Duikerbrug hartje Zegveld vervangen

Afgelopen zomer kwam uit onderzoek naar voren dat de betonnen duikerbrug op het kruispunt Middenweg/Hoofdweg/Milandweg in Zegveld ernstige gebreken vertoonde. Het dek van de duiker kon het zware verkeer op de Middenweg daardoor niet meer dragen. Onderhoud was nodig om de schade te herstellen. Het kruispunt Middenweg/Hoofdweg/Milandweg werd tijdelijk afgesloten voor zwaar verkeer. Dit was een flinke belemmering voor het verkeer in hartje Zegveld. Zaak dus om dit zo snel mogelijk te verhelpen.
Door te kiezen voor een zogenaamde bouw-team-constructie, waarin gemeente en aannemer samenwerken van begin tot eind, kon flink tempo gemaakt worden met de vervangingswerkzaamheden. Doel was om de duikerbrug vóór de Kerst weer open te stellen voor al het verkeer. En dat is gelukt!
Begin januari plaatst de aannemer nog de leuningen en in het voorjaar komt er nog een extra slijtlaag op het brugdek (daar is het nu te koud voor).

Bron: Woerdense Courant 21 december 2016

Winterse wijnproeverij is intiem

Wijnproeverij in de Blauwe Meije. Een lekker wijntje, knisperende houtblokken in de kachel en de klanken van kerstballades, live gezongen door de sympathieke zangeres Willemijn May.

En dan nog de lekkernijen in een winterse setting van de hooimijt en het kerstgevoel is compleet. Het is goed toeven deze zondagmiddag bij Buitenplaats De Blauwe Meije. Gastvrouw Rebecca de Boer en gastheer Juerd van der Burgt verwennen iedere bezoeker met de nodige aandacht.

Lees meer...

Siveo

ZEGVELD - Voetbalvereniging Siveo '60 houdt vrijdag 9 december haar algemene ledenvergadering. Deze begint om 20.00 uur in de kantine op sportpark De Beemd aan de Milandweg.

Bron: Woerdense Courant 30 november 2016

Verenigingen

ZEGVELD - De volgende editie van het Verenigingenspel in Zegveld vindt zaterdag 28 januari plaats in de Milandhof aan de Middenweg 2. Inschrijven kan via de Culturele Stichting Zegveld.

Bron: Woerdense Courant 30 november 2016

Lees meer...

Verdwenen huizen te boek

ZEGVELD - Zegvelders Gert Ton en Gerrit Gerritsen presenteren op 12 november hun boek Terug in de tijd naar...
Gert Ton bundelt hierin zijn verhalen in het lokale maandblad de Berichtgever over inmiddels verdwenen huizen in het oude dorp Zegveld. Op basis van oud historisch materiaal en verhalen van bewoners heeft Gert Ton de geschiedenis van 35 huizen aan voornamelijk de Hoofdweg in Zegveld beschreven.

Bron: AD Woerden 29 oktober 2016

Lees meer...

Zegveld Smaakt naar Meer

ZEGVELD - De vijfde editie van Zegveld Smaakt naar Meer vindt plaats op zaterdag 1 oktober en dat betekent: lekker eten en drinken onder het genot van gezellige muziek. Vanaf 16.30 uur staan lokale horeca-gelegenheden met
heerlijke kleine gerechtjes klaar om bezoekers te verrassen. Dit jaar zijn de deelnemers: Ad Brak Catering, Fruityline, Gasterij De Milandhof, Bakkerij De Leeuw, Koffie TukTuk, De Kooter Marktslager, Grand Café Plein 7, IJsboerderij Vernooij en Yoghurtruck van De Leeuw. Speciaal voor de kinderen is Speeltuinvereniging De Robbedoes aanwezig met suikerspinnen en kunnen de creatieve kleintjes een snoepketting rijgen of een pannenkoek versieren. De CSZ zorgt
voor broodjes knakworst. Tot 21.00 uur kan er genoten worden van alle lekkernijen. Later op de avond wordt een muzikaal optreden verzorgd door DJ Lars.

Lees meer...

Oost west
Mooi appeltje voor de dorst

Op zoek naar het verhaal achter de huizennaam. Bewoners vertellen.
Wie: Ruth Machiel Loenen
Woning: Homo Proponit sed Deus disponit
Plaats: Zegveld
Mijn vader kocht de boerderij in 1922. Niet om te boeren; hij was veehandelaar en een goede ook!"

Lees meer...

Thomaseiland nabij De Blauwe Meije opgeknapt

ZEGVELD - Het Thomaseiland van Buitenplaats De Blauwe Meije is ingericht met werk dat is gemaakt door bewoners van het Thomashuis en het naastgelegen Atelier de Schuur in Zegveld. Het Thomashuis is een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Een aantal weken geleden ging er een flinke storm over het Thomaseiland. Het terrein is nu weer helemaal opgekapt. De Blauwe Meije nodigt daarom alle belangstellenden uit om morgen een kijkje te komen nemen. Dit kan tussen 14.00 en 17.00 uur bij de Buitenplaats aan Meije 300 in Zegveld. www.deblauwemeije.nl

Bron: AD Groene Hart 22 juli 2016

Lees meer...

Overbodige verkeersborden gaan de grond uit

ZEGVELD - Verkeersborden in Zegveld die geen functie meer hebben of elkaar tegenspreken gaan de komende weken - en als het een beetje meezit nog voor het einde van de zomervakantie - uit de grond. Het team wijkbeheer van de gemeente Woerden gaat de klus klaren. De komende tijd gaat de ploeg elke week een dag of dagdeel aan de slag in Zegveld. Naast het weghalen van overbodige verkeersborden, maken de medewerkers ook blijvende borden schoon of zetten ze, wanneer nodig, recht. „Na het ophogen van verschillende hoofdwegen bleek dat het qua bebording en verkeers besluiten een beetje een rommeltje was geworden", aldus wethouder Margot Stolk.

Bron: AD Woerden 29 juni 2016

Lees meer...

Wilde rijst maakt kans in de polder

door: Peter van den Belt
Wilde rijst als toekomstig streekproduct uit het Groene Hart. Het zou zo maar kunnen.
Zegveld - Velden vol wilde rijst en lisdodde (rietsigaren) kunnen het aanzicht van delen van het Groene Hart op korte termijn al veranderen. Op het Veenweide Innovatiecentrum (VIC) in Zeverde zijn deze maand als proef kleine percelen met deze gewassen geplant. Samen met het Louis Bolk Instituut en de Radboud Universiteit onderzoekt het VIC hier nieuwe mogelijkheden voor landbouwgronden met een te hoog waterpeil.
Drassige weilanden komen door bodemdaling steeds vaker voor en peilverlaging kan niet alsmaar doorgaan. Nattere gronden maken een ander gebruik mogelijk en noodzakelijk, maar dan moet wel aangetoond worden dat een overstap ook economisch rendabel is. Het is niet de bedoeling dat de nieuwe gewassen de veeteelt helemaal gaan vervangen. De inzet is meer een combinatie van bodemgebruik.

Lees meer...

Nieuwe stadsdichter

Nienke Gorter hoopt trots aan te wakkeren

door STIJN TIELEMANS

ZEGVELD - Voor de duidelijkheid: nee, ze is geen familie van Herman Gorter, de beroemde poëet. De 28-jarige huisarts in opleiding Nienke Gorter raakte wel door hem geïnspireerd. De komende jaren dicht zij over Woerden. 'Ik was verrast dat een Zegveldse de eer mag dragen, wij zijn een kleine delegatie.'
Het werk waarmee haar bekende naamgenoot debuteerde, het lange gedicht Mei, las ze op de middelbare school. Dankzij haar vriend, die Gorter heet en met wie ze nu getrouwd is. „Als hij zo heet, dan zet ik het gedicht op mijn leeslijst voor letterkunde, dacht ik."

Lees meer...

Tuinkruiden centraal bij het Tuinspreekuur

ZEGVELD - Tuinspecialist Geral Overbeek verzorgt zaterdag het Tuinspreekuur bij Buitenplaats De Blauwe Meije. Binnen het thema 'tuinkruiden' geeft hij informatie over tuininrichting, eetbare planten en meer. Dat doet hij samen met Rebecca de Boer van Buitenplaats De Blauwe Meije. Na een introductie over het gebruik van tuinkruiden gaan de deelnemers aan de slag met het aanleggen van een kruidenspiraal. Het gratis Tuinspreekuur aan de Meije 300 in Zegveld begint om 12.00 uur.

Bron: AD Woerden 30 maart 2016

Lees meer...

Goed doel op voetbalshirt

ZEGVELD - De meiden van de MB1 van Siveo krijgen bijzondere nieuwe voetbalshirts. In plaats van een gebruikelijke sponsor, prijkt Sportclub Only Friends op het shirt. Only Friends zet zich in voor jongeren met een beperking, die kunnen sporten op het Ronald McDonald Centre in Amsterdam. De meiden uit Zegveld worden ambassadeur voor het centrum en steunen zo het goede doel tijdens hun wedstrijden.

Bron: AD Woerden 24 februari 2016

Lees meer...

Waterschap pakt kade Grecht aan

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wil de kade aan de westelijke zijde van de Grecht versterken. Dat moet dan worden gecombineerd met het aanleggen van een plek om overtollig water van rivieren in op te vangen, en met het uitbreiden van bestaande sloten aan de teen van de dijk. De kade voldoet nu niet aan de normen. Door de klimaatverandering komen er in de toekomst op de Grecht vaker hoge waterstanden voor. Ook ligt de kade in een gebied met veel veen, waardoor die continu zakt. De wal moet regelmatig worden opgehoogd en versterkt om het risico op doorbraak zo klein mogelijk te houden. Morgen volgt een informatieavond over de plannen, in De Milandhof in Zegveld. In maart begint de formele inspraak. De werkzaamheden moeten in 2018 klaar zijn.

Bron: AD woerden 20 januari 2016

Lees meer...