Prijzen voor Henkido

Zegveld - Bijna 1000 deelnemers uit 17 landen, zoals India, Jordanië, Mongolië, Oekraïne, Litouwen, Estland, Rusland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Hongarije, Italië, Polen, Schotland, Zwitserland en Nederland deden er mee aan het Dutch Open Sambo, Karate en Judo.

Lees meer...

Sluiten school 'onomkeerbaar'

Leerkrachten hebben al andere banen aangenomen en leerlingen zijn ingeschreven op andere scholen. Daarmee is de sluiting van openbare basisschool De Pionier volgens directeur Gijsbert Buijs 'onomkeerbaar'.

Lees meer...

BESTE PAPA VAN PROVINCIEpapa

WOERDEN/ZEGVELD - Zegvelder Marcel Uittenbogaard is verkozen tot de Beste Papa van de provincie Utrecht. Dit in het kader van een door drogisterijketen Kruidvat georganiseerde verkiezing.Hij gaat nu op voor de titel Beste Papa van Nederland.

Uittenbogaard, in gezelschap van vrouw en kinderen kreeg woensdag bij de Kruidvatwinkel in de Voorstraat een oorkonde en als cadeau een scheerapparaat. Hij werd verkozen uit de honderden vaders die door hun kind(eren) en/of partner werden genomineerd.De Zegvelder werd genomineerd door zijn dochter omdat hij haar altijd aan het lachen maakt en de mooiste verhalen kan voorlezen.

HELP ONZE PAPA (Marcel Uittenbogaard) OM TE WINNEN!
STEM OP DE PROVINCIE UTRECHT OP DE WEBSITE
WWW.KRUIDVAT.NL/BESTEPAPA
Als onze papa de meeste stemmen krijgt wordt hij gekozen tot “Beste papa van Nederland”!
Hoe meer stemmen, hoe meer kans!
Bedankt! Groeten, Duncan en Kimberley Uittenbogaard

bron: www.deweekkrant.nl en Woerdense Courant  

Lees meer...

Toch drie groepen

Meije/Zegveld- Na de zomervakantie start de Milandschool in De Meije met een peuter-kleutergroep. Hierdoor kan de school toch drie groepen houden. Aanvankelijk was het plan om het aantal terug te brengen naar twee.

Dit initiatief is het resultaat van intensief overleg tussen de gemeente Bodegraven en het schoolbestuur van de Milandschool "De Groeiling" over mogelijkheden om de laatste school in de Meije te versterken. Kindercentra Midden Nederland Kind & Co is nu aangeschoven en start in augustus, samen met de Milandschool, een peuterkleutergroep op. Door deze samenwerking wordt het haalbaar ook in het cursusjaar 2010-2011 met drie groepen op de school te blijven werken. Vorige maand trokken ouders aan de bel toen dreigde dat één van de huidige drie groepen verdween als gevolg van een krimpend aantal leerlingen. Omdat in Zegveld basisschool 'de Pionier' (voorheen 'de Waldhoorri) de deuren heeft gesloten, vreesden de ouders eenzelfde lot voor deze school aan de Meije. Het wijkteam De Meije is blij met de oplossing, omdat de school ook een belangrijke sociale functie vervult in de buurtschap en ook de Bodegraafse onderwijswethouder Vroomen toont zich enthousiast.

Lees meer...

Proef met gemalen steen als kunstmest

ZEGVELD - In Zegveld loopt momenteel een proef met gemalen steen en olivijn als vervanger van kunstmest. De proef duurt tot juni volgend jaar. De provincie Utrecht en de onderzoekbureaus Nova Saxum en Altera verwachten dat de proef bijdraagt aan een duurzame landbouw. Getest wordt onder meer of de toepassing van de mineralen (ook wel silicaten genoemd) leidt tot minder CO2 uitstoot en of planten de voedingsstoffen beter opnemen.
De proef wordt uitgevoerd op een strook land van veehouder Voorend aan de Meije. Daar liggen 21 stroken die op zeven verschillende manieren worden bemest. Drie stroken met verschillende doses van het mineraal olivijn, een met steenmeel, een blanco strook en twee met kunstmest. „De proef is belangrijk omdat de fosfatenvoorraad dreigt uit te putten. Daarnaast is voor de productie van kunstmest veel energie nodig," zegt Bram Hoogesteger van Nova Saxum.
Sjaak Voorend stelde zijn land beschikbaar. „Je ziet weinig verschil. Het is ook moeilijk te vergelijken. De weilanden eromheen worden anders gebruikt."

Bron: AD Woerden 30 juli 2010

Lees meer...

Muziekavond in Zegveld

Zegveld - De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 2 oktober een muziekavond voor jong en oud in de Milandhof. De Tof Party Band verzorgt een wervelende show.

Lees meer...

Starterswoningen Zegveld: eindelijk

Zegveld- Na een lang en onzeker voorbereidingstraject is vorige week eindelijk de eerste paal de grond ingegaan voor de bouw van acht starterswoningen aan de Milandweg. Dit complex voor beginners op de woningmarkt is een initiatief van woningbouwstichting SWW.

Lees meer...

Een echte cockpit van hout

DE MEIJE - Nico Weesjes heeft een vliegtuig in zijn stal. Althans, een cockpit van een Boeing 737, geheel op ware grootte nagebouwd van, vooral, hout. Hij is er al anderhalf jaar mee bezig.

Lees meer...

Ook Zegveld niet vergeten door Sinterklaas

ZEGVELD - Na vele intochten elders in de regio was zaterdag dan eindelijk Zegveld aan de beurt. De Sint bezocht het dorp per koets, om vervolgens in de sporthal aan het Milandhof alle kinderen welkom te heten. „Elk jaar komen hier zo'n zevenhonderd kinderen en ouders naartoe," aldus Jolanda van Tol van speeltuinvereniging Robbedoes, die de organisatie op zich neemt. „Een hele happening." Natuurlijk konden ook dit jaar alle kinderen weer rekenen op een zakje snoep en een mandarijn. „De avond ervoor hebben we met alle vrijwilligers vijfhonderd zakjes klaargemaakt," legt Van Tol uit. Heel even leek het erop (dat het allemaal niet door zou kunnen gaan. „We kregen een paar dagen voor de intocht te horen dat Sinterklaas de griep had. Dat is in 27 jaar nog niet eerder gebeurd. Maar uiteraard hebben we daar wat op gevonden." Zegveld is met de intocht ruim een week voor pakjesavond de hekkensluiter in de regio. „We verdelen dat elk jaar. In Woerden komt hij eerst, dan in Kamerik en daarna in Zegveld." Traditiegetrouw stond ook de warme chocolademelk weer klaar.

Bron: AD Woerden 29 november 2010

Lees meer...

Verenigingenspel

Zegveld - De Culturele Stichting Zegveld organiseert op zaterdag 29 januari voor de 31e keer het Verenigingenspel in de Milandhof.
Vorig jaar namen 72 teams deel en dat betekende dat ruim 400 deelnemers van diverse verenigingen uit Zegveld en Woerden 380 denk en doevragen moesten oplossen. Ciska Klooster van CSZ heeft wederom gevarieerde vragen samengesteld. Een jury kijkt meteen de bijna 25 duizend antwoorden na, zodat de winnaar nog dezelfde avond bekend wordt. Vorig jaar was dat het team van het AKA Triatlonteam uit Woerden.
Opgeven kan tot en met 14 januari bij Ciska Klooster, tel 691122 en Jolanda van Tol 691650.
Of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Startershuizen : later door slechte ondergrond

De slechte ondergrond leidt tot vertraging in de bouw van startershuizen aan de Milandweg.

Op de lap grond bij het tenniscomplex stonden bomen en struiken. Het groen werd begin dit jaar weggehaald. Toen pas kon de aannemer de ondergrond echt goed onderzoeken. Nu blijkt de bodem nog veel slechter en slapper te zijn dan al was ingecalculeerd. Vermoed wordt dat er vroeger een sloot lag. Daarom moet de grond nu langduriger worden belast met een zand-pakket. In lagen komt er uiteindelijk 4 meter zand op te liggen. De daadwerkelijke bouw van de acht eenheden kan hierdoor pas na de zomervakantie beginnen. Gerekend was op het komende voorjaar. Geïnteresseerden kunnen al wel 23 maart in de Milandhof informatie vergaren. Alleen woningzoekenden die voor het eerst zelfstandig gaan wonen én sociaal voorrang, hebben, komen voor de woningen in aanmerking.

Bron: AD Woerden 22 februari 2010

Lees meer...

Debutant wint verenigingenspel

Zegveld - De dertigste editie van het Verenigingenspel is gewonnen door AKA Triathlonteam. Het team uit Woerden deed voor het eerst mee en behaalde 302 punten Gevolgd door de winnaar van vorig jaar het Kalsbeek College met 287 punten. Derde eindigde de winnaar van 2008 "De Vrolijke Borrelnootjes" met 279,5 punten De ruim vierhonderd afgevaardigden van een recordaantal van 72 verenigingen uit Woerden en Zegveld kregen, in de Milandhal, 380 gevarieerde vragen voorgeschoteld. Zoals het herkennen van eieren, kaas en veren, spieren, gezelschapspellen, Disney figuren, rampen met de juiste jaartallen, logo's en de Rode Draad, waarbij de deelnemers vragen uit de Woerdense Courant moesten opzoeken. Volgens organisator Ciska Klooster van de Culturele Stichting Zegveld is de lol terug te zien in de antwoorden. "Veel onderbroekenlol was er bij de vraag, waarbij verschillende soorten ondergoed benoemd moest worden. De vraag werd goed gemaakt, maar ook foute antwoorden zoals "tent zonder stokken" werd ingevuld Het kippenei wist iedereen wel te herkennen, met het struisvogelei wist men ook wel raad, maar met het donkergekleurde emoe-ei was het lastiger. We hebben van allerlei antwoorden zien langskomen; dinosaurus-ei, schijtlijster, krokodil, schildpad, pinguïn en zwarte zwaan" aldus Ciska.
"Niet alleen de reacties van de deelnemers zijn enthousiast, maar ook krijgen wij alle medewerking van ondernemers. Zo heeft Livera uit Woerden voor het ondergoed gezorgd en kregen we de veren van het Ooievaarsdorp en verzorgde Marleen van kaasboerderij De Groot voor de kaassoorten. Van Huisarts Quaak uit Zegveld mochten we wederom de barcode scanner lenen zodat na het nakijken van 26.600 vragen de punten voor de goede antwoorden snel ingevoerd konden worden en er na ruim een uur de uitslag bekend was" vertelt Ciska. De uitslag van het Verenigingenspel staat op: www.csz.zegveld.net

Lees meer...