Heeft uw organisatie activiteiten in de kerstperiode? Geef deze dan door aan Welzijn Woerden zodat ze opgenomen kunnen worden in de kerstagenda Kerst vier je samen.
Het gaat om activiteiten in de periode tussen maandag 12 december en zondag 8 januari.
Dit kunnen activiteiten voor ouderen zijn, maar zeker ook voor kinderen. We denken aan kerstvieringen, samen eten en samen bewegen, of een combinatie van deze.
De informatie die we van u nodig hebben:
• Titel van activiteit
• Naam Organisatie
• Korte omschrijving (zo kort mogelijk max 2 regels)
• Dag + Datum en Tijdstip
• Locatie en Adres
• Aanmelden + eventuele kosten (bij geen kosten niks vermelden)
• Eventueel: verwijzing naar website voor meer informatie
Voor aanmeldingen vragen en opmerkingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 0348-482621. De deadline voor aanmelden is 27 november.

Workshop Sumi e

In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is van 10 december tot en met 5 februari 2017 een bijzondere expositie van Oosterse inktschilderijen te zien. De werken zijn door kunstenares Martha Goedings gemaakt in Sumi-e stijl: een eeuwenoude techniek die zijn oorsprong vindt in China en Japan.

Sumi-e staat voor penseelschilderen met zwarte inkt op rijstpapier. Martha Goedings houdt zich er al jaren mee bezig. “Het lastige aan deze techniek is dat de inkt heel snel uitvloeit op het dunne rijstpapier. Daardoor moet een beeld direct ‘raak’ zijn.” Martha legt uit, dat het -anders dan in de Westerse cultuur - bij Sumi-e gaat om de kunst van het weglaten. De ‘leegte’ speelt een belangrijke rol. “Het enige doel is om een onderwerp, zoals een bloem, boom of vogel, met zo min mogelijke middelen te vangen.”

Lees meer...

goededoelendag

Betty BaasVanaf zaterdag 12 november tot en met 4 december exposeert Betty Baas in Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. In haar tentoonstelling van kleurrijke schilderijen is de Nieuwkoopse Otter te zien. Ook ander natuurschoon uit het Groene Hart komt aan bod, zoals vogels en bloemen.

Groene Hart Kunstprijs
Betty Baas begon acht jaar geleden met schilderen in het Inloophuis ‘Leven met kanker’ in Woerden, een ontmoetingsplaats voor mensen en hun naasten die te maken krijgen met kanker. Na dit debuut nam zij deel aan de atelierroute in Woerden en exposeerde ze in het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis. Ook deed Betty Baas vorig jaar mee aan de Groene Hart Kunstprijs (categorie Amateurs). Haar Nieuwkoopse Otter in rietkraag leverde een tweede plaats op bij de RABO Online Publieksprijs 2015.

Lees meer...

In rust houdt de slechtvalk zich op boven de wijzerplaat van de Martinuskerk in Noorden, waar hij heerlijk uit de wind zit te dutten. Maar als je de roofvogel eens in actie wilt zien, dan moet je naar de Groene Jonker gaan. In dit natuurgebied vlakbij de Nieuwkoopse Plassen jaagt hij met spectaculaire duikvluchten op de vogels die hier leven.Slechtvalk

Snelst vliegende roofvogel
“Want spectaculair zijn de duikvluchten van de slechtvalken! De slechtvalk is het allersnelste dier op aarde”, vertelt boswachter John Pietersen van Natuurmonumenten enthousiast. De Groene Jonker is een geschikt jachtgebied voor de slechtvalk. Boswachter John Pietersen: “De slechtvalk is dol op verschillende soorten vogels, en die zitten er in de Groene Jonker genoeg!” Heeft de roofvogel een prooi in zijn vizier? Dan maakt hij een enorme duikvlucht, waarbij hij wel snelheden van 200 tot 260 per uur kan bereiken. Boswachter John Pietersen: “Er zijn zelfs metingen bekend van tegen de 300 kilometer per uur. Ongelofelijk!”

Lees meer...

100-jarige

door Anneke Graman, namens de pastoraatsgroep
Het komt weinig voor, maar wij hebben op onze locatie een 100-jarige. Op 6 oktober jl. werd Mevr. Bets Mouris-Peek 100 jaar. Het hele huis was versierd en door familie en vrienden werd er een feestelijke dag van gemaakt. Zij trouwde in 1950. Zij en haar man Cor kregen zes kinderen, waarvan zoon Kees op zeer jonge leeftijd overleed en hun zoon Jan overleed in 2008 op 55-jarige leeftijd. Haar man Cor stierf na een langzaam afnemende gezondheid in 1989 op 77-jarige leeftijd.
Zij was altijd een trouwe kerkgangster en de laatste jaren wordt om de week de H. Communie door een wijkcontact-persoon bij haar gebracht, omdat haar gezondheid iets te wensen overlaat. Gelukkig bleef zij helder van geest en kan zij zich uitstekend vermaken met het lezen van de krant of het oplossen van een puzzel. Ook krijgt zij geregeld bezoek, waar zij met volle teugen van geniet. Dankbaar kijkt zij terug op een leven van veel vreugde en soms verdriet en ze geniet van iedere dag die haar nog gegeven wordt. Zij was tot op hoge leeftijd altijd heel vitaal. Dankzij de goede zorgen van haar dochters en de buren kan zij zelfstandig in haar huis op de Rondweg 54 blijven wonen. We wensen haar nog vele mooie momenten toe en Gods nabijheid als het eens wat minder gaat. En wij hopen dat ze nog een poos in goede gezondheid in ons midden mag blijven.

Lees meer...

Natuurmonumenten zet Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen komende week in 'de winterstand'. Vanaf dinsdag 1 november tot 1 april gelden in Nieuwkoop gewijzigde openingstijden. Bezoekers kunnen in deze winterperiode elk weekend in het centrum terecht van 12.00 tot 16.00 uur.BezoekerscentrumNieuwkoop

Enige uitzondering is de OERRR Vette Vogel Dag van woensdag 28 december. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun (groot)ouders maken tijdens dit jeugdevenement vogelsnacks. Tijdens deze dag gaan de deuren van het bezoekerscentrum bovendien al om 10.00 uur open.

Bikkelvaartochten met erwtensoep
Het gebouw blijft minimaal één uur voorafgaand en één uur na afloop van een wintermiddagactiviteit geopend. “Bezoekers kunnen daarmee blijven rekenen op een warme ontvangst én een gezellige opwarmmogelijkheid na afloop van een natuuractiviteit”, zegt beheerder Nicole Hoven. “Dit geldt bijvoorbeeld voor onze nieuwe serie van zes Bikkelboottochten waarbij een kop erwtensoep is inbegrepen.”

Lees meer...

UITNODIGING

ZegveldZorgt organiseert in samenwerking met Jongerenopbouwwerk Jeugd-Punt een informatieavond over het onderwerp

Alcohol en Drugs  

De informatieavond wordt gehouden op donderdag 17 november a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in Gasterij de Milandhof

Op deze avond wordt een presentatie verzorgd door een spreker van Victas (Centrum voor verslavingszorg)/GGD, waarna een voordracht volgt door Johan Pijnacker, ex-alcoholverslaafde. Hij is na zijn herstel opgeleid om als ervaringsdeskundige voorlichting te geven over hoe het is verslaafd te zijn en hoe de weg naar herstel er uit kan zien.
Pauze
In het tweede gedeelte van de avond willen we met u in gesprek gaan over het onderwerp.Er zullen vertegenwoordigers van enkele zorgorganisaties aanwezig zijn bij wie u met vragen terecht kunt. De avond is speciaal bedoeld voor jongeren, hun ouders, sportverenigingen en iedereen met een interesse in het onderwerp, ongeacht lidmaatschap van ZegveldZorgt. De toegang is gratis. Wij nodigen u van harte uit.

Namens ZegveldZorgt: Mariëtte Rietveld en Annemiek van der Beek Namens Jeugd-Punt: Inger van Dijk

Het is herfst! De blaadjes vallen van de bomen en dieren maken zich klaar voor de winter. Sommige vogels vertrekken naar het warme zuiden; anderen komen juist naar ons land om te overwinteren. In Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen is er van alles te doen in de herfstvakantie!Herfstvakantien

Op www.natuurmonumenten.nl/herfstinnieuwkoop vind je een overzicht van alle activiteiten in het bezoekerscentrum.

Lees meer...

De Meijerie: Wat was het een feest!

Lennie Bunnik

Zaterdag 3 september 2016 was een prachtige dag! Dit was namelijk de dag dat de tweede editie van De Meijerie plaatsvond. Waen het vorig jaar voornamelijk Meijenaren aanwezig, nu hebben ook vele Zegvelders de weg naar De Meijerie gevonden.
De zon scheen, het terras was vol, de kramen werden goed bezocht en er werd flink gekocht. Van jong tot oud: er was voor ieder wat wils. De ruim 75 kinderen hebben zich enorm vermaakt met het kinderarrangement, wat een doorslaand succes bleek te zijn. Na de loterij werd er flink gesmikkeld van de BBQ en kon iedereen genieten van de zang en het entertainment verzorgd door Peter-Skip Raadsen. De zusjes Kate en Fay de Jong uit Zegveld waren de

Lees meer...