Het heeft Zijne Majesteit, onze Koning, behaagd…….

Met deze woorden beëindigde burgemeester Victor Molkenboer op 12 november jl. zijn speech die hij richtte tot ‘onze’ Gerkla Gerritsen-van den Ham. Hij had de eer haar te vertellen dat zij door de koning was benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.dec gerkla
Gerkla heeft van alle voorbereidingen die leidde tot deze uitreiking helemaal niets meegekregen. In het kader van het 70-jarig bestaan van De Berichtgever vond ’s morgens tussen 10.00 en 12.00 uur de uitreiking van het boek ‘Terug in de tijd naar…’ plaats en daarna zou het team van de Berichtgever ergens gaan lunchen. Maar toen het zover was, werd haar verteld dat de lunch even uitgesteld was omdat haar een verrassing te wachten stond. Even later kwam de burgemeester met in zijn kielzog haar familie, vrienden en vertegenwoordigers van diverse instanties vanuit de Meijezaal (dit was het verzamelpunt) naar de Weidezaal, zo’n 45 man. Later zou Gerkla zeggen: “Ik stond te trillen op mijn benen”.
De burgemeester vertelde: “Ik ben hier vandaag om één van die mensen, wiens naam onlosmakelijk is verbonden met De Berichtgever in het zonnetje te zetten”. De Berichtgever is Gerkla met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan is zij door haar vader betrokken bij allerlei hand-en-span diensten. Zo hielp zij mee met het rondbrengen van De Berichtgever en het incasseren van de kwitanties bij de adverteerders. Toen in 1989 De Berichtgever een echt nieuwsblad werd, is Gerkla steeds meer gaan doen voor het blad. Na het overlijden van haar vader in 2003 was zij de aangewezen persoon om zijn rol over te nemen en heeft zij vanaf die tijd de eindverantwoording van De Berichtgever.

Lees meer...

START BOUW NIEUW KANTOORPAND BOLTON IN WOERDEN

Bolton, momenteel nog gevestigd aan de Nijverheidsbuurt in Zegveld, is dinsdag 18 oktober gestart met de bouw van een nieuw kantoor en werkplaats aan de Zegveldse Uitweg in Woerden. nov Bolton 01
Vanaf 1980 is bouw- en ontwikkelingsbedrijf Bolton reeds gehuisvest aan de Nijverheidsbuurt in Zegveld. Inmiddels is Bolton letterlijk en figuurlijk uit zijn jasje gegroeid. Na een aantal maanden van intensieve voorbereiding is dinsdag 18 oktober de start van de bouw van het nieuwe kantoorpand van Bolton gemarkeerd door de burgemeester van Woerden, de heer V. Molkenboer. Door de onthulling van de afbeelding van het nieuwe kantoorpand wordt de start vorm gegeven. De kinderen van Peter Bol en Arjan Ton, de huidige directie en eigenaren van Bolton, geven deze officiële handeling van de burgemeester een feestelijk tintje met confettishooters. De medewerkers en genodigden hebben vervolgens geproost op de toekomst van Bolton.  

Lees meer...

oktober zegveldsmaakt

Zegveld Smaakt naar Meer wederom geslaagd

De vijfde editie van Zegveld Smaakt naar Meer is wederom geslaagd. Het weer was prachtig, één bui mocht de pret niet drukken. De samenstelling van de deelnemers wijzigde nog op het laatste moment. Zo konden Ad Brak Catering en De Blauwe Meije er dit jaar niet bij zijn. Eetcafé De Halve Maan daarentegen was wel van de partij, zij verrasten ons met heerlijke pindasoep en een boerenstoofpotje. Daarnaast waren er nog heerlijke gerechten te proeven zoals stoofpotjes met vis, of een vegetarische variant, een langzaam gegaarde kalfsmuis of een culinaire hamburger. Natuurlijk ontbraken de broodjes beenham ook niet op het evenement. Voor de kinderen was er ook genoeg te doen zo konden ze bij Speeltuinvereniging Robbedoes, pannenkoeken versieren, snoepkettingen rijgen of een suikerspin kopen. DJ Lars zorgde voor de muzikale invulling van deze avond.

Lees meer...

‘De Meijerie’ was weer een feest! (een ingekomen bericht)september meijerie

Op zaterdag 3 september 2016 was de tweede editie van De Meijerie. Het was een prachtige dag met veel bezoekers uit De Meije en Zegveld. De zon scheen, het terras was vol, de kramen werden goed bezocht en er werd flink gekocht. Voor jong en oud was er voor elk wat wils. Een groot succes was ook het kinderarrangement, waar zo’n vijfenzeventig kinderen aan mee hebben gedaan. Na de loterij werd er flink gesmikkeld van de barbecue en kon iedereen genieten van de zang en entertainment verzorgd door Peter-Skip Raadsen.

De zusjes Kate en Fay de Jong uit Zegveld waren de winnaars van het kruiwagenhangen bij de jeugd (Kate in de categorie 4-8 jaar en Fay in de categorie 9-12 jaar) Joke Bos uit de Meije en Miguel van Dam uit Zegveld waren de beste dame en heer.
Als organisatie kunnen wij niet anders zeggen dan dat het een enorm geslaagde dag is geweest. Wij zien dan ook uit naar de volgende editie van ‘De Meijerie’. Deze zal op zaterdag 2 september 2017 plaats vinden.  ‘Like' ons op facebook en blijft op de hoogte van alle ontwikkelingen. Tot volgend jaar!

Lees meer...

Zegvelds Koninklijk Trio

mei Anneke Graman

Traditiegetrouw is de dag voor Koningsdag de dag waarop Koninklijke Onderscheidingen worden uitgereikt aan mensen die veel voor de samenleving doen en hebben betekend. Drie Zegvelders werden, voor hen volkomen onverwacht, in het zonnetje gezet.

Lees meer...

Nieuwe uniformen voor KNA en Mees van Elk gehuldigd, een ingekomen bericht

apr kna1

In De Berichtgever van maart heeft Muziekvereniging Kunst Na Arbeid aangekondigd dat op zaterdagavond 9 april jl. tijdens het jaarconcert in de Milandhof de nieuwe tenues gepresenteerd zullen worden. Bij aanvang van het concert presenteerden alle leden van de drumband en de fanfare zich dan ook in de nieuwe tenues. Het publiek waardeerde het nieuwe tenue met luid applaus. Na de openingsintrada door de Mallet en Percussie Band van KNA werd het publiek getrakteerd op een afwisselend programma van alle muzikale disciplines van KNA. Na afloop hield de heer Kwakkenbos van de sponsor het Rabo Dichtbijfonds een toespraak en wenste de muziekvereniging heel veel plezier met de nieuwe tenues.

Lees meer...

Oprichtingsvergadering Zegveld Zorgt trekt veel belangstellingmrt ZegveldZorgt

Op dinsdag 16 februari jl. is de oprichtingsvergadering van zorgcoöperatie Zegveld Zorgt gehouden. De avond is georganiseerd door de werkgroep Zorg van het Dorpsplatform Zegveld. Een grote meerderheid van de aanwezigen stemde in met het voorstel tot oprichting van de zorgcoöperatie. Daarmee is een belangrijke stap gezet.

Vorig jaar april heeft de werkgroep Zorg een openbare vergadering gehouden om uitleg te geven over de plannen voor het oprichten van een zorgcoöperatie. Toen waren zo’n 150 inwoners naar Gasterij De Milandhof gekomen. Nu waren 170 inwoners aanwezig bij de oprichtingsvergadering. Het is duidelijk dat het onderwerp kan rekenen op een onverminderde belangstelling bij de dorpsbewoners.

Lees meer...

Droomdekentjes van Stichting De Regenboogboomfeb droomdekentjes

Stichting De Regenboogboom is er voor kinderen en hun ouders, die om wat voor reden dan ook plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen.
Het is de droom van Stichting Regenboogboom en haar medewerkers alle kinderen van de wereld te laten schitteren en te laten ervaren dat ze van binnen de kracht en de moed hebben om alle uitdagingen aan te kunnen.

Lees meer...

70 jaarVerrassingen op bijeenkomst Siveojan Siveo Rikkert Versluis

De nieuwbakken voorzitter Eric van den Hoeven zorgde op de nieuwjaarsbijeenkomst van Siveo voor enkele verrassingen. In zijn speech legde hij nadrukkelijk het accent op het keur aan vrijwilligers dat het geel-blauwe cluppie zo knap draaiende houdt. Een 2-tal illustere leden sprongen er dit keer echt uit. In de sfeervolle kantine op de Beemd werd alleskunner en allesdoener Jan van Amerongen benoemd tot Lid van Verdienste. Hij is al tientallen jaren bezig met van alles op en rond het veld, met de laatste jaren het accent voor het reilen en zeilen in de kantine. Daarnaast werd de onlangs afgetreden voorzitter Rikkert Versluis onder luid applaus benoemd tot Erelid. Rikkert heeft na een periode als secretaris gedurende 9 pittige jaren op voortreffelijke wijze - onder soms moeilijke omstandigheden - de scepter gezwaaid over Siveo. Voor een verrassing zorgde ook nog de Zegveldse supermarkt Coop Compact. Bart Bremmer overhandigde een mooie cheque voor de Zegveldse jeugd.

Lees meer...