dec Molenweg2

De medewerkers van De Berichtgever wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar.

Kerstconcert in de O.L.V. Geboortekerk in de Meije. (Een ingekomen bericht)

Op 18 december bent u allen uitgenodigd om mee te zingen en te luisteren naar zangvereniging “De Lofstem” o.l.v. Pia Schütz.
Op het programma staan ook een aantal samenzangliederen en enkele sololiederen, gezongen door Francis van Tricht, Jeannette de Groot, Petra Beukers en Pia Schütz.
Verder werken de volgende musici mee:
Debora Brak tenor – saxofoon. Renata Groen trompet – bugel.
Marjolijn van Leeuwen – fluit. Ellie Muis bariton – saxofoon. Theo Griekspoor piano - orgel
Pastor Janneke Stam, pastoraal werker parochie Pax Christi zal de schriftlezing verzorgen.
De avond begint om 19.30 uur.
Een echte Kerstzangavond, waarop u hartelijk welkom bent.
De toegang is vrij, er wordt wel een collecte gehouden voor de onkosten.

Lees meer...

Elske winnaar voorleeswedstrijd Jorainov Elske Kuier

Het was 10 oktober zweten op de Jorai school. Dit keer niet voor de kinderen, maar wel voor de juryleden Lidi Beukers, Nico Eikelenboom en Gert Ton. Zij hadden de zware taak om de voorleeswedstrijd te beoordelen. De nationale voorleeswedstrijd vindt dit schooljaar 2017 -2018 voor de vijfentwintigste keer plaats! De beste reden om mee te doen aan De Nationale Voorleeswedstrijd is dat het project kinderen motiveert te lezen en hun enthousiasme voor kinderen jeugdboeken aanwakkert. kinderen leren veel van elkaar tijdens de voorleeswedstrijd. Het wedstrijdelement helpt daarbij een handje. Het mooie kinderboekenaanbod om uit te kiezen, het grote aantal deelnemers, de plezierige spanning, de enthousiaste supporters en de media-aandacht maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. Dit is ook de reden dat de Jorai school mee doet aan de wedstrijd.

Lees meer...

Nienke Gorter neemt eigen bundel in ontvangstokt nienke 02

Zaterdag 9 september jl. reikte burgemeester Victor Molkenboer het eerste exemplaar van de dichtbundel ‘Woerdens Weelde’ uit. Deze bundel bestaat uit 25 gedichten geschreven door Nienke Gorter in de tijd dat zij stadsdichter van Woerden was.
Nienke vertelt dat ze in die periode zo’n 33 gedichten heeft geschreven. Een aantal gedichten daarvan had betrekking op Zegveld. ‘Zegveld is de plaats waar ik woon, waar ik van houd. Het is mooi om dat in woorden te vangen en over te brengen naar anderen’.
Zo is ook het gedicht ‘versiervogel’, waarin Nienke vertelt over de ooievaarspoep op de Zegveldse straten, opgenomen in de bundel. Bijzonder is dat ze met dit gedicht door de sollicitatieronde voor stadsdichter kwam.

Lees meer...

Een zonnige 3e editie van De Meijerie (een ingekomen bericht)sep Meijerie

Zaterdag 2 september jl. was alweer de 3e editie van De Meijerie. Het zonnetje scheen heerlijk en om 15.00 uur stroomde het Meijerie-terrein vol. De kramen waren weer flink gevuld, de kinderen hadden weer allerlei producten gemaakt waar ze trots op konden zijn. Gelukkig vonden onze bezoekers dat ook, want er werd goed verkocht. De kinderen vermaakten zich met de verschillende spellen, schminken, knutselen, het springkussen en natuurlijk het boomstamzagen. De volwassenen vulden het Meijerie-terras en genoten van een drankje met een heerlijk stuk zelfgemaakte taart of cake. Daarnaast was de geur van de BBQ niet te missen en werd er goed gegeten van de saté, broodjes hamburger en broodjes grilworst.
De muzikale begeleiding werd verzorgd door duo Metons en zanger Peter Skip-Raadsen praatte de Meijerie aan elkaar.
Bij de diverse loterijen zijn er weer veel prijzen weggegeven. Dit jaar waren de grootste geluksvogels; Corry Bunnik, zij ging er met de fiets vandoor. Fyke den Braber heeft de schaduwquilt gewonnen (Red. een schaduwquilt is een quilt waar de patroontjes hetzelfde zijn op het doek als op de grote achtergrond.) en Chantal Wansinck mocht zich gelukkig prijzen met de mooie steigerhouten bar-set. De foto-actie is gewonnen door Onno Lensinck.

Lees meer...

Spies & Spijs leukste restaurant

juni spiesenspijs

Afgelopen maand is restaurant Spies & Spijs gekozen tot het leukste restaurant van Woerden en daarmee winnaar van de Silver Award. Zij kregen bij deze verkiezing de meeste stemmen en het hoogste waarderingscijfers. Daarbij was Spies & Spijs ook genomineerd voor het leukste restaurant van de provincie Utrecht, waarvoor tien restaurants genomineerd waren. Op 12 juni jl. vond de bekendmaking plaats in Studio’s Aalsmeer. Helaas dit keer geen eerste prijs maar wel een prachtige zevende plaats. Bedrijfsleider Lauw Uittenbogaard van Gasterij De Milandhof is supertrots op het behaalde resultaat. Spies & Spijs kreeg het gemiddelde cijfer van een 9,08, waarbij 229 stemmen waren uitgebracht. Lauw vertelt: “Het cijfer is wel een cijfer van de gasten die geweest zijn. Daar ben ik erg blij mee, zeker omdat we net een jaar bezig zijn. Daarnaast is het leuk voor het hele team, dat ontzettend goed hun best doet. We willen hier in de regio onderscheidend zijn. En dat lukt goed, want de gasten komen overal vandaan, uit Amsterdam, Zoetermeer, Den Haag, je kunt het zo gek niet bedenken. We hebben zelfs Brazilianen te eten gehad. Ze vonden het helemaal geweldig en gaven bij vertrek een flinke fooi”. Daarnaast wachtte er in Aalsmeer nog een verrassing. Landelijk werden er drie Awards uitgereikt in de categorie creativiteit. Hierbij werd Spies & Spijs één van de drie winnaars van de Creativiteit Award. De Berichtgever feliciteert Lauw Uittenbogaard en zijn team van harte met de twee behaalde Awards en wenst hen veel succes met het restaurant Spies & Spijs.

Lees meer...

Brandweer Zegveld 80 jaarmei brandweer03

Brand, Brand, Brand, zo werd er tachtig jaar geleden gecommuniceerd als er brand in het dorp was. Dan kwamen de brandweermannen met emmers aangerend en gingen naar de brand toe. Dat gaat nu wel even anders. Als er een melding binnenkomt zitten de mannen met ongeveer drieënhalve minuut in de wagen op weg naar het incident. De TomTom heeft direct het adres van het incident aan en via een I-Pad in de wagen kan er nog aanvullende informatie worden opgezocht. Dit kan bijvoorbeeld informatie betreffen over een bepaalde auto. Mocht er iemand bekneld zitten in een auto, kan aan de hand van het kenteken de technische specificaties van de auto opgevraagd worden. Dit is belangrijk om te weten waar er in de carrosserie geknipt kan worden, omdat er tegenwoordig overal airbags in auto’s zitten, kan er niet ‘zomaar’ geknipt worden. Als er een airbag of een leiding van een airbag wordt ‘doorgeknipt’ geeft dit een enorme knal en bovendien komt er een gas vrij, er dat is niet de bedoeling.

Lees meer...

Ja-knikkers in Zegveld?? 1 APRIL!!!apr jaknikker04

apr jaknikker03Vele Zegvelders hadden het al begrepen. Ja-knikkers in Zegveld, dus niet. Dat moet een 1 april grap zijn. Dat was het dus ook. Toch zijn diverse Zegvelders er, zoals dat heet, ingestonken.
Het idee kwam bij Wout Verweij van de Broekerweg vandaan. In samenwerking met de Berichtgever is het idee verder uitgevoerd. Wout heeft van diverse onderdelen die hij in de schuur had liggen, een machine in elkaar gezet die leek op een ‘ja-knikker’. En de ‘ja-knikker’ leek nog te werken ook. Wout heeft er ontzettend veel plezier aan beleefd. Buurvrouw Els Maagdenburg zag de lol er wel van in en speelde het spel mee door te komen protesteren met een groot bord waarop stond: ‘Nee tegen de ja-knikkers’. Wout had zelfs aan de kleinste details gedacht, zo heette het bedrijf ZAM-oil, oftewel Zegveldse Aardolie Maatschappij. Zelfs RTV Utrecht is opnames wezen maken. Dit filmpje is te zien op internet. Gaat u maar naar google en toets in: RTV Utrecht ja knikkers, en u kunt nog nagenieten van een ontzettend leuke 1 april grap. Wout bedankt!!

apr jaknikker01 apr jaknikker02

Lees meer...

Passage vierde jaarvergadering (een ingekomen bericht)

Op 14 februari jl. vierde ‘Passage’ Christelijke maatschappelijke-vrouwenbeweging afd. Zegveld haar 67e jaarvergadering. Het was een feestelijke avond.mrt Passage
Dit jaar waren er twee jubilarissen, mw. Jannie de Kruijf-Westeneng 25 jaar lid en mw. Marry van Dam-de Zeeuw 40 jaar lid. Zij kregen bloemen met een attentie als aandenken en werden door de leden en gasten toegezongen met een aangepast ‘Zegvelds volkslied’. Er werd ook afscheid genomen van bestuurslid mw. Aly Verburg-Verhoef. Zij was zes jaar lang actief in het bestuur.
Uitgenodigd voor deze avond was mw. Joke Kraal, die een lezing gaf over ‘aderlaten en haarlemmerolie’. Wat heeft men veel ontdekt in de gezondheidszorg door de afgelopen eeuwen heen en nog steeds komt men daarin verder en worden nieuwe methodes en nieuwe medicijnen ontdekt. Ook van het menselijk lichaam zelf komt men steeds meer te weten. Mw. Kraal, die ook stadsgids in Gouda is en rondleidingen geeft in de Sint Jan aldaar, vertelde in vogelvlucht o.a. van het aderlaten en gebruik van haarlemmerolie, welke beiden nog steeds gebruikt worden.  
Gasten zijn altijd welkom om een vergadering bij te wonen, u bent van harte uitgenodigd voor een ontmoeting.

Lees meer...

Rondje Zegveld,
de hardloopwedstrijd voor het goede doel!

feb RondjeZegveldHet Rondje Zegveld wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en zal plaatsvinden op 1 april 2017. Iedereen die mee wil doen met deze hardloopwedstrijd kan zich tot 15 minuten voor aanvang inschrijven. De afstanden zijn variërend van 1,5 tot 10 kilometer. De rondes lopen door de bebouwde kom van Zegveld en het buitengebied. De start is aan de Middenweg nr. 2 tussen Gasterij De Milandhof en supermarkt Coop. De finish wordt middels elektronische tijdswaarneming vastgelegd. De prijsuitreiking is per categorie voor de drie snelste heren/dames en de snelste Zegvelder/Zegveldse.
Er zijn drie afstanden:

Kidsrun 1,5 km, start om 13.30 uur en is gratis
5km, start om 14.00 uur en de kosten zijn € 3,00
10km, start om 14.10 uur en de kosten zijn € 5,00


Met uw deelname steunt u dit jaar de actie van Bart Bremmer om in totaal € 10.000,00 aan sponsorgelden te verzamelen voor de organisatie Compassion, een internationale christelijke organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking, onder andere door het financieel laten adopteren van kinderen en studenten in ontwikkelingslanden. In de periode van 12 tot en met 21 mei 2017 zal Bart Bremmer als één van de ongeveer 80 deelnemers van de Muskathlon Oeganda 42 kilometer rennen en daarbij deze € 10.000,00 aan sponsorgelden inbrengen.
Wilt u meer informatie kijkt u dan op www.rondjezegveld.nl  of op facebook.nl/rondjezegveld
Parkeren is mogelijk achter Gasterij De Milandhof waarbij verkeersregelaars zullen assisteren.

Lees meer...

Interview met Klaas van Elk van Onderling Verzekerd, voorheen Onderlinge Zegveld & Omstreken U.A.

jan Personeel ZegveldSinds 1 december 1991 is Klaas van Elk werkzaam bij Onderlinge Verzekeringsmaatschappij gevestigd te Zegveld en een snelle rekenaar concludeert dan ook dat Klaas onlangs zijn 25-jarig jubileum vierde. Klaas vertelt: “Ik werkte vóór 1991 bij de spoorwegen op het schaderegelingsbureau en heb gesolliciteerd naar de functie van ‘assurantie adviseur/administrateur’ naar aanleiding van de door de Onderlinge geplaatste advertentie in de Woerdense Courant. Mijn voorganger, de heer Van der Wind had in die jaren kantoor aan huis aan de Milandweg nummer 30. De Onderlinge is in 1990 verhuisd naar De Milandhof - in de ruimte van de voormalige gemeentesecretarie - en ben ik op 1 december 1991 begonnen als eerste werknemer in loondienst van Onderlinge Zegveld & Omstreken. De heer Van der Wind is kort na mijn indiensttreding met zijn werkzaamheden gestopt. Als enige werknemer van deze Onderlinge waren mijn taken zeer divers zoals boekhouding, polisadministratie, schadebehandeling, acquisitie, klantbezoek en natuurlijk de contacten met het bestuur van de Onderlinge”.

Lees meer...