Corporatie mag huurster uit huis zetten om vervuiling

ZEGVELD - Woningbouwvereniging Groen West mag een huurster uit een woning aan de Boschloot in Zegveld gaan zetten. Dat heeft de voorzieningenrechter gisteren al duidelijk gemaakt. De corporatie wil dat de vrouw over een week weg is. Volgens de advocaat van Groen-West heeft de vrouw last van verzamelwoede. Ze sleept haar hele huis vol met spullen en dat is onveilig, vindt de verhuurder. Bovendien vervuilt ze de woning, zoals eerder ook al in Vinkeveen. Buren hebben last van stank. GroenWest wilde dat ze vorige maand zou vertrekken, maar ze bleef. Ook een ultieme poging om op de rechtbank tot een regeling te komen mislukte. Uitspraak: over twee weken.

Lees meer...

Voorleeswedstrijd groot succes

Meije - Leerlingen van groep 7/8 van de Milandschool uit de Meije hebben meegedaan aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Juf Daisy: "Naast dat lezen goed is voor je woordenschat, je concentratie en je creativiteit is het natuurlijk ook enorm leuk.
Wie elke dag een kwartier leest of wordt voorgelezen leert 1000 nieuwe woorden in een jaar." In de klas is er eerst een voorronde gehouden en toen kwam de spannende finale waarbij de hele school kwam luisteren. Eén van de juryleden was kinder-boekenschrijver Simon van der Geest, tweemaal winnaar van de Gouden Griffel én oud-leerling van de Milandschool. De jury benoemde Mees de Jong tot schoolkampioen en hij gaat de school vertegenwoordigen bij de vervolgronde van de regio.

Bron: Kijk op Bodegraven 22 november 2017

Lees meer...

Drastische restauratie van hervormde kerk

ZEGVELD - Aan het kerkgebouw van de hervormde kerk in Zegveld is niet meteen te zien dat een drastische opknapbeurt noodzakelijk is. Het moet echter wel gebeuren. De kosten hiervoor moet de kerkgemeenschap zelf ophoesten en die zijn niet gering. Zo'n 625.000 euro is nodig voor de restauratie van de ruim 150 jaar oude kerk aan de Hoofdstraat van Zegveld.
„Zodra de eerste fondsen binnen zijn, kunnen we beginnen. We hopen de klus in twee jaar tijd af te kunnen ronden", zegt Map Uittenbogaard van het kerkbestuur.
Er moet veel gebeuren: onder meer de gebrandschilderde ramen moeten opgeknapt, het voegwerk vervangen, het kerkorgel aangepakt en de geluidsinstallatie en de verlichting moeten worden vervangen. Ook komt er een duurzaam vloerverwarmingingssysteem.
„Wij hopen natuurlijk op donaties. Het is ingrijpend", zegt Uittenbogaard. „We komen er niet met alleen de collectebus."

Lees meer...

Zegveld Smaakt Naar Meer' op Milandhof

De zesde editie van Zegveld Smaakt Naar Meer vindt zaterdag 7 oktober plaats op het Milandhof. Verschillende deelnemers verzorgen bekende en onbekende gerechtjes vanaf 16.00 uur. Het sluit af met een optreden van Rave van Fortuin.

Bron: AD Woerden 30 september 2017

EHBO Vereniging start nieuwe basiscursus

Meer kennis opdoen over reanimeren en eerstehulpverlening kan vanaf maandag met de nieuwe basiscursus EHBO. Tijdens deze cursus komen de basisvaardigheden van EHBO aan bod. Van het verbinden van een klein sneetje tot kneuzingen en botbreuken. Ook het herkennen van een beroerte is een van de onderwerpen. De cursus vindt plaats in de Mi-landschool aan de Hazekade 10 in Zegveld, van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. ehbo-demeije-zegveld.nl

Lees meer...

Woerdense Kili Kanjers zijn bijna klaar voor expeditie naar Afrika
'Hoogteziekte en kou zijn de grootste uitdagingen'

door Femke Rodenburg

Woerden - Al een jaar zijn zeven Woerdenaren bezig met voorbereidingen en 23 september is het zover. Dan beklimmen ze de Kilimanjaro: voor het goede doel en de sportieve uitdaging.
Patricia Boer (47), Mario Bremmer (60), Jan den Boer (55), Erik Drouen (60), Miranda de Jong (51), Margreet Ligthart Schenk (50) en Yvonne Wennekers (46) maken deel uit van een groep van 25 lopers van de Allsafe Climb4School expeditie. „We beklimmen de Kilimanjaro in Tanzania om geld op te halen, zodat kinderen in de sloppenwijk Kibera in Kenia naar school kunnen", vertelt Ligthart Schenk.
De Woerdense, die drie jaar geleden een jaar vrijwilligerswerk deed in Kenia, had de droom al langer. „Ik heb aan de voet van de Kilimanjaro gestaan en dacht toen: die berg ga ik een keer op." Om zich heen verzamelde Ligthart Schenk nog meer enthousiastelingen. „Een paar via de Meiden van Breuren, maar ook weer via via", legt ze uit. Daarmee waren de Kili Kanjers Woerden geboren.

Lees meer...

Dag juf Annemieke! 

Meije - Annemieke Pinkse, adjunct-directeur en leerkracht basisschool Willibrord/Miland, is het komend schooljaar de grote afwezige in de Meije. Ze neemt na 25 jaar onderwijs, waarvan 12 jaar op de Miland, afscheid om aan een kersverse carrière te kunnen beginnen. Pinkse wordt vervangen door Daisy Lehmann, leerkracht locatie Willibrord.
Haar vertrek kost Annemieke Pinkse zichtbaar moeite. 'De sfeer op deze kleine school en het contact met ouders, kinderen en collega's ga ik missen. Ik zal af en toe langs gaan om van de Milandsfeer te kunnen snoepen', vertelt ze. Annemieke Pinkse kijkt met dankbaarheid en plezier terug op de samenwerking met zowel haar collega's als met de ouders: 'Een kleine school kan alleen optimaal functioneren als collega's op elkaar kunnen rekenen. Als dan ook nog eens veel ouders bereid zijn de handen uit de mouwen te steken voor allerhande klussen, dan ben je een gelukkig adjunct-directeur.'

Bron: Kijk op Bodegraven 12 juli 2017

Lees meer...

Pleinfestijn in Zegveld

ZEGVELD - Ingespannen gezichten bij de leden van Muziekvereniging Kunst Na Arbeid (KNA) Zegveld tijdens het Pleinfestijn afgelopen zaterdag. De muziekvereniging bestaat dit jaar 55 jaar en dus traden verschillende gezelschappen op, waaronder Linfano uit Linschoten en Jagerfanfare Nieuw-Leven uit Kamerik. 's Avonds trad Fanfarecorps Excelsior Woerden op. Foto: Ulco Wesselink

Bron: Woerdense Courant 28 juni 2017

Huis met een uitzicht om te zoenen

door: Bert van den Hoogen

Weidsheid. De Meije is bekend vanwege het leuke kronkelige weggetje waar veel mooie woningen langs staan. Mieke en Jacques Onel kochten hier in 1999 hun ideale woning, maar eigenlijk kochten ze het uitzicht.

Lees meer...

Beatrix 70 gehuldigd

Koe Beatrix 70 liet het zaterdag allemaal gelaten over zich heen gaan. De koe van Theo en Truus Spruit uit Zegveld werd gehuldigd omdat zij 94.000 liter melk en daarmee 10.000 kilo vet en eiwit. Bijzonder genoeg voor een huldiging die plaatsvond op de Boerenkaasmarkt op het Kerkplein. Burgemeester Victor Molkenboer was voor de gelegenheid naar de markt gekomen.

Bron: Woerdense Courant 31 mei 2017

Lees meer...

Langste broodje gezond voor het goede doel

Op graskaasdag zaterdag 3 juni, wordt de Rijnstraat helemaal in beslag genomen door stokbrood. Rob van Hoogdalem organiseert hier de recordpoging voor het langste broodje gezond en de opbrengst is voor het asiel. Wie wil helpen smeren kan zich aanmelden.

WOERDEN - Het gaat namelijk om maar liefst 200 meter stokbrood. "Het record is nu in handen het dorp Aarle-Rixtel met ruim 132 meter broodje gezond." Van Hoogdalem organiseert dit vanuit de in februari opgerichte Stichting leven in de Polder die leuke dingen filmt en acties organiseert.
Onlangs was hij bij het asiel dat nog best wel iets kan gebruiken voor verlichting in de buitenkennel en bedacht het langste stokbroodje gezond. "Ik bekeek op Youtube hoe ze dat in Aarle-Rixtel deden en dacht 'dat kan ik ook'."

Lees meer...

Maatregelen om 'dodenweg' veiliger te maken
Burgemeester wil flitsers op Milandweg

door Rik Sneijder

Er wordt serieus gekeken naar maatregelen om de gevaarlijke Milandweg bij Zegveld veiliger te maken. Het Woerdense college komt hiermee tegemoet aan de wens van bewoners langs de weg tussen Zegveld en Woerdens Verlaat. Burgemeester Victor Molkenboer wil flitsers plaatsen.
Het ongeluk van vorige week waarbij een motorrijder omkwam, was voor CDA, Inwonersbelangen, Christenunie en Lijst van der Does aanleiding vragen te stellen over de veiligheid op de Milandweg. Ook de grote bezorgdheid bij bewoners was daarvoor een reden. Veelvuldig wordt er op de weg te hard gereden, met ernstige gevolgen.

Lees meer...

Eindelijk een liefde voor Jeroen de Pauw

door Gijs Kool

De Meije - Jeroen de Pauw, die al twee jaar naarstig zocht naar een eigen pauwenvrouwtje, heeft in De Meije eindelijk het geluk gevonden: Chickie, een jonge pauwenvrouw.

Ze is afkomstig van het nabijgelegen Oortjespad in Kamerik. „Ze dansen al met elkaar", vertelt Rebecca de Boer van De Blauwe Meije, waar Jeroen twee jaar geleden door een wielrenner werd gebracht. De bekende buurman, acteur Bram van der Vlugt, vond toen al de naam 'Jeroen' wel gepast. En zo geschiedde.
Op liefdesgebied had Jeroen heel wat opstartproblemen met de vrouwtjes en dat is niemand gewend van een 'Jeroen Pauw'. Bij gebrek aan een pauwenvrouwtje trok Jeroen zijn eerste levensjaren op met de kippetjes van het terrein.

Lees meer...

Masterclass maken van beplantingsplan

Zegveld - De tuin inrichten begint met het maken van een plan. Geral Overbeek geeft vanaf dinsdag 17 januari een masterclass beplantingsplan maken. In vier avonden leren de bezoekers hoe ze hun eigen plan kunnen uittekenen, met behulp van foto's, voorbeelden en praktische tips. De workshop vindt plaats bij De Blauwe Meije en begint om 19.30 uur. Inschrijven is mogelijk via de website. tuincursus-online.nl

Bron: AD Woerden 10 januari 2017

Lees meer...