Zo voor de feestdagen uit is het winkeltje van het Activiteitencentrum op twee zaterdagen extra geopend! Voor diegene die doordeweeks binnen de huidige openingstijden niet in de gelegenheid zijn om in het creatieve winkeltje rond te neuzen, kan dit nu op zaterdag 15 en 22 december tussen 10:00 - 14:00 uur. 

Ook zal er op die dagen voor het Activiteitencentrum een kraam staan met kunst gemaakt door de kunstenaars van Atelier de Schuur, leuke kersthebbedingetjes gemaakt door deelnemers van het Activiteitencentrum en we verkopen winterse happen en lekkernijen! Denk aan: soep, kerst appeltaarten en meer!

We hopen jullie dan te zien!

Via Bibliotheek Zegveld heeft u toegang tot meer boeken dan er in de Bibliotheek passen, namelijk tot de gehele collectie van Bibliotheek Het Groene Hart. En dat zijn zo’n 70.000 boeken.
Met een standaard- of plusabonnement kunt u boeken uit de gehele collectie gratis online reserveren en vervolgens ophalen in Bibliotheek Zegveld. Voor jeugdleden is dit natuurlijk ook gratis.
Laat u zich liever inspireren door kasten vol boeken? De collectie rouleert zodat u wekelijks tientallen andere titels in Bibliotheek Zegveld kunt vinden.


Bibliotheek Zegveld is gesloten 21 december tot en met 1 januari. Praktische zaken als betalen, reserveren en verlengen kunt u online regelen via MijnMenu en uiteraard bent u ook welkom aan de balie in Bibliotheek Woerden.

De hele dag de beste hits uit 1965 t/m 1974

Vrijdag 16 november kunt u bij RPL FM de hele dag helemaal terug naar de roerige jaren 60 en 70.
Het is weer Oldtimersday, met veel muziek van vinyl, nieuwsberichten, lokale weetjes en oude radiofragmenten van de zeezenders, zoals Radio Veronica, Radio Caroline, Radio Noordzee en Radio London.
Op zaterdag 27 juli 1974 heeft Veronica de 500ste aflevering van de Top 40 uitgezonden. Deze 500 hitparades zijn verwerkt tot een Top 1000, waaruit wij de muziek van RPL Oldtimersday hebben gekozen.
De beste hits uit 1965 tot en met 1974 worden gedraaid, aangevuld met weetjes en anecdotes uit die tijd. 12 Uur lang kunt u van 8.00 tot 20.00 uur luisteren naar de fraaie muziek van toen!
De presentatie is in handen van Lambert Reijns, Henk Schellevis en Mees Weststrate. Kees Kok verzorgt de techniek en Wardit van Daalen is in de Woerdense nieuwsarchieven van eind jaren 60, begin jaren 70 gedoken.
Via de kabel op 101.9 MHz, in de ether op 107.1 FM en via internet: www.rplwoerden.nl

Op D.V. zaterdag 17 november zal de jaarlijkse Goede Doelen Dag gehouden worden. Een gezellige herfstfair, waarvan de opbrengst bestemd is voor diverse goede doelen.goededoelendag18 1

“De Voorhof” staat dan vol met kramen waar diverse standhouders leuke en unieke cadeau- en gebruiksartikelen aanbieden. Maar er zijn ook allerlei lekkere artikelen, zoals oliebollen, stroopwafels, fruit, vruchtensappen, salades, noten, eigengemaakte yoghurt en smoort, stoofpeertjes en zoete appeltjes, advocaat, snoep en niet te vergeten eigengebakken cakes en taarten.

We maken er dit jaar weer een wedstrijd van en zijn benieuwd welke Zegvelder de lekkerste taart kan bakken? Een deskundige jury zal de ingeleverde taarten keuren, bij de opening van de dag zal de winnaar bekend gemaakt worden en van alle ingeleverde taarten zullen punten gesneden worden en bij de koffie verkocht worden t.b.v. het goede doel. Wilt u meedoen, breng uw baksel dan vrijdag vóór 20.00 uur in De Voorhof.

Tijdens de Goede Doelen Dag kunt u meedoen aan korte workshops handlettering, een mooie kans om dit te leren onder enthousiaste leiding van Kristie Rijneveld van Show His Word.

Daarnaast zijn er voor jong en oud diverse spelletjes, waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Kortom voor elk wat wils. Kom gezellig bij ons 'winkelen' of koffie drinken met wat lekkers erbij. Tussen de middag staan er diverse soorten soep, broodjes en pannenkoeken voor u klaar. Tijdens het winkelen, ontfermen onze autowassers zich over uw auto.

U bent van harte welkom tussen 9.30 en 14.00 uur in 'De Voorhof'.

 

Verboden voor doetjes!bikkelvaartocht

In het najaar komt de natuur tot rust. Bomen worden kaal en struiken verliezen hun bladeren. De natuur trekt zich, net als sommige mensen, terug. Maar ben jij juist zo’n bikkel die het héérlijk vindt om er in het najaar op uit te trekken? Geef je dan op voor een gecombineerde vaar- en wandeltocht in en om de Nieuwkoopse Plassen. De boswachters van Natuurmonumenten nemen je mee op dit avontuur. Ze laten je onder meer zien welke vogels het najaar op de plassen doorbrengen. Om even op te warmen gaan we halverwege de boottocht aan land voor een korte wandeling. Daar bakken we onder het genot van een beker warme chocolademelk, een broodje boven het vuur. Interesse? Bikkel dan met ons mee!

Lees meer...

Om de week, in de oneven weken, wordt er op dinsdagmiddag op verzoek voorgelezen in Bibliotheek Zegveld. Er is geen vast voorleesmoment op de middag. Tussen 14.00 en 17.00 uur bent u welkom met uw kleintje(s). U kunt bij één van de medewerkers aangeven dat u voor het voorlezen komt.
Gratis

In het kerkje Onze Lieve Vrouw Geboorte aan De Meije bevindt zich een bijzonder historisch monument, een Maarschalkerweerd orgel.afbeelding orgel Dit instrument is in 1896 vervaardigd door de Utrechtse orgelmaker Michael Maarschalkerweerd (1838-1915).  Het orgel werd gebouwd volgens de tekeningen en technische aanleg van het vorige, door brand verwoeste orgel uit 1887, en is daarom in technisch opzicht ouder dan het bouwjaar doet vermoeden. Het orgel is in de loop der jaren vrijwel ongewijzigd gebleven en zodoende een zeldzaam en fraai voorbeeld van de kleinere instrumenten van de firma Maarschalkerweerd uit de late negentiende eeuw.
De echte kenners zeggen zelfs dat dit exemplaar mooier en warmer is qua klank dat het Maarschalkerweerd orgel dat in het Amsterdams concertgebouw staat.

Lees meer...

Op 17 november a.s. wordt in de Milandhof een pub quiz georganiseerd.
Bewoners van Zegveld, in de leeftijd van 15 tot 23 jaar, worden van harte uitgenodigd.

We beginnen om 19.00 uur en stoppen om uiterlijk 20.30 uur.
Je bent vanaf 18.30 uur welkom. Je kunt dan gratis genieten van een patatje en een snack. Dit om de honger te stillen van een middagje voetbal.

Natuurlijk kun je toffe prijzen winnen.
Iets voor jou? Kom en neem je vrienden of vriendinnen mee!

De pub quiz kent vier rondes. De eerste ronde gaat over muziek, de tweede ronde over alcohol en drugs, de derde ronde over sport en daarna volgt de finale ronde!
De quiz wordt gespeeld in de vorm van: Footpong, veldslag en drugsbaron, enz.
Daarnaast kun je vragen stellen en informatie krijgen over alcohol en drugs.

De pubquiz wordt georganiseerd door: Siveo, Gasterij de Milandhof, Dorpsplatform Zegveld, Buurtwerk en Zegveld zorgt.

verlichting

ZATERDAG 3 NOVEMBER 2018 GRATIS CONTROLE EN REPARATIE FIETSVERLICHTING BIJ STOOF TWEEWIELERS IN ZEGVELD

Rijwielhandelaar Stoof Tweewielers in Zegveld CONTROLEERT EN REPAREERT OP ZATERDAG 3 NOVEMBER A.S. GRATIS UW FIETSVERLICHTING. Alleen de materialen dient u te betalen. Het arbeidsloon wordt niet in rekening gebracht. In de week van maandag 5 tot en met zaterdag 10 november geeft Stoof Tweewielers 10% korting op reparatie- en materiaalkosten.
Als het langer donker is, is het belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht en geen goede reflectoren op de fiets is immers gevaarlijk en het laat andere weggebruikers schrikken. Bovendien kun je er een boete van  maximaal € 55,-- voor krijgen.
De fietsverlichtingsactie is een initiatief van Stoof Tweewielers in samenwerking met de gemeenten Nieuwkoop, Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem en in Zegveld en de Fietsersbond Alphen aan den Rijn e.o.
Verder is aan de scholen in de genoemde gemeenten gevraagd aandacht te besteden aan het belang van goed werkende fietsverlichting en van de juiste reflectiematerialen op de fiets.
De fietsverlichtingsactie in Zegveld is onderdeel van een regionale campagne fietsverlichting. Meer informatie over de regionale campagne en over fietsverlichting en reflectiematerialen vindt u op website van de fietsersbond Alphen aan den Rijn en omgeving www.fietsersbond.nl/alphenaandenrijn