maar geen genoeg van water en kou? Vaar dan met de boswachters van Natuurmonumenten vaar je op 4 januari de Nieuwkoopse Plassen op! Waan jezelf een poolreiziger, als de wind je daar om de oren suist. Voor een warme momenten wordt natuurlijk ook gezorgd. Tijdens een tussenstop, waar je aan land gaat, kun je broodjes bakken en warme chocolademelk drinken.
Verveel je niet!
Voor kinderen is er tijdens de kerstvakantie ook genoeg te doen in Nieuwkoop. Na het kerstdiner je buik vol van eten? Help dan de vogels om de winter door te komen tijdens de Wilde Buiten Dagen op 28 december. Maak vet-lekkere cupcakes en andere heerlijke vogelsnacks. Ben je meer een liefhebber van insecten? Dan is het insectenhotel bouwen op 2 januari misschien iets voor jou. Nu het koud wordt, zoeken veel kriebelbeestjes beschutting in zo’n hotelletje. Bij Natuurmonumenten bouw je er al eentje in twee uur tijd!
Ga er zelf op uit
Tip van de boswachters van de Nieuwkoopse Plassen: maak een prachtige winterwandeling door Lusthof de Haeck! De bomen van het vochtige bos zijn begroeid met mossen in allerlei kleuren en vormen en worden bewoond door buizerd, roodborst en winterkoning.
Wie, waar en wanneer?
Voor wie:                    Kinderen (ouders, opa’s en oma’s natuurlijk welkom)
Wanneer:                   De hele herfstvakantie, precieze tijden op de website
Waar:                         Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 2421 BC te Nieuwkoop
Entree:                       Aanmelden, kosten en meer informatie: www.natuurmonumenten.nl/nieuwkoop

NA-KERSTEN IN DE SKIHUT IN WOERDEN OP ZATERDAG 27 DECEMBER
Wederom een gezellige dansavond in de nog in kerstsfeer uitgedoste “Skihut” skihut27-12-14
DJ Dé  draait die avond wederom muziek uit de jaren 80 t/m heden en natuurlijk vele verzoeknummers.
Wij gaan in een gezellige sfeer met vooral bezoekers die de lang vervlogen tijden hebben meegemaakt, door tot in de late / vroege uren.
Dit feest is iedere 4e zaterdag van de maand en heeft geen associatie met andere feesten die op nader genoemde locatie worden gehouden.
Locatie   : Uitgaanscentrum Woerden (Skihut), Houttuinlaan 1 (naast het station)
Aanvang : Vanaf 20.30 uur
Entree    : Kassa € 6,00   vvk  € 5,00
Zie ook www.rc-productions.nl

Met een grote groep vrijwilligers is onder leiding van de beeldhouwster Gaëtane Scholten, op het terrein van Arte Ateliers te Kamerik, de Koe van Woerden tot 'leven' gebracht.
Zaterdag 13 december 2014 is de onthulling van DE KOE VAN WOERDEN.
Rond 15.15 uur gaat een feestelijke en muzikale optocht vanaf het kerkplein richting de bibliotheek waar om 15.30 uur de officiële onthulling plaatsheeft door burgemeester Molkenboer, burgemeester van Woerden.
De stichting Koe voor Woerden nodigt u van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

U heeft na de onthulling ook de gelegenheid de KO-E-xpositie in "De Bibliotheek" te bekijken.
Deze expositie belicht het belang en de geschiedenis van de Koe in onze regio, laat de historie van de koeienmarkt zien, vertelt hoe de "Koe van Woerden" tot stand kwam, compleet met een stop-motionfilm. Bovendien zijn er ook U91 handbeschilderde "Koe van Woerden" replica's te zien, beschilderd door leerlingen die deelnamen aan het succesvolle educatieve project van de KUVO.

Wij begroeten u graag op 13 december 2014 rond 15.15 uur op het Kerkplein.
De Stichting Koe voor Woerden

koevanwoerden

Expositie ‘Natuurlijke impressie en expressie’ in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten exposeert Zita van Noordenburg met haar kleurrijke schilderijen in acryl. De kenmerken van Zita’s werk zijn Kleur en Harmonie. De expositie is gratis te bezoeken van 1 december tot en met 4 januari 2015.Kunstwerk-expositie-december
Zeggingskracht
Zita van Noordenburg had altijd al liefde voor potlood en papier. Zij heeft 15 jaar raamschilderingen gemaakt voor scholen en in Utrecht veel stillevens met houtskool (LO -akte tekenen). Aan de Vrije Academie in Nunspeet ontstond de zeggingskracht van kleur op het doek. Zita kreeg lessen van Esther Bitter en haalde in 2009 het Certificaat schilderen met het thema ‘in beweging’ aan de VAN,  (Vrije Academie Nunspeet).
Schilderlessen
De laatste drie jaar geeft Zita cursussen schilderen met acrylverf. Tevens begeleidde zij teken- en schilderactiviteiten van mensen met een niet aangeboren hersenletsel, Stichting Siza genaamd, in Apeldoorn. De kunstenares woont in Epe en heeft atelier aan huis.
Kinderworkshop
Zita van Noordenburg houdt op 13 december een schilderworkshop voor kinderen. Het onderwerp is ‘Verstop je dier in het riet’. De kinderen mogen zelf bepalen welk dier het wordt, een fantasiebeest is wellicht nog leuker. De workshop is van 14.00 – 16.00 uur in het Bezoekerscentrum in Nieuwkoop. Kinderen van 6 tot 12 jaar mogen meedoen.
Wanneer, wat en waar?
Datum:       1 december tot en met 4 januari 2015. Op zaterdagmiddag 13 december geeft Zita van Noordenburg van 14.00-16.00 uur een workshop schilderen voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Tevens is zij op zondagmiddag 7 en 21 december aanwezig om haar werk toe te lichten.
Toegang:      Gratis
Adres:    Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116, 2421BC in Nieuwkoop

Sfeervolle mini Kerstmarkt Zaterdag 13 december Van 10.00 tot 15.00 uur Middenweg 9 - Georganiseerd door Activiteitencentrum Zegveld en Anne's Bloem

* Anne's Bloem met mooie kerststukjes en cadeau-artikelen.
* Coöp Bremmer zal voor de Coop overheerlijke oliebollen en/of appelflappen bakken
* Sylvia Uittenbogaard met een gevarieerd aanbod van geschenkenpakketjes.
* Viola met kerstboompjes ed.
* De Notenschuur met noten en zuidvruchten, lekker gezond.
* Diana Sangers met zelfgemaakte haarclipjes.
* Louise v/d Linden met geboorte geschenken in kerstsfeer.

* Conny P&cht met ambachtelijk gemaakte stoofpeertjesrappelcompote in cadeauverpakking.
* Habbe Jansen borduurstudio met geborduurde kerst accessoires.

* De Blauwe Meije met zelfgebakken ambachtelijke koek, appeltaart en warme chocolademelk.
* Thomashuis Nieuwerbrug verwarmt u met heerlijke hotdogs.
* Activiteitencentrum Zegveld met een uniek aanbod van keramiek, in kerst-stijl, allerlei handgemaakte creatieve cadeaus, vogel/pindastokken en nog veel meer unieke producten. Er is een mooie sieradenlijn van Stichting For Life met een groot assortiment armbanden, gemaakt door vrouwen in Kenia.
* Bart de Kerstman is er met zijn zelfgemaakt draaiorgel met gezellige kerstmuziek.

Vrijdag 28 november ondertekent wethouder Trudy Veninga, gemeente Nieuwkoop, een overeenkomst voor een heus strandpaviljoen. Het betreft het te ontwikkelen horecapaviljoen in het recreatiegebied Meijepark in Nieuwkoop. Met deze ondertekening wordt horecapaviljoen Strand Zomer een feit. Eigenaar Han Bruinink: “We hebben ontzettend veel zin om met het horecapaviljoen onze gasten het vakantiegevoel te geven op deze unieke prachtige plek aan het strand van Nieuwkoop.”

Het paviljoen in het Meijepark is seizoensgebonden. Dit betekent dat het paviljoen in maart / april wordt opgebouwd en vanaf 1 oktober weer wordt afgebroken. Fietsers, wandelaars en strandbezoekers kunnen in het paviljoen een lunch of diner nuttigen. ‘Natuurlijk met zoveel mogelijk echt Nieuwkoopse producten op het menu!,’ aldus Bruinink Ook vanaf het water is het paviljoen straks bereikbaar. Voor boten komen er aantal aanlegplaatsen bij het strand.

U bent van harte welkom bij deze ondertekening op locatie aanwezig te zijn. Na de ondertekening heeft u alle gelegenheid om vragen te stellen aan de exploitanten en de gemeente. Bovendien krijgt u na de ondertekening alvast een klein tipje van de sluier van de menukaart van Strand Zomer en kunt u als eerste zien hoe het paviljoen eruit gaat zien...

Informatie
Wanneer: 28 november
Hoe laat : 16.00 uur
Waar     : Meijepad 4 (nabij zandstrand Meijepark), Nieuwkoop*
* U kunt hier niet parkeren. U kunt uw auto parkeren in Nieuwkoop op het parkeerterrein bij Zuideinde 44c. Het Meijepad begint aan het Zuideinde tegenover nr. 89. Daarvandaan is het een kleine 10 minuten lopen naar de locatie. De locatie is ook met de fiets bereikbaar via het Meijepad.
In verband met de catering horen we graag of u bij de ondertekening aanwezig kunt zijn. Dit kunt u laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

'Schilderen met het brein' expositie:  Pieter Adriaans
Galerie  Buitenplaats De Blauwe MeijeBlauweMeije
Prof.dr. Pieter Adriaans: hoogleraar technologie, kunstenaar en succesvol innovatief ondernemer is de:  “Da Vinci van deze tijd”
Zijn oeuvre van 50 jaar levenswerk en presentatie over de werking van het creatieve brein: Brains versus Talent in Buitenplaats De Blauwe Meije is eenmalig.
30 november vanaf 15.00 uur inloop.
De galerie is op zaterdag en zondag van 12.00 t/m 17.00 uur open.
(expositie loopt tot eind december)
Kom zondagmiddag bij deze unieke meeting en presentatie.
Geef u op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  zie ook www.deblauwemeije.nl
Elk weekeind  is de Galerie open van 12.00 tot 17.00 uur.

GoedeDoelenDag2014

Disco22november